Monday, December 27, 2004

Gemuuuuuuuuuuuuuuukkkk!!!!


BELAIAN JIWA -INNUENDO

Seindah tiada lagi kau kuingatkan
Sayang kau hilang
Menanti biar sampai akhir hayatku di dunia ini
Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa
Oh angin sampaikan laguku padanya
Yang sedih pilu
Terimalah laguku jadi teman hidupmu
Untuk selamanya
Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa

Wokeh..So what's up?My last weekend was still in Muadzam..Macam biase jek..nothing so special.Cume ari Sabtu arituh lepas Subuh aku dah lelap sbb tak larat tah hapasal blakang aku nieh dah sakit2 jek skang..Ade dua kemungkinan:

1. Tilam kat hostel keras sangat sampai spring terjojol kuar.
2.n aku nak dtg bulan..sbb dateline dah makin dekat.

Whatever it is sbnrnye aku cukup tak suke bile aku dah mule tido lepas Subuh.Kalo ngan arwah nenek aku dulu for sure nye kena sembur...Mahal rezeki!Ape pun, aku bangun jek ari tuh..aku basuh baju, kemas umah dll...Pastuh ptg sket aku gi pasar seari.Kali nieh kitowang pergi jalan kaki jek..takde naik2 bas ke naik keta.Sume kawan2 aku balik...yg tinggal aku dgn Anne jek..So takde byk karenah sangat time nieh

Aku dah bertekad..kali nieh aku taknak beli kropok lekor kat pakcik ari tuh.Bukannye tak best..tp ade yg lg best...For me the perfect kropok lekor mestilah rase ikan, taknak la yg rase tepung.Ala2 aku kat Muadzam Shah nieh..baik aku amik kesempatan carik kropok lekor yg best2..Besok2 aku dah balik kg aku mane de byk kropok lekor best2 macam kat sini.At least ade satu mende yg best kat sini...hehe (taklah sume aku nak kutuk jek)

Aku mmg berhajat nak makan nasik since arituh menjual barang2 makanan yg sempoi2 jek..Tp yg kelakar tuh...aku yg allergic ayam boleh makan pulak ayam percik kat sini.Not bad..not bad...Tp aku sangat menjage la pemakanan aku kat sini sbb aku tak byk aktiviti...Kang silap aribulan kalo badan dah besar bom sape nak tolong..Inipun aku rase aku dah cukup gemuk...huwaaaaaaaa.....

Aku menci tul kadang2.Aku dok ngan kawan2 yg beauty concious and suke cite sal mende2 yg cantik.Paling bosan skali bile dowang cerite pasal berat badan.Ade mase aku maleh nak dengar..aku buat bodoh jek..Tuh yg aku dok je dlm bilik.Nak wat cammane kalo aku nieh dah berlemak..Make...kalo aku nak pergi jalan pun baikla aku jalan sorang2..Aku tau nampak cam lawak aku nak pergi berjalan.Yelah...bukan kurus pun kan?Tp at least kuar gak peluh and tenang sket fikiran aku...Seriously, wat mase nieh aku tak pening2 and sakit macam dulu2 mase aku kat Bangi.Sihat jek...Termasuk pemakanan aku skali sihat..Taklah aku makan tak tetap time ataupun terlebih makan...Kurus tak kurus tuh lantaklaahh...aku tak pedulik.Yg penting aku sihat n tak sakit cam dulu..

Aku rase lately cik abe aku pon pelik bile die tanye aku cakap aku tak makan malam.Hehehehe..mesti die pelik apasal bile die tanye je aku cakap aku tak dinner..Kalo aku dinner pon aku makan buah/roti,.The answer is..kat sini tak byk aktiviti and aku kena jage mende2 yg aku makan..Lagik satu aku terpakse la carik jalan nak wat ape2 aktiviti..Aku rase aku dah tak elok ngat nak pakai jeans aku lagi..That's whyb aku menjage..And aku rase org tak prasan sangat kot stakat nieh...tp quite okay lagilah..aku nak makan..aku makan..tp aku taknak memanjekan diri ngan makanan...Enuff girrrrllll.....u're fat already!!!

Nieh sume sbb kefobian aku..Sumthing yg kawan2 aku dok cerite kat aku pasal perihal masing2...Yg dihadiahkan dumbbell utk menguruskan badan...yg disekat makan oleh boipren..adehhhh!!Mau tak fobia aku dengar...Kadang2 terpikir gak kat aku...kalo la cik abe aku tibe2 jadik macam tuh..Mau berantakan aku nanti...Cuz I really want the person to like me for what I am..

Bile aku dok ngan kawan2 yg feminin nieh (tibe2 aku windu giler kat kawan2 aku yg macam aku)Aku rase byk sangat mende2 yg slalunye aku tutup telinga aku kena dengar.One thing aku kena dengar ialah pasal boipren dowang...aku tak kisahlah...it's normal la dok ngan dak pompuan...The other thing is..sumtimes aku kena gak sebut sket sal cik abe aku..Since ramai sangat yg curious ape yg aku dok tampal dlm buku aku tuh..Aku tau...it's kinda seasonal...nampak macam seasonal laa..Walhal...itulah care aku nak express myself..pakai buku tuh..Aku rase ape pon sume dlm buku tuh jek..kat situ dah boleh bace feeling aku nieh...But then kadang2 condition skang agak over-feminine on my part..Kadang2 rase len pulak...Am I ready to be dis type of girl?Feminine...cerite sal boipren...risau sal apperance tahap melampau..bla..bla..bla..Adn dats totally not ME.

Aku takleh salahkan owang bile dowang nak menjadik diri sendiri.The problem is, I'm still a girl..kadang2 soal2 nak melawa nieh timbul jugak laaa..Ntahlaaa...just be myself rite now..Yg aku prasan pulak bile aku cakap..." nnt gemuk kang tak suke pulak"Die tak pernah nak komen...Tak tau la kalo komen dlm ati kan...Same ade," mmg dah gemuk pun" ataupun " mane ade"Aku pon tak tau...

Ari Ahad pulak ari mendobi...basuh cadar and towel aku.pagi Ahad tuh kitowang try berjalan kaki dr hstel ke kampus...sesak gak aaa napas...sebab naik bukit..Tak pun sbb aku rase maleh nak berjalan..Ataupun sbb aku GEMUK...aku pon tak tau..Whatever it is..lab tutup arituh..Aku nak meneman Anne wat keje..So, perjalanan kitowang agak sia2...Dahla on the way back bas takde..menapak lagik aku...hehehe....Chaiyok...Chaiyok...Cik Sha!!!

Arinieh pulak sakit blakang aku makin menjadi2...Tahlah..aku rase aku mmg nak dtg bulan kot..Adedeeehhh...Cik Sha weeehhh...Tak jd aku nak berjalan pagi nieh..Aku nak postpone ptg..tp si Anne lak byk keje nieh..huhu..tah...tak tau bile aku nak berjalan..Tp aku nak sangat berjalan..Balik dr lab nieh kang aku nak terus Asar, tukar suar and trus jalan!Tak pedulik!Huwaaaaaaaaaaaa.....gemuuukk....

Smalam...Puan Syariza sms aku..hehe..Die cakap die dah scan baby..Dah tau dah baby ape...baby boy!!Hehehe..aku dah agak dah..sbb simptom2 die menampakkan baby boy..Die dah pesan suh balik tgk gambo baby...Hmm..nieh yg wat aku tak sabo nak balik nieh...huhuhuuuuu...Cepat aaaa..!!Dah la ujung minggu nieh gak buzday Kak Sya..ecewah..kali nieh buzday sambil perut besar laa..cayak aaa!!Bestnye org ade baby nieh..Agak2 bile aku nak ade baby ek?Hehehehe..just a thought...bukan Cik Sha nak menggatai!Kan best kalo leh ade baby skang gak..Takyah kawen....takyah gitu2....hehehe..Huhu...merepek jek aku nieh...

Dlm 2-3 ari nieh aku rase cik abe aku tuh dah mule blaja jd romantik kot..Die sedar tak sedar die dah len gak skang..hahaa..Kadang2 aku tergelak sowang2 bace sms die..hahaha..nak wat cammane die jauh kan.Aku kenalah cover since aku ade Anne dlm bilik nieh..Tp pernah la Anne bg remark, " Happynye die..."Hehehe..words can't describe how happy and motivated I am now...Tak jupe die pun..just tau die ade jek...Betul gak kate die...We're different...takkan same macam org len..Huwaaaaaaaaa...nieh yg wat aku kadang2 rase cam nak terbang balik jupe die..Tp nak wat cammane...Terbang balik belum tentu leh jupe...Just do my best for my studies jek skang nieh..

Ape agik aku nak cite?Hmm..plain stories..takde mende nak cite..2 ari nieh aku rajin menampal buku aku tuh..Sebab...lusa adelah tarikh keramat aku...Huh...mmg record idup aku kot pasnieh...insyaAllah...kalo dipjgkan umo...Doa2kan la ek?

Takde mende nak cakap lagi dah..Itu jek kot...Nie aku amik kat myspace zana...cute tak?Lagu nieh nyanyi ngan Anne smalam..ahakkkss....Jiwang..jiwang...Heheh..Gtg...nak balik berjalan...taaaaaaaaaaaaaa...!!

No comments: