Saturday, November 20, 2004

What anime kiss are you?

You're a Intense Kisser


You have an intense kiss! You and your partner
connect when you kiss and you forget about the
rest of the world. ^_~


SERIBU BINTANG - ALLEYCATS

Ingin kupergi jauh darimu
Agar kukenal erti rindu ini
Ingin aku menyelami jiwamu
Agar kukenal dirimu kasih

1Ingin aku membenci dirimu
Tapi kebencian tiada padaku
Walau apa yang kau sangkakan
Aku tetap cinta padamu

Telah lama kuhidup melara
Telah kugagal dalam bercinta
Kini kau datang dengan seribu bintang
Bintang yang dulu sembunyi
Bintang yang tiada bererti

Kalau kau sudi menyentuhi hatiku
Aku kan selalu dekat padaku
Tapi jangan kau hanya cuba
Untuk mempermainkan cintaku

Jangan permainkan cintaku


Arinieh Cik Sha ade dua feelings:

Aku hepi n aku tak hepi...Why? Okaylah..bad news 1st...Sbnrnye aku wisau sal ibu lately nieh...Aku nampak satu ari die menung jek arinieh...Lepas Maghrib td aku tanyelah ibu..asal die menung2..Ade ke anak pompuan die nieh wat salah kat die?Manelah tau, aku ade dose pape...Patuh, die jawab kat aku..

"Ibu tak sedap ati skang nieh..lately rase semacam jek"

Ntah aaa...dang2 tuh jugak aku rase nak menangeh..Mane tidaknye, manelah tau...yg ibu tak sedap ati tuh sbb result aku nak kuar tak lame lagik.Mmg semacam jek aku nak semayang Isya' lepas tuh...Moyok rasenye aku arinieh...Sbrnye mmg dada aku dah berdebar skang..Result aku takkan kuar, aku tau...Sbb aku tak bayar agik yuran tertunggak arituh...Tp aku maybe akan rase gelabah bile sampai Muazam nanti..Cammane agaknye kalo aku dpt tau dpt surat merah?Ya Allah...jauh2kanlah kenyataan ini...Aku tak sanggup menerime kenyataan nieh nanti..Tah aaa...aku benci tul nak cakap sal blaja..Seumo idup aku tak pernah rase teruk sal blaja..Even in my worse conditions pun aku boleh score lg..But ever since aku jd stdent UNITEN nieh aku rase teruk sgt...Ntahlah...aku kena tunggu ape nak jadi nnt...

2ndly yg aku wisau...aku nampak mood ayah lately tak baik..This is the other reason for my mom to get worried..Aku paham sangat, sangat dan sangat...Cume bile die bad mood...well, tak best utk aku laaa..Sentiase rase serba tak kena...huhu..tolonglaaa..penat macam nieh..


Well, enuff...enuff...The other reason is..nape aku hepi pulak...Hehehe..well, my sweetheart has been extremely generous today...Cammane aku nak cakap lagik..I was telling the truth when I said he was the one who could make me happy...Dlm ati yg mmg tak sedap sejak kebelakangan nieh...die leh buat aku menyengih kejap..Sampai kena tegur Cik Sha ngan Adik,"Kakak nieh..kalo pandang telefon jek...mesti senyum2...ntah sape la yg telefon die"Well, he called twice today.

Hoh...to be honest...terkejut beb!Mule2 pagi tgh td mase aku tgh menyiang ikan...Tibe2 aku nampak call...Pastuh, aku cam tak caye aa jugak..Aku nampak ibu pandang aku...Aisehmeeeenn...aku rase die pasang telinge jek nieh...Hohoooo....so, berangkat la Cik Sha ke kamar peraduan...Kenalah cakap slow2 ek...hahaha..Yg aku gelak tuh...mane taknye...aku tanye die kat mane...Die cakap, "Pasar Wayang" (kalo aku tak silap dengar laaa...)Aku dah blur...kat pasar ke kat wayang...Tp utk tidak memalukan diri sendiri...Aku tanyelah pasar wayang tuh amende...Pergi pasar rupenye buah ati aku sowang nieh...ahaha...Beli ayam...beli sayur..hekhek...sempat aku mengusik jap.."Anak mithali ari nieh ek?"Hahahahaha...tergelak jap Cik Sha...

Teringat aku the 1st time aku nak kuar ngan die dulu...Tetibe ibu tipon suh aku pi beli brg dapur..Kena ngangkut ayam sambil kuar...hoho....sebbaik la die nieh sporting aaa jugak..Sanggup meneman aku beli ayam.Mase tuh cakap kejap jek...Aku pon tak prasan mase aku cakap ngan die tuh..Sebelah tangan aku pegang fon..sebelah agik aku pegang pisau...hekhek...Sebbaik takde paparazzi tangkap gambo..Kalo tak pemes Cik Sha masuk internet...ahakkks!!

Woooo..talking about internet....I wonder sampai bile kowang nak membace blog aku nieh agaknye?Sbb mungkin aku takkan seaktif skang nak menaip blog nieh..Tp selagik aku kuat n boleh menaip blog nieh..Aku akan cube utk menaip..Tgklah kelapangan dan maintenance nnt cammane...okeh..

arinieh aku byk abiskan mase tgk Tennis Masters Cup..Roddick vs Coria.Coria not bad...tp kan aku dah cakap...aku tak suke betul sportsmen yg ctrl ensem.Rambut pjg....biaselah..Latino nieh mmg impressive..Ala2 Raul Gonzeles jugak...sharp features...tp aku kureng minat laaa Argentinian sowang nieh...Mamat nieh nye game not bad...tp taklah aku minat macam style Federer ke Hewwitt ke..Aku lg impressed ngan Roddick...walopon die nieh American...Tp die nieh cute gaks...ahaks!Hmm..well, normalla tuh kan...I'm a woman...so.....Cik Sha cuci mate sekali sekale ape salahnye...hehe..Asalkan yg kat dalam nieh sowang jek...org kate..."cuci mate biar seribu, bercinta biar satu"? muwakakakakaaa...

So, the conclusion:

Federer vs Saffin
Roddick vs Hewwitt

Sape menang nnt?I'm looking forward to see the match.Mase aku menaip nieh sambil aku tgk game Man U vs Charlton Athletic.Bukan pay attention sangat pon...game boring seh...Walopon dah 1st half...lawan kat Old Trafford....tp still 0-0!Tak sabar nak tgk Livepool vs Middlesbrough kul 11 nieh kang..Gerrard will be back, man!Yyiiiiiiiihaaaaa....nieh yg Cik Sha excited sangat nieh..Gelak lompat...lompat...opooocoooott...alamak..londeh kain batik gua.

Arinieh aku akan abeskan mase tgk tv agik sbb arinieh byk tul cite best...Shahmi nak tgk Meet Joe Black...tp sume owang dah tgk..Yg best ade satu insiden kitowang satu family gelak td...Mase scene blue dlm Meet Joe Black (alaaa...ape sangat blue nye ponn...dah kena potong pun scenes camtuh!)Pastuh kan, dlm scene tuh...adelah part pompuan tuh bukak baju Brad Pitt...(tah ape name pompuan tuh aku pon tak tau)Adik ngan selambenye cakap kat ayah,
"Ayah, Brad Pitt nieh bodohlah. Bukak baju pun tak tau. Pomouan tuh pulak tolong bukakkan"
Ape lagii....sekalian org2 dewase dlm umah nieh sume gelakkan die...tp biaselah Adik..muke selamber jek..hehe..geli tul ati aku.

The second time my cik abe called kul 6:36 ptg...aku tgh tgk tv.Huhuuuu....kantoi lak Cik Sha tgh tgk Konsert Akhir Akademi Fantasia...Mase aku cakap kat die, aku tgh tgk mende alah tuh...die nak kate gelak pun tidak, nak kate mengeluh pun tidak..Ho...haku pon tak tau amendenye...tp yg pasti aku tau cik abe aku nieh bukan peminat AF.aku tgk konsert nieh pon bukan sbb ape....dah takde cite.Aku rase kan, tah bape byk dose aku ngutuk bebudak AF ari nieh.Asal kuar jek bebudak AF, mulelah macam2 komen aku kang...Aku mmg tak minat AF....setakat tau2 camtuh ade aaa...nak minat kem salam aaa..!!!So, arinieh record la kot...lame mane cik abe aku menelepon aku...Pakai public fon...of course...dat makes me appreciate it even more.

Yg aku rase kelako ngan diri aku sendiri...bile die call aku cam speechless semacam.Bukan ape, tp aku jd cam byk sgt nak ckp ngan die, tp lepas tuh aku tak tau nak cakap ape.I know dis kinda weird becuz I'm expressing sumthing about my relatioship (which is my private life) in front of people.Tp aku jenis yg no secrets...bukan nak menunjuk depan owang or senang nak cite sal life aku.For me sharing is sharing...so, just understand the real meaning of sharing.Aku pedulik ape org nak cakap ape...

Yg pasti Cik Sha tak suke "pura2 ayu" ek.Dat statement may be quite funny but it means a lot to me.I hate being a hypocrite....so, let me be myself here.Dis is my blog and i'm free to do whatever I wish!So, what am I getting into here...?All I wanna say is...aku tak pedulik ape org ckp. If I have sumthing to share then I will share it with my frens..Kalo takleh share aku akan cakap aku takleh share..ak jd mysterious sgt pun aku bukan jenis yg mysteriousso...takpe aaa...aku cite jek....

So, back to my previous topic...happy ke Cik Sha cik abenye call?Sgt hepi...sebbaik ade tv, kalo tak mau menung jek aku sepanjang ari..Sebbaik la org tuh call...kalo tak moyok jugak aku..Aku mmg byk moyok since dpt tau aku nak gi...And..ever since aku dpt tau macam story agik..Hmm..nevermind...skang aku sgt hepi...Kecuali...Man U menang 2-0!!!Argghh..org2 tua Scholes n Giggs dah jaringkan gol!Oh tidaaakkk!!!Well, Cik Sha kena bla dulu..Boss sudah balik mau guna laptop...Tataaaaa..this is my song...the song about me...Enjoy it...

No comments: