Friday, November 19, 2004

Goodbye UNITEN Bangi....

NOTHING'S GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU -GEORGE BENSON


If i had to live my life without you near me The day would all be empty The night would seem so long With you i see forever, oh, so clearly I might have been in love beforebut i've never felt this strong Our dreams are young and we both knowThey take us where we want to goHold me now, touch me nowI don't want to live without you


Chorus:Nothing's gonna change my love for youYou ought to know by now how much i love youOne thing you can be sure ofI never ask for more than your loveNothing's gonna change my love for youYou ought to know how much i love youThe world might change my whole life thoughBut nothing's gonna change my love for you


If the road ahead is not so easyOur love will lead the way for us, just like a guiding starI'll be there for you if you should need meYou don't have to change a thingI love you just the way you areSo come with me and share the viewI help you see forever, toohold me now, touch me nowI don't want to live without you


Chorus:


Ho yeah...kite start ngan malam semalam..Smalam aku tgk cite ape ek...Hoh..aku pun takleh nak ingat nieh..blur kejap..Rasenye aku byk tgk tv semalam...Lagik satu smalam aku bz sket sbb aku tolong ibu wat Laksa Rembau....Hahhaa..mane de laksa dr Rembau...laksa tuh laksa Penang..Tp dek ibu jenis yg buat laksa pedas n ade alter2 sket..kitowang panggil la laksa Rembau..haha..Tak lah byk sangat...tp tak byk pun byklah jugak..Satu aku jenis makan laksa kuah pekat..So, nak mengharap makan laksa kuah pekat kat kedai mmg takde..Watlah sendiri...hehe..Sbnrnye aku rase kan, laksa nieh macam hajat ayah jek..Yelah, sbb aku tgk tetibe ayah balik smalam beli ikan..Hoho..Lately mmg dah tugasan Cik Sha memasak ye tuan2 dan puan2...


Malam2 tuh mase aku tgh melepak melebarkan punggung Cik Sha yg dah lebar nieh..Aku dpt satu sms...Hantu betull....hehe..Cik Yati rupenye..Die suh aku recognize satu number nieh -012...bla..bla..blaa..Hehe..number tuh mmglah aku sangat kenal...Dah pg ptg siang malam miskol aku, aku miskol...ade credit...dptlah bersms ngan number tuh..Sape lagik kalo org Ganu tuh yg kaco die...my cik abg..Hmm...nak kena nieh...kaco kawan org pulak...(asap kuar kat idung..kat telinga n kat kepale..ahaks!)Nywayz, utk pengetahuan Cik Yati...tuh mmg number die..Seingat aku, number tuh Yati aku bg kat die mase buzday aku arituh...Cess...nak mengaco pulak ekkkkk...Aku okay jek...tp ntah apasal malam td aku tido awal..Sampai Atan adik aku tuh buat donat...aku dpt makan seketul jek..Alih2 aku sedar sejuk sangat...rupe2nye dah azan Subuh.Lepas Subuh kononnye aku nak bangun...Tp aku terlelap sekejap.


Boleh bayangkan..dlm sekejap lelap tuh aku leh mimpi?Huh...kalo mimpi best takpe jugak...Mmg mimpi tak best langsung...Awal2 aku mimpi...aku jupe kawan2 sekolah rendah aku balik..Aku jupe kawan2 sekolah rendah yg men hoki laaa..Tah amende aku buat..aku men hoki jee...Pastuh, aku kat sekolah asrama aku dulu...Kat parking lot tpt letak keta...Aku naik keta salah sowang kawan aku (ape kaba la die agaknye..huhu..lost kontek dah)Aku nampak keta kat depan aku tuh keta si Zetti...dak UNITEN.Tetibe mase aku dlm keta tuh...kitowang lalu kat sekolah aku yg lame...which is sttj.Lalu situ...then ntah cammane...sampai kat satu simpang nieh...kawan aku tuh tanye..Dusun Setia ke Dusun Nyior...adedeehh...nieh betul2 cite sekolah rendah...tpt dak2 sekolah aku tinggal..hahaa..Aku kate kanan...Dusun Setia...So...aku gi situ...Tibe2...sampai destinasi...bukan Dusun Setia tpt yg aku nak pergi...Tp...BANDAR MUAZAM SHAH, PAHANG.Giler haru...aku ditegur classmate aku yg lame...Azlan, cakap die tak dpt2 tpt kat situ..Pastuh aku nampak lagi yg len2..Yg peliknye tuh...aku je budak yg nak gi situ yg ade kat situ..Budak2 len yg in reality kena pergi takde pulak..Puas aku carik...Alih2... aku nampak sowang pompuan who claimed herself as penyelia kat situ.Die tunjukkan bilik kitowang...Masya-Allah...dorm?!Lagi teruk rupe dr mase aku tinggal hostel...beravuk..kotor..perbaot die patah2 mengalahkan dorm aku mase kat sekolah...And bile aku bukak tingkap...mengadap utan..katil aku ngadap utan..Ya rabbi...my worst nitemare kot..Slame aku dok hostel dulu, mende paling aku menci ialah kedudukan katil aku yg mengadap utan...Arrgghhhh...tensen aku ngan mimpi tuh...The last thing aku nampak dlm mimpi tuh...Satu tulisan kat kertas"Mule kat Bangi, Habis kat Muazam"Maaaaaaaaaaaaaakkkk!!Aku terus bgn...amik air kat dapur...Satu teguk air suam...dua teguk...satu gelas besar...Berpeluh Cik Sha!Lupe kejap aku ade hp...Aku tgk jek tv kat depan...Tak sedar tah brape lame aku tgk tv...Tetibe rase pelik sat...aku masuk bilik..8 missed calls....adeeeeeeeeeehhhh...byk kali gak die miskol...Aku sms gud morning kat die...Pastuh aku kuar balik tgk tv...mimpi td melekat lg dlm kepale aku.Mase aku kuar dr toilet...Aku check hp...3 missed calls...Check number....public fon..Alamak...die call ke?Aku miskol jek balik...Then die call balik...Hikhik...leganye dpt dengar sore die...But then....


aku: bile nak balik sini?

die: 22hb..isnin..

aku: taknak jupe kite ke?

die: 28hb kot..

aku: maaakk...lambatnye...


aku tak sure...was he laughing mase aku cakap "lambat"?Huhu...not sure...tp rase die gelak..Huhu...tak baik wooo gelak2...Taulah kelakar..tp gelak pulak...Taulah 28hb tuh ari Ahad..tp kan, kalo 28...silap2 tak dpt lesen kuar nnt...Dah mule dekat ngan time pergi...kena pikir2 sket..Tp aku pun kena paham...die bz..1st week masuk blaja balik..Takleh nak pk aku sowang jek.Tak understanding betul Cik Sha...So, aku diam jek aaa...bile die cakap, "nnt **** call balik ek?"Suke ati aaaa...jgn nak gi nnt tak jupe sudah...Maunye monyok aku kat sane...mmg nitemare...Dah tak jupe fam n kawan2 satu hal aku dah moyok..Result nak kuar lg aku bertambah moyok..Tak jupe die pun aku moyok lagiiikk...Sbb aku tak rela ati nak gi...huuuuuuuuuu....(Nangeh pulak cik Sha nieh karang..)


Pastuh, tgh2 aku relax...nak gosok baju ayah..Aku pon tgklah Dari Studio Satu - MishaAku dah tgk kot mende nieh sblm nieh...tak silap aku malam aku chat ngan my cik abe..mase tuh lom declare agik..Yg die nyanyi lagu Dia-Sheila Majid (rasenye aku dah letak lagu nieh kat blog)So, tgh2 nak enjoy tuh tetibe aku tgk...Misha nyanyi lagu Semoga Abadi die...Huwaaaaaaaaaaaa...sebbaik ayah aku ade kat situ...Nieh lagu aku letak yg paling 1st kat blog aku nieh..Aku mmg minat sgt lagu Semoga Abadi nieh...And lagu nieh jugak...mase mule2 declare ngan abe aku ari tuh...So, aku teruskan dgn menggosok...Pastuh, aku gi dapur...ingat nak jamah mende ibu masak pg td...(Aku tak tolong, sbb time nieh la aku terlelap)Bukak periuk....nasik lemak...Haiyaaaaaaa...what a great2 day...Mule2 mimpi...pastu cik abe called...pastuh lagu Misha...then nasik lemak...Reminder kat aku yg aku nak gi ke?ke reminder kat aku jauh ngan cik abe?Yg pasti mmg tak best aaa Cik Sha arinieh...Badan pun cam org nak demam...Huwaaaaa....


Mase ibu balik td aku masak sup sayur campur...Pastuh, aku tgk tv jek...Macam2 cerite aku tgk arinieh...Tp kalo aku dah pegang remote slalu adik2 aku mmg tensen...Yelah, mmg balik2 aku akan tgk discovery...hahahha..tension la adik2 aku..Tah sampai bile Astro nieh nak melekat kat umah nieh aku pon tak tau..Silap ari bulan nnt naik sekolah kena terminate..hehe...Tp mmg dah keje aku kan...tahan jelah adik2 aku..mmg tension..Aku balik2 kalo tak tgk Cook's Tour, Kylie Kwong, surfing the Menu, Avventura, tak pun Antonio...sume cite pasal chef n masak2.Tp paling aku suke The Big Dish. Hehe..Sume cite sal makanan and varieties makanan tuh..Contoh mcam mase aku kat umah atuk arituh..Mmmg budak2, adik2 sepupu aku tension betul...Pusing2 aku tgk big dish:hotdogs..hahaha..Arinieh aku ulang balik tgk big dish: ice creams...Huhuhu.teringat kat owang yg slalu makan eskrem ngan aku tuh..ahaks...]Terus gi capai henpon dlm bilik..10 missed calls..amik skali...Terkejut Cik Sha..tuhla...sape suh tinggal hp dlm bilik...Hoh...bukan pee..kang kena sakat ngan adik2 aku..Tuh yg tak tahan...Lagik satu..mmg mengong lately bile dah mimpi2 nak gi Muazam tuh..Tension beb!


Last2 nak ilang tension aku bukak Tennis Masters Cup...Baikla tgk tennis..nak tgk bola Man U yg men...buat sakit ati je pandang Nistelrooy..hehe..Tgk tennis nieh dpt gak aku puaskan mate memandang Roger Federer...fullaaaamaaakkk..hensem beb..Muke expressionless tuh...cair aku...meleleh air liur..hakhak...Skali die ace...melantun Hewwit...hihi(tanduk Cik Sha kuar...hehe)Paling koman tgk Carlos Moya...Tp mamat nieh boyak...baik aku tgk Paul Henman men...walopon tak ensem..lagik energetic...Bile macam nieh teringat aku zaman aku sekolah rendah...time World Cup 94..Cukup minat ngan Gianluca Pagliuca..keeper soccer team Itali...Ntah aaa...mase tuh mmg taste aku ala2 Luke Perry kot...So Pagliuca nieh muke cam Luke Perry sket2..Skang dah tua dah Pagliuca...team Italy pun bukan team fav aku...Maklum aaa...bukan best style dowang men skang..Balik ctrl hensem yg tak seberape tuh...yg best sket men pun Nesta jek...Skang buah ati aku ialah...jeng..jeng...Robert Pires...who else..Walopon takleh men utk France sbb manager tak suke tp tetap jd duta Adidas...gua caya sama lu!!!Kalo stakat muke cam Jose Antonio Reyes ataupun Vicente...rasenye dah ramai pompuan gilekan..Reyes tuh tera la jugak...Vicente...pehhhh....stakat men utk Valencia ngan Spain bole laaa..Aku teringat mase Euro arituh...kena kutuk sbb Henry tak sehensem Vicente...itam..kate dak2 peminat Vicente tuh..Eleeeeehh...at least Henry tera beb!!!!


Skang...all I want is to meet my abg penyu....muke pun cam penyu..ahaha...Takde aaa...muke pure Malay...muke Melayu...just like the way I love it...Org Melayu...berjiwa Melayu...itu yg aku carik...My favourites tolak tepi dulu laaa ekkk...Pires kena set aside laaa...This one comes 1st...selagi die nak jd abe aku laaa...Huh...bilela aku nak jupe die nieh...I'm counting hours...Cuz he's the one who makes me smile...Okeh...this is my other hero...Sylvester...Looney Toons...Dgn lagu fav aku yg Misha nyanyi mase rancangan raye aritu...Enjoy it...


No comments: