Monday, December 20, 2004

Which Disney Princess Are You?

Ariel


You are Ariel from The Little Mermaid!


DON'T LOOK BACK IN ANGER - OASIS

Slip inside the eye of your mind
Don’t you know you might find
A better place to play
You said that you’ve never been (sounds like ’bean’ in order to rhyme w/’seen’)
But all the things that you’ve seen
They slowly fade away
So I’ll start a revolution from my bed’cuz you said the brains I had went to my head
Step outside, summertime’s in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain’t ever gonna burn my heart out
And so, sally can wait
She knows it’s too late as we’re walking on by
Her soul slides away
But don’t look back in angerI heard you say
Take me to the place where you go
Where nobody knows
If it’s not our day
Please don’t put your life in the hands
Of a rock and roll band[and? you’ll? ] throw it all away
I’m gonna start a revolution from my bed’cuz you said the brains I had went to my head
Step outside, ’cuz summertime’s in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face’cuz you ain’t ever gonna burn my heart out
And so, sally can wait
She knows it’s too late as she’s walking on by
My soul slides away
But don’t look back in angerI heard you say
So, sally can wait
She knows it’s too late as we’re walking on by
Her soul slides awayBut don’t look back in angerI heard you say
So, sally can wait
She knows it’s too late as she’s walking on by
My soul slides away
But don’t look back in anger
Don’t look back in angerI heard you say
At least not today.


Isnin...permulaan segale ari.
Tp aku hanye spend time kat apartment aku jek utk ari nieh.Siang, aku kejut Anne bgn Subuh...Bile aku bersiap2 nak gi jalan...die kate die nak jalan waktu ptg ngan aku.So,aku berjalan gi ke depan...Buat air n tgk tv...menghabiskan mase aku nieh.Bile Anne bgn nak gi kelas....aku tgk2 jek aaa dak2 nieh.Aku takde kelas. Takde ape nak dihebahkan.Betape bosannye idup Cik Sha.Punyelah lembab UNITEN nieh menghandle kes aku nieh.Org len dah ke kelas...aku leh tido puas2 lg..Dah la aku 2 subjects...itupun leceh.Bukan lah org len takde msalah..tp at least subjects dowang byk...tak sikit macam aku.Adeh..adeh...bosan..bosan..Sampai waktu nak lunch, si Parveen jemput aku nak gi mkn.Ape makanan aku ek?Hmm..biase je...tp rezki aku...enjoy je aaa...


Tak macam weekend aritu, cik abe aku agak senyap sket kali nieh.Mungkin die ade hal, atau die pon dah takde mende nak ckp ngan aku..Ataupun credit die nak abes..ntahla.So, bertambah lagi kesangapan aku.Yati sms aku, tp ntah kenape aku tak dpt nak reply sbb takde cite aku nak cite kat die.Teringat pulak kat Kak Sya yg expecting ketibaan suami tercayang die ari Selase nie from Jepun.Nak sms, tp ntah aaa..rase berat.Nak bawak henpon gi makan pun aku rase maleh...kesimpulannye..henpon aku dilupekan la kali nieh.


Aku lepak2...then aku amik sume sms cik abe aku yg die bg n aku dah salin.Aku taip balik sms tuh..Hmm..dah mmg keje aku bile takde keje.Ptg aku jalan2 sampai ke kawasan hospital n kuarters jururawat.Anne nak ikut kali nieh.Huh...cube teka ape kitowang jupe tgh jalan?!Huwaaaaaaaa....ade minatang utan mati kena langgar kat tgh jalan.Shian tul...tibe2 aku terase sayang tgk minatang tuh..Mentang2 die nak lintas, org langgar.Kesian die...kalo kat KL sah2 aku takkan jupe minatang cam nieh..Jakun aku kejap mengalahkan org asli Muadzam nieh...gegege..Aku rase die nieh spesies2 musang la jugak...adeh....ape pun makhluk Tuhan jugak..kesian weh!


Balik dr jalan, aku terus gi kedai Kak Long (acik tuan punye kedai mknan sedap tuh)Aku tapau kuay teow sup.Sbnrnye brape kali iman aku dah tegugat ngan nasik lemak tuh.Telur mate kerbau, sambal kerang, ayam goreng ala2 KFC....adeh! Tergodaaa...auwwwww!!!Tp ntah aaa...naluri aku berkate, sabo2 la nak makan nasik lemak.Nanti aku bertambah teringat pulak kat org tuh yg suke tul ngan nasik lemak...Adeh..kalo la die ade sini, leh aku ajak die makan nasik lemak.


Die senyap jek..so aku senyap la sampai ke malam.Tp doesn't mean aku tak teringat kat die.Lagi2 bile aku tak byk keje aku makin kuat melawan dugaan rase nak balik.Sampai macam2 aku dah berangan nak wat kalo aku jupe die.Adelah angan2 nyeeee...mane leh cite...malulah I....hehe..Tuh Cik Sha nye biggest secret...simpan jek...private and confidential...ecewah!
Care die sms menunjukkan die bz...or taknak berborak ngn aku.Pastuh, bile die kate die tak dpt nak kuar ngan aku time weekend..aku senyap jek aa..What did I expect?Dah skang die nak wat part time...aku patut encourage la kan.Cume biaselah, angin mengade2 aku yg melampau agaknye...Biaselah, bile dah jauh high expectations...Semacam jek bile teringat nieh...huh..ntahlah..Tuh dulu Cikgu Zakiah slalu pesan kat anak pompuan die Cik Sha nieh:Jgn becinta...nnt angau...!Agaknye nieh la sbbnye..ahaksss...Br Cik Sha tau ape rupenye bile dah angau nieh...huhu..


Dah kes kronik gak aku nieh..All this while aku simpan betul2 gambo die aku tak bg org len tgk.Smalam mase dak2 tuh gi kelas aku bukak jugak sampul isi gambo die tuh.Hmm..time nieh br aku dpt tgk puas2...Kalo tak,kempunan aku...hehe..Aku ade ckp kat die...die hehehehe....gatal la tuh.(ala...bangge la tuh)Poyo je aku rase..hahaha..lawaknye..Dulu2 tak pernah terpikir nye aku sampai nak tgk gambo nieh...lawak tul..Dunia Cik Sha sudah terbalik...huhu!!!


Aku tau bile die takde mood nak sms...Mungkin ini harinye.Aku cakap pun die cam tak melayan sangat.So, aku buat bodoh jek.Sampai ke malam aku tetap gitu.Aku tgk TV, aku taip2..enjoy myself.Tibe2, dak umah aku, Su..masuk bilik aku.Die amik scrapbook aku tuh n start membace..Aku dah segan2...Tuhan je tau nak masuk dlm kepale muke aku mase tuh.Tibe2 Wahyu pulak masuk n join..And tibe2 kawan2 aku tgh membace buku aku..Erggghhhhhhh..penat jek aku menghalang...tp kantoi gak!Adeehh..kantoi scrapbook Cik Sha!


Make terbuke la teka-teki kenape aku suke sangat pegang fon.Terjawab jugak ape yg aku suke tampal2 dlm buku...hehe..And terjawab la teka-teki nape aku senyap je most of the time skang nieh.Soalan2 sal abe aku mule bergema kat umah nieh...Aku tak cite sangat...eleh...byk mende kan seronok kali sendiri yg tau!Make girls talk pun dimulekan semalam..Ape lg kalo bukan mengorek sal kawan2..n status dowang yg kebykannye dirahsiakan..Cth cam aku nieh..merahsiakan status..ahaks!Cerite2 romantik kawan2 aku tuh aku dengar ngan penuh prasaan...ahakss!Apepun, takleh celen rekod Anne lg...dah 3 thn bersame Mr Fatah...hoho...

Aku?Ntah sampai bile... aku pun tak tau..Tgklah kalo Tuhan still mengizinkan.
Aku mmg tak suke ngat cite sal die kat kwn2 aku.Satu, aku mmg selfish...cerite kitowang biarlah kitowang simpan.Number 2, aku rase... aku tak suke org misjudge die...Maleh aku nak bercerite...tp since ade yg nak tau...aku cakap je aaa..And paling penting...aku cerite2 kang mesti aku tersedih...Org len br kapel dpt la nak slalu2 berjupe..Aku nieh...kenalah jauh..n nampaknye makin jauh...


Lepas borak2...aku terus call die.Hmm..biaselah die kalo dak umah dah keliling die..Mulela die cakap macam org ckp ngan tembok..Kadang2 tuh haku cam hangin gak sbb die terctrl depan dak umah die.Tp nak wat cammane...aku ngan die mane same.Maybe aku leh bla tpt len kalo nak cakap dlm fon..Slalunye kawan2 aku jenis yg takkan tanye pon sape yg call, and nak ngusik lebey2 ke ape..Sume pon dlm keadaan yg lebih kurang jugak.Tp die laaaaa....kang kalo aku call tersegan ngan kawan2..Kang mulela bertanye jek...nak menjawab cam segan2...Adehh...kadang2 sedih aaa gak...penat jek gi public fon n bertelepon..Ade time bile die sowang2 best aaa nak tepon..boleh la aku nak mengade2...Tp bile die ngan kawan2 tak dpt nak ngade....huwaaaaaaaaaa......cik abe ku pemalu...so, accept jelah...


So, semalam lepas tepon cam bad mood sket..huhu..Tah laaa..salah aku kot.Great expectations agaknye..bile dah syiok2 sal die...tibe2 terase nak cakap.But then tibe2 die cakap die tgh tgk OCEAN 12 ngan dak umah die.Macam tak suke aku kaco jek...Pastuh, aku letak je aaa fon...Ade la satu question aku tanye kat die..ngade2.Die jawab, "Faham2 sendiri laaaaaa.." pastu die gelak2...Ish...terase ati kot aku nieh.


Masuk bilik,aku tggu die sms...Slalu lepas call mesti die sms cakap tengkiu ke ape...Tgk2 lambat jek..Bile aku nak tido br nak sms...Huh..tambah bad mood la Cik Sha...Dah aaa aku br lps teringat sal prob die...wisau gak...Die lak cool sangat..adeh..


So? Hasilnye?Tutupla henpon sblm tido.Maleh nak pk...byk lagik prob nak pk....Sal blaja pun tak setel2 lagik..So, just forget about it Cik Sha...welax...Mood swing kot..Kalo die takde camtuh pun...aku mmg tgh bad mood...Kelas aku tak start2 lagik...UNITEN sux...errgghh...Kena ngadap muke badigol tuh almost everyday lagik...Then kena pk utang, pk pointer, pk macam2....arghh....bosan...At least ade mimpi best malam nieh...hehehe...
lagu lame...layan gak...

p/s: nieh lagu fav aku...giler nye minat lagu nieh...

No comments: