Monday, September 06, 2004

Holiday

Hello…these are the things that happened during my holiday. Check it out:

Friday, 27th Aug 2004
Bertolak dr UNITEN dlm kul 6 ptg.
Pakcik Shafie balik cuti kat kg die (Perak).
So, aku called cab Uncle Mahen.
All went well except the commuter was delayed about 4 times.
So, nak tak nak, aku naik komuter dlm kul 7.
It was full, and the situation was very unstable.
If I didn’t control myself and my bags well, people would love to step on me.
However, I succeed to get into the train.
And guess what?
Train mmg full, sampai aku kena berlaga bahu dgn org sblh.
Org kat depan aku macam pandang je.
Tp aku tak pandang pun die.
Aku pandang straight je kat luar.
Sampailah…org tu bg laluan dekat ade akak bawak anak.
Die suruh akak tuh duduk, die berdiri.
Br aku tersedar, die nieh lelaki rupenye.
Tp aku berdiri je lg, teruskan pandang kat luar.
Aku tak perasan pun muke die.
Tp aku rase yg die pandang arah aku.
Aku pun pandang kiri, mane tau ade benda menarik belakang train.
Mungkin sbb tu die pandang arah aku kot.
Nothing much, except golongan makcik tgh bergossip.
Apa yg die pandang?
Aku pun dgn straight nye pandang pade lelaki td.
He held my eyes for a moment.
Direct, straight into my eyes.
And I couldn’t believe my eyes anymore.
He was tall, typical Malay-looking guy.
Cume yg menariknye mate die, adehh…amannye mate tuh.
Alamak, nieh yg rase nak menggatal nieh!
I was hesitating when I laid my eyes on him.
Gile? Ade ke lelaki dlm dunie nieh yg really match my dream guy?
And we were looking each other sampailah aku rase maleh.
Takkan nak gatal sangat pandang2 nieh!
Ambooii…teruknye ko Sha!
And I looked straight into the darkness outside again.
Sampai perhentian UKM.
Aku dgr die cakap ngan brade yg pakai baju keje tuh.
Mase tuh, aku dah dpt tpt duduk.
And then, die pusing kepale.
Aku rase mate die pandang kat arah tpt aku duduk.
Aku masih buat de’ lagik, kang perasan pulak.
Mungkin die suke sangat tgk makcik2 tuh.
Ataupun, ade mende kat belakang train tuh yg cantik.
Mane tau ade awek len ke?
Aku pun toleh n pandang.
Ade pakcik tu tgh tido dgn baju keje.
Makcik2 td, and adelah bbrp org dak2 India.
Either makcik2 tu adelah makcik die, ataupun dak2 India tu kawan die.
Hahahahahahaha!!! Mungkin itu kot.
So, aku just buat bodo lg.
Jgn perasan la wahai Cik Sha!
Kebetulan aje tuh!
Sampai perhentian Batang Benar.
Die still berdiri dekat tpt tu lg.
And aku pulak dah mula pandang keliling.
Ramai tul org tido….penat agaknye.
Ntah macammane, aku terpandang die.
Laaaa…die pon pandang arah aku ke?
Tibe2…..kuang..kuang..kuang….
Die senyum!!!
Maaakkk..tolong…!!!
Manisnye senyum…adeehh..jatuh aku kang!
Aku nieh mmg sombong kot.
Ataupun aku takut perasan.
Takkanla si macho nieh nak senyum kat aku!
Lame aku nak percaye die nieh senyum kat aku.
So, aku pusing belakang dulu, mane tau die senyum kt org len.
Takde.
So, aku pusing depan balik.
Aku nampak die cam nak gelak.
Die pakai headphone ke? Mane tau pulak.
Hhmmm….tak nampak pulak.
Then die pandang n senyum lg.
Tuan2 dan puan2 tau ape yg berlaku?
Aku dgn tak malunye telah senyum jugak!!!
Yiiihaaaa…gatalnye Cik Sha ek?
Malunye laaaa aku….mak aiii..
Tp blushing pon ade jugak nieh.
Cammane aku nak describe ek?
Ntah lerrr…len macam jek rasenye mase tuh!
Die pakai baju grey, jeans biru, bawak beg sandang.
Rambut pendek je (tp bukan rambut dak sekolah)
Kening boleh kate lebat gak, mate die mmg cantik,
Idung takle mancung sangat, biase je Melayu..
Tp taklah kembang ataupun penyek.
Bibir nipis jek…tp yg best sbb die senyum tuh.
Yg best ape ek tuan2 dan puan2?
OOo…die punye kumis dgn janggut.
Hehehe…he is just like Monsieur Pires.
Dan tibe2 pemandu train kateeee…
“Perhentian Nilai, pertukaran ke KLIA”
Time to go beb!
Cepatnye mase berlalu!!!
Aku kena keluar dr train, so aku dah ready kat pintu train sblm sampai.
Dgn luggage aku, ala2 macam nak gi KLIA jek.
(Padahal isi baju kotor tak basuh seminggu!)
Hahaha…poyo!
Aku dgr die cakap, “Laaa…turun sini ke?Tak samelah.”
Huhuhuhu…aku dah leh agak mamat nieh mesti turun Seremban.
Adeehh..kan best kalo umah aku kat Seremban lagi!
Dulu2 dapatlah aku turun Seremban…umah kat sane.
Ini aku dah pindah kat estet nieh..kenalah aku turun Nilai!!!
Huwaaaaaa…boringnye…nak pindah Seremban balik aaa!!
Seremban my kampong…kenapelah semua pakwe best kat sane?
Apasal la Nilai nieh ramai pakwe karat2 jek!
And….akhirnye aku turun le dr train tuh.
Aku dengar die cakap, “Bye”
So, gua hanye pusing n senyum…for the last time.
Ntah bile aku nak nampak ko nieh lagik…wahai accident prone!
So, tataaaaa…itu cerite aku dlm komuter.
Besh…tp bak kate Erra Fazira “yg terindah hanye sementare”….hehe!!!
Sessi menggatal Cik Sha dan mamat dlm komuter tamat di situ…kihkih.
Sampai2 di rumah bondaku, aku sungguh lapar sekali.
So, 1st thing 1st. Soruuuuuuuuu!!!
Lepas mamam, aku tgk Mesia Idol.
Minggu tu, 80’s.
Sape yg best?
1. Nikki – lagu Against All Odds style Millenium ke 80’s?
2. Saipul – kesian Sudirman, kambing nyanyi pon lg best dr Saipul.
3. Victor – Widuri yg not bad, good Chinese Guy version.
4. Vick- aiyoo..terkejut gua! Tp Vick mmg creative.
5. Andrew – tak minat la mamat lawa nieh nyanyi, mendatar.
6. Dina – Janji Manismu, waaa…rox!
7. Zamil - Once – James Ingram…susah wo!
8. Jac – style Chaka Khan minah nieh!
Takde aaa minat ngat Mesia Idol nieh, tgk2 boleh aaa.
Lepas tuh…aku tgk Olimpik sampai tertido…
Sempat la tgk Bryan Nicksson tak layak masuk semi-final 10m platform.
Kesian dak kecik tuh.
Tp gua salute lu beb!! Clap..clap..clap!!!
Tgk Cuba boxing…best..best..
Sempat wat lawak ngan bapak aku sal Casstro…haha.
Then…? Zzzzz..zzzz..zzz…sampai ayah kate,
“Kakaaakk…tido dalam!”
Gerak masuk dlm bilik…mimpi pakwe ensem td…hehehe…

Saturday, 28th Aug 2004
Ari menengok TV.
Dan ari makan sedap!

Aku tgk cite:
1. Siaran langsung Olimpik
Papehal, aku mesti tgk Olimpik.
Macam qada’ ape yg aku tak dpt tgk kat UNITEN.
Sokong ape saje dr Asia asalkan bukan US.
Ahahaha..lantak ko laaa..

2. Tgk berita2.
Colin Powell kena halau ngan org Greece?
Huhuhu..padan muka die!

3. Cerite Industan.
Sangap tul.
Terpakse tgk sbb takde cite n dah tgk sekerat jln.
Ayah la, suke ngat tgk cite keeling!

4. All Delicious Food in China/Iron Chef.
Tuko2 antare channel 8 ngan NTV7.
Rancangan2 makanan yg aku suke.
Infotainment…hehe…..hancus BM aku!
Whatever it is, aku suke tgk chef2 nieh.
Bg semangat kat aku.
N tetibe terase insaf tgk life kat China yg miskin.

5. Majalah 3.
Rancangan fav aku dr kecik sampai kerepot.
Kali nieh pasal Merdeka.
Atau lebih tepat lg pasal Kemerdekaan n Cikgu-cikgi.
Betape proud nye la ibu n ayah aku tgk.
(Eleehh…kan ke dowang tuh cikgu jugak!)
Tp highlight kali nieh kat Za’ba…
Org nogoghi den yg dok kat Pilah.
Banggo boto den jd org nogoghi..
Pejuang Negara!

6. One Tree Hill.
Yeah..yeah…nieh cite fav aku lagik.
Ooopss…soli aaa…gua tarak suka itu Lucas!
Aku suke cite nieh sbb tgk Hayley.
Best tgk budak pompuan tak pemes nieh.
Dah aaa tak lawa, tak pemes.
Macam aku jek (prasan jap!)
Ape pon dlm episode nieh,
Kire Nathan ngan Hayley “dah selamat” la
Tp Nathan tak aaa macam bapak die.
Kire responsible la jugak.
Then, die kena gi holiday ngan bapak die.
Pastu dowang gaduh.
Brooke ngan Payton biase aaa…
Takleh stand each other sbb Lucas ngan Brooke.
Tetibe lak aku jd understanding sal cite nieh.
Sapelah yg sanggup tgk org tuh kuar ngan kawan ko kan?
Hahaa..close story before aku merapu meraban.
Nak tau, tgk sendiri.

7. Queer Eye For a Straight Guy.
Aku tak suke gay. As usual.
Tp, aku suke Carson.
Hakhakhak…hampeh!
Mane ade aku suke Carson.
Pondan paling berjaye di abad ini..kehkeh.
Kire okay aaa diowang tuko life sowang ice skater.
Huhu…aku suke tgk ape yg dowang buat kt umah die.
N aku suke makanan yg Ted ajo die masak.
Ravioli kot? Nnt aku kena check cyberkuali.

Aku makan ape?
1. Makaroni goreng
2. Rendang daging Rembau style.
My fav alwayz…biase laaa…oghang Ghombau katekan!
3. Ikan masin kurau goreng
4. Sayur campur
5. Tempe goreng (nyum..nyum)

Tido…tgk tv…makan and tido lagiiiikkk….gemuk dan stay gemuk..hehe!!

Sunday, 29th Aug 2004
Hari memasak sedunia.
Pagi2 buat bubur ngan sambal cili api ikan bilis.
Menu tengahhari:
Aku masak “Gulai siput sedut ngan keladi”
Pastu buat kacang botor goreng.
Ikan kurau masin goreng.
Nyum…nyum…
Besh…besh..dan besh..
Byk tips aku dpt dr ibu ari nieh.
As usual, ape lg aku leh buat selain tgk tv.
Aku tgk Olimpik.
Tgk Argentina kalahkan Itali bola keranjang.
Tgk Denmark kalahkan Korea bola baling.
Tgk org Jordan menang taekwando.
Tgk Cuba kalahkan Thailand boxing.
And soooo on…
Apepon…Asia utk Asia..Asia 4 Asia..
Aku akan sokong negara2 Asia..!!!
Ataupun negare2 miskin.
Marah Atan sbb tuko paswed account aku kat laptop.
Tgk 3R, enjoy show tuh.
Tgk result Mesia Idol…hampeh.
Victor Widuri kuar meninggalkan Saipul yg gedik.
Dunia sudah terbalik agaknye.
Lelaki jd pompuan..ish..benci aku.
Sebelum tertido, tgk ucapan Dato’ Azalina pasal olimpik.
“ORG KITE LG BYK TGK HIBURAN DR BERSUKAN”
Benar…dan benar sekali!!!
“IDOLA KITE ADELAH PENYANYI, BUKAN ATLET”
Benar..!!!
We have to accept certain things.
Tak kisah dr mulut siape pon.
Bile Melayu akan berubah?




No comments: