Tuesday, October 19, 2004

Who is your ideal anime couple?


Sakura and Syaoran! (from "Card Captor
Sakura")

I'TIRAF -RAIHAN

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu
Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar(arabic verse)
Ila hilis tu lilfirdausi ahla
Wala aqwa alnnaril jahim
Fahabblitau batau wafir zunubi
Fainnakarob firul zanbi azim
Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku
Oh Tuhan ku
Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu
Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu

Hahahaha..awat? Terkejut nampak lagu nasyid?
Mmmg laaaa...pg td lepas sahur, aku tgk Al-Kuliyyah.
Org sume tido/study aku dok depan TV, menginsapkan diri...hehe.
Takde aaa..ari nieh sahur aku makan byk.
Yelah, mungkin dek aku rase syiok nak makan.
Ari nieh ade Ira, Su, Intan n Suzy.
So, takdelah aku ngadap muke basi sendiri nak makan.
Lauk? Laaaa...yg beli kat Pasar Ramadhan smalam...
Panaskan balik.
Tp kan, aku rase ralat sket ngan lauk pisang mude tuh.
Sbbnye? Ye aaa...aku bajet lauk tuh leh elok agik..
Tp, cam dah bau sket pg td.
Aku sayang, so Su panaskan ajek, then makan.
Lantak laaa..basi tak basi..malam nieh aku idup lagik..hahaha...
Tak mati punye, bak kate Ira...ahahaha...
Sedap jek aku melantak...dah kate fav aku..
Okeh...cite sal makan sure lapar kan.
Takmo la cite sal makan.
Ape aku buat lepas sahur?
Aku tgk Al-Kuliyyah ngan Al-Hidayah.
Hehehe...bulan pose nieh aku alim sket...
Serius wooo!!! Tak caye ke?
Believe it! (Dgn intonasi Ripley's)
Hmm...aku sbnrnye ghalit tgk Ustazah Siti Bahyah tuh (semenjak kawan ngan Mances, aku reti word nieh..hehe)
Ustazah tuh cam beriye kalo cakap.
At times aku tak berkenan sangat, tp bile dengar balik..macam best pulak die cakap.
So, lepas Al-Hidayah aku balik bilik...Subuh.
Then aku tertido balik..huhu..
Aku bgn, tp lepas tuh aku tertido balik.
Gitulah hendaknye sampai kul 12 tgh ari...hahaha...
Lame tak aku tido?
Lame kan?
Sbnrnye kul 2 pg...ade owang called aku.
Sape? Krie?
Nooo...nooo...bukan!
Ade aaa..kawan aku tuh (name kena dirahsiakan atas sbb2 keselamatan)
Ade hal serius sket die cite.
Aku wisau sbrnye.
Susah aku nak lelap lepas tuh.
Wisau sal die aaa...aku dgr die nak masuk wad.
Hmm...tercegat jek kelopak mate aku pg td.
Menjelang ngantuk, dah kul 6.30.
Aku bgn..mandi.
Bajet konon nak kuar duit.
Tp tak terkuar...apasal tah aku maleh sangat.
Aku cam takde mood nak bayar yuran nieh.
Revenge ke?
Taklah...sort of kot..
Pastuh, aku gi lab.
Dgn harapan aku nampak my mister penasihat, MR. Izzy.
Hehehe...tp die takde..
Oooooo Izzy...mano kau?!!!
Aku tunggu sampai ke ptg die takde.
Aku cam bad mood ari nieh.
Awal2 tuh Yati tegur gak, aku bad mood ke ape.
Ntah aaa...mmg bad mood mengenang ATP semalam.
Ditambah pulak dgn aura jeles aku yg makin menjadik2 skang nieh.
Huhu...cakap sal aura jeles...aku makin teringat kat mister penasihat.
Die bebel kat aku semalam...hehe..
Nasib baik bebel dlm MSN...hoho...
Aku dah angau sangat ke Izzy?
Mane ade aaa...aku biase jek..cume skang slalu overjoyed over sumthing yg kecik2.
Apasal? Nak back to the topic nape aku jeles?
Hmm...ade laaa...tp skang aku makin kuat jeles aaa..
Apsal tah...
Aku kena ctrl jeles aku nieh...nieh jeles bodoh namenye.
Huish...tah hape2.
Eh, teringat aku kat Haze (Haaaiiii)
Aku chat ngan die ari Ahad ari tuh.
Anywayz, thanx Haze, wish aku happy belated buzday.
Terkujut aku ko tau besday aku...thanx a lot..
Hmm...ptg sket td, aku chat ngan Krie.
Die bukak MSN ari nieh.
Aku pon terkujut....tp takpelah..aku chat ajek.
So, ape intipati chat aku ngan die?
Loooo...tuh pon nak tau ke?
Hmm...yelah...yelah...aku story.
Aku mungkin nak gi umah Kak Sya ngan die nieh.
Aku nak gi buke sane.
Aku bajet sbnrnye aku takkan jupe Krie agik.
Tp tah aaa...tetibe jek happened.
Lagikpon mmg aku nak gi umah Kak Sya, die dah ajak.
So, Krie kire meneman aku jek aaa...
Hmm..lgpun die sendiri cakap nak bukak pose ngan aku kan.
Harap tak nampak ngade laaa aku...
Aku lately slalu wisau sangat cam aku ngade ngan die.
Frankly speaking, aku comfortable ngan die...
Mmg laaa takde pape, tp aku suke kawan ngan die nieh.
Die sumone yg best n boleh dibawak berbincang.
At least aku takyah kena cover sangat.
Same macam Mr Izzy (adeehh...aku sebut agik name ko Izzy)
Hmm..I luv my prens...macam ari nieh.
Aku, Su n Ira gi buke n semayang tarawikh kat masjid.
Best gile...walopon makan sempoi.
Berkat aku rase..
Lgpun semayang kat UNITEN lg best, imam die best.
Tak macam kat umah br aku nieh nye Imam...laju semacam jek.
Tak feel...
Lepas bukak pose...tarawikh...kitowang pi Mama Chop Papa Grill.
Maaakk aiihh....besornye lamb!
Slalu takde aaa besar sangat..
Leh aku makan...
Ari nieh aku lembab gile makan mende tuh.
Aku sahur air jek aaa pg nnt.
Dah kenyang bangat!
Anywayz, aku kat umah Su nieh.
Gune laptop Ira menaip blog.
Aku nak chow aaa...kang lame sangat gune laptop owang.
Td kawan aku dah called, die tak masuk wad.
Hepi aku die sihat..
Tp aku still wisau sal die..
Aku harap die sihat...
Lepas nieh aku dah takde...huhu..windu...windu kawan2...
Okaylah...aku kena tido.
Sok nak bgn awal.
Nk bayar yuran.
Nk kuar duit, buat ID.
Macam2 mende aku kena buat nieh.
Okaylah....gtg..see ya eberibadi..
Nieh kuiz aku...adeh...sakura kee?!
Yeay..hepinye akuuuu...

p/s: nak bermimpi leh taaakkk...? Eriy kate aku mengharap..yeke?

No comments: