Wednesday, September 22, 2004

"*Are You in Love?*"

Heart
You Are in love with someone, you probably are
utterly dedicated to this special someone but
you have very strong feelings.

TIDE IS HIGH -ATOMIC KITTEN

The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
I'm not the kinda girl
Who gives up just like that (Oh no)
It's not the things you do
That tease and hurt me bad
But it's the way you do the things
You do to meI'm not the kinda girl
Who gives up just like that
oOh no
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
Number oneNumber one
Every girl wants
You to be her man
But I'll wait my dear
'Til it's my turn
I'm not the kinda girl
Who gives up just like that
Oh noThe tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
Number one
Number one
Everytime that I get the feeling
You give me something to believe in
Everytime that I got you near me
I don't believe that I want it to be
But you know that I'm gonna take my chance now
I'm gonna make it happen somehow
And you know I can take the pressure
A moment's pain for a lifetime pleasure
Every girl wants you to be her man
But I'll wait right here
'Til it's my turnI'm not the kinda girl
Who gives up just like that
Oh noThe tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
Everytime that I get the feeling
You give me something to believe in
Everytime that I got you near me
I don't believe that I want it to be
But you know that I'm gonna take my chance now
I'm gonna make it happen somehow
And you know I can take the pressure
A moment's pain for a lifetime pleasure

What happened today?
Ape aku nak cite kat kowang ek?
Nothing so special today, cite biase2 jek.
Alaa…ape sangat le spesel nye cite aku nieh kan.
Bgn pagi, online sekejap.
Lepas tuh, pergi kelas SM.
Datang lambat, tp nampaknye tak ramai yg dtg kelas ari nieh.
Then, mase kat lift, Syikin tanye aku…” aik, kenape pakai baju kurng ari nieh?”
Aku dgn hampehnye jawab,”takde pape”
Syikin nampak pelik ngan jawapan aku.
Pastuh, aku gi kelas, kena tegur lagik, “ayu ari nieh, Sha? Ade ape2 ke?”
Aku sengih2 jek…huh…pelik sangat ke?
Pastu, mase kelas aku dpt result case study ari tuh.
Punyelah tak best result aku, seedy jek.
Mase aku view Didi punye result, aku rase cam nak nangeh.
Tp aku ctrl jek aaa..penat jek aku buat, sikit jek dpt.
Rase dlm kepale macam nak drop subjek tuh ajek.
Geram sangat.
Then, aku kena buat projek SM lagik.
Rase pening pulak pale nieh bile pk SM.
Tp aku kenalah tabahkan ati, kuatkan iman.
Group dpt draw number 1 pulak tuk..disadvantage betul.
Dgn ati yg berat, aku masuk kat lab.
Aku dpt la carik sikit2 lagi pasal social accounting.
Tp to be honest, satu hapah pun aku takde idea cammane nak buat.
Aku tgh risau sangat sal assignment yg len2.
Mase aku tgh online, si Ash tegur kat MSN.
Adelah chat ngan die sket2.
Izzy, as usual mestilah mengaco jek keje die.
Akhirnye dpt jugak aku tgk gambo die n awek.
Hahaha..sronok..sronok…(Izzy, ko tak ensem…kahkahkah)
Tp sronok lg sbb aku dpt cakap2 ngan Yati.
Windu terlerai!
Aku aktif kat gebang ari nieh.
Yelah, honey, eriy ngan Izzy ade.
And…aku terbace sal usik mengusik honey ngan Eriy kat gebang.
Aku n Krie? Ish…melampau!
Woiii…ape pitnah nieh…kang tak pasal2 aku kena marah….
So, abaikan...taknak komen byk.
Teruskan keje…sambil chat ngan Ash.
Aku angin ngan Wan ari nieh….ade kena tempias sket.
Aku tgh bz, die kate aku relax….hmm..so cepat la sket hangin.
Sue sms, ajak gi makan laksa kat Timesquare.
Aku pon bersetuju.
So, mase aku nak bla…aku cakap kat Ash aku nak kuar.
Die kate nak ikut.
So, aku tanye Sue, and Sue bg ikut.
Aku balik umah n bersiap, kena tegur lagik ngan si Ana, “Kak Sha, cantik pakai baju kurung.”
Aiseh…Ana ntah org keberape sound aku nieh?
Hehehe..mungkin nampak sangat aku buang tebiat lagik…tetibe pakai baju kurung.
Sbnrnye, mmg buang tebiat pon, pg2 amik baju…terus gosok n pakai dgn senang ati.
Yg Sue bengang sket mase Ash suh aku jalan2 keliling UPM carik fac die.
Hmm..dah hangin Si Sue dibuatnye.
Aku kena tempias.
Tp lepas tuh sumenye setel.
Sbb biaselah, aku kan mulut jahat….kesian Ash kena marah ngan aku..(Ash…sori)
So, mase kat komuter ntah cammane name Krie leh muncul dlm conversation kitowang.
Make, Ash telahpon mengsms Krie menggunakan fon aku.
N Krie telah membalas msg tersebut.
Make, tuan2 dan puan2 sekalian…Krie ikut.
Aku cam tak sure die ikut ke tak…sampai aku nampak die kat tpt Laksa tuh.
Cam kenal jek mamat yg suke senyum tuh ek!
Adeehh…maaaakk….aku order laksa Sarawak, n aku tak abeh makan!
Amacam, rugi tak?
For laksa, mmg mahal.
Aku takleh abehkan sbb aku tak tahan rase rempah die.
Huhuhu…sedih aaa…berangin sangat mulut aku.
Tak tahan laaa…aku slalu leh makan pedas (mmg aku ratu lada), tp kali nieh aku surrender.
So, keje aku?
Membebel….ntah ape aku bebel….hahaha…aku kan ratu bebel…
Gilerr…sbnrnye meluahkan rase terpendam ngan UNITEN, sbb mood aku takle baik sangat ari nieh.
Kesian la telinga Ash, Sue n Krie dengar bebelan bodoh aku nieh…
Hamppun! Tak sengajeeeeee….tp mungkin time tuh cam rase bosan gilers.
Nak cakap ngan si Krie pon ntah apasal aku rase aku ctrl jek ari nieh..
Sue ade punye pasal kot, kalo Ash aje takpelah.
Haku tau Sue tgh mengontrol gelak tgk aku…adeh..sabar jelah!
Then, balik…singgah UPM.
Masuk bilik Ash n melepak sementare aku nak nunggu Sue scan amende tah.
Aku tersemput kejap…yelah, aku minum Coke…aku makan eskrem.
Mule laa…sakit2 dada aku td….tp nasib baik batuk jek…
Cume terlepas laa…mase nak balik muntah sket.
Sape suh, dah takleh makan mende sejuk nak makan.
Padan muke aku semput!
Aku nak beli printer lame Ash nieh…
Aku dah bawak balik umah pon.
InsyaAllah, ari Sabtu Ash turun UNITEN.
Printer lame…tp what the heck, aku pon gune nak print keje aku je.
Laptop nieh pon laptop yg dah tua.
Lantak laaa..bantai jek!
Cume kebodohan aku bab IT nieh buat keje aku makin lembab..
Tulah Cik Sha…kenalah blaja lagik tekun ek!
Dlm kul 11 aku balik dr umah Ash..called Fairuz…
Kan aku dah janji nak called die…kalo ade ape2 cite ape2…
And aku mmg ade cite…dlm ati aku jelah cite nieh…
Syhhhh…takkan ade kat blog cite ati aku nieh.
Aku jek tau!!! Hahaha....no way jose…tak mungkin aku akan cite pd kowang!
So, dah called mesti credit kurang kan?
Huhuhu..nasib baik sekali sekale.
So…ape cite lepas tuh?
Sampai apartment, basuh muke, bersih diri….ingat Tuhan byk2…
Jgn miss Subuh lagik pagi besok….
Dah byk waktu aku tinggal ari nieh….ish..ape nak jadik…
Zzz..zzz…kena tido…nak mimpi yg indah2 laaa….
Mimpi Pires…hehe…
P/S: Percaye tak dgn result kuiz aku? I'm in luv? Ohhh noo...really? Aku pon tak tau. But dats what I got from the quiz. Hehehe. Or maybe it's true? Huhuhu...I admit, aku mmg ade suke sumone. Got it?! Tp aku je yg tau siape :)

No comments: