Monday, October 18, 2004

What's your ideal pet?

Your ideal pet is a cat!


CAT! Meow... Elegant,with an own will. Cats are
cool and they are independent. When they want
to cuddle they come and if you want to, and the
kitty won't, it will show you her claws.

A PROMISE I MAKE -DAKOTA MOON

Girl, you're every breath I take
Oh baby,
Your love rules every move I make
Oh baby,
And I know that you can't read my mind
And baby, maybe I
Don't say it as often as I should
But I really want it to be heard
When I say I love you that's for good
You have my word
That day after day after all
I will always be true
That's a promise I make to you
You, you take this heart of mine
And make it better I need you to
Come and walk with me through this life
Forever And I know these words are long over due
And baby, maybe I
Don't say it as often as I should
But I really want it to be heard
When I say I love you that's for good
You have my word
That day after day after all
I will always be true
That's a promise I make to you
I may hold you I may need you
I may want to
And baby, maybe I
Don't say it as often as I should
But I really want it to be heard
When I say I love you that's for good
You have my word
That day after day after all I will always be true
That's a promise I make to you
A promise I make to you
A promise I make to you

Hehehe...lawak aaa bile membace balik cite poyo aku kat kowang nieh..
Rase cam tak caye jek itulah Cik Sha yg telah menaip dgn susah payah dan tekun sekali.
Kehkeh...biar beeetiiikk?!!!
Tp itulah diee..aku yg poyo lagik gedik nieh...menggedikkan diri di blog sendiri..kalo tak blog aku blog sape lagik aku nak gedik..baiklah aku gedik kat blog sendiri kan?
Huhuhu...sambungan cite HARI TERKEDU SEDUNIA atau lebih tepat lagik buzday aku?
Hehehe...aku tau ade yg nak tau sambungannye..
Alahaaii..lepak laaa..takkan lari Cik Sha dikejar..
Maklumlah...badan dah la byk lemak, berat pulak tuh...debab jek..hehe..manelah kuat lari...
Hahaha..sebelum aku merapu meraban...meh kite cite eeeekkk...
Itu hari aku stop cite aku kat mane ek?
Ooo...pasal adiah tuh...
Hehehe...alaaa...kalo kowang yg bace nieh...sure kate aku mengade..
Sebenarnye aku dpt jam utk buzday aku ari tuh..
Wokeh aaa tuh kan..since ade owang tuh die kate takleh beli adiah utk aku...hehe
(yelah...die nak kena perabis duit beli wallet Guess..hehe)
Aku dpt sebuah jam..yg boleh diletak die tepi katil aku..
Rupe jam tuh berbentuk dua bijik tayar...dgn skrudrebar n spanar sebagai jarum..
Sekali imbas sure kowang tak caye adiah nieh utk pompuan..hehe..
Mmg masculine abeh...hehee..
Agak2 apasal la aku dpt adiah ganaz nieh ek?Huhuhu..aku sendiri pon tak tau..
Agak2 ape yg buat aku gelak sal adiah nieh?
Hahaha..ape lagik kalo bukan price tag yg still terlekat kat bawah adiah tuh!
Laaaa...tak tanggal rupenye?!
Brape kos die? Hmm...takleh bgtau..
Tp...pd aku the price doesn't matter...
In fact aku rase terkedu jugak sbb adiah die bg lagik mahal dr yg aku bagi...adedeh..
Anywayz, thanx Krie for the present...!!
Aku balik umah...train delayed...sampai dlm kul 11.
Huhu...best ke buzday aku ek?
Aku sampai2 jek...dpt peluk skali...cium skali...
Siape peluk aku?
Krie? Ooopppsss....silap..silap..
Org yg peluk aku ari tuh sape lagik kalo bukan si jeles....Adik.
Biaselah, Adik kalo nak menunjukkan sikap penyayang die nieh bile2 dua adik2 aku yg len takde...mulelah die manje terlebey!
Malam tuh jugak riba aku nieh lenguh dibuatnye...berat tul kepale Adik nieh...nak manje2 pulak..
Tp at least aku syok...sbb Adik pon memanjekan aku...huhu..
Tibe2...tgh manje2..
Tiitt...tittt..tittt (special message tone nokia kuno 3210)
Sape? Krie!!!
Msg...tanye dah sampai...(yelah, sbb aku miskol tande aku dah sampai)
Then..."Kim salam kat Ana ek. Hehe."
Huhuhuhu....tuuuunggg...3210 aku jatuh atas tilam...
Aku pon terus tido...maleh nak tgk dah..
Apasal tah aku maleh nak tgk henpon sendiri....huhu...
Zzzz....zzzz..zzzzz...
Sok paginye...aku dpt call dr Miss Yati..hehe..nak tau cite ek...aku dah cite..
Ptg, aku dpt call dr Encik Izzy..hahaa...sowilah Izzy...mase tuh mak aku tgh mengendap nak tau cite aku..so, aku takleh cite sangat ngan ko...kang mak aku sure nyibuk nak tanye..
Mlm...dpt call lagik..
Sape call?
Ray!!!
"Awak...selamat hari lahir"
Adeehh..terharu...terharu...rase cam tak caye jek..
Titt..titt....sms pose...sms posee...sms posee lagik..dan kul sms pose..
Tp aku takleh pose pd ari pertame pose!
Alamakk..hancur hatiku...
Tp aku masih cenggitu laaa...tak pose aku sibukkan diri nak masak...
And ptg ari pertame pose...tgh aku nak masak lauk kangkung...tibe2...
"Macam sedap jek mende nie..."
Aku pon pusing...and...nampak...Shahmi!!!
Yeay...hepinye aku adik aku balik..
Cam tak sangke jek die depan aku....
Aku pon sempat mengade lagik...and terus memasak.
Mmg arituh mewah makanan kat umah.
Ibu ngan ayah senyum n gelak jek tgk sume anak dah balik.
Hehehe..aku pon cam tak caye sume adik bradik aku ade ari tuh.
Huhuhu..silap emo...nangeh aku kat situ...
Biaselah, kalo dah sume balik..penat la riba aku..
Masing2 dah besar..tp nak baring kat riba lagik..hehhe..
Awal pg esoknye...sblm sahur..aku dah mandi...
Dapat laaaa aku berpose pd ari ke-2...Alhamdulillah..
Tp...ade sedikit tak puas ati dr si jeles.
Die tanye aku, " Kakak...kawan kaka tuh tak reti ke nak call time len. Tipon kakak tuh asek berbunyi jek...pagi2 nak sahur pon berbunyi"
Hehehe..Adik...Adik....mmg kuat jeles.
Aku tau die check fon aku utk tau sape manusia yg miskol aku pg2 waktu sahur tuh.
Sape miskol aku?
Sape lagik...kalo bukan... (nak taip name ke? kang bosan pulak)
Hmm..setiap kali sahur and buke die miskol.
Ntah kenape dlm mase brape ari since kitowang jupe ari tuh, asek miskol.
Ke die terlebey excited dpt credit...aku pon tak tau.
Sms...hmm..tak dpt la kot, since aku takde credit nak balas.
Sampailah semalam...
Beriye betul miskol.
Aku balik smalam ngan Shahmi, die sampai terminal, naik bas..
Aku pulak naik komuter.
Tp kitowang gerak sekali.
Train aku bertolak dlm kul 4.40.
Aku bajet takyah la semayang Asar dulu, nnt sempat kat UNITEN.
Tgk2...train delayed kat Bangi around 1 and 1/2 hr!
Tension sangat...dah la ujan lebat, ade amoi gedik dalam train, anak keling bising, dan macam2 lagik.
Aku punyelah tensen...tp ku cover jugak.
Sampai UNITEN, dah dekat nak Isya'
Punyelah aku bengang...tp nak wat cammane..aku diamkan ajek.
Aku buke lauk2 yg ibu bekal kat aku tuh.
Pastuh, sms Krie pon sampai.
Aku reply la balik....tp dei tak reply2..
Aku bajet, sure semayang....kalo tak semayang...mungkin sibuk.
Aku buat bodoh jek..
Sampai kul 12 aku tgh study ATP, die tak balas2 sms aku.
Hmm..nape ek?
Aku buat bodo jek.
Melayan tgk si Rehan n si Wahyu sambil salin nota ATP.
Satu aku tak tahan semalam dowang isap Marlboro Lites..alamak..aku mmg alah sket ngan Marlboro...so, mule aku dah bersin2.
Aku nak tido dlm kul 1...
Tibe2....bunyi Ringtone nokia lame type one berbuyi.
Kuar number public fon...
"Hello, tido ke?Buat ape?"
Suare tu....eh, biar betul?
Aku cakap, aku lom tido agik...
Then die pon cakap laaa...
Credit die ade lagik RM15, tp tibe2 lesap.
Padan laaa die tak reply sms, tak balas miskol.
Borak2 sket...pastu....aku tido balik.
Sempat laaa die wish aku good luck..
Pagi...cammane aku nak handle test ATP?
Aku sampai pg...tp aku tau aku tak ready sangat ngan ATP.
Aku mmg takleh nak memorized sume mende yg kuar.
Aku diam jek...mane tau aku leh ingat kalo tak byk bercakap.
Suriati ngan Rehan ade...Aliya M pun ade..
Aku tanye aaa sket2..
Nak masuk kelas yg tpt buat exam..tp ade kelas kat situ.
Pastu, aku nampak Puan Shazlini masuk.
Aku dah cam nervous sangat.
Tak tau aaa nak cakap cammane.
Instinct aku tak cukup baik kot.
So, mase masuk tuh...aku dok selang sebaris ngan Parveen.
Mane leh dok dekat2..dah final.
Aku mmg menggigil...slip exam pon aku takde, id aku lak patah..adeh!
Aku dah mule panik gile bile nampak Puan Shazlini sound bbrp budak.
Aku cam nak nangeh mase die cakap,
"Manelah saye tau awak tak bayar yuran agik"
Die tak cakap kat aku, tp aku terase...
Down terus aku mase tuh.
Aku diam jek mase aku letak IC aku kat atas desk aku.
Aku nye concentration cam ilang.
Sbb, Puan Shazlini cakap Melayu!
Nampak sangat la yg bermasalah tuh bebudak Melayu jek.
Lgpun ketegasan die terserlah betul!
Then aku pon jawab la exam.
Mak aiiihh..nape aku tak nampak mende2 yg kuar nieh..
Aku rase penat sangat aku menghapal walhal mende yg kuar sume bukan yg best2..
Aku dah blur..puas aku pernah otak nak menjawab..
Punyelah aku bengang.
Tp aku jawab jugak..
Sampailah..
"Put down ur pen, stop writing. The time is up. It's 12 pm rite now"
Aku pon bg jek kertas aku..
Blakang mate nieh rase sakit dah..silap ari bulan aku nangeh kat situ.
Tp aku ctrl...tetap maintain!
Aku terus gi lab..aku nampak Kay senyum, Hani pun cam happy semcam.
Aku rase sedey sbb aku jek jwb cam tah hape2!
Aku terus online...aku borak2 ngan Yati sume..
Pastuh aku nampak Krie masuk YM.
Die tegur..tp aku takde mood tul nak cakap ngan die..
Huhuhu...make aku pon tak berborak ke hape ngan die...aku buat cam biase jek.
Pastuh, kul 1 lebey, aku siap2...balik apartment.
Aku sampai jek dlm umah, tgk..
"Meow!"
Alamak...kucing betina yg suke follow aku tuh...
Die bawak anak2 die masuk dlm paper bag aku.
Adeehh..cammane nak wat nieh?!
Aku pon gi halau die...and then aku bg paperbag tuh kat akak Indon tukang sapu.
Paperbag MUFC tuh dikorbankan..ahaha..aku tak ralat pon!
Aku gi SA, dah lambat..sepmat tgk presentation group Azwa n Zul.
Pastuh, aku balik...aku online sat..
Tetibe Intan cakap kat aku, Sue ajak gi pasar Ramadhan.
Kitowang pi Pasar Ramadhan kat Putrajaya jek.
Tak ramai org, tak byk choice.
Tp tak sesesak Bangi.
Aku order Mee Sup Utara jek semalam
Lauk pulak aku beli utk Sahur.
Smalam kire bukak pose 4 owang laaa..
So, lepas bukak pose...rilex sat...Then, terus tido...
Aku ade online smalam..Tp as I said kat atas..ari nieh aku kena continue mende yg aku nak taip..
For today nye blog, mungkin aku kena wat besok..
Ke malam nieh.
Tgklah keadaan ek..
Okeh..see ya.
Aku nak balik solat.
Ari nieh bukak pose kat masjid!
Yeay...berjaye gi tarwikh..
Ari neih nye blog aku siapkan kemudian.

No comments: