Monday, November 15, 2004

Selamat Hari Raya Aidilfitri

KEPULANGAN YANG DINANTI -AMAN SHAH

Bergema suara takbir di angkasa Selembut bayu meresap ke dalam jiwa Betapa hatimu terharu Menyambut anakmu kembali

Terbayang senyuman di wajah nan sepi Pulangnya anakmu di pagi yang murni Kasihmu seharum kasturi Melambai anakmu kembali

( korus )Dalam dakapan keheningan maya Pertemuan yang menyentuh di jiwa Sekian lamanya terpisah Harapan kini menjadi nyata

Kiranya perpisahan terjadi lagi Anakmu pergi mencurahkan bakti Doamu teriring selaluSemoga bertemu kembali

Pulanglah di hari raya Begitulah harapan ayahanda

Wokeh...ape aku nak tulih nieh...
Sbnrnye aku takleh lelame ngat kat cc nieh..
Aku masuk nieh pon nak check amende email yg UNITEN dah anto kat aku..
Stakat nieh aku rase hanye surat mintak yuran jek yg dowang ade bg kat aku.
Aku maleh sbnrnye nak bayar yuran..
Bukan aku taknak bayar...
Tp aku mmg hati batu jugak..
Bile aku mintak surat itam putih pasal transfer aku..
Lambat dowang nak bg..
Mase dowang kena buat keje anto agreement aku gi PTPTN...dowang lambat..
Hasilnye aku kebulur selame sebulan..
Aku takleh lupe saat2 tuh..
Mmg susah tul aku nak idup mase tuh..
Ari2 berendam air mate...

Sungguhpun begitu..ari nieh ari baik bulan baik..
Apepun, to be honest..
Aku mintak maaf kat sape2 yg atinye telah aku sakitkan, ancurkan, ataupun musnahkan..hahaha...
And sape2 yg dah wat salah kat aku jugak...
Cik Sha dgn ini menyatekan...no hard feeling...Cik Sha sudah lupa maaaa...
Cumeeeee...kat UNITEN..sowilah..
Sampai bile pon gua akan ingat kepayahan aku nak idup nieh..
Som, slagi aku belum settle ngan UNITEN nieh..
Kire sume mende masih belum boleh Cik Sha mau senang2 forgive..okeh!

Rayeee..? Ape yg best sal raye aku nieh?
1stly, taklah best sangat menjadik anak pompuan tunggal dlm family..
Hahaha...biaselah..lg2 macam aku nieh..
Dah la yg sulung...adedeeeehhh..sumenye kena dibuat..
Basuh sane, cuci situ...kemas sane..buang itu..
Dan paling2 kena buat ialah dok dapur...
Huhu....mmg penat beb..
Tp no pain no gain la kan...
Sume tuh bukanlah for nothing...it's for my own good..
Agak2 kalo Tok Kadi dtg umah sure die kate "Budak nieh dah boleh menikah"
Hahhahaa...mane taknye...aku rase macam practice jadik mak org aku...
Nampak macam rajin aaa...tp sakit tulang blakang nieh Tuhan jelah yg tau.
Huwaaaaaaaaa....

Anywayz, mmg meriah kat makan raye aku thn nieh..
Kitowang tak pergi merayau atas sbb2 yg kitowang sendiri paham..
Just spend time raye nieh dgn adik2 n mak ayah aku..
Apepun kitowang dah cukup hepi..
Malam raye adik aku nye tgn melecur kena mercun das..
Huhu..biaselah tuh...nak manje2 sangat bukan adik pompuan..
Utk aku, budak2 laki selagi tak patah, tak koyak...tak normalllah...
Kitowang men mercun tahap tak ingat punye beb....
Mercun KLCC jek tah brape byk kitowang lepas..
Utk org kg ujung dunia tpt aku tinggal nieh...sure enjoy tgk kitowang adik bradik men mercun..
Macam Hari Merdeka tuhhh!!!
Hahah..kesempatan takde org jugak menyebabkan aku brani kuar ngan shorts..
Kalo tak..mmg ayu bertudung la Cik Sha...
Best jugak bile neighbour2 aku takde...hehe...

Bukanlah aku kutuk kg tpt tinggal aku nieh..
Cik abg aku tuh org kg jugak...haha..
Sbb die org kg la aku suke kat die..
Kalo dak2 bandar yg tau yo-yo...hei-hei...takkan mane la Cik Sha sanggup menkar status..ahaks!

Hmm....talking about my cik abe...Aku tau ade yg bertanye nape aku tak letak namenye kat sini...and aku tak cite jugak golden moment cammane aku leh declare ngan die...

Well...my answer is simple:AKU TAKKAN CITE. Hahaha...biarlah mende nieh aku cite sket2 jek...itupun kat kengkawan yg berkenaan...let it be our precious treasure la...bg la privacy sket..kalo cite sume ape la yg tinggal utk kitowang kan?! Whatever it is, it was so special....kalo nak cakap kang kowang kate aku melebey2...but...satu date dah masuk dlm diary aku laaa...let's just see sampai bile nak kekal...kowang doa2kanla ek!

Kenape die? Well, sbnrnye to be honest... attraction dah lame ade. Cume tak amik pedulik slame nieh...hehe..And aku dah decide....dr aku tunggu buah yg tak gugur2....ataupun dr aku buat tak pedulik dgn buah2 yg dah lame gugur...baiklah aku tgk bintang gugur yg satu nieh....kejora ku bersatu...full stop. :)

Email die dah sampai....testimonial die pon dah sampai...tp aku tak dpt nak reply kerane mase tak mengizinkan..adeh..shian die...

Nak kate aku tak gerun...mmg kamikaze la jugak aku ngan sowang nieh...tp Tuhan ade..so, ape2 pun aku tau Die je yg paham...ooppsss....by the way..sbnrnye aku ade satu nazar tak bayar lagik..puase 3 ari...hmm..br aku teringat...mmg kelakar la nazar aku nieh...bukan nazar sowang student ke ape...just bernazar sbb one of my dreams came true....macam tak caye jek..hehe..

Okaylah..lenkali aku cite lagi...I'm thinking of typing aku nye blog nieh kat umah...bile2 aku masukkan dlm internet..so kowang akan receive skali byk la posting aku...haha..nak wat cammane beb..my life is totally diff now..tak macam dulu..

Utk sekalian kawan2...SLAMAT ARI RAYE, MAAF ZAHIR BATIN...Trimelah lagu "Kepulangan Yg Dinanti dr Aman Shah" -my fav lagu raye...



No comments: