Tuesday, November 30, 2004

How do you spend your day on the beach?

reading



You spend your day at the beach reading! You don't
care for water too much, but you love the
warmth of the sun.

NAK DARA RINDU -P.RAMLEE


Di Waktu Malam Bulan Mengambang
Sunyi Damai Damai Sekeliling Ku
Terdengar Nan Sayu Bintang Seribu
Membujuk Rayu Kerna Merindu
Lagu Yang Dulu
Di Waktu Malam Bulan Purnama
Angin Laut Meniup Niup Tenang
Mengatakan Sayang Berlagu Merdu
Bermadah Ayu Lemah MendayuNak Dara Rindu
Tanjung Katung Airnya Biru
Tempat Mandi Nak Dara Jelita
Sama Sekampung Sedangkan Dirindu
Ini Kan Lagi Hai Jauh Di Mata
Tanjung Katung Airnya Biru
Tempat Mandi Nak Dara Jelita
Sama Sekampung Hai Sedang Dirindu
Ini Kan Lagi Hai Jauh Di Mata

Elo.Dr pg sampai ke tgh malam nieh takde mende yg syiok nak cite pun...Kecuali...hmm...Yati called td.Ape kena kwn aku yg kiut sowang nieh agaknye...Aku harap aku ade dekat ngan ko waktu ko perlukan aku, Yati.Tp cr aku dah tak byk. Ko pulak pakai 013...kalo pakai 012...still aku leh nak ckp byk2 ngan ko...Tp ape pun yg berlaku, i'll be there...kalo ape2 call aku...Ape aku dpt tolong aku tolong..Aku paham kite susah nak berhubung nnt...Tp aku nak kite kawan sampai bile2...Sbb ko kawan baik aku kaaann...

Nywayz, regarding mende yg ko dah terjebak tuh...(ecewah..Cik Sha taip macam mende nieh ape je..haha)Aku rase the only way ko kena buat - tanye same Tuhan...mintak petunjuk Die.Sbb aku dulu pun macam tuh...Ko pun tau at one time aku cam blur n blank smpai tak tau nak wat camne..asek menangeh.I guess...ko lagik kuat dr aku kan?So...insyaAllah...kalo ko dpt bayangan ape ko nak wat nnt...ko akan hepi gak cam aku..hehe..Gud luck my pren...

Len2..? Takde mende pon..Aku tolong ibu wat keje die arinieh...Sehari suntuk aku menghabiskan mase wat keje2 sbg guru penolong kanan hal ehwal murid..ecewah!Penat wooo...menaip name anak murid die...dahlah satu sekolah punye name....Budak2 skang name sume pelik2...panjang2...susah nak eja...Aku tak minat betul la name2 canggih2 nieh...Bg aku name simple2 cukup...Kalo aku ade anak besok aku nak bg name die Adam....hmm..simple n nice.Aku rase kalo Yati bace, geng lemak aku bace, Mr Evil and his ex-partner bace...mesti diowang recognize name nieh...Ooopps...lagik sowang...my cik abe....hmm..die pun mesti tau pasal name Adam nie kat aku.

Problemo nye aku tak dpt nak menaikkan name Adam lg...Dulu2 manusia2 nieh la yg tau cammane Adam nieh influence idup aku...Tiap2 ari aku tulih pasal Adam nieh...(Bukan Adam Akademi Fantasia..die tuh kebencian aku!)Tp masalahnye hard copy aku dah lesap...Sof-copy pulak kena delete..So, aku tak mampu nak menaip cite Adam lagik...Sedih mmg la sedih kan...dah kate Adam tuh hasil keje aku...Tak dpt aku nak cite kat kowang ape jd kat Adam sbnrnye...And macam mane Seri....Huhuhuuuu...sowi dear frensss!!!
Hehehe...awat?Name cik abe ku bukan Adam....Adam is just a name...satu character...Dulu2 Cik Sha nieh rajin sangat mengarang...Agak2 mungkin tak puas2 lagi mengarang mase sekolah dulu...(berbaloi ape..satu sekolah bace karangan aku dulu...satu sekolah dgr forum aku...)Aku sbnrnye suke intellect writing...tulih macam karangan fakta mase SPM dulu...Dats why kalo bace argument aku dlm essay mmg menyampah.Cite2 aku pun sbrnye nak jd journalist...nak amik journalism in broadcasting la konon...tp tak kesampaian..kena amik course accounting yg aku tak lepas2 nieh...Kan best kalo dpt ikut Tony Bourdain tulih diary die utk Cook's Tour..Takpun aku tulih fact pasal durian kat Majalah 3....Wuuuhuuuu...kire gitulah gamaknye cite2 Cik Sha dulu...Supported by my teachers laaa...even aku anak murid kesayangan cikgu BM and BI aku mase form 5...hehe...Ade cikgu yg bajet aku nak amik law.....tp aku tak score sejarah....Last2 ikut result...score math, score account...mengire je keje aku...make ibu aku bercite2 nak suh aku jd akauntan..No more journalism dlm kepale...Except bile aku buat project aku...hehe...boleh nampak aku sangat rajin buat research...

So, ape kaitan Adam dgn life aku?Adam....my fav name...dulu2 aku bayangkan Adam nieh a perfect guy for me...Not really perfect...kalo tak, tak wujud cerite Adam tuh dlm kepale aku...Aku cube nak tulis fiction pulak...buat cerite yg straight dr ati aku...Probably mase tuh pun aku mmg dpt feel..so, aku tulih cite Adam tuh sikit2...The 1st person to read dat thing was Yati...Lepas tuh, aku mintak cik abe aku bace (mase tuh kitowang kawan lagik)Then aku mintak tolong Riza....dll...Riza suke...sampai die pi print mende tuh utk dibace selalu...And salah sowang yg bertanye pasal Adam punye sambungan...Samelah ngan geng lemak aku...si prisya....hehe...Br2 nieh Yati tanye....Cik abe aku pun tanye...Tp Adam is gone...tah bile aku akan dpt ilham ingat balik cite Adam tuh...since byk nak dipikir n takde mase...

Yg aku takleh lupe....mesti org tuh ingat projek aku slame nieh ade kaitan dgn cerite...Kalo tak pasal Adam...pasal kitowang kot...hehhe..Tp rupenye die silap jugak...(julur lidah sket aaaa...hehe)Aku buat scrapbook...satu lg hobi aku dr kecik...Dulu2 scrapbook aku ade ayah yg nak guide aku...(yelah, anak cikgu Pendidikan Seni..hehe)

Skang dah tua2 aku buat scrapbook sendiri..Terkorban sebijik Cleo magazine aku...menampal itu ini...buat kolaj...Ade time bile tgk kecomotan scrapbook nieh mmg aku tak puas ati...Tp bile bace isi dlm scrapbook nieh brlah sejuk ati aku..hehehehe..Just a momento...besok2 aku dah jauh leh tgk2...mmg poyolah...buat scrapbook, simpan mende2 pelik..Scrapbook aku tetap srapbook...mende2 yg dah tak pakai...kertas2 tampal..So, taklah cun n canggih sangat...Tak taulah ape org tuh pikir mase die nampak bace mende tuh...
Yg pasti Cik Sha sgt pemalu mase tuh...ahaks!

Cik Sha dah boleh nak discuss openly ngan ibu pasal org tuh..Dats a gud news isn't it?Pandai jugak Cik Sha peram slame nieh...haha...Nak kate ibu open sgt tuh taklah jugak..Tp bile ibu dpt sbb word "Terengganu" tuh properly..consider sejuk jugak aku kejap...Remember alasan my ex broke up with me last time?Aku takkan lupe alasan die...and mestilah aku sgt cautious kan...Tp skang kire sejuk aaa sket...At least kali nieh aku tak kena hentak atau kena lempang bile sebut sal die..hehe...(remember mase dulu pernah kena lempang sal sowang kawan nie)Alhamudulillah...soal tuh masih dlm keadaan baik....

Satu je tak baik...Td die sms nk kuar ari Sabtu nieh?Hmm..mestilah aku pun nak jupe kan...Tp tuh la die...cammane nak jupe tuh?Dpt ke aku lesen nnt...aku dah dekat nak gi dah...And then...lesen besar ade umah means byk explanations nnt...Skang Cik Sha dah jd anak dare pingitan beb...tak kuar suke2 ati...Tak silap aku, aku pernah cakap kat ibu..and ibu kasi..Tp tuh laaa..lesen besar tak confirm lg...Hmm..tgklah dulu cammane nnt...Ikut ati nieh dah dekat2 mmg tak sedap...Dah mule dah merebeh2 malam2...cannot help it...Nasib baik byk keje arinieh..so taklah menung sangat....

Dahla...aku nak tido.Td ayah bawak bali satay...Tp aku nak tido pulak...aiseh..ngantuk....zzzz..zzzz...
my lagu: nak dara rindu -p.ramlee...aku suke lagu nieh mase aku kecik2..

No comments: