Thursday, December 16, 2004

Where Does Your Beauty Lie?

Plain Sight


BEAUTY:

Your Beauty liesin Plain Sight. Plain, simple and the girl nextdoor. People tend overlook you as you are the
"normal girl", but you're actuallyvery beautiful. And you have plenty about you to
set you apart, but more thatlets you blend. People love the stability you have
because as others may comeand go, you will always be there and you may always
be the same. You like simplethings and that's what people like about you. You
most likely enjoy things mostconsider normal, like movies, shopping, that sort
of thing and are very friendlyand probably have many friends. You are sweet and
kind and that shows on you,but you're also strong and not very naive. You're a
rather well-roundedindividual. Even though some people pass you off as
just another girl, shrug itoff because they don't know what they're
missing.


Some ThingsThat Represent You:


Element:Earth, Light Animal: Cat Color:
Pinks, Blues, Browns Song:Girl Next Door by Pilot Expression: Simple
Smile


Gemstone:Alexandrite Mythological Creature: Fox
Demon, Hobbit Planet: Jupiter
Hair
Color:
Light Brown Eye Color:Brown


Quote:"To the world you may be one person, but to
one person you may be the world."



BACK AT ONE -BRIAN MCKNIGHT


Its undeniable...that we should be together...
Its unbelievable how I used to say that i'd fall never
The basis is need to know, if you don't know just how I feel,
Then let me show you now that I'm for real...
If all things in time, time will reveal...
Yeah...One...your like a dream come true...
Two... jus wanna be with you...
Three... girl its plain to see...that your the only one for me...
Four...repeat steps one through three...
Five... make you fall in love with me...
If ever I believe my work is done....then I start Back at One.
(yeah)
So Incrediable...the way things work themselves out...
And all emotional, once you know that its all about babe...
And undesirable...for us to be apart...
Never would of made it very far..
.Cause you know that you got the keys to my heart
Cause...One...your like a dream come true
Two... jus wanna be with you
Three... girl its plain to see..that your the only one for me
Four...repeat steps one through three
Five... make you fall in love with me
If ever I believe my work is done....then I start Back at One......
Say farewell to the dark night...I see the coming of the sun...
I feel like a little child..whose life has jus begun...
You came and breathed new life
Into this lonely heart of mine
...You threw out the life line...just in the Nick of Tiimmmeeee.....
One...your like a dream come true
Two... jus wanna be with you
Three... girl its plain to see..that your the only one for me..girl and...
Four...repeat steps one through three
Five... make you fall in love with me
If ever I believe my work is done....then I start Back at One.


Elo...ape aku nak cite kat kowang nieh..
Sbrnye aku byk cite...tp sume cite aku tuh tertinggal kat Seremban..
So, kire kite tunggu cite tuh len kali la ek..
Sabo2 dulu...kalo ade rezeki dptlah aku bercerite ngan kowang.
Cik sha kan byk cerite!!!


Nywayz, ape yg menarik?
Takde ape...
Kalo dulu kat Bangi kowang akan bace cerite aku pergi makan la, kuar berdating dll..
Skang aku byk abeskan mase dlm bilik.
Sem nieh aku cume amik 2 subjek jek..tak byk.
Tp aku tetap tak dpt nak balik dis weekend since aku risau ape2 pulak hal UNITEN contact aku.
Semalam Mr Baharudin Husin (BAHA) yg mengajar aku FM tuh akan mengajar aku subjek International Finance.
Ntah aku boleh buat ke tidak subjek nieh..sedangkan subjek International Accounting pun aku dpt cukup2 makan.
Tuh yg wat aku bengang gak tuh, since Mr Sashi dll dah menolong aku jugak menaikkan CGPA core aku.
Aku risau ngan CGPA core aku nieh..silap aribulan tak lepas aku nak grad mmg naya..
Adeh...kalo nak bercerite sal blaja mmg tak seronok langsung!


Tp ade satu cite aku nak cite kat kowang.
Kat Muadzam nieh kan...punyelah sejuk.
Kalo kire brape kali aku masuk toilet nak terkencing..mmg byk.
Ahaks!
Kadang2 aku rase nak berlari jek masuk toilet.
Aku pulak dah takde keje...make aku rajinla sarung kasut n berjalan2 ikut kaki nieh nak melangkah.
Kadang2 aku perati org kat sini memandang aku semacam jek.
Arghh..lantaklah...mungkin dowang pelik tgk budak pompuan berjalan sowang2 kat pekan koboi nieh.
Anne ade cite2 nak mengikut aku, tp die slalu bgn lambat...hehe.
Ptg pulak, bile dah berbaring..die maleh nak ikut.
Takpe, Anne comey dah pun kalo tak exercise..
Aku nieh dah macam pink hyppo..tembam semacam jek.
Cik Sha dah gemuk giler skang nieh..huhu


Yg best tuh semalam aku bejalan sampai ke Hospital Muadzam n jalan tinggi atas bukit mengadap bilik aku.
Pg td, aku jalan masuk kolej jururawat kuar ke hospital.
Aku bajet ari nieh aku nak try jalan sampai masjid, kalo aku larat.
Yg aku suke ngat jalan ke kolej jururawat tuh sbb ade org, taklah aku takut.
Sini bukan betul sangat nak berani2 jalan sowang2.


Pg td, aku jalan sampai ke kafe atas bukit tuh.
Takde satu kedai pun yg bukak...
Pastuh makcik2 yg sapu2 kedai tuh tegur aku, "Nak sini kedai makan bukak kul 11, makan tghari"
Aku senyum jek...tak tau nak cakap ape.
Satu aku puji tpt nieh, org2 tua die taklah sombong..
And paling best kalo kawan2 ngan makcik2 nieh,.
Kalo kat Bangi, jgn haraplaaa....sume nak marah.
Cume mase tunggu bas semalam aku ade sikit kecik ati ngan pakcik guard kat Bestari tuh.
Dgn selambenye menuduh kitowang budak2 Bangi sosial n byk wat masalah.
Aku n Anne gelak jek..Rasenye mase sampai Muadzam nieh, budak Bangi mmg bukan favourite.
Tp lecturer sayang tul dak2 Bangi...ntah apasal, walhal kitowang byk masalah blaja.
Mungkin kitowang nieh tak kurang ajar..even though most of us dtg dr bandar.
Masih reti tunduk nak cakap ngan org tua.
Makcik2 kat sini, even guards pun dah mule concern sal kitowang.
Yelah, masing2 tak berat mulut nak menegur org2 tua walopon org panggey "siswazah"
Geli jek...kalo masuk U belum tentu otak ko n pngaia ko langik pandai.
Bebudak sini yg aku prasan macam berlagak pun ade.
Semalam aku n Anne makan kat kafe dlm kampus, ade yg melanggar.
Bukan sekali tp dua kali.
1st time tuh dak pompuan Melayu, haram nak mintak maaf...
2nd time tuh anak keling..so gone case laaa..
Terase betul windu kat Bangi mase tuh.
At least org2 bandar pun reti sebut "Sorry"


Bukanlah aku mengutuk budak2 Muadzam nieh budak2 kg.
Tp kadang2 aku rase dowang nieh tak reti langsung nak beradab (separuhnye laaaa)
Macam semalam mase aku tgh dok lepak nak makan kat kafe..
Ade at least 5 couples berende' kat kafe tuh.
And pegang2..peluk2!
Hebat sungguh! Terbeliak mate Cik Sha!
Anne dah mule membebel...yelah...die ngan Cik Fatah kan same campus...tiap2 ari gak berdating.
Ape yg aku segankan..ramai org tua kat situ...
Kot nak berpegang pun buatlah kat tpt len...
Huh..kadang2 aku tak paham la nak pegang2..
Org len pun ade partner taklah pegang2...kat public pulak tuh.
Nak kate aku tak pernah sentuh abe aku tuh taklah..tp seingat aku berlapik la jugak..
Tp aku rase bahagie jek even macam tuh pon


Care tuh hak individu...tp bile dah buat depan2 org tuh namenye tak tau malu.Ini ke tak sosialnye budak Muadzam?
belum lg dowang ade tasik cantik macam kat Bangi....ntah aaa...jelek mate aku memandang.
Mungkin jugak marah bile dituduh sosial sedangkan budak2 nieh lagik teruk n takde tindakan dibuat.
Akhirnye aku pikir..lantaklah...kubur len2!!!
Cik Sha tak masuk campur beb!


Hoh...
Aku stuck dlm lab nieh..
Kat sini Internet Access punyelah teruk...mmg aku byk bersabar..
Utk kowang kawan2 tercayang..ecewah!
By the way, aku berhajat nak berjalan lg ptg nieh..
Biarlah aku dpt tenangkan sket kepale aku nieh.
Sedangkan lecturer garang aku Zalina Hashim pun cakap die jam dok kat utan nieh..inikan org macam aku..ahaks!
Kawan2 len sume dah balik kg masing2, yg ade aku n Anne.
Aku taknak memanjekan diri sangat nak balik2 Seremban selalu sbb aku tau nnt aku mesti bermasalah nak balik ke sini balik.
Lgpun aku ade hajat nak berdikari balik sendiri nanti..
Tgklah macam mane..akan aku usahakan..


Smalam aku call org tuh...
Hoho..amacam, berubah tak Cik Sha?
Slame nieh org je kene call aku, skang aku lak dah men call org..hehe..
Tp berbaloi, dah kate die line pantai timur n aku kat Pahang...
Seringgit leh cakap lame..hehe...
Tapi aku takkan call die selalu sbb aku nak bagi can die windu aku gaks..ahaks!


Itu jek kot cerite aku yg tak best...Best tak bet pjg la jugak kan cerite Cik Sha nieh..ahaks..
See u kalo aku ade peluang lagik...
p/s: dEngar lagu nieh dlm keta td...hehe..

1 comment:

kinto said...

Zalina Hashim is my auntie..