Sunday, December 19, 2004

Who's Perfect For You?

no


The guy you want is probaly the popular guy in
your school. Which is great to me:) He's so
dreamy that you'll want him to notice you so
badly your do anything. Like in the cafateria
you'ld trip on something infront of him to make
your food spill all over you!!! Even if it's a
brand new shirt or your favourite skirt!!! Oh
well at least he'll notice you:)

I WANT TO SPEND MY LIFETIME LOVING YOU -MARC ANTHONY AND TINA ARENA

Moon so bright, night so fine,
Keep your heart here with mine
Life's a dream we are dreaming
Race the moon, catch the wind,
Ride the night to the end,
Seize the day, stand up for the light
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
Heroes rise, heroes fall,
Rise again, win it all,
In your heart, can't you feel the glory?
Through our joy, through our pain,
We can move worlds again
Take my hand, dance with me
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you
Though we know we will never come again
Where there is love, life begins
Over and over again
Save the night, save the day,
Save the love, come whay may,
Love is worth everything we pay
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you.


Weekend in Muadzam.Boleh bayangkan tak Cik Sha spend time kat Muadzam?Macam tak logik jek kan...sedangkan kat Bangi ari tuh pon Cik Sha tak dok kat bilik.Nywayz...sebut la perkataan nieh dgn care Dean Caine Ripley's Believe It Or Not: Believe it!Seminggu lebih kat Muadzam nieh mmg macam2 dugaan.Supposedly aku dah start blaja dr 1st week lg.Tp kat sini nampak lebih menyerlah kekurengan pentadbiran UNITEN.SANGAT KURENG.Ntah laa..dlm pade aku dok nieh pon, macam2 prob yg naik.The 1st one...dowang as usual mestilah nak perah duit aku, biaselah UNITEN kan mate duitan.2ndly, kejap ditolak sane sini. Nobody u can trust here, especially ur staff and lecturers...no money no talk.Pusing2 sumenye pasal duit, duit, duit...Biaselah manusia...mmg tamak..Kerek pun sbb duit...ade staff yg baik, n ade pulak yg perasan bagus.Macam2 hal...aku pun dah malas nak cite.Kadang2 rase jantung nieh berdegup dgn kencang gilos...Humaaangg aaiiiih..tak dapek nak ditolong!Tercopot jantung ku..ahaks...Anything is possible here...pandai2lah jage diri...Momaaannttttaaiiiiii..wilex beb...Cik Sha akan menjage dirinye!Sementare nieh kenalah sabar ngan karenah UNITEN hampeh nieh ek!!!Nak handle prob cammane lg...gelak je aaa...


By the way, Muadzam nieh kawasan yg agak sejuk.The 1st time aku kat sini, aku rajin betul tido.Bayangkan mule2 kat sini, aku suke tul pakai stoken n selimut satu badan..Itupun still sejuk.Tp, lame2 aku sedar yg mende camnieh takleh dibiarkan.Sudahlah selame nieh aku dah macam Thirsty Hyppo...Bluehyppo...dan sekeluarge dgnnye...Kang tambah lg koleksi tayar gebu kat perut aku nieh...hehe..Pulak tuh, sepanjang seminggu aku macam "on holiday" kat Muadzam nieh..

Ade satu kedai tuh makanan die not bad la..Kalo lunch aku mesti pekena ikan keli goreng ngan cili api.Sayur pulak gulai pucuk paku...Perggghh....mengancam!!!Setelah lebih kurang seminggu aku dok sane..Aku berbaik gak ngan acik kedai tuh...(biaselah, Cik Sha kan peramah...ahaks!)Rupe2nye die nieh oghang kampung eden...oghang Nogoghi!Patut pun care die masak tak manis macam tpt len.Nak kate best giler tuh...taklah...Tp ade jugak lauk2 yg aku bg thumbs up...Lauk paru berlada ngan sambal ubi kentang die mmg best..Sambal kerang die pon best peee...tak hanyir pon!Kedai bersih, pastu taklah mahal sangat...Pendek kate...aku mark la kedai nieh kat Muadzam.Kalo malam mesti aku pekena mee/kuay teow/bee hoon sup die sbb heaven!Su (Suariati) cakap...nasik lemak die pun heaven..Tp aku tak pernah try agik...sbb...hehe..adelah sbbnye kan!Nanti aku story ek!


Ari Jumaat ari tuh, aku amik mase berjln kaki keliling Muadzam nieh.Jauh tak jauh laaa..adelah dalam 1 jam setgh aku berjalan.Kali nieh, si Akmal ngn Anne meneman aku..Tak jln sorang2 macam selalu.Jauh sket la kali nieh...sbb dah berteman.Dr padang permainan...sampai ke kampung2 n tasik kitowang berjalan.Last2 tembus ke jalan pergi pasar Muadzam.Kat situ gak aku jupe tpt yg makcik2 cleaner cafe cerite tuh.Hahaha...nampak makanan mmg heaven...maklumlaaa..sini kan kampung.So, aku berjaye mengawal nafsu makan Cik Sha yg membuak2 nieh.Walopon aku nampak soto, lontong, nasik lemak, n pulut kuning...tp terpakse la aku tutup mate.Aku cume makan roti canai ari tuh.Basically, sedap n murah..puas jugak ati.Tp yg bestnye mase org2 kat situ tanye, "Dr KL ke nak?"Adeehh...aku tak tau nak senyum ke ape...just mengiyekan je...Nampak sangat org merantau...takde rupe org kampung situ...hehe..Tersipu kejap Cik Sha.ahaks!


Ari Sabtu pulak ade pasar sehari kat sini. Maknenye sume kedai tak bukak.Even mase aku berangan2 nak gi bekpes kat kedai kat pasar tuh pun berkecai jugak.Awal2 pg lg aku dah bgn nak pergi bekfes kat situ.Tutup pulak kedai.Tp takpe, aku balik makan roti n biskut, buat air.Tgh ari Akmal dtg umah kitowang nak bawak ke pasar sehari.


Selame nieh...aku cukup enjoy pasar malam Ampangan.My fav hometown...sampai bile2 pon gua tak lupe.Tp to be honest, sungguh aku benci UNITEN, Muadzam nieh kire okaylah jugak.Satu, makanan kat pasar sehari die murah giler.Ap2 parts ayam goreng termasuk kulit ayam, hati, leher dll...sumenye jual RM1!Mende yg most definitely kat KL takkan ade...ayam seringgit yg sedap n panas.Tp, disebabkan aku agak allergic, aku amik dada.Pastu, aku amik jugak mee goreng..punye lah byk, RM1 lg...jimat...jimat...And...paling best bile aku nampak my fav food: kropok lekor.Wah..wah..dah aa murah...byk lak tuh...aku dah terase keheavenan pasar tuh.Tp aku tersilap beli kropok lekor...ade satu tpt lagi yg sedap makan mende tuh.Tp, takpe..dah tersilap beli pulak, nak wat cammane...


Aku nampak kedai jual asam...budak2 nieh dah mule menyerbu...Aku just tgk2 jek...sbb asam bukanlah agenda utame aku...hehe..Tp ade satu asam aku suke jual kat situ.All this while, aku tak pernah amik tau pun tuh asam ape..hehe..Sampailah si Anne bertanye kat makcik jual asam tuh name asam yg aku makan.Ade ke makcik tuh jawab, "Asam Cinta nieh dik!"Tergamam aku kejap...budak2 nieh dh bantai gelak...Hahaha...muke aku panas giler mase tuh...malu Cik Sha beb!


Pastu, balik n makan dlm keadaan yg sangat kenyang.Then, aku lepak2 je...Mlm tuh, gi pasar lagi...kali nieh Shahir ikut sekali...Aku pon tak prasan si Shahir nieh tau name aku rupenye.The moment mase die tegur aku,"Sha amik subjek ape dis sem?"Aku cam nak je cakap, "Aik...kenal aku ke?"Tp aku wat dono je aaa...since aku tau die nieh sekelas ngan aku.Aku nak beli epal hijau mase tuh...Adelah 10 biji aku beli.Pastu mase jalan2...aku nampak eskrem goreng.Excited giler aku order...Terkejut besar mase aku tgk eskrem goreng tuh sebesar bola hoki..Seingat aku mase kat Bangi besar bola ping pong je mende nieh..Harge pun not bad...rase boleh tahan.Budak2 nieh dah jadi terkejut ngn mende tuh..pelik pun ade..hehe..Tp Cik Sha menten jek...dpt gak dowang mengecek...eceh!Mase tuh tibe2 aku teringat giler kat cik abe aku...Dulu mase tak kapel lg ngan die...aku slalu cakap aku nak banje die eskrem goreng...Tp eskrem goreng dah takde kat Bangi...n kat Muadzam nieh pulak ade...Huhuuuuuuu...nasib baik takde sape yg tau ape ade dlm kepale otak aku mase tuh..hehe


Ahad ari merelaxkan diri...gi lunch, tgk tv...And yg paling penting skali...these 2 days aku kat Muadzam, sms slalu..Mentang2 dah tukar plan sms Maxis...taklah mahal sgt aku nak bersms ngan abe ku...Kalo tak, sah2 aku tak mampu punye..Mase nieh gak teringat aku kat Cik Yati yg memakai line TMtouch/Celcom..Kalo la die pakai maxis gak...alangkah heavennye aku mase tuh.Huhuhuhuu...Windunye aku kat kawan aku sowang nieh...huwaaa...Dah la ari tuh jugak cik abe aku gi Putrajaya jln ngn dak2 umah die...Lalu pulak UNITEN Bangi...adehh..sedih tul aku mase tuh..I miss my frens!!!!


Sampailah Ahad malam Isnin...bile dak2 yg len..geng2 Bangi aku balik..brlah meriah umah nieh.And itulah pengalaman aku spend weekend kat Muazam..Heaven ngan mknan...n pengalaman...Alhamdulillah...abis satu weekend.

No comments: