Friday, December 24, 2004

Sedihnye...Uhuk...Uhuk....

FLORA CINTA - MIN MALIK

Benarkah ini ujian lagi

Beombak cuma rasa gundah

Dari sanubari
Tidak percaya pada sengketa

Bisa merubah perjalanan

Yang baru bermula
Biarkan... mendung berarak lesu

Rintik menjadi rindu padamu
Setelah hujan pun berhenti

Flora cintaku pun bersemi

Menjadi pepohon tegak merimbun

Bayang kasihmu oh !...
Sempadan cinta pun terbuka

Flora cintaku pun berbunga

Menjadi haruman wangian cinta

Selama-lama...


Andai ada jodoh kita

Tak akan ke mana-mana

Pastikan sempurna harapan bersama
Sempadan kasih bertemu sudah

Takkan merubah perjalanan yang baru bermula

Biarkan mendung berarak lesu

Rintik menjadi rindu padamu


Hmm..Friday...penghulu segale ari.So what is it about today.Okaylah...let me tell u about last nite..
Last nite lepas kuar je dr lab dak2 nieh tnggu aku kat lobi.Aku pon blur..skali si Parveen cakap kat Wahyu..."Awak nak beli kropok ek?"Then die trus bawak keta pi tpt yg dekat ngan Petronas...Tpt tuh kire tpt yg paling happening la kat utan Muadzam nieh..Sbb maybe die tepi jalan antare Segamat n Kuantan.

Nywazy, aku found out yg dowang nak beli kropok lekor rupenye.Pastuh aku just tgk jek aaa..Best gak kropok lekor yg panjang comey tuh jek..Nywayz, kan ke kropok lekor tuih fav aku (mind u, bukan sbb aku ngan org Ganu jek...mmg aku minat makan mende nieh)Since dowang yg beli...dowang bajet mende tuh satu seposen.Aku rase dowang salah dengar kot dr Anne...Sbb yg Anne kate satu seposen tuh kat Kuantan..And yg satu seposen tuh mase Pasar Seari.Rupe2nye satu kropok harge 25 sen..Hmm..pade kitowang kire mahal la tuh...sbb kat KL pun 20 sen/seposen.Aku nampak die jual nasik dagang pun RM3...Hahaha..mahal lagik..aku beli kat Seremban dulu pon RM2.50...Maybe sbb kedai nieh tepi jalan kot...Takpelah

Dowang beli sampai RM7..Kire okay aa tuh..pastu pi Petronas beli jambu pulak.Sbnrnye dak2 umah aku nieh nak diet sbb dowang dah risau dok Muadzam gemuk..Jd dowang berhajat nak jd macam Akmal..tak makan.And dowang nak elakkan dinner..tp dowag lapar jugak..so pi carik kropok..Hehehehe..nak tergelak pon ade..Sbb aku nioeh jenis yg berlemak..tebal jek...so, aku takkan cakap kalo aku concious pon sal lemak aku.Senyap2 jek kalo aku nak jage badan aku nieh...pandai la aku bajet nak makan :P

Seperti yg dijangke...28 batang kropok lekor tuh abeh dlm mase 10 minutes..Yelah...kitowang pun ade dlm 7 org kan...so okayla tuh..Pastuh aku borak2 jap..then aku masuk bilik and menaip macam biase.Ntah nape aku rase org tuh bisu jek malam semalam.Tp aku wat bodoh jek aaa..Dlm pd tu, aku just tggu jek aaa..Lepas bace Yassin n solat Isya' (kan ke aku dah niat nak bace utk arwah nenek aku...)Aku dah start landing.Mase tuh aaa aku windu giler kat arwah nenek aku..Aku teringat sangat kat die..kalo die tau aku dok utan camnieh sure die majuk sbb aku jauh tak tgk die.Kalo die ade lagi sure2 aku akan cepat2 rase nak balik jupe die...leh aku dimanjekan slalu!Tp orgnye dah takde...thn nieh genap 4 thn aku kehilangan die..Terase len benar life nieh..aku sunyi tul smalam..Dlm ati aku dah mule nak majuk sbb org tuh tak balas2 sms aku.Sibuk ke nape?Report pulak tak delievered...bile aku cakap kat Anne, Anne cakap tuh dah biase aa..ari nak dekat nak Christmas.

Tibe2 lak aku teringat Krismas means buzday ayah aku..Adeh...terhome sick lak aku...Aku sbnrnye ade ati nak balik mggu nieh menumpang si Akmal.Tp bile Anne taknak balik n aku mmg dah bajet tak balik n nak balik next week...Aku rase tak payah la aku balik.Sbrnye tuh yg wat aku sms org tuh sbb aku nak tau die bz ke tidak.Die kate die bz time Krismas nieh sbb nak wat part time.Pastuh aku pon tak tau lg BAHA nak wat bile kelas IF nak dibuat...So tuh yg aku nak discuss ngan die since dah lame gak kitowang tak jupe.

Aku tnggu la gak..yelah...susah gak aku nak lelap..Then tibe2 satu msg sampai dah dekat nak kul 2 pg...Die kate tayar pancit..ade hal...amende tah..So, die kat Damansara Utama..Aku pun maleh nak kaco die kalo die bz cenggitu..So, aku cakap..nnt bile dah balik, miskol aku...

Aku bgn Subuh..rupenye die miskol aku dekat nak kul 4 pg td..So, aku sms die cam biase..Pg nieh aku tak jalan sbb aku takut aku tak sempat nak wat pe2..Kang aku nak bersiap sume gi kelas..mane sempat.So, aku baring jap..pastuh aku bangun..gosok baju kurung n tudung purple aku..Dah kate arinieh Jumaat...lgpun nak jupe si BAHa so kenalah aku bersopan sket..

Dah siap sume kitowang jupe la BAHA.Die nye impression okay..tp die cam byk menasihat kitowang supaye rajin2..jgn malas..Aku pon just wat bodo jek..Leh kate masuk telinga kanan kuar telinga kiri..Sbb mind aku kat tpt len...Aku tgh terpikir cammane nak score mende alah nieh with BAHA as my lecturer..Sbb FM dulu aku taklah score sgt subject die nieh..adeh...

Lps aku kuar dr bilik BAHA...aku pon check tipon aku..Die tanye aku, kelas aku ari ape?Nak jupe ari Isnin nieh..kalo takde kelas Isnin ngan Selase..Time tuh gak aku dah diam jek..Akmal dah nak balik time tuh..Pastuh aku dah kate ngan Anne aku tak balik.Aku dah plan nak balik next week!

Aku cakap la kat die..aku balik next week..Dis week tak dpt..Aku punyelah excited nak bgtau kelas aku ade ari Rabu jek..ari len takde kelas.Skali tetibe die cakap kat aku, die nak anto akak die pi Penang 1hb..Aku diam agik...Hmm...mmg no chance aku nak jupe die kot...so, ape aku nak wat..

So, aku bgtau la kat die...awat tak bgtau awal2..Aku dah plan nak kuar next week..Sbb lagi satu sbb next week dah masuk 2 month kitowang together..So, alang2 nak kuar aku rase nak celeb skali...Bukan slalu kitowang jumpe..Kalo next week tak jupe sah2 aku akan genapkan sebulan tak jupe langsung...

Su, dak umah aku sound aku..."Kuat ek ko Sha? Tak balik..nak jupe tak dpt.."Aku senyum jek aaa...dlm ati aku nieh kuat tak kuat aku jek yg tau..Aku rase die pun tau aku kuat tak kuat jupe die..Kalo tak kerane MAxis aku rase mmg dah lomah acik kat sini..Pastuh Su pun sound..aku br declare dah jauh2..dah susah nak jupe..."Kesian ko kan Sha...dah la kelas seari jek."Mmg aaa..kalo difikirkan seari jek kelas tp aku kena stay kat Muadzam...kadang2 mengong gak aku..Aku reply jek aaa sms die tuh...aku cakap..asal tak ckp awal2..Die cakap...kalo boleh die nak sangat jupe aku dlm waktu terdekat nieh...Hmm..aku tak tau aaa ape die nak sorok agik dr aku kali nieh..Maybe die ade sbb die sendiri..Maybe pasnieh die dah tak tau bile die nak balik KL...For me it doesn't matter anymore..sbb kitowang tak dpt pun nak jupe...Die gak yg lambat cakap kat aku...Tp as I said brape kali dulu...satu aku takde nak marah ke ape ngan die sbb die reti nak cakap, "Sori"

Aku dah blank dah...kalo nak cakap sal tak dpt jupe mmg macam2...Nak kate aku frust pon iye jugak..Sbb aku ade beli sumthing utk die sampai ari nieh aku tak bagi lagik.So...simpan wat pekasam jek aaa namenye...Aku pon dah tak tau nak kate ape..so aku sms die balik,"Tunggu la sampai 3rd month besok mane tau leh jupe"Kalo die paham..die paham laaa...aku bukan macam dulu...Kalo aku kat Bangi anytime leh jupe...no hal..

But to be honest...arini aku proud sket ngan diri aku...Sbb aku tak nangeh pon...rase nak nangeh adelah..tp aku okay agik..And bak kate kawan2 aku...bukan senang nak tahan windu...Dowang every week balik nak jupe buah ati...boipren menghantar balik sampai ke Muadzam...Everyday boipren dowang call..Tp aku...only sms everyday pon aku idup agik...Nak jupe pon susah...Tak tau aaa sampai bile aku tahan...tp rasenye stakat nieh otak aku ade lg kat kepale..belum sampai ke lutut..

Sedih weh arinieh...Aku punye bajet...next week nak spend time ngan fam aku...And then aku nak ajak die pi tpt yg kitowang asek berangan nak pi tuh...Tp tak dpt pulak..'Ape pon next week aku akan tetap balik..Aku ade mak ayah lagi...so, balik la jupe dowang...ape salahnye pulak..Kalo tak jupe die..ibu kan adeee....buah ati aku jugak tuh..Adik2 aku kan adeee...kan sume tuh buah ati aku...Kalo aku takde boipren slame nieh pon aku ade family nak balik tgk..Sabo2 n tabah2kanla ati anda ek Cik Sha...

Sedih tuh mmg sedih...tp bile kawan2 cam sound.."Sedih tak Sha?"Aku cam tak tau nak kate ape..sedih aku tuh..windu ke ape ke...sume aku simpan sowang2 aku jek..Dak2 nieh walopon seumah mungkin takkan nampak..Sbb aku hanye senyap n senyap..Tp aku jek aaa yg tau...

Bersyukur sangat sbb kitowang bukan jenis yg berkepit..Kalo tak sah2 aku masuk satu bot ngan dak2 nieh..Takpelah....dugaan kot utk aku..Aku dok lab kejap..Aku ade jupe site nak wat quiz lg..best gak... Nak anta email kat BAHA tak dpt...Nieh aku update blog sat...See u 2morrow or next week..chow...

p/s:

-nieh lagu fav aku mase sekolah...

-me and butterfly...tak dpt dipisahkan..huhu

No comments: