Thursday, November 18, 2004

What is your strong point?

Cooking
Cooking

SUASANA DI HARI RAYA -ANUAR ZAIN DAN ELLINA
A:Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
bu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

E:Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa
A:Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang
E:Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi
A:Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman
E:Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

A & E:Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Welkambek to my blog...Sowi la ek...dah jarang aku menaip blog skang..Maklumlah, dah bz ngan keadaan sekeliling...Well, for ur info dear frens...Ari tuh aku balik umah atuk...Byk gak surat aku rupenye...adedeh...sampai Wan aku kena pulak simpankan utk aku...Utk kengkawan yg sudi menghantar kad raye kat aku...mekasih byk2...Utk Abg Mie..thanx 4 ur card...sowi leh wish abg gune sms jek...Especially Cik Yati..amboi3....siap ade letak gambo muke die tuh..hehe..macam2 la ko nieh Yati ek!And utk Ray pulak...thanx 4 the buzday card...yup..u're my best fren, buddy!Jage awek mude anda baik2 ek Encik Rahman...tak lame lg result die nak kuar tuh!Oooppss..speaking about result...Huh..tak best aaa cite nieh..Aku dah dpt official letter nak gi Muazam.Well, aku pun tak tau nak cakap ape dah...Sabrina n Suriati nak appeal taknak pergi..Utk aku, nak appeal pun dah takde ati..if u got that letter means u have to go...And aku akan pergi...Mmg nampak sekejap laa..tp byk lg aku nak pikir nieh..one of them aku nak pikir pasal my coming results...Adeh...mmg haru aku bile pk sal result..Tak enjoy raye aku..Ntah aaa...yg pasti cite sal blaja mmg tak menyeronokkan...Lagik2 bile memikirkan ape keje aku nak dpt agaknye dgn result tak best aku tuh..Huh...name jek student Accounting UNITEN...professional course...tp hampeh...Silap aribulan leh kena tendang...

okeh aaa...kite cite sal len aaa..cite nieh mmg tak best aaa...Ape lg aku nak cite?Hmm...aku rase these holiday aku mmg leh jd suri rumah...Atau lebih tepat lg jd cook..Maklumlah..asek memasak jek keje aku...macam takde mende len nak wat..Contoh macam semalam, ingat nak relax takyah nak masak2...Masak pun sempoi...sambal telur ngan masak lemak suh hoon..Tgk2...ayah bawak balik pulak kupang.Masa kupang mmg satu hal..Tp nak bersihkan kupang tuh...buang tali guni, mende2 pelik kat kupang tuh kena kikis tuh pun satu hal..Dah la ayah beli sampai 5 kilo...hehe..merane la tangan..Tp disebabkan aku ade adik laki yg tua..Make....tugas tersebut diserahkan kat die..Haaaahh...elok sangatla tuh..Kalo tidak kang die tak paham2...Aku ngan ibu mmg dah tak larat...biarlah die wat keje pulak..Kadang2 aku jeles tgk anak lelaki nieh..Tak byk keje...balik2 tau makan jek..Tp bile pikir sape lg manje kat umah...hehe..lupekan dulu soal adik2 laki aku nieh..kalo takde bodigad2 nieh make sunyilah idup Cik Sha!Untunglah dpt kakak macam Cik Sha...ehehe...

Semalam ade sms Yati..Ohh...Cik Yati...aku windu sama mu!Hehehe..tp kelako la ko Yati..Ko nieh sms aku tanye sal aku ke cik abg aku ek?Hehehe...sempat lg ko ngaco aku ek...Huhu..speaking of cik abg...credit die dh abes cik Yati ooii..So, die hanye leh miskol pg ptg siang n malam...Agak2 die teringat kat aku, dptlah die miskol aku...hihi...(kalo die ingatlah...tak tau la die ingat ke tidak...hekhek..)Tp line mmg tak clear..baik line aku, ataupun line die...Tp terpaksela pandai2 nak iduppp...(belum lagik gi Muazam nieh..silap2 tak idup terus)

Aku dah mereply email die nieh...Ntah aaa...satu aku prasan sal diri aku semenjak menukar status nieh...Aku dah tak reti nak marah kat die...Ari tuh...tah cammane leh lak ade satu insiden nieh terjadi...Sbnrnye, kalo ikutkan...kitowang gurau2 jek time tuh...Tah cammane Cik Sha tersensitip...Dah mmg pangai aku kooot..Kalu tersensitip tuh aku takde aaa nak marah ke cakap aku marah...Aku diam n ignore jek...Sbb rasional aku pulak, kalo aku bukak je mulut nieh ataupun buat mende2 len kang...aku jd marah..So, aku bg cool down dulu...Die miskol ke die sms mmg aku tak balas2...Aku tak expect pun die nak call..Yelah...dah jauh2 nieh nak expect2 call melampaulahh..Slalu kalo nak call2 nieh hanye public phone menjadik sasaran kitowang...Baik aku call, ataupun die call...pakai public fon...jimat sket...

Mule2 Cik Sha nieh kire kuat gak aaa nak tahan2 lagik...Tah apasal hormon tak betul agaknye..sensitip gilos pulak Cik Sha...hehe..Aku pun masuk bilik...kemas2 ape yg patut...Menung2 kang teringat pulak...hehe..Tgh kemas2 bilik, aku terpegang pulak adiah yg die bg aritu...Bisu aku kejap...adik aku tegur pun aku tak sedar...haha...Pastuh...aku buat bodo jek...aku sambung balik...Aku elok2 konon nak bukak game kat laptop...Alih2 aku terbukak email die..Adeh...bace jap email yg die anto kat aku...Sumthing happened la kat aku mase aku bace email die tuh...terus aku tak jd nak marah die...Huhu....part nieh our secret aaa..Sbb aku cite kat die jek..hahaha...Yg pasti gua pun terkejut leh jd sampai cenggitu pulak...
Kesudahannye? Hmm...ending die mmg best...Tp aku takleh cite kat kowang..Nieh die ngan aku jek tau...hehe..Tp aku rase...lengkap semalaman aku tak tegur ngan die...Die tido, aku pun tido..dlm keadaan aku tak tegur die tuh...Tp sok tuh awal2 pg die tegur aku, aku dah baik...So, manje2 kejap ngan die...then teruslah baik...hehe..best...

Tp ape aku dpt pengajaran aritu...aku mmg tak reti nak marah die rupenye...Aku sensitip kejap jek...kang pusing2 tak jadik nak marah..Aku pun tak paham la cammane leh jd camnieh...Yelah, Cik Sha nieh kan garang kan...hehe...Mungkin sbb br lagik declare...tp dah jauh...so, aku mmg tak dpt nak marah...Or else, it was because I missed him so much...hehe..Yelah tuh kott..windu...org len br declare dating ari2...aku declare tak jupe..dua2 balik holiday..aiseh...Jauh2 nieh nak gaduh2 tak berbaloi betul...

Speaking of missing sumone...I miss my frens very much...Windu aku nak menaip blog aku..Windu gak aku nak mengaco kawan2 tercayang...Windu nak berceloteh n mengarut ngan kowang...Huhu...tp malangnye kite takkan dpt nak bersame cam dulu kawan2...so, sowilah...

Cammane life aku nnt ek?huh..sure tak best...Balik2 windu kawan2 nnt...And of course, windu my dear...Hoho...gile punye dugaan...blaja makin jauh dr die nieh...Dahlah sah2 hometown masing2 jauh pulak tuh..kalo tak leh jupe time cuti...Haii...mmg dugaan betulll...

Huhu...menjawab pertanyaan kenkawan nape aku tak pernah letak name cik abe aku kat sini...Bukan aku taknak letak name die kat sini...Aku tau ade yg bertanye..sape lg kalo bukan Cik Yati...Nape aku tak letak2 name die....stakat gelar die jek..Well, to be honest...aku mmg taknak letak name die..Part yg nieh bglah aku simpan pulak..Slame nieh dah sume mende nak cite kat kawan2 kan...Give us some privacy aaa...hehe...Sowi frens...this is sumone sweet to my heart...So, biar aku jek simpan name die...Aku tau ade kawan2 yg dah tau kan...Tp lom sampai mase nak letak name die agik..Tunggulah brape thn ek..InsyaAllah kalo kekal....same2 aaa doa ek...Cik Sha pun seram sbrnye...byk lagik kena blaja nieh...huhu...

Owait...lame aku tak letak kartun jepun kat sini kan...So, this is one of my quiz results...kartun jepun agik..huhu...And nieh lagu best yg Anuar Zain nyanyi ari tuh...sronok pulak aku dgr...hehe...Enjoy mood raye yg dah nak abes nieh...Sempena raye...gua asek masak jek..huwaaa...

No comments: