Thursday, September 09, 2004

Untukmu Selamanya

UNTUKMU SELAMANYA -MISHA OMAR

Seringnya kau menyatakan kepada ku
Tiada lagi beda cintamu untuk diriku
Andainya kau tiada di sampingku
Berputik rindu cinta di akhirnya
Hanya dirimu yang slalu kudamba
Lukisan indah tergambar
Hanya dirimu diingatan
Kau satulah milikku
Untuk selamanya
Pabila bulan bersinar
Memberikan cahaya biru
Dan hanya diri terpaku
Menggapai sinaranmu
Hulurkanlah tanganmu kepada ku
Jangan biarkan diriku sendiri
Merindu padamu
Dakapkanlah asmara dan bisiklah
Yang kau cinta padaku
Moga berkekalan hingga akhir waktu

Haku tak tau apasal dr semalam aku dok layan lagu nie.
Vatsala burn kan CD utk aku...lagu2 dr MP3 si Zana.
Then, aku dengarlah lagu2 dlm album Misha nieh.
Not bad laaa..boleh tahan...ade yg poyo tuh nak gelak aku.
Tp lagu nieh, menarik perhatian aku betul.
Lirik die ke?
Hahaha...naaahiii..naaahii...bukan same sekali!
Sapelah yg gilo nak chenta kat haku kan?
Kiehkiehkieh....
Ntahlah....mungkin melodi die yg sesuai aku nak dengar malam2 buta tuh kot!
Aku mmg suke jek sbb tak sakit pale aku malam2.
Sronok aku mendengarnye.
Ooohhh Cik Sha...ko sangat jiwang!
Ooppss...by the way kite start dr pagi.
Bangun pagi aku gi lab utk menengok mende yg aku dah save nieh.
Tp tak dapek pulak.
Malangnye aku ade masalah pulak ngan lab tuh since ade kelas.
Maka aku telah membukak e-mail aku.
Hohohoho...Haze anto email leee...!!
Laaaa...aku ingat die takde dah.
Lgpun aku nieh dah lame bebeno tak membukak mail.
Hehehe..ade pulak email die ek?
Ape die cite ek?
Yg aku leh recall kat sini sal earthquake kat Toyama..
Toyama, Toyama, Toyama...huh...itu yg aku ingatlah.
Pasal tpt die di Jepung sane!
Aku hepi ke dpt email die nieh?
Eh, mestilah hepi...takkan tak hepi beb!
Dpt bace mende yg aku tak tau.
And Haze is sumone special to me.
Dielah kawan aku yg paling lame!
And still contact lagik..
Thanx dear, for ur frenship....!!!
Wokeh...what else?
Lepas tuh haku jugak telah chat ngan izzy...
Yg ex-aweknye menurut kate die..adelah senior aku kat UNITEN.
Hahaha...malangnye haku adelah dak UNITEN.
Kesian ko yek izzy...asek2 jumpe dak UNITEN jek!
Apepong aku sangat happy bercerite sal bola ngan die nieh.
Aku juge telah chat ngan Cik Yati chomey yg nampaknye semakin sibuk.
Ape2 jelah Yati ooii...yg pasti haku windu ko selalu!
Dan aku telah ditegur oleh Azu...yg nampaknye bgn awal.
Haii...nampaknye dak2 MMU mmg bersemangat sungguh!
Akhir skali, aku telah menegur cik Eriyza_Qistina kite.
Sekejap ajek tuh beb...sbb aku dah nak balik.
Nieh lagik sowang kesian...nak dating ngan pakwe terus putus line!
Pastu aku pong balik ke apartment.
Kemas mane yg patut.
Then, aku pon mandi dgn jayanye.
Tgh2 mandi, Kak Sya called cakap dah nak sampai.
Nasib baik aku dah buat pelan bertindak.
Aku mintak si Ana jawabkan fon utk aku.
So, Ana dg baiknye menjawab, "Kak Sha tgh mandi"
Hehehe..sesampai aje Kak Sya, die pong ngutuk aku.
"Woii budak, dah tgh ari br nak mandi ke?!"
Aku gelak jelah...dah lame tak kena kutuk ngan die.
Pastuh aku kutuk die pulak.
"Ana, kenalkan...ini org tua Sya."
Kehkeh...best betul ngutuk!!!
Mase aku bersiap...die tunggu dlm bilik.
Then kitowang pon berborak.
Pastu kitowang gi Alamanda.
Tpt tuh taklah best sangat, setakat yg boleh la.
Haku dah janji ngan die nak makan sane.
Then, kitowang makan kat Chicken Rice Shop.
Pastuh jalan2...aku nieh terbekenan kat sumthing pulak.
Lesap duit beli sehelai baju Hush Puppies warne biru.
Kak Sya yg pilihkan.
Sbnrnye kalo aku asek usik kaler merah.
Kak Sya suke kaler biru.
So, aku pakai ler kaler biru.
Then kitowang jalan2 keliling Alamanda tuh.
Takdelah best sangat, cam biase jek.
Aku tanye die, nak cheesecake tak?
Then kitowang gi Secret Recipe.
Makan Cheesecake pulak.
Tp tapau jek aaa...
Sampai apartment...kitowang makan cake kitowang tuh.
Tp kul 6 Kak Sya kena balik.
Kang sape lak nak tunggu Abg Ijan tuh kan!
Mesti Kak Sya pelik apasal aku cium tangan die td.
Hehehe..pasal aku windu sbnrnye!
Tp takkan aku nak pi cakap!
Aku ngan die mane de lepas2 word2 cenggitu!
Biaselah aku nieh...kehkehkeh...
Bile die dah balik br aku perasan yg Sue ade msg aku ajak kuar makan.
Tp aku msg balik cakap kat die, aku br jek jumpe Kak Sya.
So, tak jadikla aku kuar ngan Sue.
Aku gi lab nieh.
Kang aku nak gi umah si Pink.
Nak tanye die pehal ngan die skang.
Aku nak ajak die kuar, tp die takde....so, die tak join le td.
Lagipun aku nak beli satu CD kat Vatsala...nak mintak burnkan dr PC Ana.
Byk lagu2 best nieh...leh aku melayan jiwang...hehe..
Hamboi222...asek jiwang jek ko wahai Sha?
Apelah nak jd ngan ko?!
Dahla semalaman aku dok bergayut ngan si *****
Cite sal die smalam..
Kesian aku kat ko nieh...apekan daye aku hanye kawan yg dpt membantu setakat mampu!
Ya aaampun!
Okaylah...aku nak chow..ape lagik luahan prasaan aku ari nieh?
Tarak kot...
Yg pasti winduku terlerai...Amin!!!

p/s: Uikk...aBeL! Ape jadah miskol senja2!

No comments: