Monday, November 29, 2004

What type of girl are you?:..

Mother!


Mother!

IT'S YOUR LOVE - SHE MOVES

Dancin' in the dawn, middle of the night
Takin' your heart and holdin' it tight
Emotional touch, touchin' my skin
And asking you to do what you've been doin' all over again
Oh its a beautiful thing, don't think I can keep it all in
I just gotta let you know what it is that won't let me go
It's your love it just does something to me it sends a shock right through me
I can't get enough and if you wonder about the spell I'm under, oh it's your love
Better than I was, more than I am
And all of this happen by taking your hand
And who I am now is who I wanted to be
And now that we're together,
I'm stronger than ever I'm happy and free
Oh it's a beautiful thing, don't think I can keep it all in
If you asked me why I've changed, all I gotta do is say your sweet name
It's your love it just does something to me it sends a shock right through me
I can't get enough and if you wonder about the spell I'm under, it's your love
If you wonder about the spell I'm under,
Oh, It's your love
Baby, Oh oh, oh,
Oh its a beautiful thing, don't think I can keep it all in
I just gotta let you know what it is that won't let me go
It's your love it just does something to me it sends a shock right through me
I can't get enough and if you wonder about the spell I'm under,
Oh it;s your loveIt's your love, it's your love, it's your love

A month ago...things are much more different.Aku tak pernah percaye pade cinta...Taknak bercinta..Taknak dekat dgn mende2 yg dinamekan cinta.Setakat jd pengendali gebang chentan kat gebang...bolehlaaa...Itupun bukan keje yg aku mintak...but unfortunately, aku dpt.I did it with sincerity...Even though aku tak suke sangat dgn manusia2 yg bercinta tp aku sendiri tak pernah nak suke dengar words cenggitu.

Nak kate aku tak pernah berkapel...tak jugak.Cume aku rase aku ade macam tak ade.Ex-bf aku tak pernah nak amik berat sgt sal aku pun.Dulu2 aku cover jugak die nieh..Taklah aku tak mengaku kelebihan die...Cume aku rase, he doesn't deserve excessive compliments.Cukup2lah kalo nak puji...Baik buruk aku je yg tau...

Selebihnye, dlm idup aku nieh...aku byk berkawan aje...Tak rugi berkawan, byk yg aku belajar.At least eloklah dr keadaan mase aku kat sekolah.Kalo namenye student lelaki...jgn harap aku nak angkat pun kelopak mate nieh.Memandang dgn suke jauh sekali...Kalo ade yg rase aku pandang die mase sekolah tuh, mintak maaf la ek....Cik Sha mmg suke memandang...tp tak semestinye pandang tuh pandang suke!Jgn perasan ek....(ade yg prasan...sampai ke tua pun nak prasan lagik...huh)
Berminat...mungkin...Stakat mencuci mate nak menengok mamat2 ensem kat sekolah dulu boleh laaa..Itupun aku rase mase aku sekolah kat teknik aku rajinla buat keje cenggitu..Sbb mmg betul pon ade yg ensem...Itupun mase aku form four...masuk form 5 bile dgn dak2 satu batch..haraamm...jalan macam tembus tembok jek aku...Tak bernafsu Cik Sha!

Mase aku kat Kajang/asrama...aku pon tak tau nak cakap...Mungkin kalo ade yg ensem pon prangai buruk dah tutup ensem tuh.Aku macam bute pulak...aku tak dpt nak nampak hensem tuh.Sbb prangai sume buruk...name je blaja agame tp tak reti langsung respect perempuan.Huhu...kalo cite sal dak2 laki sekolah aku...consider jek aaa aku mengumpat.Takde mane aku akan puji dowang nieh sume...sbb sumenye hampeh.Aku rase kalo kes bunuh Farid Ibrahim tuh tak naik, mesti org tak tau yg budak2 sekolah agame nieh mmg jahat.Contohnye macam sekolah aku dulu...Menci tul kalo aku ingat2 dak2 laki die...Believe it or not...aku sampai dah janji ngan diri sendiri..Kalo aku nak ade boipren, nak ade husband...jgnlah aku dgn budak sekolah tuh...Itu sbb kalo setakat email, cakap dlm fon..even kuar ngan sape2 skalipun dr sekolah tuh...aku tak rase ape2.And ade sekali dulu, mase Cik Sha kena approach kat UNITEN nieh ngan dak sekolah sendiri pun awal2 Cik Sha kate tidak.Sampai number fon pun Cik Sha takmo bg.Punyelah macam tuh skali menyampahnye Cik Sha dgn skoolmates laki die...
Sbb yg simple:Dowang tak reti nak respect pompuan, buat ape nak respect dowang?

Agak2 kalo mak ke adik pompuan dowang or even nenek dowang dibuat macam mane dowang buat dak2 pompuan sekolah tuh...marah tak dowang?Mungkin bile besar2 nieh masing2 boleh cover...nampak macho, bijak (maklumlah budak asrama penuh)Utk awek2 n dak2 pompuan yg suke sgt memuji dak2 lelaki nieh..dowanglah hero.Tp utk Cik Sha...dowang nieh macam angin jek...Tak nampak...kadang2 tak rase...Sbb aku ignore terus kewujudan manusia2 macam nieh...Mane boleh gua lupe beb...golongan2 yg sebar pitnah n tak reti nak respect manusia len nieh..Sowilah...dose2 lu gua bawak sampai mati!Hanye Tuhan je yg reti nak membalas ape2 yg pernah kowang buat kat aku..Aku tak kaco kowang...pandang kowang pun tak pernah...(Ape ingat aku kebulur sangat nak pandang lelaki ke? Stakat muke basi kowang tak payah laaa)Masing2 ade mak, adik, kakak, ataupun awek n lepas tuh ade bini.Bayangkanlah kalo ape yg kowang buat kat aku...jd kat org2 yg kowang sayang...I live with no regrets kalo mende2 tuh terjadi...Deserve u rite!

Atas sbb tuh aku jd keras ati.Aku tak pernah percaye sowang laki yg ensem...boleh mencairkan ati.Aku tak percaye sowang laki yg bijak boleh jawab teka teki yg aku sendiri je tau jawapannye...Aku tak tipu la mase aku cakap...aku pernah gak jatuh ati dlm idup aku nie...Pernah...n ade time2 tertentu aku jatuh...Tipulah kalo aku kate aku kate aku tak pernah jatuh ati kat sape2...Lagi2 bile dah abes sekolah....umo dah masuk 20+++...Aku pernah jatuh ati ngan sumone seumo idup aku...Dr kecik sampai ke tua nieh aku suke die...tp die macam tak paham2 aku suke die...atas sbb tuh aku lupekan je feeling tuhAku pernah suke kat besfren aku sendiri...becuz aku comfortable ngan die...tp die pulak pi men pintu blakang kapel ngan kawan akuAku pernah jupe dreamguy aku kat UNITEN nieh....die pun jatuh ke tangan kawan aku...And kalo aku tak suke kat ex-bf aku jugak dulu...tak membalas...things will be different..taklah aku ade history pernah ade bf sblm nieh kan...But sume tuh sepenuh ati ke?Sume tuh tanpa ragu2 ke?Nopeee...aku tetap aku...my ego came 1st...Contoh, any of these guys yg aku pernah suke...bukanlah utk selame2nye...And jgn kate tak ragu2...Aku over-cautious!
Mungkin sbb aku dah dilahirkan dlm keluarga yg majoriti lelaki...So, taklah aku pandang tinggi sangat kebolehan sowang2 laki nieh...kecuali lelaki tuh dah dinyatakan hebat dlm Al-Quran...brlah aku recognize kehebatannye...

Utk org2 yg aku pernah suke...I live with no regrets....Takde pengalaman tuh...tak jadi lah aku yg sekarang.Aku blaja dr kesilapan2 yg aku buat...Never underestimate anyone and never overestimate anyone...Biase je...sume kawan.Lagi satu aku rase...cinta nieh bukan utk aku.Tak sesuuuaaaiiiii (bak kate Kak Engku..hehe)Aku pun tak reti nak jd sumone very special to sumone...Komitmen pun byk...fam aku....blaja..kawan2...sume acquire special attentions.And most of all...aku taknak org yg takleh trime aku...Pade aku...NO MAN NO CRYKalo diputar mase sebulan yg lalu...itu palsapah aku...
Sebulan berlalu...semenjak aku tukar care aku nieh...At 1st, teruk jugak nak lawan ngan palsapah sendiri...Susah nak ngaku yg the moment I laid my eyes on this particular person aku dah suke kat die.Lagi bertambah susah nak mengaku bile kite senang dgn die...Paling2 susah nak mengaku bile kite jatuh ati dgn die....

Tp lagi2 susah bile die pun ade ati ngan kite....Susah giler bile ampir setiap ari kite nampak sendiri masing2 ke tahap bahaye.Susahnye bile kawan2 dah mule perasan n membebel n nasihat kite trime die...Susah bile awal2 die langsung tak mengaku ape yg die rase...Susah nak ctrl bile sendiri rase nak mengaku kat die yg kite suke die...Susah sangat2 bile die mengaku n kite tak mampu nak kate tidak...Susahnye rase bile kite takut die tak ikhlas dgn ape yg die cakap kat kite...Susahnye....bile lepas tuh kite terime die...n mule sayang kat die...Susahnye nak lari.....Susah...semua susah!

Tp....Senangnye ati bile palsapah diketepikan...takde rase menyesal...Senangnye ati bile setiap kali ngan die diri nieh mule senyum...senangnye...bile boleh ketawe...Senangnye bile boleh hadapi hidup nieh dgn tabah...Senangnye bile ade org amik berat sal kite slalu...Senang sangat2 ati nieh bile dah blaja rase gembira....Senang ati bile windu dibalas...and ade owang nak windu selalu...Paling senang ati....bile org tuh sayang sangat kat kite...

Muwakakakakka...semenjak bile Cik Sha pandai berjiwang nieh...hekhek...lawak tul...Well, the truth is...today...is my 1st month anniversary with my sayang...Looo....br satu bulan pun nak kecoh ek Cik Sha?!!!Hmm...lantak laaa..suke ati aku...kan nieh blog aku...hahaha..

Well, to be honest, dis one is special...Ingat senang gua nak maintain?Tuhan je yg tau prangai aku dulu cammane...I got tired with anyone easily...Aku bukanlah sumone yg akan suke sumone with dat deep emotions...Not really serious into a relationship when I'm still a student and have such a great burden upon my shoulders.Bukan di saat2 aku tak hepi n kena pindah kampus n byk uncertainties dlm idup aku...Not when I thought dat I could luv no one...

And now I do...and I don't want to lose it.I've spent a month loving and be loved by sumone.Record?Record Cik Sha beb! Srupe macam Ian Thorpe pecahkan record Olimpik!Srupe macam 1000th match of Alex Ferguson!Srupe macam Man U berjaye curi Steven Gerrard...Srupe macam Michael Owen pindah Real Madrid.Srupe macam David Beckham balik ke Man U...It is almost impossible...sumthing to be highlighted...but not totally impossible.Macam tak percaye pun ade arinieh akan sampai...1 month...sebulan...aku dgn die....Woooooooowww....seumo idup aku tak pernah sangke mende camnieh akan jd utk aku...Aku sangat2 hepi....and takleh nak cakap ape dah...

Kecuali...Berdoa pade Tuhan semua yg ade insyaAllah kekal...Jage dgn baik....and in return berharap org tuh jage baik2 jugak...Sabar dgn dugaan yg mungkin akan ade...And...macam2 lagi yg perlu dibuat...
Adeehh...I cannot talk about this without crying...Nangeh ek Cik Sha....?Hehehe...yup...nangeh...byk lagi uncertainties dlm idup aku nieh...Kena kuat sangat lepas nieh...Mintak2 Tuhan kurniakan itu utk aku...

By the way, sempena arinieh jugak...Aku ade satu present yg sgt special...utk diri sendiri...n utk org tuh...Ibu finally dpt tau pasal mende nieh...But as usual...org tua...tak cakap byk...Cover sket care die tuh...Mase aku cakap tuh, die relax jek...Tp, td..mase lepak2 kat depan tv ibu selambe je cakap sal fare Air Asia kat aku.."Tambang pergi Terengganu takdelah mahal sangat pun"Aku pun tergamam...aiks?Hohoo...biar betul...Pastuh mase cerite pasal Masjid Negeri kat ibu...Die kasik remark pelik lagi, "Kalo ko kawen kat situ elok...buat majlis akad nikah kat situ"Bisu lagik aku....And mase adik2 ejek aku...ibu tak cakap ape...senyum je...Tp die ade ckp,"Hensem tak boipren kakak tuh, dik?"

Today die pakai fon member kot nak sms aku...Silap aku jugak...aku sms die dulu...Saje nak wish die...As usual...I was flattered...pandai je nak bg aku senyum die nieh...Adelah sumthing die panggey aku tuh aku terkejut sket...nak gelak pun ade...haha...Tp flattering laaaa...bisu kejap Cik Sha arinieh...Merah muke aku beb!!!!

Today is about luv...A weird topic to choose for my blog...When I've finally changed my principles over sumone...And this song actually speaks what is in my heart...It's ur luv...She Moves..


No comments: