Friday, October 01, 2004

Dreaming of You



DREAMING OF YOU -SELENA

Late at night when all the world is sleeping
I stay up and think of you
And I wish on a star
That somewhere you are thinking of me too
Cause I'm dreaming of you tonight
Til tomorrow I'll be holding you tight
And there's nowhere in the world I'd rather be
Than here in my room dreaming about you and me
Wonder if you ever see me and I wonder if you know I'm there
If you looked in my eyes
Would you see what's inside would you even care
I just wanna hold you close but so far
All I have are dreams of you
So I wait for the day (wait for the day)
And the courage to say
How much I love you (yes I do)
I'll be dreaming of you tonight
Til tomorrow I'll be holding you tight
And there's nowhere in the world that I'd rather be
Than here in my room dreaming about you and me
Bridge:Ahh ahhI can't stop dreaming of you
I can't stop dreamingI can't stop dreaming of you
Late at night when all the world is sleeping
I stay up and think of you
And I still can't believe
That you came up to me and said
I love you
I love you too
Now I'm dreaming with you tonight
Til tomorrow and for all my life
And there's nowhere in the world I'd rather be
Than here in my room
Dreaming with you endlessly

Aku dengar lagu Dreaming of You nieh dalam bilik mase ujan.
Adehh…touching betul!
Rase cam melayang jek..
Tuh belum aku dengar "I Could Fall In Love With You" lagik.
Kalo aku dgr yg tuh…hahaha..alamatnye pengsan…tergolek dok terus aku depan laptop nieh.
Ape mende nak cakap nieh?
Nothing so special happened today.
Balik dr lab semalam, Abg Ijan sms.
Dah leh bajet die nak sms, Kak Sya dah pesan awal2.
Hehehe…so spt yg sudah dirancang jugak..aku taulah ape nak jawab.
And then…cerita biase. Nak wat keje…tp aku tetap tak larat.
Pagi dah bgn. Ari nieh ade discussion SM.
So, pg nieh masuk lab, cop PC.
Then, gi discussion SM.
Aku ralat sbnrnye sbb project aku tak kena present.
Tp nak wat cammane...mmg payah kalo nak cakap sal project nieh.
Ade jek mende yg tak kena.
So, pk punye pk…last2 aku gamble jek aaa..
Dah bukan rezeki aku kot.
Aku sedih tu mmg la sedih, sape taknak bonues marks kena present.
Dah la tuh, bile pk2 balik…aku mmglah nak sangat tonjolkan Body Shop.
Dgn penat lelah aku buat project tuh lagik.
Hmm…kalo nak cite mmg tak abis kan, so senyap jek aaa…
Okay jugak buat Habib Jewels nieh, ade gak kelainannye.
Takpelah…aku redha jek ngan marks aku!
Harap2 nye jgnlah jatuh lagik CGPA. Dah tak larat aku!
Then, what happened?
Aku siapkan power point utk present…
Lepas tuh aku anto kat bilik kat tingkat 4.
Lepas tuh aku edit article sal Diversity yg aku amik kat Starbucks.
Dgn harapan malam nieh aku akan dpt abiskan keje aku.
HRP…HRP…HRP!!!
Lepas dr tuh aku start melayan gebang.
Uiks? Krie ade…yeay..yeay…
Aku suke kalo time die online, aku online.
Leh la aku kaco die. (tanduk…tandukk…)
Tp ari nieh takleh kaco Izzy sbb die sibuk!
Izzy masuk kejap jek tadik..itupun tegur, pastuh die balik.
Yelah, ari nieh Felda keje sekerat ari.
Pastuh aku layan gebang.
Yg syiok ari nieh kan, si honey pon ade…huhuhaha…
Honey nak balik kg die…ish bestnye!
Aku pulak, bile nak balik kg?
Bukan aku taknak balik…tp keje aku melambak…
Ni pon nasib baik laptop nieh ade ngan aku…
Kalo takde macam biaselah, aku menaip kat dlm lab.
Sejuk die ya rabbi..Tuhan jek yg tau!
Okeh…okeh..continue story…
Pas aku wat ape yg patut…aku layan Yati, aku layan Eriy..
Seronoknye dpt chat kalo less pressure!
Aku tercarik2 gak nick si Haze…skang Jepun cuti kalo tak silap aku.
Die ade cakap ari tuh yg skang die slalu online.
Tp kalo dah takde, biarkan saje…:D
Mungkin invi ataupun tgh menjerat?
Uh-Oh….hehehe…harap die berjaye la ek!
N then, mase aku bukak2 ape yg patut kat blog nieh aku klik kat si Ila nye blog.
Amboi…lawa blog budak nieh…geram aku!
Aku pon klik la link2 yg agak2 best.
Dan aku terklik kat candy dolls.
Alamak….comeynye kartun2 nieh!
Aku dgn geramnye surf net nieh…
Siap men buat2 doll lagik.
Skali aku dgr guruh…hmm..aku patut balik.
Dgn mengucapkan goodbye kepade Cik Yati my pren…aku pon balik.
Mase aku kuar lab, ujan dah lebat.
Make aku sampai lab dlm keadaan yg basah.
Itupun mase aku jalan kat Murni, Alhamdulillah Si Zulaiha tumpangkan aku payung die.
Aku balik, sempat Zuhur, Asar…Maghrib.
Ujan lebat nieh buat aku teringat kat arwah nenek.
Die slalu ngaji waktu ujan…die kate langit terbukak.
Sayu kejap ati aku….14 Syaaban tarikh nenek meninggal.
Terus jek aku capai tafsir….bace la sket2…
Kalolah boleh aku sedekah kat arwah….kalo lah sampai…
Betullah kate nenek….mmg senang bace bile langit terbukak!
Lepas semayang aku amik mase berbaring kejap.
Lepas tuh, dlm kul 6 aku pi siap n pi tgk mende makan.
Aku tak tau nape, tp aku slalu rase sedih tgk org berkedai tak laku.
Yelah, aku sendiri pernah berkedai.
Agak2 kalo ayah still bukak kedai die mesti aku tgh jage kedai.
Ish….malas aku nak ingat kenangan lame nieh.
Tp ari nieh cepat lagik ati aku tersentuh.
Lagik skali aku tahan sebak mase aku cakap aku nak beli roti canai…
Aku tgk org kedai Azzah tuh hepi sangat.
Tak sia2 aku beli kat kedai nieh, sbb the last time aku makan…
Aku tak cirit birit, aku tak kena bayar mahal2 n aku kenyang.
Mase aku tunggu murtabak daging, aku nampak pakcik2 polis bantuan nieh dtg nak makan kedai die…
Senyum lebar mamak nie…kalo aku pun aku senyum..
Kedai Wak kat sebelah ramai org dtg.
Bg aku, semenjak Azad bukak, aku jarang makan kat kedai Wak.
Sbb Wak sombong betul, kualiti makanan pun dah kurang.
Baik aku pergi kat org yg nak carik rezeki…
Bukan senang….penat tuh keje macam tuh….
Ntah aaa…sempat aku melayan kenangan lame…
Tp aku cepat2 biarkan sbb kang aku yg nangeh lagik….hai…Cik Sha..Cik Sha…
Mase aku keluar dr COE, hujan renyai2…
Tetibe satu kereta Atos berenti tepi aku.
Laaa..Haida ngan kawan die!
Dowang tumpangkan aku balik sampai Murni.
Ntah aa…setiap kali org buat baik kat aku kat UNITEN nieh…aku akan sedih sangat.
Aku tak tau ape Husna cakap kat owang (Aku pun takmo amik tau)
Sampai sume org taknak kawan ngan aku, pandang jelek ngan aku.
Aku tau Tuhan ade, kalo aku betul nape aku nak takut!
Aku tahu Tuhan ade, satu ari Dia akan tunjukkan!
Ntahlah….ibu called aku tanye aku balik ke tak.
Angin jugak die sbb aku tak balik.
Tp takpelah….die relax mase aku cakap aku akan balik.
Die nak mintak aku tolong pergi bayar kat Cikgu Othman duit tusyen Atan.
Aku paham adik aku sowang nieh, independent..
Kalo takde hal besar2 takkan die nak mintak tolong.
Takpe…sok aku balik, aku bayarkan.
N then…aku balik makan.
Puas sangat ati aku ngan rezeki aku ari nieh!
Alhamdulillah!
Ooopps…by the way, aku letak satu artikel pasal Roses ari nieh.
It’s good….aku suke mende camnieh.
Tp lagik satu kan….hhehehe..gatal sket…
Lavender Rose utk aku…sbb dat describe the feelings I have inside rite now..hehe..
Nnt2 laaaa…sabar sket!
Adeh…blushing lak aku menaip….hahaahaha..
Aku nak tgk Mesia Idol ari nieh…nak tgk Dina…
Tak sabar nak tgk ape die nak wat…(nk tgk Hanim, kawan aku a.ka. kakak ipar Dina ade tak..ehehe)
And then....I'm thinking of calling Krie 2 nite.
Hahaha...ape gelak2?
Aku tau aku jarang call org..org jek kena call aku.
Dah tuh menggedik pulak nak call si Krie nieh.
But then...tetibe rase nak call.
Adelah kot mende aku nak cakap.
Hoh? Nothing so spesel maaa..
Kawan....just call macam tuh ajek.
PAstuh nak abiskan HRP kalo boleh.
Then aku nak tido.
Nieh tgh melayan si Eriy nieh.
Since tema aku ari nieh adelah bunga ros...make aku amik gambo doll yg ade bunga ros...
hehe..tp bukan lavender rose la!
sbb takde pulak..
And aku dah tuko gambo kitten semalam..
Sbb photobucket nye server down..
So, another doll to scroll..
Okeh..gtg....nak layan Eriy plaks!
Tata~!
p/s: besok balik kg!Yeah!

No comments: