Tuesday, October 12, 2004

What kind of Beauty should you have?

afgh


Your beauty is sweet! You are so incredibly
adorable that people love to saw how cute you
look. Beauty like yours can be characterized as
youthfullness. You probably look very young or
maybe even younger than you actually are. Your
a very timid person some of the time.

GELISAH MIMPI -LIZA HANIM

Senandungkan erti duka
Dari pintu sukma
Bukan dari kata-kata
Sangsi berkelana
Gelisah dan bermimpi
Diangkasa berduri
Tidak bisa berdiri
Namun aku gagahi
Berkejaran bintang di lautan
Nafas kesesakan
Membilang rindu dendam
Jangan hilang punca
Bercerita pada isi alam
Pedihnya percintaan
Mengapa aku rela
Merayu bercanda
Sebelum tirai dusta
Menjadi raja asmara
Gelisah mimpi datang
Usahlah percaya
Senandungkan erti cinta
Dari pintu sukma
Bukan dari kata-kata
Sangsi berkelana

Does He Like You?

Definitely! Someones gotta crush on you! It's Obvious that this guy likes you, so stop doubting it! If hes a little shy and hasnt said anything, maybe you should be the one to make the first move (If you feel the same way of course). If you dont feel the same way, and he has already told you that he likes you, tell him how you feel in the nicest way possible, after all he was brave enough to tell you.

Wokeh....atas skali..the pix..of course la quiz yg aku dok tibai buat ari nieh..ehe..
Sweet ke aku? Cute ke aku?
Hahaha..aku tak prasan ek...hanye menjawab soklan quiz n itu result aku dpt.
Secondly, lirik lagu ari nieh adelah berdasarkan lagu yg aku dengar pd ari nieh.
Lagu nieh aku dgr from PC Ana.
Saje2 jek aku dengar, actually it's one of my fav.
Aku tak kisah minat2 lagu Melayu nieh since aku pon Melayu.
Ape nak disegankan pulak.
Lagu nieh menjadikan Liza Hanim menang Vokal Terbaik Juara Lagu bbrp thn lepas.
Soundtrack KL Menjerit kalo tak silap aku.
Mmg best dgr Liza nyanyi, itu sbbnye aku berkenan ngan lagu nieh.
Dek kemampuan si Liza bawak lagu nieh live and menyentuh jiwa aku!
Hahaha...amacam, jiwang tak Cik Sha?
The third one...quiz again...
Quiz kali nieh utk diri aku aaa...aku pon tak tau nak cakap cammane..
Hehe..biaselah..masih dalam mood ragu2 ataupun perasan..
Either way...hehe.
Whatever it is, today reminds me of sumthing.
Satu, ari nieh buzday Ghiro ataupun Suraya!
HAPPY BUZDAY SU!
Aku dpt tau die dpt wallet Guess utk hadiah buzday die.
Aku kenai pulak tuh tukang baginye.
Anywayz, nieh yg buat aku nak demand adiah buzday nieh!
Hahaha...takdelah...aku paham..sure takleh demand!
Saje jek aku cakap...in case kawan aku sowang nieh bace pulak.
Ketahuilah aku dah tau die bagi Su wallet Guess.
Hahaha...kantoi..kantoi..
Sape die? Ait..mane leh cakap..
Aku penyimpan mohor besar raja2...takleh bukak story org..
Yg pasti aku lega sbb aku dah bertegur ngan die ari nieh.
Dua ari nieh MSN bengong, credit pon takde...so susah la aku nak berborak ngan die.
Die biaselah, kedekut taik idung masin taknak tipon aku.
Lenlaaaa kalo pakai fon opis, itupun sekali tuh jek aaa die tipon!
Hehehe...lupekan sahabat aku nieh dulu..
Aku maleh nak cite sal die ngan pasangan die...haha.
Td die dah pon msg aku kat gebang nak tau sal cite hangat die nieh.
Kahkah...sabolah wahai Izzy!
Wokeh...melalut pulak aku.
Nothing so special about today.
Yg bestnye mase pg td aku ke kelas HRP.
Ade ke Mr Zaihan tanye, "sape tgk The Apperantice?"
Aku mumble sowang, pastu die tanye aku, aku tgk ke..alamak..kantoi lak aku tgh mumble sal mende tuh!Hehehe!!
Aku pon jawab aku tgk.
So, pembelajaran HRP aku berkisar sal Apperantice le ari nieh..ahaha..
Then aku melepak die lab since aku dah bericte2 nak dtg awal utk ATP.
Kan ke aku berhajat nak present ATP ari nieh.
So, presentation aku?
Not bad...Alhamdulillah...Puan Shazlini leh trime.

What excites me the most today is...
Yeah...I got a story.
Actually, nak kate aku rajin cite sal nieh tak jugak.
Bukanlah macam yg didakwa oleh pihak tak berkenaan.
Well, actually she knew nothing about the whole thing.
The moment I trusted her to keep my relationship with my ex-bf, we were friends.
I said, WERE...
Die betul2 menghancurkan ati aku.
Supposedly, whatever happened between me and her was between me and her only.
Tp die bertindak bgtau sumthing kat ex aku?
Well...let her read this..let's say die ade terbukak blog aku nieh.
I dunno what went wrong, but the moment aku n ex aku decided that we were an item, i suspected sumthing was wrong.
And I did asked her what it is.
And she didn't tell me.
Just ignored it...but she kept on asking the words he gave me.
And then, all of the sudden...I found out dat she was my ex's ex gf!
Hahaha..what a small..small world..
Unfortunately, I was mad...
Yeah, of course...aku rase tertipu sangat.
Since dat moment bukan senang nak percaye bf sendiri, ape lagi nak percaye pd sowang yg aku anggap kawan.
And tibe2...sumthing happened, and aku putus.
Bukan sbb ape...just sbb remeh sbnrnye.
Even though we were still frens...tp aku dpt sense sumthing was wrong..
Until tibe2...a few months later...Kak Sya told me what happened.
He was mad becuz sumone incidently told him sumthing dat I didn't do.
What? Aku try confront my ex..and he didn't want to cooperate.
I gave "my fren" time to tell me if sumthing's wrong and she didn't do it.
And...until I saw theri status in YM I understood the real situation.
Thank Allah...this is what I got from my patience.
Aku sabar punye sabar nak tau ape jadik..and then it blotted out of nowhere.
I knew the truth.
What's the truth?
1. My ex-bf was a coward. He never accepted his weaknesses or confront with his probs.
2. The gal (is she a gal?haha) I thought a fren was just sumone who likes to act.Haha.
Aku tak pernah nak burukkan ex aku.
In fact, kalo kat mane2 pon, aku hanye letak his name as my ex.
Kalo betul die ex aku, becuz for some reason sumtimes he likes to deny our relationship.
Tp tindakan die yg macam pengecut n cakap belakang buat aku marah.
And tindakan si minah nieh jugak buat aku bengang.
(NOTICE: AKU TAK LETAK NAME MASING2)
And who is she, nak judge ape yg berlaku between me and my ex?
Hanye penyibuk di tgh2.
Pura2 ayu? Ahahaha...terase ke ngan statement tuh?
Tak prasan ke....dat statement was not made to anyone.
It was general.
Hahaha...susah la kalo org perasan.
So now, ape aku nak cite sbnrnye?
Siang td aku nampak ex aku nye YM berbukak.
It's kinda funny.
Ari nieh....hahaha...teringat a year ago....on this date, die wish aku hepi buzday?
Huhuh...unfortunately, I'm going out with sumone else esok...at the age of 22.
Aku happy ke?
Aku happy sangat....org yg aku kuar nieh tak hipokrit.
Tak jugak lemah dlm buat keputusan.
Walopon masih mude, die ade kelebihan tersendiri.
Aku lega...sbb aku dah takde bf macam ex aku.
Sumtimes aku pernah regret....macam mane aku leh kapel ngan die.
But...come to think about it again..
I got more experience, gained more knowledge yg aku tak pernah2 tau..
Biarlah si luncai dengan labu2nya..
Aku tak pernah kisah lagik sal ex aku atau sumone yg aku ingat kawan tuh.
I'm happier than ever now....
Aku gain byk mende walopon aku kehilangan yg tak seberape.
Kalo dpt aku teriak kegembiraan aku nieh!
Thanx a lot..
Welcome to my new World..
Few hours from now....
I'm 22!
Yeay!

No comments: