Friday, September 24, 2004

"What cartoon super hero are you?" -


You are The Power Puff Girls, you are soo cool.
Youy may be little but u dont let that keep you
down. You are one tough cookie. ROCK ON

CAHAYA -GIEGIEL

Akhir kutemui sinar menerangi Umpama datangnya bidadari Terasa bagaikan mimpi-mimpi suci Hadirnya ada rahsia tersendiri

Biar arah mengelirukan diri Biar rebah ke bumi

Tersesat bagaikan tiada bertepi Ke dasar hanya doa mengiringi Kabut yang berlari ditinggal begitu Takkan kudakap seperti dulu

Di sepi malam hanya bertemankan bintang Hatiku merayu pada-Mu Tuhan Yang Satu Moga diberikan satu petunjuk dan jalan menemui-Mu

Hanya ku berserah padamu Tuhan ku Hanya pada nama Hanya satu pintaku Hanya pada kasih Kan kuserahkan jiwaku Hanya pada cinta Hanya itu janjiku Hanya pada Satu Aku imankan jiwaku

Aku merayu pada-Mu Yang Satu Moga ditempatkan ku bersama cahaya Seperti merekaSetia dengan Mu Setia dengan Mu

Semalam, mase Ayaa dtg aku dah macam org demam.
Rase panas badan, tak larat.
Aku tak dpt buat keje ape pon.
Aku tertido2 mase Ayaa buat keje.
Lepas je die balik, aku terus tutup lampu n tido.
Punyelah ngantuk tahap ape pon aku tak tau.
Tp malam td takleh tido pon...macam penat tuh terase kat badan.
Aku rase aku ngigau ke hape malam td.
Tp tido mlm td mmg tak best.
Pastuh pg nieh pulak, lepas Subuh, aku dah ngadap laptop, wat keje.
Aku dpt aa buat...cume ntah aa..
Mase aku nak mandi tuh, ati aku sayu gile.
Cam sedih sangat.
Keje byk, pastu ade aa prob len bertambah.
N aku rase pressure tahap melampau.
Aku jugak mase tuh teringat kisah duka aku.
Macam2 hal utk pagi2 buta.
Dat's not a good start for a bright morning.
Aku sampai jek lab, aku buat agik keje aku.
Pastu, kul 9, aku gi Suisse.
Aku bekpes nasik goreng ngan nescafe.
Then aku sambung keje agik.
Pastuh kul 11 lebey Ayaa dtg.
Ananthi tah mane2.
Tetibe mase Ananthi dtg melenggang, die cam nak marah aku.
Aku punye bengang, pandang muke die pon tak.
Haii...sape tak marah beb, mengarah tau, keje die tak siap.
Tp aku taklah gaduh ke ape.
Cume diam jek.
Pastuh...aku wat jek keje dgn penuh pressure.
Lega sket IA dah siap, tp dlm pd tuh ade gak tensen sbb bile pk2 byk gak aku kena buat.
SM, HRP, SA. Tak siap lg.
Aku carik je info ape yg aku rase leh pakai.
Pastuh, bile dah carik sume...aku relax.
Aku masuk la gebang.
What?! Nak relatekan kes honey, abel kat aku pulak?
Looooo..melampau gilers ex abel nieh.
Gile punye aku marah.
Sampai aku kena buat thread lak sal tuh.
Nak luah rase marah aku.
Tgh2 marah, Ash pulak masuk.
Die lak macam pressure aku turun UPM.
Mase tuh aku tgh pressure.
Die selambe jek sound aku..."nyembang jek, byk keje"
Time len aku rase tak aaa aku marah.
Tp care Ash cakap cam aku tak wat keje langsung.
Tuh yg buat kecik ati.
Terus la die kena laser ngan aku.
Huhu..Ash..hampun sangat2..tak sengaje..
Tp nape cakap camtuh..org kecik ati sangat.
Dah aaa tgh tensen.
Pastu, alih2 honey called cite sal prob die.
Aku yg dah agak lega dpt carik info aku nak, akhirnye relaxkan diri ngan layan gebang n chat with Yati n Eriy.
Sempatlah melayan gebang kejap.
Ade Krie, ade evil, ade yati, ade Eriy..and Riza yg sangat aku windu!
Pastuh aku balik semayang br aku dtg sini balik.
Nieh pon kejap jek.
Kang nak balik, lepas lak waktu maghrib...haru lagik aku.
Dah aaa byk dosa, tambah la lagik dosa ek Cik Sha!
Tuh pasal rezeki mahal!
:P
Okeh aa...nak balik..kul 8.30 nk makan ngan Sue.
Taaa....cite takdelah best sangat.
result kuiz ngan lagu cahaya yg aku dok layan ari nieh. Aku suke tul sore mamat nieh...comey!
Power puff Gals? Aku minat buttercup jek..bubble paling aku benci..(sape2 yg apahm, paham la apasal aku tak suke bubble..) tp nak wat cammane...dah result kuiz aku...chow!

No comments: