Wednesday, December 29, 2004

2 Months...Betul Ke Nieh?

HANYALAH SATU -NORA

Bertapa gembira segera menghanyuti

Asmara dibina mengharungi hidup

Segala pengorbanan

Segala kepastian

Tak terbalas dariku

Dengarlah kekasihku

Dengarlah cerita cinta jiwa ini

Hanyalah Satu

Yang bertakhta dihatiku

Hanya dirimu

Yang ku sayangi... oh kasih

Hanyalah satu asmara di jiwa

Dan jangan kau sangsi cintaku

Hanyalah satu ( hanya satu )

( Bersama kita teguh menempuh cabaran )

Inilah harapan

Dua jiwa yang berkasih

Inilah impian

Asmara nan suci


So...dua ari tak menaip blog..Smalam aku nye day off..lgpun smalam aku bad mood sket..So, aku maleh nak taip blog nieh..kang tak best pulak kowang nak bace...Bg la blog Cik Sha yg best2 jek ek...ehhe...

Arinieh ari nieh dalam sejarah...Sbb arinieh setelah sekian lamenye aku dah dpt balik blaja macam sediakala.

Kite mulekan dgn subjek International Finance yg diajar oleh Encik Baharudin Husin.Subjek nieh dah mule suh aku mengira balik...Sbb sume calculation...kena kire foreign exchange..Time nieh la pulak aku maleh betul..sbb aku dah lame tul tak ngira..slalu kena wat analysis jek..final year nieh..Skali ade satu subjek ngira..Tp syiok sbb bile ngira tuh kadang2 lg senang paham berbanding ngan membace and analysis...kadang2 analysis cam haram..satu hapah aku tak paham..patut pun gred slalu rendah..uhuk..

Baha cakap kelas start kul 8.00 sharp tp die dtg 8.45...so kul 11 kena abis kelas.Then aku balik, arinieh ujan...dah dua ari aku tak dpt nak berjalan baik pg ke ptg...Kadang2 bile aku tgk ujan nieh takut pulak aku tpt nieh banjir..Ade time tuh aku terase gerun pulak bile mengenangkan tsunami...Yelah..skang kan sibuk org tsunami..Smalam nyaris aku nak menitik air mate tgk org yg mengandung terselamat dr tsunami tuh..Adehh..kalo la aku yg kena dgn perut ade baby,.,huhu...sure aku sedih..Eh, ape aku meperek sal baby lak nieh?Hehe..off topic..

Arinieh best sbb Kak Long masak lauk gulai nangke!Adehhh...windunye aku kat kampung..Aku mmg suke tul masakan kampung nieh...tp nampak naaa aku org kampung..hakhak..tiap2 ari aku rase Kak Long mmg prasan aku mmg akan amik sayur kacang botor tuh wat ulam..sampai 3...ehhe..Silap2 ari bulan die leh ingat aku nieh kambing...hakhakhak...Lagi satu aku suke naa makan ikan keli goreng cili api..perghh..ngancam!Tp dlm pd makan tuh teringat kat org jauh yg suke ikan keli gak...Kan best kalo die dpt teman aku makan...huuuuuuuuuuuuu....isk..isk...

Then aku balik apartment..Kalo nak tau dlm mase dua ari nieh aku tido lambat giler..Mmg nak kena babap ngan cik abe aku tuh... (slalu aku yg bising die tido lmbt..skang dah menjangkit..haha)Tp dah dua malam nieh aku asek sms die malam2 bute..Sampai Anne pun bising...hehe..Ahaha..kadang2 aku nye sms nieh mmg kerap laa...thanx to maxis..dpt aku menjimat!Anne slalu calling2 ngan Fatah..maklumlah org pakai bill..So, org prepaid kenalah wat care prepaid ye tak?

Aku bajet nak lelap tp aku br lepas makan...Lgpun aku ade satu mission...Aku nak wish kat cik abe aku arinih!!!!Yeayy...Alhamdulillah...aku tak pernah sangke aku nak maintain sampai 2 bln..Thanx to my fren tercayang cik yati yg awal2 dah congrats aku ek..hehe...Malam semalam aku kaco cik abe aku...saje jek...Nywayz, skang aku suke tul kaco die..nak ngade2...tah hapasal..Dah dekat2 nak date arinih aku cam excited smacam lak..Shian die...hehe..Ampun ya pakkkk!!!(kalo die bace laaa..hehe)

Tp kan, aku rase ade sedikit diff between mase aku hepi mase sebulan n the 2nd month nieh..Serius aku cakap, byk2 prob aku dlm kepale cam ilang lak arinieh..Aku cam hepi jek..Sampai arinieh kawan aku tegur aku pakai baju kurung, kasut, n make up gi kelas...Punyelah ayu aku arinih..ahakss..Hosmet aku dulu si Qis sampai tegur aku, " Berserinye aku tgk ko skang"Well, u know what happened rite,frens?Macam tak pahaaamm...

Aku mmg hepi...sangat hepi..skang aku sedih pun taklah lame sangat..pastuh aku hepi balik..tp ari2 aku doa prob aku ngan prob die setel secepat mungkin.Sbrnye kan,kitowang ade angan2 nak gi laut...tp Tuhan Maha Kaya kot..die tak bg aku mengade2..Make tsunami pun dijadikan...al-Fatihah utk mereka yg terkorban..Aku amik iktibar dr ape yg terjadi,...Kenalah cancel picnic kitowang nnt..huhu...

As I said before...abg aku nieh dah pandai beromantika skang..Sumtimes aku nak tergelak pulak..sbb teringat mase 1st date kitowang dulu..Sapelah mamat yg merah2 muke jupe aku...pandang pun segan2..hakhak..Lepas tuh..teringat the 1st time die call aku...tak cakap sepatah haram pon..Skang aku rase mamat pemalu tuh cam dah takde jek..hahaha..Aku yg brani2 nieh dulu..punyelah daring and brutal..Skang dah tukar kod ngan die..Aku pulak jd penyegan...!!!Adeehhhh!!!Arituh mase die tukar name panggilan die tuh aku dah speechless skejap sbb aku tak tau nak follow ke nak wat pe...Last2 aku follow menggelarkan die panggilan tuh..Mak aaiihh...tak pernah2 seumo idup Cik Sha beb!!!!Punyelah segan aku..Sampai Yati call pun aku dah tersebut name tuh...ish..ish..panas muke aku kejap...sume darah naik kepale...hehe..

2:43...I made a vow...pastuh die balas...hehe..best betul...Aku tak pernah rase camnieh seumo idup aku..Biar betul?Cik Sha dilamun cinta ya?Hahahaha...By the way, aku dah siapkan satu "ati" sal nieh...ade dlm buku tuh...

Islamic Banking..aku jd motivated sangat nak blaja ari nieh...Bile aku ingat ibu kat umah..aku jd nak blaja..pastuh aku ingat die...aku rase sangat nak blaja...Aku nak sangat abiskan blaja aku nieh..Aku nak sangat grad...Tolonglaaa..ari2 aku mintak doa bg impian aku tercapai...And aku arap sangat die dpt setelkan ape2 kesulitan die skang..Kesian kat die..aku ade prob, die pun ade prob...Tp tak pernah aku ade prob n aku heppi..Alhamdulillah...

Skang aku kat lab..And aku tak dpt nak kate ape...Aku tak pernah heppi camnieh seumo idup aku..

No comments: