Thursday, August 05, 2004

Are You A FeministKau Ku Rindukan

You Are 64% Feminist

You are certainly a feminist - whether you know it or not.
You believe in gender equality, at least most of the time. You also believe there are a few exceptions.

KAU KU RINDUKAN -GINGERBREAD

Telah lama ku pendam rindu
Dalam diamku
Menantikan ucapan
Mesra darimu
Hingga kini kau membisu
Seribu kata
Mata bertentang Mata
Oh... ku gelisah
Kini kau berjauhan
Seribu perjalanan
Hati merintih sedih
Tiada berairmata
Kian ingin kau ku lupakan
Kian kau ku rindui
Kesal bertahun lama
Kerna kau tiada
Hidupku kian hampa
Semenjak perpisahan
Hilang tanpa berita
Rindu pada mu jua
Di mana ku cari ganti
Serupa denganmu
Kesal bertahun lama
Kerna kau tiada
Kesal bertahun lama
Kerna kau tiada
Hilang bertahun lama
Kau ku rindukan

Semalam, aku jumpe Puan Normazalila (Maza). Maza cakap, aku kena pindah pi kampus muazam. Sedih beb, rase nak gugur jek jantung aku semalam. Ape yg aku risaukan dr dulu sampai sekarang, dah jadi kenyataan. Aku cuba bersikap rasional dalam mende nieh. Aku fikirkan, bukan semua yg teruk bile pindah sane. Mungkin result aku akan lagik elok. Mungkin aku akan berjaye grad pade waktu yg ditetapkan. Mungkin aku leh start idup br since aku dah takde sape2 kat sane. Mungkin, aku boleh lupakan ape yg berlaku kat umah sekejap. Tp, disebalik tuh, tak mungkin kerisauan aku berkurangan. Ape akan jadik dengan ibu n adik2, kalo aku takde? Itu nombor satu. Nombor dua, aku fikir lagik...betul ke result aku akan bertambah elok? Nombor 3, mungkin ke aku tak akan seceria dulu? Apa lagik yg tinggal...byk yg aku akan tinggalkan kat Bangi nieh sungguhpon aku dpt lari dr byk mende yg slame nieh merunsingkan. Aku sayangkan life aku skang...tgh berusaha menjadi anak yg baik utk ibu. Aku akan cube jernihkan keadaan...mane lagik tpt ibu nak mengadu kalo bukan aku? Ya Allah...dugaan ape yg ko berikan pade aku kali ini? Boleh ke aku menahan budget dok sane nnt? Ade ke duitnye? Mane aku nak carik? Macam2 berlegar dlm kepale otak aku skang. Dan aku sayangkan gebang, hendak tak hendak....aku mmg sayangkan kawan2 aku kat situ. Tpt jatuh bgn aku kat situ (dulu kk le!) Peritnye ulu ati nieh...nak cakap pun tak mampu...Why must these things happening to me? Aku mule nak tgk sakura aku berkembang....(aku hampir lupe sal die). Br nak mesra balik...dah bape thn aku ignore die dalam idup aku! Kalaulah ini penyudah? Aku buntu....air mate tak dpt aku tahan lagik...!!! I'm crying!!!!
p/s: utk ko yg aku windu!

No comments: