Saturday, October 16, 2004

What Do You Truly Desire?

DesireLove


Love. You Truly Desire Love. You long for someone
to hold you and take the pain away. You haven't
been in much relationships or you need to work
on how to handle them. You always seem lost in
a daydream about the person you care about
most.

WHEREEVER YOU WILL GO -THE CALLING

So lately, I've been wonderin
Who will be there to take my place
When I'mgone, you'll need love
To light the shadows on your face
If a great waveshould fall
It would fall upon us all
And between the sand and stone
Could you make it on your own
If I could,then I would
I'll go wherever you will go
Way up high or down low
I'llgo wherever you will go
And maybe, I'll find out
The way to make it back someday
To watch you, to guide you
Through the darkest of yourdays
If a great wave should fall
It would fall upon us all
Well I hope there's someone out there
Who can bring me back to you
Runaway with my heart
Runaway with my hope
Runaway with my love
I know now, just quite how
My life andlove might still go on
In your heart and your mind
I'll stay with you forall of time
If I could turn back time
I'll gowherever you will go
If I could make you mine
I'll go wherever you will go



Owang kate...time pose nieh aaaa kite kena byk bersabo..
Ari nieh kesabaran aku mmg tahap max...
Kat sape?
Aku rase kalo nak bagi in general..boleh kate aku tak puas ati ngan CITY LINER.
Hampeh dot com...tuutttt...tuttttt(hikmat mencarut peringkat ke lapan belas)
Mane taknye...aku tunggu bas dr kul 11 pg..tak sampai2....
Punyelah aku sabo..
Aku bajet ari nieh leh aku balik awal kalo aku kuar..
Bukan ape...aku kuar nieh..sbb aku nak pos si Yati punye present..
Tgk2 si driver keling tuh wat hal pulak.
Lambat gilos...tak ingat dunia punye..
Then my racist problem came into my head..
Biasek aaa..aku mmg racist!
Aku dah bengang lagik bengang..
Mulelah word2 tamil tuh berlegar dlm kepale otak nieh..
hahaha..ikut nafsu binase!
Make aku tahan2kan...istighfar byk2!
Lepas tuh, dlm kul 1.30, aku nampak bas buruk dtg...weng..weng..weng..
Aku da bajet sure lambat sampai since bas nieh dah nampak K.O gilos..
Aku naik jek...ibu yg beli ikan pg td pon tak sabo2 nak naik atas.
Skang tgh panas gile...mase nak sahur td aku mandi...menjelang pg aku kena mandi agik..maklumlah..peluh dah teruk sangat..abis lencun baju aku!
Okeh...aku naik bas tuh.
Sepanjang aku naik bas tuh..adelah 8 kali bas tuh terberhenti..
Aku sabo2 kan diri aku nieh..aiseh..macam mane ek...aku diam jek
Skali tgk2...sampai Tiroi...bas tuh berenti terus!
Omaaaakkkk oiii....soba yolah den!
Aku dah mule hangin...adik aku Shahmi tak usah nak dicite..aku rase die dah ngamuk gilers.
Aku mmg nak hangin, tp sbb aku pose...aku sabo la agik.
Tunggu sekian lame...jam dah masuk kul 2.30...uish..lame giler!
Tak pernah2 dlm sejarah aku naik bas lame gile cenggini utk gi Seremban!
Dlm otak aku mase tuh menangeh aaa jugakkk..
Dulu mase umah dekat ngan town, mase aku tinggal Ampangan yg tak sampai 2 minit dah sampai town..atau lebih tepat agik umah tuh mmg kat town....idup tak aaa susah cam nieh.
Nieh nak naik bas pon susah...mulelah aku compare kg aku ngan tpt tinggal aku nieh..
Kalo tak kerane mak abah aku..tak aku izinkan anak2 aku besok tinggal kat sini.
Teruk betul nak naik bas!
Huh...sampailah bas driver yg muke cam Rambo Chin tuh dtg...
Jeng..jeng..kelegaan mule terase..
Skali driver Rambo tuh pun cakap...bas yg die bawak tuh pon rosak...clutch jatuh..takleh naik bukit!
Aisehmennnn...ayyooo botooo...apo doso den nieh aaaa?!!
Sume dah bengang, especially akak yg pakai lisptick merah ngan skirt ketat tuh..ahaha..cair mekap die...muke dah peluh2...aku bajet sure die nak gi dating..hehe..
Bas Rambo Chin bawak sampai Seremban 2.
Selebihnye?
Kenalah kitowang tunggu lagik...adedehh...tensen Cik Sha!
Sehinggelah tetibe...jeng..jeng...
Bas Plusliner yg ade air cond dtg...hehe..mulelah aku boleh tersenyum senang pandang bas tuh..
Kitowang naik...dgn leganye...dan merasekan kesejukan air cond...huhu..
Dan akhirnye sampa ke Seremban dlm kul 3....
Alhamdulillah!
Hehehehe..

What?! Ape sengih2? Ape masam2? Hohoho..
Aku tau ape yg Yati nak sangat aku letak kat blog aku nieh..haha..
Hmm..pasal buzday aku ari tuh ek?
Wokeh aaaa..aku cite briefly jek..
Selebihnye Cik Yati kenalah bersabar sbb aku menaip blog nieh kat cc...fulusnya enggak ada!
Aku pakai baju SEED three quater warne itam, tudung warne putih ngan jeans 505 aku yg sedia lusuh tuh.
My mission? KL Central.
Aku dah called Pakcik Shafiee jemput kul 11.15
Malangnye, cab sampai cepat..tp train delay!
Aku dpt train dlm kul 12.15.
Dlm 15 mins tuh adelah 2 kali cik Krie called aku...haha..
Inilah pest time than ever aku kuar ngan die....n aku dtg lambat!
Mane tak rase pelik kan?!
Mase aku sampai...aku tgk...die takde..mane la perginye...aku pon miskol.
Tgk2...jeng..jeng!
Die dtg pakai baju putih...aikss...ini baju putih yg die pakai mase gath dulu ke ek?
Hmm...I'm not sure..
Tp aku tgk die mmg patient gile menanti...shian die..hehe..
Pastuh, aku nampak die bawak beg sandang and plastic bag Jusco kat tangan.
Biaselah...die kan pemurah senyum..so, my 1st present of course la senyum kan...
Kitowang pandang each other...then...cakap2 sket...kenalah aku cakap sori kat die sbb tunggu..
(Tp die sendiri yg cakap, "dah biase krie yg dtg lambat")
Nasib baik Kri nieh taklah cepat marah sangat..fuuuuhh..leganye Cik Sha!
Pastu, die belikan tiket gi KLCC.
Aku tunggu jek...kat tepi.
Masuk Putra....kena berdiri pulak.
Mase kat dlm Putra br aku sedar yg die tak sihat.
Aku dah bajet...die selsema, batuk..demam..
Kan ari tuh die cakap die demam...nampaknye lom baik agik..
Turun Putra, aku tegurlah....nape tak cakap aku die tak sihat...still deny..
Pastuh die sengih2 jek..so maleh pulak aku nak tanye agik..
Memandangkan last2 die pon cam surrender kena bebel ngan aku.
Jalan2...as usual Cik Sha kenalah jadik master planner.
Die awal2 dah cakap, ini hari aku...aku buzday gal..die ikut jek aku gi mane.
Make, aku decided nak gi tgk wayang.
Byk cite...aku nak tgk Shark Tale sbnrnye...tp Shark Tale takleh tgk pulak!
Belum mase tayangan..mase tayangan 14/10!
So, aku pon blur...nak tgk ape ek?
Brone Supremacy...maca best...tp aku takut tak best!
Dodgeball? Mamat nieh suke ke comedy? Takut tak best agik..
And...paling aku leh bajet sedap....ati aku pon tergerak....nak tgk NEW POLIE STORY lagik sekali...sbb aku sangat minat cite tuh!
Make..aku pon nak gi tgk...
Die beratur..tolong belikan...hehe..aku beratur skali jek...tp maleh nak pi beli..hehe..
Tgk2 ade seat tepi...tp tak kisah aa..aku no hal jek...
Wayang kul 1.40...and die tak solat agik..
Aku dah pesan kat die, ingatkan kalo time solat, sbb gerenti aku atk ingat..
Maklumlah Cik Sha sedang bercuti dan berhanimun..hukhuk...
So, mase nak gi pulak...luke kat kaki aku sakit semacam jek..
Maklumlah...ari tuh aku pakai kasut...slalu aku pakai selipar jek semenjak jatuh ari tuh.
Lupe pulak nak pakai plaster...
Make aku pon cakap kat die...aku nak carik plaster...die nak gi solat...
So, tunggu jek kat pintu masuk from taman tuh nnt.
Aku carik2 laaa plaster..dpt plaster aku gi toilet nak pakai...
Tgk2...Riza called..
Aiseh...sah2 nak ngaco....ampeh tul..ehhe...ape agik...pelbagai jenis soklan diajukan...termasuk wish buzday...hehe..
Aku lepak kat depan fountain KLCC tuh..
Tgk2...ade Pak Arab kat situ..
Die tegur aku, kul bape?
Aku jawab aaa..kul 1.30..
Pastuh mulelaaa die tanye aku macam2...
Cik Sha kan sangat berhati2...aku dah mule rimas!
Die mg friendly...tp kan ke aku nieh tak suke..
Die dah tunjuk mag artis Bollywood kat aku..
Aku cakap, "Hmm..I'm sorry..I'm not intrested"
]Pastuh die tanye, aku tunggu sape.
Aku nak taknak terpakse cakap, "My boyfriend"
Aiseh men!!!Dalam ati aku...berdoa sangat2 si Krie nieh muncul!
Treeeng...teeeeng....tenngggg...aku nampak Krie jln kat tmn!
Yeaaaayyy...rase lega giler aku nampak die time tuh!
Cepat2 aku cakap, "I'm sorry...I think he's coming...bye!"
Aku cepat2 gi kat Krie...hahaha...mest die terkejut sbb ape..
Aku nampak Pak Arab tuh pandang jek...
Nak tak nak...aku pon mule laaaa manje2 ngan Krie (die pun terkejut kot...haha)
Aku sengih2 jek kat Krie..sambil tuh jalan masuk dlm gi wayang balik.
One thing nape aku tak kisah kuar ngan si Krie nieh sbb die jage sket bab2 nak pegang nieh.
Mmg aku suke kuar ngan die sbb die tak gatal tangan.
Itulah yg buat Cik Sha slalu jumpe die!
Aku pon bukan suke org pegang2 aku....kalo bleh cam biase jek aaa..
So, mase tgk wayang...die suh aku masuk dulu.
Tgk aaa cite tuh...mule2 aku takut gak die tak suke..
Lepas over few mins aku dgr die tergelak...br aku lega sket...
Tp yg kelakonye kann...die ctrl on ade..bukan nak cakap ape...tp aku rase die ctrl byk aaa...haha..
Pastuh, kitowang tgk ngan aman...
Aku mumble mase tgk tuh...sbb Jackie Chan asek menangeh jek...
Aku cakap, "Asek menangeh jek keje die nieh...ish.."
Mmg aku tak puas ati part tuh sejak pest time agik aku tgk ngan Sue dulu.
Mase aku mumbled tuh, Krie gelak...cet...hampeh...
Tuan2 dan Puan2 tau ape die cakap kat saye?
Die rapat kat aku...slow jek die cakap...
"Hehehe...die macam Sha laaa...kuat nangeh. Nak tisu ke? Kalo nangeh nnt Krie kasik tisu"
Huhuhu..aku mendengus jek...pastuh die sambung gelak agik...huhu..teruk tul.
Mase tuh jugak Kak Sya called and aku tak dpt cakap ngan Kak Sya...(tp lepas tuh aku call balik..and puas disakat oleh die!)
Mase tuh jugak Azwan..Cik Wan sms wish aku happy buzday....
Mase tuh jugak si Krie tanye sape called, tinjau screen fon aku nak tgk sape sms...
Pastuh, dah abes wayang...kitowang gi Burger King.
Aku yg insisted sangat nak gi Burger King....kire my treat laaa...aku banje.
Tp ternyate kehampehan menjelma...tak sedap aaa Burger King...kalo aku tau, baik aku ajak die makan nasik lemak kat Picnic...die pon cakap tak sedap...tp kitowang makan jek..
Borak punye borak...as ususal Krie kan dah ready ngan telinga die..ape agik bebel la puas2...hahaa..kesian aaa aku ngan Krie...
Mase nieh jugak Eriy called n ngaco aku!Hehehe...haperah kwn2 aku nieh!
Then mase die nak solat Asar...aku cakap nak ikut...
Sbbnye? Tuan2 sedia maklum aku takut Pak Arab...hehe..
So, aku pon jalan..ikut sekali...
Biase aaa...die kalo tak nyakat, tak sah...kang sengih2..
Aku pulak sentiase bebel kat die..
Sampai the moment die dah bukak kasut nak masuk masjid pon die tergelak agik...
And without realizing ade mate memandang rupenye..
Siapekah org itu wahai Cik Sha?
Ade laaa...minah nieh...dok tepi tersenyum pandang kitowang.
Mase die dah masuk tuh....minah tuh senyum kat aku.
Aku senyum balik.
Biaselah...Cik Sha kan peramah....make aku tegur laaa..
" Uzur ke? tunggu org?"
Die angguk...and kitowang berbalas senyuman...
Pastuh die komen...
"Manje ek...boyfren awak...."
Huuuuuuuuuuukk!!!Terkedu Cik Sha mengalahkan tapirtekedu!
Aku tak dpt nak cakap ape2....just tersenyum sambil
"errr...errr.eerrrr"
Hadeh...kalo dengar kat si Krie maunye malu aku.
Bile mase pulak kitowang berkapel? Kuar celeb buzday aku jek aaaa!!!
Then die pon tanye2 sal aku...krie....soklan general...nasib baik die tak tanye, "bape lame dah kapel?" hahaha..kalo tak sure dpt jawapan best aku.."kitowang tak kapel pon!hahaa!!"
Naya jek adik tuh...mase krie kuar menyengih2 kat aku....aku pon bisu...kalo die tau, mati aku...sure takleh angkat muke...adedeehh...segan Cik Sha nieh!
Pastuh kitowang jalan2 kat taman...borak2....dok sebelah aku n cakap2..
Gurau2....mengade2 pon ade gak aaa...haha..biasek aaaCik Sha gedik!
And tibe2.....kringgg...kringgg...
"Hello Kak Sha?"
Yatttiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!
Awat hang called time tuh!
Adeehh...kaco daun betul...
Dah aaa sempat nyakat aku...sampai merah2 muke aku...hampeh!
Tau tak ko Yati yg Krie perati aku mase tuh!
Adeeehh....aku rase die leh bajet ape mende ko sakat aku tuh Yati!
Adelah dlm 15 mins aku takleh ngadap muke si Krie.
Malu beb....kang dikate perasan pulak!
Kitowang mane ade ape2!
Sampailaaaaa....azan Maghrib....bergegas....gi masjid...aku tunggu die agik...
Biaselah, aku dah cakap die nieh tak penat senyum...
Nak gi semayang pon sempat senyum agik!
Adedeeeehh...nak taknak aku kena kuat iman giler mase tuh!
Abes semayang....kitowang jalan...nak balik...
Lalu depan fountain tuh agik...
Aku dongak..pandang langit...dah gelap mase tuh..
Aku tgk jek langit...and tak sedar la aku tercakap..
"Terang agik rupenye...kalo tak malam2 sure boleh...."
"Tgk bintang.....Krie tau" die sambung.
Adehaaaii...mane lak die tau aku tgk bintang?
Terkedu lagik Cik Sha! Kalah lagik si tapirterkedu!
Senyap kejap aku time tuh....kena la regain balik napas yg terenti kejap tuh...
Ish....takleh jadik nieh!
Sampai Putra, kitowang nampak Secret Recipe!
Tak adil sungguh..dah aaa aku nak gi makan sane...ade pulak br bukak!
And...berdiri lagik ke KL Sentral...
Sampai kat KL Sentral....aku tanye die..
"Nak eskrem ke taknak ari nieh?"
Die serta merta jawab..."Nak...nak...nak..."
Cet...macam budak2 jugak die nieh...hehe..
Tp elok gak tuh...leh teman aku makan eskrem..hehe..
Pastuh kitowang beli eskrem...
Biasek aaa..sebbaik die tau ape aku nak..
Mase dok makan eskrem...borak2 agik....dah last time dah nieh...
And then sempat agik...
" Nnt kem salam kat Ana ek Sha?"
Huh? Ana? Kem salam?
Aku tak tau cammane aku leh kuar cakap....
"Takleh!"
Die tanye aku balik...
"Apasal takleh pulak?" pastu sengih2...
Aku cakap, "Takleh aaaa....org kate takleh"
Gilo apo Cik Sha?
Aku pon tak paham apasal aku kate camtuh!
Die pandang aku, pastuh die cakap, "Kalo tak cakap jugak ape Sha nak cakap ngan Krie td..."
Aku mmg nak cakap ngan die sumthing (atas cadangan Izzy).
Tp.....gua terkedu beb!
So, nak cover...aku jelir lidah jek..
Ape sekali....tanagn die naik.....die nak tarik lidah aku!Tidaaaakkk!!!
Nasib baik dei acah jek...huhu...takut Cik Sha!
Abes makan eskrem...tepat kul 9.30...aku nak blah...
kitowang tata2.....then tetibe..
"Nah...nieh Sha punye"
Plastik Jusco yg die bawak sejak td die bg kat aku.
Aku pon kuar kan sumthing dr plastik Hush Puppies aku tuh..
I can tell die terkejut aku pon bg die sumthing gak...haha..
Pastuh...die pesan..."nnt sampai cakap..."
And lepas bye2...aku pon turun...
Train delayed 2 hrs...aku nyaris cemas bile kul 11 mlm br sampai Nilai.
Nasib baik cab ade lagik...
Sampai jek...aku bukak present aku...hehe...
Ooo...die bg....
Ape die bg ek?!
Nak tau kena bace blog besok...duit aku abeh nak bayar kos cc nieh..haha..
Yg pasti...die sms aku sblm aku tido....ehhe..
Yg pasti jugak....jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri..
MISTERI NUSANTARA....hahaha..
Jupe agik besok utk mengetahui episod seterusnye..
Episod lakonan Cik Sha n Krie..hahaa..taaa!!
(Jgn marah Yati!)
p/s: lagu nieh ditujukan khas utk Krie...well, lagu sedih nieh..haha..tp it's one of my fav..sesuai aaa ngan keadaan skang...

No comments: