Thursday, October 21, 2004

What kind of friend are you?

Knowing everybody is being full of love...


You are everybody's friend!!! Yay!!! You like
talking to thousand of people...you're friendly
and always up to a party!!!

HARAPAN RAMADHAN -RAIHAN

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan
Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Ecewaaahhh...bile nampak lagu Raihan...macam insap sangat laaa aku ek..hehe..
Dis is my fav song....sempena Ramadhan.
Dr aku sekolah lagik, mase mule2 lagu nieh kuar aku dah jatuh ati ngan lagu nieh.
Bukan ngan Man Bai...tp lirik lagu nieh..diulangi...bukan ngan Man Bai...tp lirik lagu nieh.
Hmm...what to story?
Smalam aku langsung tak online kan.
Sbbnye aku sangat bz lagik bz.
Niehpon patutnye aku bz.
Tp aku taknak bz.
Everytime aku abeh jek exam mulelah mood aku tak baik.
Biaselah, kadang2 bile kenang2 balik zaman sekolah dulu takdelah aku bangang camnieh.
Skang menjadi2 pulak bodoh aku.
Blaja pun takleh wat exam.
Cik Sha...Cik Sha..ape nak jadik nieh!
Huhuh...sbnmrnye meluahkan rase sedih yg terpendam.
Kalo tidak kerane Cik Suriati Sarajudin...sure aku dah balik apartment melalak nieh
(Bukan Suhaila Sharun...hehe...dah dua name kawan Su, leceh betul)
Adeeh..ari nieh aku exam International Accounting.
Encik Faizul yg jage exam, bukan Mr Azwan.
Adeh...lecturer aku takde aaa pulak!
Aku pon mengong, napelah tips aku cam hampeh.
Ade dak leh jawab senang jek...tp aku nieh dok menggaru nak jawab!
Semenjak masuk UNITEN nieh aku mmg tak bijak laaa..
Kadang2 aku pon heran, nape tibe2 aku leh jadik bodoh camnieh.
Huh...sekolah dulu tak blaja pon gua score.
Scorer cemerlang pulak tuh! Ade time jd best student lagik!
Cammane skang kantoi gile2 punye?
Huhuh...teruk jugak penangan UNITEN nieh ek (eh, UNITEN ade tangan ke?Hehehe)
Anywayz, lupekan soal exam dulu.
Aku takmo mengspoilkan ari aku dgn memikirkan exam yg kurang best nieh.
Aku nieh kat library, ari nieh lepas exam aku dok sini.
Tak dapek acik nak dok kat lab sbb dak2 registeration umah!
So, no MSN ek frenz....aku masuk nieh pon kalo free jek.
Tak freen maknenye tak payah leee aku masuk ek!
Nak exam lagik Sabtuh nieh.
N then ari nieh aku bercadang ke umah Kak Sya.
Tgklah..ptg sket karang.
Kena tunggu si Krie abeh exam.
Adehh..sure muak kowang bace name die dlm blog aku kan?
Alaaa..wilexlaaa...dah kate die kwn aku kaann..
Adeh...lgpun sementare nieh jek aku nak jumpe die galak2.
Lepas nieh aku dah pindah, sure dah jauh...ntah aku dgr cite sal die agik ntah tidak.
Dan kawan2 ku yg len2...ntah aku dgr cite ntahkan tidak!
So, kul bape nak bertolak?
Kul 4 lebey kang kot...tgklah cammane.
Aku pon tgh blur2 lagik br lepas exam.
Semalam aku dah bayar yuran, buat id and dpt tiket exam (yiipiii)
Pastuh aku melepek spjg ari dek sakit kepale...
Ptg aku gi Pasar Ramadhan Bangi ngan Sharina n Suhaila (lagik satu Su)
Aku beli nasik kerabu Kelate...amboi..bestnye..enjoy aku makan!
Huhu..tp aku buat rekod smalam pest time ver aku pakai baju kurung pi Pasar Ramadhan.
Hampeh tul dak2 nieh gelakkan aku..
"Shaaa...ayunyeee koooo"
Hampeh..hampeh...puih..puihhh..
Ade ke...malu tul aku!
Dah aaa smalam kena kaco agik...adeh..mmglaaa.....baju kurung Kedah..siap bertudung matching...haha..nampak cam pompuan Melayu Terakhir aku!
Hehehe....sebbaik yg kaco aku tuh mase bulan pose..kalo tak sure Cik Sha pergi menggedik..hakhak (cakap jek lebey...dlm pd tuh tak reti pon..hehe..)
Pastuh, balik..bukak pose..Maghrib.
Then gi masjid terus.
Aku nak tanye kowang, ape yg lawak sangat sal bukak pose kat masjid ek?
Hahaha..soklan cepu emas Cik Sha kat kowang.
Kalo kowang rase lawak gi bukak pose kat masjid...kowang gelak la sampai mati.
Sbb semalam ade owang gelak2 kitowang gi masjid.
Anywayz, hina sangat ke gi masjid tambah pahale?
Nasib baik pose..kalo tak cepat Cik Sha nye mulut laser sampai..
Huhuh...Cik Sha makin garang aaa..
Takpe, ptg kang jumpe ubat...hehe.
Nak gi balik, rest nieh...kang nak gi dah.
Br dpt sms Krie td, die jd gi..
Pg td enjoy sahur lauk sup sayur ngan dak2 nieh..
Ari nieh kenalah dowang idup tanpe ku sekejap..
Tak gi Tarawikh le ari nieh..
Nak jumpe mak budak...ngan pakcik budak..hehe...
Pakcik budak tgh exam nieh....adeh..kena wish la kejap.
Okeh aaa..til then...chow dulu...tata....
Slamat berpose...
p/s: result kuiz aku yg ceria

No comments: