Sunday, October 24, 2004

Careful with Hearts Cik Sha!!!


DIA -SHEILA MAJID


#Kata demi kata terjalin dengan indah
Untuk menguraikan maksud hati
Kuberanikan diri untuk memulainya
Tapi mengapa bibirku tak dapat bergerak terasa berat
*Oh malunya hati ini bila kuingat saat itu
Kami hanya saling berpandang
Dan terdiam terpaku
Oh bulan hanya dirimu yang menyaksikan segalanya
Oh bulan tolonglah daku katakan padanya
kucinta dia.......oh..........
Back to # and *
Oh bulan oh bulan katakan padanya
Kuberanikan diri untuk memulainya
Tapi mengapa bibirku terasa berat
Malam pun kian berlalu
Kami saling terpaku
Diam seribu bahasa
Hilang semua kata yang terangkaikan
Oh malunya hati ini bila kuingat saat itu
Kami hanya saling berpandang dan terdiam terpaku
Oh bulan hanya dirimu yang menyaksikan segalanya
Oh bulan tolonglah daku katakan padanya kucinta dia




Yg diperlukan dlm p'cintaan ialah dipercayai, tetapi dlm p'shbtan ialah dimengerti.ada tmpt dimana ada cinta dimulai dan ada tmpt dimana cinta diakhiri dan cinta x meminta apa2. 1108-24102004


Hoho!!!kalo nak cakap sal terkejut, aku la manusia yg paling terkejut dpt sms nieh..haha!!Ape jadah aku dpt mende nieh kan?Sape pulak nak bg?Gua solo lg bebas! hehe..biar betik?!Tp inilah die tepat kul 11.08 am nieh aku dpt sms nieh. Dr sape? Weeih…jgn pakai serkap jarang ngan aku..huhu…tembak2 pun biar logic sket..Hmm….tak payah la kowang teka sbb tekaan kowang akan hanye menyakitkan ati aku. Hehehe..sms nieh dtg bukan dr manusia yg turun dr kayangan, ataupun sumone yg aku expect. Sape lagik kalo my sahabat .Mr Hilmi a.k.a aBeL. Apo kono ko oghang kampung oiii? Aku reply sms die, aku sound sket asal jiwang ngat. Die cakap, jiwang ke ayat tuh? Die rase biase jek.Huh..apo2 yolah aBeL oii….den pun maleh nak cakap dah.Ekau mmg mamat yg jiwang!Hahaha…Anywayz, wish u the best laaa ek!smoge pjg la jodoh bersame awek tercayang.
Wokehh?Ape mau cite.


Lame aku tak menaip blog nieh semenjak Rombongan Cik Sha Ke Rumah Puan Syariza ari tuh. Hahaha..bab aku gi ari tuh aku cite kendian...nieh aku nak cite sal liriklagu kat atas nieh. Aku pelik asal die tulih lagu nieh from Reza, sedangkan lagu nieh sbnrnye from Sheila Majid. (yg aku dengar version Sheila Majid la) Mungkin Sheila Majid nyanyi balik ke lagu nieh? Hmm..aku pon tak tau nak cakap laa..tp lagu nieh mmg catchy. Minat tul aku nak nyanyi..sbb tak payah laaa Cik Sha tarik suara panggey ujan kat dapur..hehe... Lagik2 malam smalam aku tgk Dari Studio 1 Misha yg nyanyi. Adehaaaii..kiutnye engkau Misha tp kuat ngat ko menangeh sampai takleh menyanyi ek... Geng aku laaa nieh...kuat nangeh... As a matter of fact, smalam lepas tgk Misha mase online pon aku nangeh...huhu.Leceh aaa skang, balik2 nangeh jek...mende kecik pon nak nangeh. Walhal bile sampai prob gabak2 slame nieh tak pulak aku menangeh. Adeehh....apasal? Dah kena penangan ape? Penangan bulan pose ke? Hoh..tak jugak...tp sem nieh aku mmg lembik sensitif! Huhu...ape2 jek la Cik Sha...jgn jadik Kassim Selamat sudah. Okeh...what's the story? Hmm..leceh leeee aku dah taip mende nieh dua kali sbnrnye.Penat dah menaip bile tak terpublish aiseh!
Hmm..aku rase mesti nak tau kan cite sal aku gi umah Kak Sya ari tuh. Yelah yelah aku cite laaahh
Aku betolak cam biase, tunggu kat KL Sentral.Krie abes exam kul 5, so kenalah tunggu kejap. Alerrr..normal la tuh...kalo ngan die nieh mmg kena tunggu...hahahaha.. (ooppss) Penat tunggu tuh tidaklah cume rimas sbb ramai sangat salesman dtg ari tuh. Aku nieh penakut sbnrnye hehe aku mmg tak suke salesman approach aku.Rase cam susah sangat nak tolak laa cepat ngat aku kesian! Tp kalo depan salesman tuh sure die ingat aku tak kesian. Sbb aku slalu wat muke garang jek depan salesman dm ati sapelah yg tau kan! Sampai je Krie aku dah prepare ngan tiket...konon dgn harapan takyah la lambat sangat nnt. Tgk2 rupenye train delayed bekalan elektrik terputus kat Serdang! Adeh..sedih tul lame sangat nak tunggu. Sampai Krie leh pergi solat n dah balik pon train still tak dtg. Aku tensen tul. Dah la ramai org nieh. The 1st train mase tuh tak dpt naik sbb full. 2nd train br dpt naik.itupun masuk jek badan debab aku terus full. Naik..berdiri..biaselah.


Tp sampai Bank Negare kena rempuh tuh...adedehh...tuh yg tak larat sakit tul badan kena tolak. Aku sebelum tuh dah bajet sure penuh. Lgpun Cik Sha kan peramah..dlm train sempat agik berbual ngan ade akak tuh. Die la bebel kat aku, die cakap sure penuh kat Bank Negara. Dan terbukti laa ramalan kami tepat belaka (ecewah macam lagu Umbrella pulak..hehe) Penat sangat rase mase berdiri tuh.Bukan penat ape...tp penat ngan ragam manusia nieh, kadang2 selfish.Tp biaselah...what do u expect....public transport maaaa!!!Okay...sampai Rawang, kunyah Famous Amos.Sebbaik ade beli mende alah tuh...kalo tak cammane agaknye. So, makan la yg tuh dulu. Lgpun called Kak Sya, dowang tgh semayang. So, tunggu jek aaa kat situ sampailah...
"Assalamualaikum"


Hehehe..aku ingat mamat Bangla mane bawak payung (ooopsss..jgn marah!) Abg Ijan rupenye...yelah, time tuh kan ujan lebat gilos.So, kenalah dipasskan payung..akak sowang tuh dlm keta. Hakhak...dis is the bes part kot for that day.Sedey tul la ngan escort aku sowang nieh...
Ade ke bawak payung die sowang jek....muwahahaahahaa..Tak gentleman betul laaa...
Hehehe..takdelah, aku tak kisah sbrnye...aku kalo dah jupe kawan mane ade aku kisah. Ujan ke ape ke same jek kat aku...kejap jek aku bebel pon. Then, sampai jek umah Kak Sya kitowang solat dulu...br makan. Yummyyy..biaselah Kak Sya nye masak ayam nieh mmg aku suke pon. Dah makan2..dok borak kejap..tgk Astro...


And time utk menghantar Krie balik...Mase kat komuter tuh br decide nak gi bukak pose sok tuh same2.Then die balik, aku stay umah Kak Sya. Kitowang borak sampai about 2.30, then br masuk tido.Hehehe...kesian Krie...aku tak reply sms die until about dat time...Die pon dah tido agaknye..Ecewaaaah..kononye both Puan Sya n Cik Sha nak bgn kul 5 utk sahur..Ape sekali tak terjage langsung..hehe..Tau2 jek aku bgn tgk Kak Sya tgh lipat baju.Ari ujan lebat..hehe..patut pon sedap sangat aku tido..kihkih..Lepak jek aaa...nak wat cammane agik..Sampai dlm kul 5.15 aku pon berangkat...Lgpun time tuh Abg Ijan nak balik keje.


Then...naik jek aaa komuter.Fuuuhhh..sebbaik takde pape yg berlaku lagik kali nieh. Aku keluar train nampak la ade mamat Bangla eh,silap...ade lah mamat nieh pakai baju biru kuar train.Masam jek muke..uiks? Apasal ek? Lambat naaa die nak senyum ari tuh...hmm..Tp takpelah, dah senyum pon..okeh aaa tuh..Pelik sekejap jek...lepas tuh okeh aaa kot (kot?)Hmm...makan kat Midvalley nye food court.Nape pilih situ?Sbb setaunye situ leh dgr azan...and I'm more to Malaysian food kalo nak bukak pose nieh.Makan nasik jek aaa senang.Then, lepas makan gi solat. Lepas tuh jalan sat then gi Baskin Robbins..hehe..Best tak? Aku kan mmg gile eskrem..hehehe..Regular Scoop Triple Treats...yeay!Rasberry Cheese, Love Potion, Chocolate Chip..hihi...Lepas makan eskrem aku melepek lagik kat tpt duduk tuh.Huhu...aku nieh dah makin gemuk...asek melepek jek..Perut nye spare tyre dah byk dah..Huhuh...org pose kurus, aku pose gemuk lagik debab!


Balik tuh...naik komuter laaa...Hoh..paper bag yg Kak Sya bg tuh aku pakaileee...Dah kate satu lagik paperbag aku yg Levi's tuh dah terkorban..huhu...Sebbaik ade owang bawakkan...hehe...bestnye!Mekasih la kat owang yg tolong bawak tuh ek!Dah le tolong bawak sampai train sampai pun tolong pegang..Tengkiu...tengkiu....hehe..


Balik tuh, aku tido...Awal pg tuh, dlm kul 7 br aku bukak buku HRP. Sbb mase sahur pon rase maleh nak bukak mate....hoho..amacam, pemaleh tak aku? Aku sahur.aku solat..then aku terlelap balik.. Tuh pasal gemuk!!!Aku buat HRP..Hmm..kire owait laaa...Tp yg best tuh kan...Mr Zaihan leh mintak nak tangkap gambo kitowang dulu b4 exam.. Hahaha..jd artis kejap Cik Sha...(kalah Sharifah Aini...oooppss) Tp lepas tuh pulun laaa... Essay okay...tp part MCQ tuh aku tak jamin.


Errrkk..Smalam lepas final aku gi library...online gebang..windu kat gebang.. gk2 ade lak nick wet020090 tuh kan....hoho..Leh laaaaa layan gebang sat. Dah taip blog…tp leh lak tak dpt nak publish...huwaaa..Make ari nieh aku menaip lagik leeee..Then, aku balik..rehat jap.Semalam gi Pasar Ramadhan Serdang...Tp bukak pose kat masjid...


Pastuh malam tuh aku pakai YM, chat ngan Eriy n Krie.Hmm...ape cite?Taaahh...smalam takde mood sangat laaaa...Ade aaaa sbbnye....maleh gua nak cite..Aku simpan la pulak rahsia aku ek?
Hehehe...adelah..secret..takleh cakap ngan sape2 nieh...Sebbaik kuat jek tak cakap kat sape2 lagik..Okeh...tuh jek kot..ari nieh lepak..tak study SM agik..Nnt laaaa aku study. So, see yaaaa...bile2 lepas SM sok aku try tulih blog...Tatatiti tutuuuu..wish me luck for tomorrow!


p/s:image sumbangan Ira...cun tak?jgn jeleeeessss..hehe...

No comments: