Tuesday, August 03, 2004

Purple Flower-Unwell



UNWELL -MATCHBOX 20

All day staring at the ceiling
Making friends with shadows on my wall
All night hearing voices telling me
That I should get some sleep
Because tomorrow might be good for something
Hold on
Feeling like I'm headed for a breakdown
And I don't know why
But I'm not crazy, I'm just a little unwell
I know right now you can't tell
But stay awhile and maybe then you'll see
A different side of me
I'm not crazy, I'm just a little impaired
I know right now you don't care
But soon enough you're gonna think of me
And how I used to be...me
I'm talking to myself in public
Dodging glances on the train
And I know, I know they've all been talking about me
I can hear them whisper
And it makes me think there must be something wrong with me
Out of all the hours thinking
Somehow I've lost my mind
But I'm not crazy, I'm just a little unwell
I know right now you can't tell
But stay awhile and maybe then you'll see
A different side of me
I'm not crazy, I'm just a little impaired
I know right now you don't care
But soon enough you're gonna think of me
And how I used to be
I've been talking in my sleep
Pretty soon they'll come to get me
Yeah, they're taking me away
But I'm not crazy, I'm just a little unwell
I know right now you can't tell
But stay awhile and maybe then you'll see
A different side of me
I'm not crazy, I'm just a little impaired
I know right now you don't care
But soon enough you're gonna think of me
And how I used to be
Yeah, how I used to be
How I used to be
Well, I'm just a little unwell
How I used to be
How I used to be
I'm just a little unwell

Haku tak tau aaa masalah nieh akan selesai ke tidak... Tp haku mmg kena sabau sesabau2nye dalam mase dua bulan nieh! Haku dah anto agreement PTPTN aku lame dah.... mase aku anto dulu, aku tanye....ade ke tak yg salah.. die kate takde... lepas seminggu, uniten contact suh aku initial satu part dlm agreeement tuh. Tp tuh dah berkurun yg lepas! minggu lepas, kawan2 aku sume dah dpt duit dowang... dekat seminggu aku berjln kaki/menumpang kawan gi ATM. Hasilnye? Mmg aaa menyedihkan...takde duit pon.. So, pg nieh aku pi office, aku tanye...ape masalah aku tak dpt2 duit aku nieh...aku ade prob ke ngan Uniten? Die check, die kate takde pape... Dr dulu pon aku tanye, takde pape.... Bile aku call PTPTN, tgk2 PTPTN kate, uniten anto agreement aku ujung bulan 6!!! Padahal aku anta sebelum tuh lagik! Yg menyedihkan aku...aku tak tau pon bile duit aku nak masuk.... Org PTPTN tuh cakap, mungkin die akan try dptkan utk aku SEAWAL2NYE ujung bulan 8/awal bulan sembilan. SEAWAL2NYE! Bengangnye aku....rase nak pi menyumpah jek Uniten nieh... Mane gua mau carik duit maaaa.... Duit simpan aku pon dah kena kebas....(last minute tiket peksa aku kena tahan, so aku kena bayar pakai duit simpan aku utk dpt tiket peksa) Minggu depan aku dah nak test...buku pun tarak... Aku kena carik at least 200 nak beli buku nieh! Takkan aku nak mintak mak abah aku, adik aku br naik blaja nieh byk pakai duit....tak sampai ati aku nak tanye dowang... hampeh tul laaaa....asal aaa dowang buat camnieh kat aku... pk aaa kalo mende nieh jadik kat anak dowang... Haku dah break down abes dah nieh... Duit makan aku leh catu beb...duit buku mane aku nak carik...adeeehhh....

No comments: