Wednesday, September 15, 2004

Superstar

You represent... kindness.
"You represent... kindness.You're a very gentle, kind, and caring individual.
You truely care about people and are generally
well-liked. Though sometimes you may be
perceived as weak, you truely have a strong
heart and a good desire to help others."

[what feeling do you represent?]

SUPERSTAR –JAMELIA

People always talk about (ey oh ey oh ey oh)
All the things their all about (ey oh ey oh ey oh)
Write it on a piece of paper,
Got a feeling i'll see you later.
There's something bout this,
Lets keep it moving,
And if its good lets just get something cooking.
Coz i really wanna rock with you,
I'm feeling some connection to the things you do.(you do, you do).
I dont know what it is,
That makes me feel like this,
I dont know who you are,
But you must be some kind of superstar,
Coz you got all eyes on you no matter where you are,(you just make me wanna play)
Baby take a look around (ey oh ey oh ey oh)
Everybody's getting down (ey oh ey oh ey oh)
Deal with all the problems later,
Bad boys on their best behaviour.T
here's something bout you,
Lets keep it moving,
And if it's good lets just get something cooking,
Coz i really wanna rock with you,
I'm feeling some connection to the things you do,(you do, you do).
I like the way your movin' (ey oh ey oh ey oh)
I just get into the groove and then (you just make me wanna play),
If you just put pen to paper (ey oh ey oh ey oh)
Got that feeling i'll see you later.
Make your move, can we get a little closer,
You rock it just like you're supposed to,
Hey boy i ain't got nothing more to say,
Coz you just make me wanna play,

Haku rase cam dah muak dengar lagu nieh ade jugak…. Tp nak kate muak sangat tuh takdelah cuz aku dgr awal2 pg td.
Malam tf mase aku balik, aku dah blur sangat tak reti buat SM.
Aku try called Ena, die tgh dating ngan Azad.
Aku called G-da, die ade kat umah kat Shah Alam.
Aku called Amy, die tgh tido.
Last2 aku pon pening, tak tau nak buat ape.
Aku pon masuk bilik Ana, bincang ngan die sal nak gune computer.
Aku set jam kul 4.30..biaselah kena set awal…kang tak bangun pulak, lg lambat.
Tp sebelum tido still sempat nak msg2 si Izzy dulu…haha…gatal tak aku?
Alaaahh..ape nak marah..Izzy tuh setia ngan awek die!
Haku pulak mmg suke berkawan ngan ko wahai Izzy!
Ceria idup aku!
Setelah Izzy menarik diri nak pi makan maggi..aku pon tido lena skali…
Tepat kul 5 aku dah bgn dgn susah payahnye.
Celik jek mate Amy msg aku, tanye aku nak tak buat discussion ngan die.
Aku pon naik tingkat 7, jupe Amy pulak.
Abes diskas dalam kul 6, aku kejut Ana semayang Subuh.
Then aku gune PC Ana utk buat keje SM.
Lepas tuh, aku pasang la lagu mane yg patut utk pendengaran telinga aku.
Taknak kasik mengantuk.
Termasuklah lagu Jamelia nieh…..segar sket jenis lagunye.
Dak Ana nieh mane ade lagu rock, minah nieh jiwang gilos.
Aku tau Ana sure nak tanye aku sal memende sal mamat yg die suke tuh…
Tp cammane pulak, aku dah bz…nnt lah Ana, balik nnt akak dengar!
Pastu, sblm gi kelas…aku singgah KMC kejap.
Aku tgk ape yg patut aku tgk, iaitu email aku.
Then aku msg Izzy kejap.
Dalam kelas SM aku msg Krie, tanye pasal besok.
Why besok? Hohoho…sbb aku n Krie akan berjumpe esok beb!
Krie ade tanye leh tak aku dtg awal, since die nak jumpe aku kejap.
Aku bukan ape, nak celebrate besday Krie.
Aku nieh jahat jugak, Krie nak jumpe aku sowang.
Tp aku gi ajak Ash…pastuh aku ajak yg len2 skali.
Aku bukan ape, kang aku takmo Ash terase.
Ash yg dekat aku takmo jumpe…Krie aku jumpe pulak.
So, aku just buat jek ape yg patut.
Takpelah, besok pon aku dah decide nak jumpe Krie kul 12.30.
At least awal 2 jam dr time aku nak jumpe Ash.
At least boleh la kalo si Krie nieh nak dok berborak ke ape ngan aku.
Aku takut die jek segan, aku becok je nieh!
Okaylah…let’s talk about dat tomorrow.
Then….aku blaja laa…
Mase break aku gi beli karipap ngan susu.
Brade Suisse nieh aku rase nak gelakkan aku!
Die pernah panggey aku baby mase Kay ejek aku minum susu..hehe..
By the way, td aku order susu lagi..sure die nak gelak!
Tp aku mmg suke susu beb! Aku rase best bile minum susu nieh!
Then….Aku naik atas, Siva ngan Zul nak karipap aku…
Eleh Zul…malu2 konon….tp aku tau, die curik2 dgr sumthing aku cakap kat Kak Eja td!
Yg Kak Eja nieh pon satu..segan jek aku…
Ade ke die tanye, “Sha…apasal pakai baju kurung ari nieh?”
Aku tau nampak macam buang tebiat sket…sbb aku jarang pakai baju kurung.
Ari nieh org sound aku cakap aku “ayu” pakai baju kurung…
Aiseh! Segan acik!
Zul mase nampak aku pakai baju kurng dok senyum jek..
Awat, ingat awek lame ke? Hahaha…aku tau awek die suke pakai baju kurung n die mmg suke owang pakai baju kurung…tp aku bukan pakai sbb die tau!
Tibe2 aku rase angin nak pakai baju kurung kedah aku nieh ade…lame dah aku tak pakai camnieh!
Then bile dpt result SM jantung aku mulelah sakit.
Result teruk gile….haku segan tul.
Dah aaa Puan Rusini tulih see me! Kat depan kertas aku…
Aku rase segan…tp aku jumpe gak Puan Rusini….then aku discuss sal paper aku.
Puan Rusini cakap tulisan aku kecik, die tak suke bace…
Pastuh, die cakap lagik sal sbnrnye aku ilang marks sbb die maleh nak bace essay aku.
CEt….ramai gak dak marah since markah tak best….SM nieh kan subjective..ramai org yg len2 view..
Apepon lepas kelas SM aku masuk lab kejap.
Server down teruk ari nieh, so aku balik makan kejap.
Ari nieh aku makan gulai pucuk ubi dengan sambal ikan jek.
Tp dah culup kenyang la nieh…
Malam tak payahlah aku nak makan lagik!
Aku dok jek kat lab since manelah tau boleh pulak aku buat keje.
Tp satu hapah pon aku tak buat…yelah…server teruk sangat.
Aku dok men chat ngan Izzy jek keje (kowang prasan tak dah bape kali aku sebut name Izzy?)
Alaaa…sbb Izzy jek yg nak chat ngan aku kot…lgpun server down, aku rase dak Izzy nieh jek yg nak sabo ngan server aku.
He’s nice. Aku suke kawan ngan die. Lgpun dak Izzy nieh lagik tua dr aku, so…senang nak cakap. Aku pon suke bace cite2 die dan awek2nye itu…lawak pon ade!
Aku senang ati kalo dpt kawan tak perasan macam die nieh…senang bawak bincang. Taklah terpikir2 mende yg belum pasti lagik.
Oohohhooo..aku tak reply lagik msg Abg Mie…ampun! Aku bukan taknak balas…tp sibuk sangat…lgpun aku dah terdelete!
Camtuh jugak ngan email Haze yg tak bereply kerane aku sangat sibuk skang….biarlah Haze relax dulu dr ape2 berkaitan aku…aku harap ape2 pon jgnlah ko lupe aku wahai Haze! Wokeh?!
U’re wonderful…just like our schooldays…aku takkan lupekan ko sampai bile2…ko kan kawan aku!
Then, aku bertembung ngan Cik Sue nieh..alaamakk..die suh tanye dulu cammane prosedur sal internet. Senang kan nak lepas tangan? Kadang2 aku rase mentang2 aku nieh becok senang jek org nak suh aku tanye itu ini…aiseh! Haku tak bengan dgn ko Sue..cume bengang dgn server nieh!
Okeh…ape2 hal aku kena caloooooo dulu. Ade possibility aku nak jumpe Izzy besok, tp bile pk balik..hmm…mungkin jugak tidak. Tunggulah bile2 aku free Izzy!
Tp jumpe Krie…dah sure…dah pasti….hoho…nnt aku cite ngan korang sal date aku nieh ek! Wokeh..kena calo, mate aku dah sakit..
Nieh result kuiz aku lagik…
Tajuk die: what feeling do you represent?
Enjoy the song and my pix!

No comments: