Thursday, December 23, 2004

What Flavor Ice Cream Are You?



You're Strawberry Ice Cream!!

WONDERWALL-OASIS

Today is gonna be the day
That they're gonna throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you gotta doI don't believe that anybody
Feels the way I do about you now
Backbeat the word was on the street
That the fire in your heart is outI'm sure you've heard it all before
But you never really had a doubtI don't believe that anybody feels
The way I do about you now
And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would
Like to say to youBut I don't know how
Because maybe
You're gonna be the one that saves me
And after allYou're my wonderwall
Today was gonna be the day
But they'll never throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you're not to do
I don't believe that anybodyFeels the way I doAbout you now
And all the roads that lead you there were winding
And all the lights that light the way are blinding
There are many things that I would like to say to you
But I don't know how
I said maybe
You're gonna be the one that saves me
And after allYou're my wonderwall
I said maybe
You're gonna be the one that saves me
And after allYou're my wonderwall
Said maybe
You're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me

Ari Khamis yang sempoi.Aku bgn Subuh arinieh kepale aku cam berat jek.Sakit pale.Tp aku bgn jugak memandangkan nak semayang.So, aku pon solat..Lepas solat aku sarung balik stoken..tinggikan bantal...tarik balik selimut...peluk bantal bucuk aku..then tido. Malangnye Anne pun tido n terlepas gi kelas sbb aku tido balik n takde sape kejut die!

Nak kate aku lena sangat tido tuh takde aaa..biase jek.Sbnrnye bile pale sakit tido pun cam tido2 ayam.Last2 bile aku dah sedar rupenye dah kul 12 tgh ari.Sebbaik aku dah sms org tuh mase time Subuh ckp aku sakit pale.Kalo tak sure die ingat aku marah die agik..ish..ish..Walhal aku dok memeluk bantalo bucuk aku tuh..hehe...

Speaking of my bantal bucuk..Nieh lagi satu hal.Aku beli bantal bucuk aku tuh dgn sayang aku nieh.Mase aku beli bantal tuh die la yg tolong capai..sbb rak bantal tuh tinggi.So, Cik sha nieh kan katik....manelah sampai..Tp, lepas die amik bantal tuh..die kepit bawah ketiak die..cet...aku wat bodoh jek..dah aku suke bantal tuh..Tp aku sound gak die...jgn kepit bantal tuh...huhu..

Bile aku balik nak pakai bantal tuh...aku peluk la..Aku nieh jenis kalo peluk suke letak kat muke.Skali aku bau sumthing..uiks?Aku rase takdelah lame die kepit bantal tuh..Tp bau tuh macam aku kenal jek..hahaha...Then mase aku dah sampai sini, aku bawak bantal nieh.Aku cakap kat die...bau die melekat kat bantal tuh..tu laaa..sape suh die kepit bantal tuh.Die cepat2 reply..mane ade..kalo bau pun bau tuh mestilah bau bantal...tak pun bau aku...Huhu...tak nak mengaku la pulak...cet!Lantak laaa...tak nak mengaku pun mmg bau die pon..aku kenal la mane satu bau aku kan..Yg penting bantal tuh bantal aku...aku yg memeluk bantal tuh malam2..hakhak...Bile ngantuk dah tak kisah dah bau...hahaha..

So, bangun tido td aku pi mandi sume...Then dak2 nieh nak gi makan aku tak ikut.Malehlaaa..arinieh aku pakai kaftan...selesa sket badan aku nieh...So, bile dah pakai kaftan, badan dah bersih..aku maleh nak kuar.Anne belikan utk aku mee hoon soto ngan kropok lekor sbb dowang pi satu tpt nieh name die "CERUK"Byk jual kuih...Yg dak2 umah aku nieh geram..abeh sume kuih dowang borong.

Tgh2 melepak n borak2...As usual dowang nieh dah mule nak borak sal kawen la...menilik nasib bape org anak laa..Aku nieh kadang2 join aaa..sbnrnye aku quite segan..Especially bile dowang cite sal kawen..Tah bile aku nak kawen...nak cite pon aku takut.Td mase dowang pi bajet nak brape anak..Dowang tanye aku.Aku tunjuk sebelah tangan n dua batang jari..Agak2 brape anak aku ek?Eehehe..kire sendiri...Sume dah tergamam...dowang tanye, "larat ke Sha?"Aku jawab, "Ntah. Ikut kemampuan...ikut rezki la"Ntah aaa...yg pasti aku mmg nak sangat anak...takde anak sodeh la aku..Sbb bile aku tgk baby aku tringat arwah nenek aku..Die slalu pesan, "anak ramai nieh rezki"Tahla..malam nieh malam Jumaat...patutla aku teringat semacam jek kat arwah...Windunye aku kat die...huhu...

Okeh..sblm menitik air mate aku nieh...meh aku sambung cite..Aku gi jalan dlm kul 6 td...Aku pun maleh nak dok umah sbb si badigol tuh dtg umah aku...Aku maleh aaa nak taip name die..buat geli jari aku jek..Hmm..punyelah aku tak suke kat die nie kan?Mmg aku tak suke!Aku paling tak suke org buat pitnah sal aku...So, kesalahan tuh aku tak maafkan!Saje la tuh dtg umah aku..blanje dak2 umah aku makan..Macam aku tak tau taktik die..Lantak laaa...kalo die cakap lagi sal aku..buat cite lagi..die jupe la aku kat akhirat besok!Huhu..marah Cik Sha!

Aku balik berjalan...Aku mandi n bersolat.Tp tgh2 aku jalan td, si Yati sms aku.Hmm..shian ko Yati...aku arap ko sabar ngan dugaan nieh..Bukan sume org ikhlas ngan kite Yati!Ramai org pura2 jek nak kawan ngan kite!Tp biarlah dowang tak ikhlas ngan kite janji kite ikhlas ngan dowang!Tuhan je yg mengadili ati manusia nieh Yati..Dun worry...u're still my besfren...

Tringat kat sms nieh:

Aunty sha! hehe..poskad ko blk mlm ni. ijan kata dia amek yg lawa2 tapi aku xjamin sgtla. ahaks..dah start busy2dah?sian ko jauh.org tu xde visit ke?

Hehehe..dah balik la tuh Abg Ijan...leh aku tgk poskad aku...Yeay...at last dpt gak aku poskad Jepun..yeay!!!Tak sabo aku nak melawat "ibu" nieh..Mesti perut die dah besar...So?Skang aku kat lab...Td aku ikut Akmal pi jemput Anne dr kelas..Nieh jap gi aku nak balik dah..So, takde ape cite sal arinieh...Sayang aku tuh pon aku tak kaco sangat..shian die kena kaco ngan aku..hekhek..Smalam aku saje ngusik die...die dah saound aku "jgn nak mule balik. tak baik tau"Hehehe...suke lak aku die marah kadang2...Nampak macho aaa...hahaha.. (die bace ke nieh ek?hehe)

Okay aaa...gtg..nothing to story...so chow!
P/s: as requested...nieh lagu wonderwall utk adik aku Shahmi...and my fav song as well...hehe..Quiz sal eskrem..adehh..teringat aaa pulak!

No comments: