Monday, October 04, 2004

I Turn To You - Dina!!!!

I TURN TO YOU -CHRISTINA AGUILERA

When I'm lost in the rain,
In your eyes I know I'll find the light
To light my way.
And when I'm scared,
And losing ground,
When my world is going crazy,
You can turn it all around.
And when I'm down you're there- pushing me to the top.
You're always there,giving me all you've got.
For a shield from the storm,
For a friend, for a loveto keep me safe and warm
I turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.
When I lose the will to win,
I just reach for you andI can reach the sky again.
I can do anything
'Cause your love is so amazing,
'Cause your love inspires me.
And when I need a friend,
You're always on my side
Giving me faithtaking me through the night
For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warmI turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's trueI turn to you.
For the arms to be my shelter through all the rain,
For truth that will never change,
For someone to lean on,
For a heart I can rely on through anything,
For that one who I can run to...
For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warm
I turn to you
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.
For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warmI turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.
I turn to you...


Okeh, since aku abes pasal fon ari tuh kan…sure org nak tau sal ape yg terjadik.
Huhuhuhu…aku sbnrnye segan nak bgtau kowang.
Adeh, cite tak best aaa…
Tp, takpelah…terlanjur aku bercite ari tuh, meh aku cite lagik.
Ari tuh, lepas kuar lab, aku ade dua niat: call Krie n tgk Mesia Idol.
Aku gi kat public sebelah KMC.
Rosak.
Lepas tuh, aku pergi yg kat depan KMC pulak.
Aku call sekali. Tak berangkat.
Dua kali. Tak angkat lagik.
Mula hilang sabar…tp dail kali ke-3.
Tak angkat.
I couldn’t describe my feeling that moment.
Marah? Ke sedih? Ke geram?Ke puzzle?
Dunno…but it looked like I got the punishment myself.
All this while bile org kol kite, mungkin ini rasenye.
Tak berangkat.
Skang aku pulak kena.
Adehh…mula dah bengang n sedih…huhu.
Aku balik jek apartment, konon nak gi umah Sue tgk Mesia Idol.
Sbb Esther cakap die pon nak tgk kat umah Sue gak.
Aku bajet pintu tak kunci even though Sue balik JB.
Tgk2 takde pulak.
Bertambah frust aku….
Balik kat apartment, aku terus bukak baju, semayang Isyak n tido.
Takde mood nak wat HRP!
Tp sblm tido tuh ntah hape2 aku pk aku pon tak tau…sampaikan mimpi pelik2.
Pg besok tuh aku sedar dlm kul 6.30….kebetulan aku pon tak kunci jam sblm tido.
Aku terus amik air semayang, semayang….bukak laptop n start wat HRP.
Aku abes wat keje dlm kul 11 pg.
Merasmikan printer tersayang.
Ooppss…by the way sebenarnye aku nak bayar duit printer kat Ash.
Kena masuk reminder nieh…probnye skang aku tak gi bank.
Then, dlm kul 2 aku gi kedai, kau duit, beli makanan, n tipon.
Try tipon die agik.
Ape kenalah aku ari tu…try agik 2 kali.
Tak angkat lagik…ergghh…
Bengang ek Cik Sha?
Beeeeeeeeengaaaaang sangat?
Aku sms Eriy…ngadu.
Eriy offer nak tanyekan kat die asal die tak angkat.
Aku maleh nak kecoh2 sal mende nieh…alaa..bukan ape pon.
Cume aku tak biase kot, aku yg call org.
And then org tuh tak angkat.
Terase tercabar semacam jek aku.
Dlm pd tuh aku siap2 tunggu cab.
Ari tuh pulak kebetulan Pakcik Shafiee tersalah tunggu.
Die tunggu aku kat Ilmu!
Laaaa…ade keeee….lambatla nampaknye aku balik umah!
Aku sampai jek kat umah…
Aku terus salam ayah ngan ibu.
Hahaha…heppi tak sume org nampak muke aku?
Mestilah heppi kan, aku dah lame tak balik.
Setelah diselidik, rupenye Shahmi balik minggu lepas.
Sedih seh… tak dpt jupe adik.
Aku disambut ngan roti hotdog goreng!
Hahaha…macam tak caye mak aku yg buat.
Sedap….nyum…nyum…biaselah, mak sendiri masak.
Malam tuh aku makan nasik lagik, lepas makan nasik, kena sumbat pulak ngan karipap.
Menjelang aku nak tido…rase perut dah kembung…burrrppp…kenyang!
Terus terlupe sal tipon..hehehe…
Pg nieh ibu kena kejut aku bgn tido sbb aku tak reti nak bgn.
Punyelah teruk kan?
Aku macam qada’ tido aku yg tak cukup sbb byk keje tuh…
Lepas tuh aku bekpes…then aku basuh baju.
Dpt tgk Mesia Idol….yeay!
And aku mule tak suke Jac….huhu…menci…menci…buweekk..
Gedik aaa die nieh.
Baik aku sokong Melayu. Dina lagik best.
Dr aku sokong anak keeling penyanyi pub..
Eeee…tak sukenye aku!
Amboi, fanatic nampak Cik Sha?
Hmphh..mmg fanatic laa…sbb aku tak suke si Dina tuh kena kutuk.
Mentang2 die tembam, suke ati org jek nak kutuk die.
Aku pon tembam!
Jd Cik Sha menyokong gadis2 tembam seantero Malaya!
Haahahha..poyo jek!
Pas aku tgk Mesia Idol sume, aku siap2…mandi..nak gi kuar Seremban beli brg Atan nak peksa.
Maka aku pon kuarlaaa….
Sampai2 pekan, aku tgk pecan dah "gelap"
Gelap dek pasukan kap lam ya nga ramai sangat.
Ntah ape festival dowang buat kat Terminal One nieh.
Aiseh! Menci agik! Tak suke!
Aku pon dgn peningnye masuk la cc bername Aladin.
Kire port lepak aku gak nieh.
Sekali, aku masuk jek…aku pakai la PC yg ade webcam.
No hal leee….sehingga ketibaan golongan poser skinhead sekalian.
Aiseh…dak Melayu lak satu hal….
Nak kaco owang pun beragak aaa sket…
Abeh sume mende kat dalam PC aku tuh dibacenye.
Aku dah buat jelingan maut kat sekor2...
Nasib baik dowang paham.
Tp satu kebengongan server kat Aladin.
Aku rase dah ade virus tah hamende…maklumla dowang pakai XP.
Adelah dlm 4 kali aku tukau PC.
Aku bukak jekYM…tgk2….offline msgs…
Ade msg dr wet020090…ish…br jek aku plan nak ignore.
Isi kandungannye…tanye kabo, tanye sal besday, tanye aku nak celeb cammane…suh jage diri…suh tuh…suh nieh…takde sal die tak angkat call aku…
Aku br plan nak majuk sbnrnye…hahha…tp aku maleh.
Aku ngan die bukan ade pape….
Die nieh pon macam la reti memujuk…aku tau skill takde...hahahha..
So, aku biar jek msg die tuh.
Aku nampak nick die kat YM…tp aku ignore jek.
Sampai aku bukak gebang…die dah reply byk…
And aku start mereply…
Then die reply lagik..
Aku reply lagik…and so on.
The last thing aku buat…aku buat satu thread bertajuk "merajuk"
Aku cakap, aku nyaris merajuk dgn org yg aku call tp tak angkat…
And then die jawab mungkin org tuh tak sedar.
With a question…die kenal ke org yg tak angkat call aku tuh?
And jawapannye mestilah kenal!
Aku diam jek…diam…ontok2..
Die reply, aku balas elok2…
But the msg behind my replies…I’m not sure die leh dpt ke tidak..
Aku rase die leh bajet ape aku nak sampaikan kat die..
Die bukanlah lelaki skema ataupun lurus bendul sampai tak paham ayat aku..
But I’m being very careful….
So, dats the end of my story…yg lenlain tuh ade lah…tp maleh nak cakap.
Sbb tak important..

OOo....another important part of my story! Malaysian Idol! Dina masuk final! Yeay! Bestnye Dina...!Suke ati aku!
I’ll give u the details later…kuang..kuang…’til then!

No comments: