Thursday, September 30, 2004

What color are you?

HASH(0x9049a24)



You're the color blue. You have the three c's in
life--you're cool, caring and confident.
Trustworthy and honest, people are naturally
attracted to you. You're unusually optimistic,
but that makes life all the better. You're an
imaginative person who loves sleeping and
dreaming. Hard-working and determined, you
excell in school. You're everybody's favorite,
and this is because you have this undefined
richness in your personality and attitude.
Mild-tempered and stable. Not to mention very
intelligent. Along with the fact that you're
conservative, you're worried about the
environment. So basically, you're a generous,
dependable and devoted--just the kind of person
everybody needs. Wouldn't it be great if
everybody in the world were like you?

FALLS ON ME- FUEL


I've seen you hanging round
This darkness where I'm bound
And this black hole I've dug for me
And silently within
With hands touching skin
The shock breaks my disease
And I can breathe
[Chorus]And all of your weight
All you dream
Falls on me it falls on me
And your beautiful sky
The light you bring
Falls on me it falls on me
Your faith like the pain
Draws me in again
She washes all my wounds for me
The darkness in my veins
I never could explain
And I wonder if you ever see
Will you still believe?
[Chorus]
Am I that strong
To carry on?
I might change your life
I might save my world
ould you save me?
[Chorus X 2]


Ho yeah...Cik Sha tgh gelak guling2...sambil cube menari gelek...Samba bebeh!Nywayz, today is special sbb Liverpool dftd Arsenal 2-1!Yiiiiiiiiiiiiiiihhaaaa....!!!Believe it?U better believe it!Aku tak sangke game arinieh men canteq betul...lagik2 sbb Luis Garcia tarak...tuh yg aku puas ati sgt ari nieh.Kalo si Luis Garcia bodoh tuh ade...sure Arsenal leh menang besar.Aku sendiri kurang paham...I thought the game was supposed to be dominated by Arsenal...Tp Liverpool yg menang and Liverpool ctrld the game!Neil Mellor 1st ever goal in the premiership...Budak nieh..kalo asah2 lagi sure tera....Macam aku buat die utk Championship Manager...gempaq jek...Apepun...sowi my hero...Sape lg kalo bukan Pires...Even though die yg menginspired goal utk Arsenal...Tp die nye performance kali nieh tak cukup gempaq

Yg penting team aku menang...yeay!Dpt jugak kekalahan ngan Monaco ditebus!
Mase dlm keghairahan aku tgk bola tuh...Izzy called sampai 2 kali.Ecewahhh....bertambah suke ati die ngan kemenangan Liverpool.Eleh..sbnrnye bukan die suke kat Liverpool.Die kan penyokong Man U...Jadik kalo Arsenal kalah, dptlah Man U naik.Hampeh punye Izzy...hahahahahha...(Kalo ko bace nieh jgn marah ek...hehe)

Ape lagik ek...hmm..nothing nak diceritekan ari nieh...Kan aku dah cakap..I'm counting days to go.Bukan syiok sgt.....aku gelak2 pon bile aku pikir sal aku nak pergi...ilang syiok aku.Tp semlm ade satu mende yg syiok leh aku jadikan cite...Yati menelepon aku...hehe..(thank u)Syiok jugak laaa bile minah nieh telepon sbb dpt aku mengumpat...Ahakss...takdelah, aku syiok sbb sementare line ade nak ngontek aku nieh syiok jugaklah...boleh aku bersembang/lebih tepat lg membebel dekan Buk Yati.

Pastuh, arinieh Adik demam...bad mood sepjg ari...Biaselah anak bongsu mak aku sowang nieh...henyeh tak ingat...Kejap2 kang mulelah.."Buuuu...buuuuu"Tak senang duduk mak aku dibuatnye.Tp mase tgk bola sempat lg die ngutuk semlm...bile aku pusing tgk die...alih2 die dah tido.
Arinieh jugak last day org tuh dpt miskol n sms aku.Pg td die sms cakap arinieh last credit...It's okay...at least it brought a smile to my face the whole day...Kalo ikut arinieh, no chance to smile sangat pon...

Okeh..nothing much to story...
Nieh one of my fav song...Falls on Me -Fuel..Ari2 mesti melayan lagu nieh...

Does He Likes You?

nature girl



Definitely! Someones gotta crush on you! It's
Obvious that this guy likes you, so stop
doubting it! If hes a little shy and hasnt said
anything, maybe you should be the one to make
the first move (If you feel the same way of
course). If you dont feel the same way, and he
has already told you that he likes you, tell
him how you feel in the nicest way possible,
after all he was brave enough to tell you.



ALL OR NOTHING -O-TOWN

I know when he's been on your mind That distant look is in your eyes I thought with time you'd realize it's over, over

It's not the way I choose to live And something somewhere's gotta give A share in this relationship gets older, older

You know I'd fight for you but how could I fight someone who isn't even there I've had the rest of you now I want the best of you I don't care if that's not fair

Cuz I want it all Or nothing at all There's nowhere left to fall When you reach the bottom it's now or never Is it all Or are we just friends Is this how it ends With a simple telephone call You leave me here with nothing at all

There are time it seems to me I'm sharing you with memories I feel it in my heart but I don't show it , show it Then there's times you look at me As thought I'm all that you could see Those times I don't believe it's right I know it , know it

Don't make me promises baby you never did know how to keep them well I had the rest of you now I want the best of you it's time to show and tell

Cuz I want it all Or nothing at all There's nowhere left to fall When you reach the bottom it's now or never

Is it all Or are we just friends Is this how it ends With a simple telephone call You leave me here with nothing at all


Ape nieh? Hehehe...atas sane ialah gambo dr forwarded email yg Honey anto kat aku. Comey tak? Comey kan? Aku suke sangat gambo2 kitten tuh. Pastuh aku mintak Eriy tolg up utk aku. Eriy bagi kat aku alamat photobucket. So, skang aku tgh menyimpan gambo2 aku kat photobucket! Yeay! Chomey sangat gambo2 nieh...yg nieh antare yg terchomey....Nnt, bebile lagik aku akan letak gambo nieh kat blog nnt!

Okeh how was my day? Not quite good. Mlm td tido punyelah teruk. Pg nieh susah nak bgn. Aku bgn jek aku terus mandi and siap2. Hajat di ati nak buat keje HRP, apekan daya aku akan ditolak markah nampaknye sbb aku tak daye nak buat mende tuh! Aku ade discussion ngan dak2 IA sal Case Study ngan presentation next week...adedeh...byknye keje!

Pastuh, mase aku sibuk2 buat powerpoint utk ari Isnin kat lab. Aku compilekan keje2 bebudak nieh. Pastuh aku dah siap, aku borak ngan Yati, Eriy ngan Izzy. Aku tensen sangat ari nieh, sbb badan aku penat....tak larat! Semalam aku tak online sangat...so, mase aku masuk jek MSN Izzy sound, "Sha windu siot ngan ko!" I miss u 2 Izzy my pren! Keje melambak jek..sowi byk2!

Aku sempat melayan dowang sat. Sampailah aku dpt msg dr Kak Sya mengatekan die nak dtg melawat aku kat UNITEN nieh! Alamak akak...pucuk dicita, ulam mendatang. Macam tau2 jek aku tgh sadis giler skang nieh. Ntah aaa..mase akak cakap die nak dtg cepat2 aku kate die leh dtg! I miss u!

Mase Kak Sya miskol aku kate die dah sampai, aku tak nampak perut die agik...tp lepas tuh mase die kuar dr keta..aku tgk..perut die dah besau! Hahaha...aku tergelak jek. Die pon sound, "Nieh jek suar yg aku leh pakai skang Sha, yg len sume dah tak muat" Hehehe...tetibe aku rase Kak Sya dah len. Kitowang balik bilik aku dulu...hehe..segan tak usah nak dicakap, aku tgh selebet gile, make bilik aku pon macam tuannye jugak. Selame ari aku sibuk nieh, macam2 dah berlaku sampai aku tak semapt basuh baju, tak sempat nak wat ape2 pon! Bile aku sempat, ari ujan laaa..ari dah terlebey malam..atopon..aku dah tertido depan laptop mase buat keje!

Lepak nye lepak...pastuh kitowang pi makan lak. Mase makan ari nieh aku makan kat Cintaros, my place after tropic. Aku bukan takmo makan kat tropic, tp masalahnye lauk dah sejuk. Kat Izzat pulak aku tak berkenan...make aku makan la kat Cintaros, lauk tauhu ngan lauk sotong goreng tepung. Cedap! Kak Sya pun tergelak tgk lauk aku..Ape2 lah kak oii..aku perasan semenjak dah ade baby nieh selera naaa akak aku nieh makan. Hehehe...

Dah makan punye makan, borak punye borak, balik apartment. Kak Sya tolong pasangkan printer. Aku lak mmg blur bab memasang hatta printer yg selame itu! Maklum aaa...aku nieh kan buta IT...hehe..

Lepas pasang printer, Kak Sya pon balik. Die mule pelik aku salam cium tangan agik! Hehehe..die tanye, "ASal ni....mentang2 aku dah tua ek?" Heheh..aku cakap, "A'ah la kak..ko dah tua" Pastuh aku gelak..hope die paham ape aku maksudkan! Anywayz, aku terserempak ngan Farah td kat UPTEN. N aku tak submit keje HRP aku! Best tak? Best kan? Punye teruk aku nieh...takpe, nnt aku akan pujuk Mr Zaihan....tolonglah, saye dah takleh cope ngan keje lagik!

Skang, aku dok dlm lab. Sbnrnye aku tgh dok memikirkan ape yg Krie anto msg kat aku semalam. Aku tido mase tuh. Dah ngantuk sangat. Tp aku rase aku ade balas sms die. Ish? Ape aku cakap ek? Nak tanye Krie aku takut die kecik ati pulak. Sbnrnye die msg aku pakai fon kwn die...die tgh takde credit. Nieh aku nampak die nye nick kat YM (mobile). Aku try msg, tp die tak reply pon..sibuk kot..takpun tgh boring...maleh nak reply msg aku.

And mase aku bukak blog nieh, aku nampak krie masuk blog aku. Bile die masuk? Kate kena block mende nieh kat lab die? Die online dr mane? Huhuhu..ntahlaa..aku pon tak tau. Nak gak tanye, tp ntah bile aku nak tanye. Segan pon ade gak...lgpun, nape ek die tensen? Aku nak gak tau nieh...malam td die sms okay jek ayat2 nye..ke sbb skang final?

To all my frens yg bg msg kat aku...thanx a lot..aku hargai kowang nye sumbangan kat aku..To Krie, ape pon care die bace blog nieh..thanx..tak kisah la die dpt ke tak masuk lagik blog nieh sum other time...

And to Eriyza Qistina tercayang..mekasih la tanyekan soklan2 pelik tuh (yg ko paste semalam). Aku tak sangke la die akan tanye! Blushing aku dibuatnye....ntahlah..segan wal malu aku (hehe..ikut ayat Eriy)

N...it's time to go dear frens..aku sambung besok..let's see the pix here..comey kan! Aku sangat suke..and my quiz result? Huhuh..takde pix...tp die ade quote ajek.

Tajuk die, " Does He Likes You?"

Hehehe..pelik ke aku buat quiz nieh utk sape? Syyh....dis is my secret!Hehehe..

And this is the song yg aku dok layan mase tgh pras dulu...lagu yg melambangkan kesah chenta aku zaman dedolu..actually, it was all written in the history...and aku harap tak berulang lagik! Okeh...tatatititutu...semoga sihat n boleh bekerje besok..aku nak call adik aku nieh...die sangat tensen skang.

Tabahkan diri wahai Atan my brade!

p/s: aku change gambo..no kitty...huhu...

Wednesday, September 29, 2004

What Color Angel Are You?

fhg


You're a "Purple Angel". You're a fighter
and you know it. If you were an angel, you'd be
part of the celestial army because your the
strongest of all the angel types. You're tough
as nails and definately a go big or go home
person. You do everything to the best of your
ability. You're not like the gaudian angel
where you just protect your friends but you
protect everybody. You can't stand to see
people suffering and you'd do anything to
change that. You're a very fun person as long
as people are on your good side and you're very
laid back.

DALAM TAMAN SYAHDU -SITI NURHALIZA

Oh... Oh...Rintik hujan gerimis yang tiba
Mengiring retak kasih rindu ku
Amat dalam luka yang ku rasa
Oh... makin terpendam
Kian membakar ku
Perasaan ku terpinggir dan menyepi
Kehilangan mu amat menyakitkan
Di dalam jiwa ini
Masih tak mengerti
Aku rindu belaian kasih mu
Walaupun cinta kita
Ditakdirkan berpisah... oh
Di pintu syurga
Ku menanti mu... oh
Di pintu syurga
Ku menanti mu
Terpenjara kesepian meronta
Merintihi kegersangan
Tinggallah kekasih ku
Dalam taman syahdu
Ku melangkah penuh rasa pilu
Diselami erti cinta
Pastikan berjumpa... oh
Di sana cinta
Kekal selamanya...oh
Di sana cinta
Kekal selamanya
Terpenjara kesepian meronta
Merintihi kegersangan
Merintihi...Kegersangan

Hohoho...sure pelik kan nampak aku letak lagu Siti kat sini?
Sbb aku bukanlah peminat Siti, make nampak sangat weird.
Tp sbnrnye aku minat lagu nieh mase 1st sem aku kat UNITEN.
Ntah apasal aku leh tangkap jiwang dgn lagu nieh.
Aku leh dgr ampir setiap ari kat ERA?
Amacam?Power tak?
Ari nieh...aku dengar dlm bilik Ana.
Feeling dgr lagu nieh tetap cam dulu.
Padahal aku cukup tak suke penyanyi die.
Hehehee..
Ape cite?
Takde mende best sbnrnye.
Malam td, kul 8 aku dah gi umah Amy wat keje.
Aku stayed up sampai pagik.
Wat keje sampai kul 12 tgh ari. Gile teruk.
Itupon aku berlelah gi KMC, berlelah gi COE.
Nak print nak bind...macam2 lagik.
Dgn tak cukup tido, tak mandi tak ape..
Penat sangat aku ari nieh.
Hasilnye?Aku tak dpt siap keje on time.
Ke sbb aku nunggu Si Amy siap keje br nak print?
Alaaa..lebey kurang la.
Pastuh, kitowang telepon Puan Rusini, nak cakap sal tak dpt anta keje.
Puan Rusini cakap ramai naaa budak yg bermate bengkak tak siap keje
Ade yg dtg kelas selebet gile.
Pastu, Puan Rusini mintak kitowang anta minggu depan jek.
Aku dgn napas yg mendengus.....naik atas.nak kemas brg aku, kertas aku ngan laptop bawak turun.
Sekali, mase aku nak turun, Amy bukak cite sal Husna?
Aiseh men..aku maleh nak cakap sal minah tuh.
Dah aaa wat cite macam2 sal aku, sampai org sume dah pandang serong kat aku.
Aku lah manusia paling jahat, akulah yg teruk.
Aku hepi end up macam nieh jek.
Biar aku takde kwn dr aku ade kwn cam Husna.
Aku tak kisah, Tuhan Maha Adil.
Die tau ape yg berlaku, aku cume takmo aibkan irg.
Aku cume berserah pd Tuhan utk menunjukkan kebenaran.
Alhamdulillah setakat nieh aku masih tabah, aku masih kuat n Tuhan tenangkan ati aku, murahkan rezeki aku utk makan ari2.
Amin!
Cakap sal makan, aku br balik dr Yankees Hut.
Aku order makan ikan siakap bakar, cendawan goreng ngan sup sayur.
Gi ngan Sue. Tp bawak adik kesayangan aku nieh, Si Ana.
Kenyang budak nieh, hepi die!
Hehehe..
Hmm..Yati ade msg..ari nieh besday die!
HEPI BESDAY YATI!
Ari nieh jugak nisfu Syaaban
Aku dah bertekad nak ikut yg Yati msg td, bace Yassin 3 kali.
Nak bace ngan Ana nieh..hehe..
Okeh, lab tutup..kena cho!
Tata!

Tuesday, September 28, 2004

What kind of beauty are you?

Classical Beauty!


Classical Beauty! A true beauty. You're the perfect
example for that what every young girl wants to
be or what a boy wants to marry, a princess. Of
course you're pretty but you also have many
qualitys which are as important for you as you
looks.

C'EST LA VIE-B*WITCHED
Ah Ohh Hey Hey
I said, hey boy sittin in your tree
Mummy always wants you to come for tea
Don't be shy, straighten up your tie
Get down from your tree house sittin in the sky
I wanna know just what to do
Is it very big is there room for two ?
I got a house with windows and doors
I'll show you mine if you show me yours
Gotta let me in, hey, hey, hey
Let the fun begin hey I
'm the wolf today hey, hey, hey
I'll huff I'll puff
I'll huff I'll puff and blow you away
Say you will say you won't
Say you'll do what I don't
Say you're true, say to me c'est la vie
Do you play with the girls, play with the boys ?
Do you ever get lonely playing with your toys ?
We can talk, we can sing
I'll be the queen and you'll be the king
Hey boy in your tree
Throw down your ladder make a room for me
I got a house with windows and doors
I'll show you mine if you show me yours
Gotta let me in, hey, hey, hey
Let the fun begin hey
I'm the wolf today hey, hey, hey
I'll huff I'll puff I'll huff I'll puff and blow you away
Say you will say you won't
Say you'll do what I don't
Say you're true, say to me c'est la vie
Say you will say you won't
Say you'll do what I don't
Say you're true, say to me c'est la vie

Ari nieh buat ape?
Okeh..let's start with last nite.
Last nite balik je aku gi umah Amy.
Aku tinggalkan Ima n terus gi umah Amy.
Aku sampai jek umah Amy aku tgk die tgh cam laloq.
Buat sket review sal keje nieh.
Sampai kul 1 lebih.
Die nak tido..aku pon try tido.
Skali...aku pon lelap...n sampai Subuh!
Aku sedar dah nak sampai Subuh, aku pon balik umah.
Aku cakap kat Amy, aku nak balik semayang.
Lepas Subuh, aku terus tido. Bgn dlm kul 8 lebey.
Bgn jek, aku gi KMC. Nak print, ade kelas. Tak dptlah print.
Lepas tuh server lembab.
So, lepas kul 10, aku jumpe Amy kat lobi.
Then kitowang pergi COE, terus bind keje kitowang tuh.
Pastuh, makan lunch kat COE.
Mak aiihh..ade lauk kupang aaa ari nieh!
Yeay...aku bedal..
Lepas tuh kitowang nak gi discuss.
Aku tgk, ade walk in interview utk HSBC.
So, kitowang pon stepped in.
Kena interview.
Aku nieh agaknye peramah.
Selambe badak aku borak ngan consultant tuh.
Hahaha..lantak la!
Name die Farah, cun orgnye!
Pastuh, aku dpt pen HSBC ngan Career Guide Jobstreet.
Aku tak letak harapan sangat kat HSBC nieh.
Dun think ade owang nak aku keje situ!
Then, aku discuss sal keje aku ngan Amy.
Dlm kul 2, aku bukak internet jap.
Lepas tuh aku balik semayang Zuhur, n terus gi kelas ATP.
Ari nieh, ade draw utk presentation.
Aku n my partner, Miss Kay, dpt number 4.
Adeh! keje lagik!
Lepas kelas ATP nieh, aku bukak internet.
Print Supplier's Statement.
Aku nak print mende len, tp aku rase cukuplah tuh kot.
Kang byk sangat pulak.
So, skang?
What should I do?
Nak blk Asar, relax jap n pulun buat keje!
So, goodbye..Wish me luck!
Wish me luck?
Huk...cam kenal jek statement tuh..
Ooo..Krie ade msg td, die nak exam n takleh masuk ym and gebang.
So, cammane?
Nak wish ke?
Ingat ari nieh nak relax sket...asek msg die, boring die kang.
Tp Izzy cakap sms?
So?
Jap gi lah..tunggu aku cool.
See ya...aku kena hoben!
Hoben Sha hoben!
p/s: lagu nieh lagu aku layan mase sekolah2 dulu..sangat energetic....and by the way, about my quiz..alahaii..aku tak cun..takde beauty..tp saje nak letak...hehe..

Monday, September 27, 2004

what kind of flirt are you?

sillyflirt

WORDS -BOYZONE


Smile, an everlasting smile A smile can bring you near to me Don't ever let me find you wrong Cause that would bring a tear to me
This world has lost it's glory Lets start a brand new story Now my love You think that I don't even mean A single word I say... It's only wordsAnd words are all I haveTo take your heart away Talk, in everlasting words And dedicate them all, to me And I will give you all my life I'm here if you should call to me You think that I don't even meana single word I say Da da da da da da da Da da da da da da da da Da da da da da da da da Da da da da da da da da This world has lost it's gloryLet's start a brand new story Now, my love You think that I don't even meana single word I say...

Semalam, lepas jek kuar dr lab...discuss ngan Krie. Die tanye aku, aku sowang ke ape ke. Aku cakap, Ana ade ngan aku. Tp aku sebok sikit skang. Aku tanye die lak, die bz ke ape ke. Die kate die pon tgk melangok boring. Nak ajak aku kuar, malu. Lgpun takut aku sibuk. Ek eleh. Pastuh aku cakap, ape nak malunye bukan tak pernah jumpe aku. Pastuh kitowang pon cakap sal nak kuar. Aku ingat die men2...pastuh aku log oof YM. Sbb mate aku dah sakit sbnrnye. Dah kate aku lupe nak protect mate kesayangan nieh semalam.

Aku call die, aku tanye, "Betul nieh nak teman Sha ari nieh?" Sbb die tau aku asek tensen jek. Nak teman aku. Die jawab, mmg die nak kuar ngan aku pon. So, aku pk punye pk, last2 kompem la kuar...4.30 ptg, Midvalley. Dah kate senang sket die nak dtg, aku pon tak payah tuka2 train byk kali.

Aku gamble jek keje aku kuar ngan Krie semalam. Sbnrnye kalo ikut kepale aku nak meletup buat keje nieh. Dah penat. So, aku tinggalkan mende2 tak seronok tuh, mandi, pakai baju siap2, Ana tolong gosokkan baju, called Uncle Mahen nye cab, then terus gi kuar. Aku singgah umah Cik Pink dulu serah aku punye Bodyshop punye survey kat die, mintak kawan2 die tolong buatkan.

Sampai2 jek MidVal, aku tgk ujan mula nak turun. Aku tawakal jek turun dr komuter jalan gi MidVal. This is the first time I went to MidVal using comuter. Kalo tak, slalu naik kereta jek. Pastuh, sampai2 aku berenti depan World of Cartoon. As usual, Sunday adelah ari sakit mate kat Midval, udahlah sesak, lepas tuh mulalah ade kapel2 yg tak sedo diri bercande di sane-sini. Haku dah mule bosan. Kelibat si Krie nieh langsung aku tak nampak. Aku nieh yg sejak kebelakangan nieh cepat hangin, dah mule bosan agik. Adelah 10 minute tunggu die...n tibe2...

Muncullah si jejake berbaju biru berambut pendek! Ecewah. Hoho...the 1st thing aku komen sal rambut die yg br dipotong tuh. Uiks...apasal la aku ngade2 sangat ek? Hoh..tp tak pedulik, aku rase die kurang ensem bile rambut pendek sangat. Tak best. N terperasan satu mende gak semalam...hahaha...dua2 pakai baju biru ek? Hahaha...tak plan pon.

So, duduk2 kat bangku depan WOC tuh, cite2 sket. Then...aku cakap sal the last time kitowang jumpe kat Timesquare yg kitowang ade sket misunderstanding sal solat ari tuh. So, aku cakap kat die semalam, before kite buat mistake yg same...let's go to pray...kang kite tertinggal solat agik. Lgpun sbnrnye air semayang aku ade lagik mase tuh, so kira takyah aa aku siap lame sangat kang.

So, gi solat la gamaknye...Kali nieh masuk n kuar same. Pastu, jalan2..n then tetibe ati aku tergerak nak makan kat Secret Recipe. Biase lah, mane lagi tpt fav aku kalo bukan Secret Recipe. But, I was kinda embarassed sbb aku mmg tak hapal jalan2 dlm MidVal, so Krie kena jadik tour guide aku...huhu...amacam, aku yg nak gi die yg guide...haha...

So? Kat Secret Recipe. Aku order carrot cheese cake ngan Esprit...kire normallah. Krie? Hukhuk..he was funny. Serious. Aku tak sangke die pandai gak buat lawak. Ngsusik akak waitress? Pastuh lambat gile buat decision nak makan ape..it's okay..jarang dak laki nak gi situ sbnrnye. So, makan, borak, gelak...lagik? Ntahlah...whatever things u can do while u're eating.

Then, Maghrib. So, the same thing again..same destination. Pastuh aku ajak die teman aku, nak gi beli kasut. Sume kasut tak cun. Kesian gile aku kat die kena teman aku meronda. Last2 mase kat La Primavera, aku cakap kat die...never mind...takyah dah gi mane. Aku terus turun McD. beli 2 large fun fries. Aku tanye die, aku nak makan eskrem boleh tak? Then die beli la eskrem tuh kat aku. Yes, nasib baik die ingat aku makan vanilla eskrem jek. Hehehe..bagus..bagus..

So, duduk depan WOC...tpt tadi, makan eskrem, makan fun fries...got into some silly cofessions and stories...lepas tuh, dah nak lul 10...n I have to go home...teman aku sampai comuter station...and aku calooo...balik...sampai umah terus tido.

This is what happened yesterday...today?Nnt aku story..got to go to class cuz I have my presentation!

Pagi..bgn jek..siap n terus gi tpt paling slalu aku lepak- KMC. Aku sepatutnye dah sangap gile ngan tpt nieh. Alahaii..melihatkan jadual yg bakal aku tempuh next sem, tak mungkin aku kat Bangi. Aku akan ke Muazam...so, au revoir my dear lab!

Aku print ape yg Marini n Niza bg utk presentation SA. Efisyen gak groupmates aku nieh. Aku siapkan report utk issue....lepas tuh aku jumpe dowang kat lobi admin. Lepas aku send sume mende, aku pon balik lab balik...nak carik memende lagik. Aku tak dpt nak melayan si Yati pg nieh, camtuh jugak Izzy n sape2 yg mengaco tuh..aku sangat sibuk!

Lunch ngan Zu ngan Ima ari nieh since sume nak bersiap sedia nak present. Ima tak bawak baju, maka die meminjam baju kemeja petak aku yg Padini tuh, dengan skirt itam aku. Aku pakai kemeja purple gelap nieh, tudung purple. Tak perasan pulak aku frame "mate" aku nieh purple..hehe..aku dah pakai br aku perasan. Si Kay sound aku, " Sha nampak cam cendekiawan ari nieh." Hehehe...mmglah..pakai sket nye baik. Demi presentation SA yg tersayang.

Presentation SA? Yess!! Aku berjaye. Bukan nak cakap ape, tp rase pelik pulak aku nengok Zul sejak kebelakangan nieh. Rajin bebeno die senyum kat aku. Sure die nieh dah tak betui. Selame aku blaja 4 thn kat UNITEN nieh bape kali sangat die senyum kat aku atau tegur aku. Tp skang rajin bebeno...yelah, memasing dah final year kot...dah besau2 n bakal tak jumpe sbb dah abeh belajo. So thanx le Zul kerane wish aku gud luck. Tidak terkecuali Izzy my pren yg rajin mengwish aku, aku ucapkan thanx jugak. N to Krie yg dah msg2 pagi2...thanx again..n again...

Mr Sashi memuji presentation kitowang yg tak seberape tuh. Kembang pulak aku. Tp kembang lagik patutnye Marini yg paling komited utk projek nieh. Alhamdulillah...!! Satu subjek punye seksa dah tamat!

N then after class, aku gi kelas IA pulak. Maka dah antolah draft aku kepade En. Azwan. Hasilnye? Ntah. Tp saat2 draft tuh dianta rase satu beban dah mule diangkat dr kepale aku! I wish aku dpt buat lg sume projek aku seberjaye ini!

Then, balik jek aku terus masuk kereta Sue. Gile teruk aku ari nieh sbb makan melampau2. Siap order sotong grill. Amacam, buruk lantak kan? Hahaha..itulah die aku...lepas tuh Sue nak tapau kek Secret Recipe pulak...kuang..kuang..kuang...makan lagik!

Dua cite Secret Recipe dlm seari..hehe..gilo kan? Tp skang aku kena balik...sbb nnt aku nak meeting ngan Si Amy. ade discussion malam nieh!So, see yaaa....aku kena chow.

Sessi usik mengusik di gebang....biaselah.

Lagu nieh aku nak dedicate kat seseorg....

Result quiz aku yg sexy...hehe...tajuknye pon sexy jugak!

Sunday, September 26, 2004

What type of angel are you

angel of joy


You are the Joy Angel. You spread happpiness and
laughter and hate to see those who are sad. You
are the one who wipes away someone's tears and
brings a smile on their face once more.

MANISNYA SENYUMANMU -ELITE

Ku rasa...satu dunia sudah mengerti perasaan ku ini Mengapa oh! mengapa takkan kau sedar ku mendampa

Ataupun...dikau sengaja diam berpura memendam rahsia Segeralah oh! segera ku tahu kau hanya bermain masa

Semakin sering kita bertemu Semakin terpaut rasa cintaku Hari demi hari ku tetap menanti Namun mula mula langkah pertama

Mata bertentang mata adakah kau terasa Cinta kian memekar dihati kita Kau istimewa paling utama yang satu Betapa manisnya senyumanmu

Debaran penuh makna kelu tidak terkata Sering kali terjadi bila kau disisi Namun yang pasti membuat ku jatuh hati Oh! manisnya,manisnya senyumanmu

Pabila aku terdengar Lagu cinta ku terkenang kepada mu Aku merindu oh! merindu Senyumanmu yang menawan kalbu

Semakin sering kita bertemu Semakin terpaut hatiku padamu Jika kau pun juga rasa ynag ku rasa Apa yang kau pinta katakan saja

Penat aaaa..semalam tgk One Tree Hill kat umah Sue. Tgk ngan Esther jek. Pastuh smalam cam ternganga sket tgk One Tree Hill dek keseronokan tgk Lucas hampir mati...hahaha..Nathan jugak best..Lucas tak macho...buwekkk..

Then? Balik umah n trus jek tido. Penatlah. Mmg tido ngan jayenye sehinggalah..

Tok...tok...Pintu bilik kena ketuk. Ooo...Ana kejut bgn tido rupenye! Hehehe...solat lebih baik dr tido..make solatlah aku pg nieh.kuang..kuang.kuang...baik tak? Hahaha..

Lepas tuh layan lagu..dr lepas Subuh sampailah ke tgh ari.

Ari nieh makan kat Azad Curry tak best sbb takde ayam sambal macam semalam. Ade nasik goreng mamak jek ngan telur mate kerbau. Takpe! Itupon dah kire sedap...tp tak abis makan laaa...kenyang sangat! Banyak!

Okeh...then? Gi libary, potostat...n dok kat depan PC library tanpe memakai cermin mate. Mate dah mule sakit. Amacam, ade bagus? Mmg bagus. Huhuhu..rosak la lagik mate nieh.

Marini n Niza dah sms pasal keje besok. Aku kena siapkan keje. Nak balik awal nieh. Kang lame sangat Ana tunggu. Chat ngan Haze ari nieh....best of luck ek....semoga dpt menegur sumone yg same name ngan aku tuh. Jgn takut....jgn gusar...I'm rite behind u okay!

Chat ngan Krie thru fon n YM. Cam lambat jek. Nak balik ke lambat jugak balik? Kang ujan...

Adeh....Krie..asallah leceh sangat.

Malam td msg aku nak cakap tgk game Man U jek...huhu...Izzy pon same. Tp hehe..aku hepi sbb Liverpool menang gak 3-0...Izzy dgn bengangnye bg tau aku pg td...

Kaylah, nothing special. i want to finish my work today...

Nieh lagu angau aku..ang my results...as usual...


Saturday, September 25, 2004

what kind of girl are you?

you are a crazy and fun-loving girl


You are a fun-loving hyper girl. You playing games
with your friends and sometimes can get a
little wild and crazy. Sometimes you dress up
very strangly that catches attention, but
besides that you are mostly happy all the
time

TIKA DAN SAAT INI -MEDICINE
Tika begini mencari-cari
Sebuah cinta hilang
Saat begini ternanti-nanti
Bayangmu sayang...
Bertanya-tanya pada sang bunga
Mengapa layu jua
Bertanya-tanya dihujung rindu
Kau pun berlalu
Ku ulangi pertemuan
Walau hanya mendakap sisa cinta
Bersama rindu yang terdampar
Saat ini aku sendiri menangisi
Pemergianmu kekasih
Dan cuba memujuk rindu
Yang pedih tercalar
Di sudut ingatanku
Airmataku kau renang bahagia
Tika begini aku sendiri
Kau menyepikan diri
Saat begini kau padu janji
Kasih yang baru
Kumasih sendiri...

Ari menangis lagik?
Yeee....arei nieh nangeh lagik
Nangeh depan monitor PC kat lab.
Apasal?
Aku takut aaa....tolong.
Aku takleh get over my fears.
Everytime aku takut macam nieh aku nangeh sowang2.
Bengkak2 mate nieh nangeh...
Tolonglah, aku penat dah nangeh camnieh.
Penatlah...penat....!!!
Asek down jek.
Nape, bile aku suke owang..owang tuh pi kat kawan aku.
Nape bile aku dah lupe sume mende...dtg blk dlm ingatan aku.
Nape aku takleh lupe kenangan lame2?
Aku fed up aaa..
Mlm td, Effy tido bilik aku.
Die called," Kak Sha, Effy takut tido sowang...nak tido ngan Kak Sha"
So, lepas kuar ngan Ah Choy die dtg bilik aku.
Pg td aku mintak si Ana teman aku gi KMC.
Nieh pon aku still kat sini.
Jap gi aku balik.
Best wooo...makan kat AZad Curry td.
Ayam sambal die best.
Tp tak taulah kalo aku allergic pulak kang...hehe.
Apepon, aku takde mood ari nieh.
Muke dah teruk, asek nangeh jek.
Nape tibe2 aku rase cam nieh?
Dah lame tak rase..
Bile rase, sakit pulak....
Takmo suke owang...takmoooo!!!
p/s: result kuiz n lagu yg aku layan.

Friday, September 24, 2004

"What cartoon super hero are you?" -


You are The Power Puff Girls, you are soo cool.
Youy may be little but u dont let that keep you
down. You are one tough cookie. ROCK ON

CAHAYA -GIEGIEL

Akhir kutemui sinar menerangi Umpama datangnya bidadari Terasa bagaikan mimpi-mimpi suci Hadirnya ada rahsia tersendiri

Biar arah mengelirukan diri Biar rebah ke bumi

Tersesat bagaikan tiada bertepi Ke dasar hanya doa mengiringi Kabut yang berlari ditinggal begitu Takkan kudakap seperti dulu

Di sepi malam hanya bertemankan bintang Hatiku merayu pada-Mu Tuhan Yang Satu Moga diberikan satu petunjuk dan jalan menemui-Mu

Hanya ku berserah padamu Tuhan ku Hanya pada nama Hanya satu pintaku Hanya pada kasih Kan kuserahkan jiwaku Hanya pada cinta Hanya itu janjiku Hanya pada Satu Aku imankan jiwaku

Aku merayu pada-Mu Yang Satu Moga ditempatkan ku bersama cahaya Seperti merekaSetia dengan Mu Setia dengan Mu

Semalam, mase Ayaa dtg aku dah macam org demam.
Rase panas badan, tak larat.
Aku tak dpt buat keje ape pon.
Aku tertido2 mase Ayaa buat keje.
Lepas je die balik, aku terus tutup lampu n tido.
Punyelah ngantuk tahap ape pon aku tak tau.
Tp malam td takleh tido pon...macam penat tuh terase kat badan.
Aku rase aku ngigau ke hape malam td.
Tp tido mlm td mmg tak best.
Pastuh pg nieh pulak, lepas Subuh, aku dah ngadap laptop, wat keje.
Aku dpt aa buat...cume ntah aa..
Mase aku nak mandi tuh, ati aku sayu gile.
Cam sedih sangat.
Keje byk, pastu ade aa prob len bertambah.
N aku rase pressure tahap melampau.
Aku jugak mase tuh teringat kisah duka aku.
Macam2 hal utk pagi2 buta.
Dat's not a good start for a bright morning.
Aku sampai jek lab, aku buat agik keje aku.
Pastu, kul 9, aku gi Suisse.
Aku bekpes nasik goreng ngan nescafe.
Then aku sambung keje agik.
Pastuh kul 11 lebey Ayaa dtg.
Ananthi tah mane2.
Tetibe mase Ananthi dtg melenggang, die cam nak marah aku.
Aku punye bengang, pandang muke die pon tak.
Haii...sape tak marah beb, mengarah tau, keje die tak siap.
Tp aku taklah gaduh ke ape.
Cume diam jek.
Pastuh...aku wat jek keje dgn penuh pressure.
Lega sket IA dah siap, tp dlm pd tuh ade gak tensen sbb bile pk2 byk gak aku kena buat.
SM, HRP, SA. Tak siap lg.
Aku carik je info ape yg aku rase leh pakai.
Pastuh, bile dah carik sume...aku relax.
Aku masuk la gebang.
What?! Nak relatekan kes honey, abel kat aku pulak?
Looooo..melampau gilers ex abel nieh.
Gile punye aku marah.
Sampai aku kena buat thread lak sal tuh.
Nak luah rase marah aku.
Tgh2 marah, Ash pulak masuk.
Die lak macam pressure aku turun UPM.
Mase tuh aku tgh pressure.
Die selambe jek sound aku..."nyembang jek, byk keje"
Time len aku rase tak aaa aku marah.
Tp care Ash cakap cam aku tak wat keje langsung.
Tuh yg buat kecik ati.
Terus la die kena laser ngan aku.
Huhu..Ash..hampun sangat2..tak sengaje..
Tp nape cakap camtuh..org kecik ati sangat.
Dah aaa tgh tensen.
Pastu, alih2 honey called cite sal prob die.
Aku yg dah agak lega dpt carik info aku nak, akhirnye relaxkan diri ngan layan gebang n chat with Yati n Eriy.
Sempatlah melayan gebang kejap.
Ade Krie, ade evil, ade yati, ade Eriy..and Riza yg sangat aku windu!
Pastuh aku balik semayang br aku dtg sini balik.
Nieh pon kejap jek.
Kang nak balik, lepas lak waktu maghrib...haru lagik aku.
Dah aaa byk dosa, tambah la lagik dosa ek Cik Sha!
Tuh pasal rezeki mahal!
:P
Okeh aa...nak balik..kul 8.30 nk makan ngan Sue.
Taaa....cite takdelah best sangat.
result kuiz ngan lagu cahaya yg aku dok layan ari nieh. Aku suke tul sore mamat nieh...comey!
Power puff Gals? Aku minat buttercup jek..bubble paling aku benci..(sape2 yg apahm, paham la apasal aku tak suke bubble..) tp nak wat cammane...dah result kuiz aku...chow!

Thursday, September 23, 2004

What element would you rein over?

Green Goddess


Goddess of green. You probably prefer to be outside
where you can get some fresh air!

CAN'T TAKE MY EYES OFF OF YOU -LAURYN HILL

You're just too good to be true.Can't take my eyes off you.You'd be like heaven to touch. I wannahold you so much. At long last love has arrived. And I thank God I'm alive. You'rejust too good to be true. Can't take myeyes off you.
Pardon the way that I stare. There's nothing else to compare. The sight of you leaves me weak. There are no words left to speak.But if you feel like I feel. Please let me knowthat it's real. You're just too good to be true.Can't take my eyes off you.
I need you baby, and if it's quite all right,I need you baby to warm a lonely night. I loveyou baby. Trust in me when I say: Oh pretty baby, don't bring me down I pray. Oh prettybaby, now that I found you, stay. And let me love you, oh baby let me love you, oh baby....

Ari nieh aku bgn awal, aku mandi and terus ke lab utk tgk ape yg patut utk projek
Aku mungkin teringin nak wat sal bodyshop sbb aku rase bodyshop ade byk info yg best2.
Pastu, kul 11 aku makan ngan Cik Sue kat COE.
Aku makan lauk tempe, sup, ngan gulai pisang muda.
Amacam?
Ade ciri2 kampung tak?
Hahaha..aku kalo gi kedai Cik Ros itulah makanan aku.
Sume makanan kampung2..and paling penting ade sket style cam kat kampung aku.
Uwaaa...ibu kol td tanye aku balik ke tidak
Aku jawab tak balik cuz aku sangat sibuk!
Haku cam tak larat jek..
Aku dpt sense sumthing bile aku kate aku tak balik.
Ibu frust ke?
Ntah..aku tak brani nak kol balik.
Kang aku yg risau amende jadik kat umah.
Ya Allah..aku harapkan diri aku kuat hadapi dugaan nieh..Amin!
Hmm..mase aku online pg td ramai la pulak kat gebang.
Ade Izzy, ade honey, ade Krie...
Krie...huhu..kalo die bace nieh aku tak taulee..
Nape die cam kerek ek ari nieh?
Aku ade wat salah ke?
Pasal terlepas Maghrib semalam?
Huhuhuhuhu....:(
Ke aku yg skang sensitif?
Sbb ari nieh aku makin bad mood.
Mase kat kelas Sashi aku tak concentrate pon..
Punyelah teruk.
Pastu aku tanye Marini ngan Niza sal assignment SA.
Dowang mintak carik issues tuh.
Alamak...manela aku nak carik nieh.
Adeehh!!
Takpe, sok aku carik aaa..
Sbnrnye kepale hotak aku tgh mengong nieh.
Kang jap agi Ayaa dtg umah nak buat IA pulak.
Aku muak..muak..muak..ngan keje nieh.
Tak larat nak buat dah..
Maaakk...penat sangat...
Ngantuk, nak tido...nak makan...nak manje...huhuhu...
Kan dah nangeh...hmm..lately nieh fragile sangat aaa...
Sket2 aku nangeh!
Ish..ape kena nieh?
Ntah aa...the woman side of me is truly revealed.
Teruk jugak.
Nieh dok kena kaco ngan Izzy lagik..sebbaik die tak kena marah.
Pandailah ko buat lawak Izzy.
Aku dengar td maybe aku takyah gi Muazam.
Really?
Ntah, tak brani komen.
Ape pon....aku kena chow.
Dah 5.30, aku nak rest sblm buat IA.
So, gudbye everybody.
Ari nieh cite tak best...
Yg best lagu nieh je..aku asek alayn..
Aiseh...ade tak pakwe nak nyanyi kat aku lg nieh...best woo!!
N result kuiz aku.
p/: To Wan n Krie...mintak maaf kalo kowang kena marah semalam.

Wednesday, September 22, 2004

"*Are You in Love?*"

Heart
You Are in love with someone, you probably are
utterly dedicated to this special someone but
you have very strong feelings.

TIDE IS HIGH -ATOMIC KITTEN

The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
I'm not the kinda girl
Who gives up just like that (Oh no)
It's not the things you do
That tease and hurt me bad
But it's the way you do the things
You do to meI'm not the kinda girl
Who gives up just like that
oOh no
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
Number oneNumber one
Every girl wants
You to be her man
But I'll wait my dear
'Til it's my turn
I'm not the kinda girl
Who gives up just like that
Oh noThe tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
Number one
Number one
Everytime that I get the feeling
You give me something to believe in
Everytime that I got you near me
I don't believe that I want it to be
But you know that I'm gonna take my chance now
I'm gonna make it happen somehow
And you know I can take the pressure
A moment's pain for a lifetime pleasure
Every girl wants you to be her man
But I'll wait right here
'Til it's my turnI'm not the kinda girl
Who gives up just like that
Oh noThe tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
Everytime that I get the feeling
You give me something to believe in
Everytime that I got you near me
I don't believe that I want it to be
But you know that I'm gonna take my chance now
I'm gonna make it happen somehow
And you know I can take the pressure
A moment's pain for a lifetime pleasure

What happened today?
Ape aku nak cite kat kowang ek?
Nothing so special today, cite biase2 jek.
Alaa…ape sangat le spesel nye cite aku nieh kan.
Bgn pagi, online sekejap.
Lepas tuh, pergi kelas SM.
Datang lambat, tp nampaknye tak ramai yg dtg kelas ari nieh.
Then, mase kat lift, Syikin tanye aku…” aik, kenape pakai baju kurng ari nieh?”
Aku dgn hampehnye jawab,”takde pape”
Syikin nampak pelik ngan jawapan aku.
Pastuh, aku gi kelas, kena tegur lagik, “ayu ari nieh, Sha? Ade ape2 ke?”
Aku sengih2 jek…huh…pelik sangat ke?
Pastu, mase kelas aku dpt result case study ari tuh.
Punyelah tak best result aku, seedy jek.
Mase aku view Didi punye result, aku rase cam nak nangeh.
Tp aku ctrl jek aaa..penat jek aku buat, sikit jek dpt.
Rase dlm kepale macam nak drop subjek tuh ajek.
Geram sangat.
Then, aku kena buat projek SM lagik.
Rase pening pulak pale nieh bile pk SM.
Tp aku kenalah tabahkan ati, kuatkan iman.
Group dpt draw number 1 pulak tuk..disadvantage betul.
Dgn ati yg berat, aku masuk kat lab.
Aku dpt la carik sikit2 lagi pasal social accounting.
Tp to be honest, satu hapah pun aku takde idea cammane nak buat.
Aku tgh risau sangat sal assignment yg len2.
Mase aku tgh online, si Ash tegur kat MSN.
Adelah chat ngan die sket2.
Izzy, as usual mestilah mengaco jek keje die.
Akhirnye dpt jugak aku tgk gambo die n awek.
Hahaha..sronok..sronok…(Izzy, ko tak ensem…kahkahkah)
Tp sronok lg sbb aku dpt cakap2 ngan Yati.
Windu terlerai!
Aku aktif kat gebang ari nieh.
Yelah, honey, eriy ngan Izzy ade.
And…aku terbace sal usik mengusik honey ngan Eriy kat gebang.
Aku n Krie? Ish…melampau!
Woiii…ape pitnah nieh…kang tak pasal2 aku kena marah….
So, abaikan...taknak komen byk.
Teruskan keje…sambil chat ngan Ash.
Aku angin ngan Wan ari nieh….ade kena tempias sket.
Aku tgh bz, die kate aku relax….hmm..so cepat la sket hangin.
Sue sms, ajak gi makan laksa kat Timesquare.
Aku pon bersetuju.
So, mase aku nak bla…aku cakap kat Ash aku nak kuar.
Die kate nak ikut.
So, aku tanye Sue, and Sue bg ikut.
Aku balik umah n bersiap, kena tegur lagik ngan si Ana, “Kak Sha, cantik pakai baju kurung.”
Aiseh…Ana ntah org keberape sound aku nieh?
Hehehe..mungkin nampak sangat aku buang tebiat lagik…tetibe pakai baju kurung.
Sbnrnye, mmg buang tebiat pon, pg2 amik baju…terus gosok n pakai dgn senang ati.
Yg Sue bengang sket mase Ash suh aku jalan2 keliling UPM carik fac die.
Hmm..dah hangin Si Sue dibuatnye.
Aku kena tempias.
Tp lepas tuh sumenye setel.
Sbb biaselah, aku kan mulut jahat….kesian Ash kena marah ngan aku..(Ash…sori)
So, mase kat komuter ntah cammane name Krie leh muncul dlm conversation kitowang.
Make, Ash telahpon mengsms Krie menggunakan fon aku.
N Krie telah membalas msg tersebut.
Make, tuan2 dan puan2 sekalian…Krie ikut.
Aku cam tak sure die ikut ke tak…sampai aku nampak die kat tpt Laksa tuh.
Cam kenal jek mamat yg suke senyum tuh ek!
Adeehh…maaaakk….aku order laksa Sarawak, n aku tak abeh makan!
Amacam, rugi tak?
For laksa, mmg mahal.
Aku takleh abehkan sbb aku tak tahan rase rempah die.
Huhuhu…sedih aaa…berangin sangat mulut aku.
Tak tahan laaa…aku slalu leh makan pedas (mmg aku ratu lada), tp kali nieh aku surrender.
So, keje aku?
Membebel….ntah ape aku bebel….hahaha…aku kan ratu bebel…
Gilerr…sbnrnye meluahkan rase terpendam ngan UNITEN, sbb mood aku takle baik sangat ari nieh.
Kesian la telinga Ash, Sue n Krie dengar bebelan bodoh aku nieh…
Hamppun! Tak sengajeeeeee….tp mungkin time tuh cam rase bosan gilers.
Nak cakap ngan si Krie pon ntah apasal aku rase aku ctrl jek ari nieh..
Sue ade punye pasal kot, kalo Ash aje takpelah.
Haku tau Sue tgh mengontrol gelak tgk aku…adeh..sabar jelah!
Then, balik…singgah UPM.
Masuk bilik Ash n melepak sementare aku nak nunggu Sue scan amende tah.
Aku tersemput kejap…yelah, aku minum Coke…aku makan eskrem.
Mule laa…sakit2 dada aku td….tp nasib baik batuk jek…
Cume terlepas laa…mase nak balik muntah sket.
Sape suh, dah takleh makan mende sejuk nak makan.
Padan muke aku semput!
Aku nak beli printer lame Ash nieh…
Aku dah bawak balik umah pon.
InsyaAllah, ari Sabtu Ash turun UNITEN.
Printer lame…tp what the heck, aku pon gune nak print keje aku je.
Laptop nieh pon laptop yg dah tua.
Lantak laaa..bantai jek!
Cume kebodohan aku bab IT nieh buat keje aku makin lembab..
Tulah Cik Sha…kenalah blaja lagik tekun ek!
Dlm kul 11 aku balik dr umah Ash..called Fairuz…
Kan aku dah janji nak called die…kalo ade ape2 cite ape2…
And aku mmg ade cite…dlm ati aku jelah cite nieh…
Syhhhh…takkan ade kat blog cite ati aku nieh.
Aku jek tau!!! Hahaha....no way jose…tak mungkin aku akan cite pd kowang!
So, dah called mesti credit kurang kan?
Huhuhu..nasib baik sekali sekale.
So…ape cite lepas tuh?
Sampai apartment, basuh muke, bersih diri….ingat Tuhan byk2…
Jgn miss Subuh lagik pagi besok….
Dah byk waktu aku tinggal ari nieh….ish..ape nak jadik…
Zzz..zzz…kena tido…nak mimpi yg indah2 laaa….
Mimpi Pires…hehe…
P/S: Percaye tak dgn result kuiz aku? I'm in luv? Ohhh noo...really? Aku pon tak tau. But dats what I got from the quiz. Hehehe. Or maybe it's true? Huhuhu...I admit, aku mmg ade suke sumone. Got it?! Tp aku je yg tau siape :)

Tuesday, September 21, 2004

What Color of Roses Are You?



YOU ARE A PINK ROSE!


You are a happy, generous person. You love to give
to others just for the sheer pleasure of making
them happy. You are a gentle, sweet soul who is
loved by many and admired by all. Your happy
and joyful nautre is infectious, and you always
have a circle of friends around you ready to
support you in all you do. You are outgoing and
friendly to all, often very extroverted.
However, you don't take things to extremes -
you always find the right balance in all you
do. Joyful and exhuberant, you are the the one
that everyone wants to be friends with. You are
a genuinely happy person - congratulations!

YOU'VE GOT A WAY -SHANIA TWAIN

You've got a way with me Somehow you got me to believe In everything that I could be I've gotta say--you really got a way You've got a way it seems You gave me faith to find my dreams You'll never know just what that means Can't you see... you got a way with me

It's in the way you want me It's in the way you hold me The way you show me just what Iove's made of It's in the way we make love

You've got a way with words You get me smiling even when it hurts There's no way to measure what your love is worth I can't believe the way you get through to me Oh, how I adore you Like no one before you I love you just the way you are

Ape cite best ari nieh?
Hoh..macam takde jek.
Semalam, Cik Sue ajak aku gi Mama Chop Papa Grill.
Aku angkut skali si Ima.
Takde aaa mende sangat, aku order Black Pepper Lamb jek..
Nak makan ayam kang, gatal2 pulak.
Haku takut allergic tak pasal2 takleh amik test.
Balik je dr Bangi, aku dpt sms si Izzy sal Man U vs Liverpool.
Aku reply le sesikit.
As usual, ape lagik, mintak die tolong update score utk aku.
Dah kate die nak berjage tgk game tuh.
Ima bantai men game Freecell kat laptop sambil dengar lagu.
Aku pulak mmg dah pening pale n penat..
So, aku pon pi tido jek.
Ntah kul bape Ima tido, aku pon tak sure.
Lantaklah…die tak kaco aku pon.
Yg aku sedar kejap, mase Izzy bgtau aku Man U kalahkan Liverpool 2-1.
Punyelah excited mamat nieh….hampeh tul.
Aku pon tak ingat amende aku reply kat die malam semalam.
Yg pasti aku ingat die excited gilos.
Aku mmg penat…sowi aku tak melayan ko Izzy!
Pagi Ima terpakse kejut aku bgn.
Punyelah teruk, aku terlepas Subuh.
Nampak sangat aku penat.
Sampai test HRP pagi td pon aku bantai ntah hape2 aku jawab.
Penat lg.
Aku nak save keje IA, then tetibe Krie msg kat YM.
Mase tuh pon nunggu reply si Yati lame sangat.
Aku reply gitu2 le…yelah, nampaknye die pon cam sibuk.
Takkan nak kaco die pulak.
Pastuh aku gi makan kat KYC, then gi print keje IA ngan Ayaa.
Pastu Ayaa ikut aku balik umah, nak bincang sket.
Ooopsss…keta sape aku nampak kat Upten?
Siape lagik kalo bukan….N** 353.
Tercopot jantung aku kejap…adehhh…sekali lagik!
Aku takleh nampak ape2 sal die kat UNITEN nieh.
Mulelah aku rase len macam…ergghh..buat berdebar jek!
Tolong lah wahai Cik Sha….dah jadik pakwe org pon die tuh!
Nasib baik aku tak makan kat Upten, kalo tak sure nampak die senyum lg.
Bab die senyum nieh yg aku tak tahan nieh…kang mule aku lupe macam2…
Huhu…bosan aaa….asal aku takleh nak mule life br.
Lupe lak aku nak cite, pagi td mase aku test si aBeL sms aku.
Nape ko aBeL, tak setel2 ke lagik kes ko tuh?
Apepon harap die ngan honey hepi slalu…jgn tensen2 ek…
Ape lagik? Hmm…aku tak dpt gi ATP sbb ujan terlampau lebat.
Aku pon dah lembik, melepek jek kat umah.
So, aku mengambil keputusan utk berehat sambil melayan Ana kat umah.
Biaselah, cite ape lagik…pasal mende yg same.
Kesian aku tgk adik aku sowang nieh.
Napelah die takde kompiden, sedangkan die ade muke n cun n otak yg bijak.
Cume mungkin pangai kanak2 die tuh laaa..ditambah pulak ngan sore die yg kecik.
Mungkin utk aku die comey, tp dah org tuh tak nampak die comey, nak wat cammane.
Harap2 Ana dpt jumpe Prince Charming die ek..jgnlah sedey2 lagik.
Hmm…the story didn’t end there.
Abg Mie sms ptg td tanye kabo.
Alahaii…kesian pulak kat abg sowang nieh, aku tak reply msg die ari tuh.
Aku sememangnye bz, tp Alhamdulillah dpt abg yg sangat caring.
Mekasih byk2 sbb sms Sha ek!
N then, ibu pulak msg mintak aku salin recipe kuih kat cyberkuali.
Hahaha…lawak pulak aku rase, ari tuh kitowang try buat karipap sesame.
Sedap jugaklah utk owang yg tak pernah buat kuih.
Aisehmennn….naik satu skill.
Cume karipap tuh tebal sangat sampai kenyang pulak makan.
Pastuh, tak aaa comey sangat karipapnye…sbb aku ngan ibu mmg tak pandai buat kuih!
Masak2 biase pandaile, part buat kuih mmg hancus.
Aku rase mesti ibu suh aku tgk recipe kuih ketayap nieh.
Hahaha…nnt aku akan try tgk.
Ape lagik?
Aku pon tak tau nak story ape ari nieh.
Yg pasti aku sangat bz….adeh..pale sakit maaa!!!
Tolong…siape nak tolong aku buat projek2 aku nieh?!
Hmm….tp ari nieh rase jantung berdebar kuat…
Tak mungkin sbb 353….dr ujung minggu ari tuh aku berdebar gini…
Apasal? Aku pernah tanye ibu, jawapan tak memberangsangkan laaa..
Takkan ade org windu aku? Hoh?
Hahahaha…kasik gelak besar2….siape nak windu aku?!!!
Mmg malang….perasan aaa aku nieh.
Ape pon..semoga makin sihat besok…
Lagu nieh aku layan mase print keje IA td.
And as usual, result kuiz aku.

p/s: Ray still alive?Tegur aku td? Uiks?

Malam nieh chat ngan Haze....yeay!!

Monday, September 20, 2004

What Color Eyes Should You Have?

darkblueeyes


Your eye color is dark blue. You rely on your logic
solely, and may have more mature interests than
many of your friends and family your age. You
can sometimes also be interverted and lonely
from a lack of understanding with people, and
can be rather frustrated with some types of
folke. Some may describe you as cold and
distant, and you are honest with how you feel
about things.

RELAKU PUJUK-SPIDER
Ku dikejar bayang-bayang resah Bila hatimu masih tak berubah Enggan dipunya dan dipenjara Belaian cintaku ini Aku bukan lelaki yang tewas Bisa mengambang walau ku ditolak Biar diuji kanan dan kiri Kau kan tetap ku miliki(Korus)Tiada lafaz yang lebih agung Kalimah cintamu Yang ku tunggu-tunggu Biar jasadku yang menanggung Permainan darimu Relaku pujuk Janganlah kau salahkan akuTerus memburu menawan cintamu Daku percaya sedikit masa Kau kecundang akhirnya Usahlah kau bersedih Dihadapanmu aku hadir Memadam resah dan curiga dari hatimu Apakah kali ini Bisa kau tolak dan berlari Setelah aku menanamkan azimatku (Ulang korus 2x) Biar jasadku yang menanggung Permainan darimu Relaku pujuk

What happened last weekend?
Hmm…haku pon tak tau nak cite.
Actually, mendenye cam biase jek.
Takdelah mende sangat kot…life is always a challenge for me.
But the challenges are sumtimes different.
But even though they are different, they have only one fighter-me.
I cried and smile…and I also laughed.
Part nangeh, tak payahlah cite kat kowang kan…
Dat will be my deepest secret…as usual.
Tak payahlah aku nak discuss apasal aku menangeh.
Yg pastinye aku kecewa…sangat kecewa.
Rase hidup takde seri…sebab perkare yg satu nieh.
Dari umo sehari, sampailah ke bakal berumo 22 thn…asyik menangeh sbb nieh.
Ya Allah…kenape ini dugaan yg aku harus pikul sepanjang hayat?
Ntah aaa..aku sedih sangat, nak cakap kat sape pon tak tau.
Marah sangat aku..merajuk sangat aku nieh sampai meleleh jugak air mate aku!
Geramnyeeeeeeee!!!
Okeh..tak payah cite part sedih aaa…tak best.
Aku senyum jugak peee…walopon sedih2 aku ade jugak hepi.(gelak jahat)
1stly, sbb weekend nieh rancangan TV byk yg best2…hehe…
Especially Malaysian Idol laaa…best sungguh lagu2 P.Ramlee!!!
2ndly, sbb aku asek men sms ngan Krie jek…sampai kering gak credit.
Tp tak byk sangat pon sbnrnye…biase je…
Byk tak byk jugak laaa….hehehehe…sblm tido, bgn tido sms die.
Cik Sha gatai ek? Hmmm..agaknye kot.
Sronok jugak sms Krie nieh…sopan gak aku ek…hahhaa..(Sha gatai lagik!)
Takpelah..anywayz…thanx Krie sbb bagi Sha hepi!
Thanx sbb bagi Sha senyum bace sms Krie!
I really appreciate it….thanx…thanx…thanx…
Tp shian kat Krie sbb credit die dah abis…alamaakk…Krie, sori!!!
Hadehhh…napelah Krie nie fan MU…huhu
Ohooooo..tak dilupekan jugak member “seperjuangan” aku iaitu Izzy.
Ko lah pengubat aku di kala sepi wahai Izzy…mekasih!
Malam2 buta bgtau kat aku Arsenal menang…hahaha…
Kesian ko ek Izzy…aku tau MU di alam kemerosotan…tp jgnla kaciwa n sakit jiwa!
Adedeh..shian die..sakit pale die ek…hahaha…
Oooppss…bile tulih Arsenal ingat Haze.
Haze, nnt aku balas email ko ek…sabo…jgn marah tau…
Aku ingat ko nieh, tp masalahnye aku bz sangat!!!
Wokeh….itulah cite aku sepanjang weekend…nnt aku story lagik cite aku!
Tataaaaa….lupekan kesedihan nieh...ingat Liverpool selalu..yeay!!!
Sure hepi!!!
Balik pg nieh..Krie called from Ganu..
Thanx again Krie..
Waaa..byklah kena thank Krie ari nieh ek?!:P
And then ari nieh honey called aku.
Cite sal budak name ex-awek abel.
Takpelah..mungkin dah dugaan kowang yg berkapel nieh.
To abel n honey, harap kowang tabah!
Aku hanye leh tolong mane yg patut le ek..
Then aku callaed Kak Sya...biaselah, kalo kol die mane reti kejap..
Turun jugak nilai credit aku.
Okeh...then Ima dtg umah aku, mlm nieh die nak tumpang tido.
Pastuh, pi test IA sesame.
Adeehh..susah giler test nieh!
Pening aku..tulonggg..
Dah, aku nak bali..Sue ajak gi makan ngan die.
Nie lagu yg aku dok layan semenjak dah lame tak dengau Era, n as usual...result kuiz aku!
Tata!

Friday, September 17, 2004

What Season Are You?

"You're an Autum. You're much more laid back then most and you're very comfortable in new situations. You rather let things go with the flow than try to change them. You have a lot of close friends who love you because you can help them with their problems. You're a very patient person and it take a lot to get you rattled. You're deffinately a lover not a hater."

[What Season Are You?]

SANDARKAN PADA KENANGAN - JAMAL ABDILLAH N SITI SARAH


Kenangan manis kau dan aku Takkan terhapus Duri ranjau dalam bercintaLumrah dunia
Sayang menyayang Cinta dikenang Perasaan menjadi rindu


Ohhhh...Lihatlah diriku yang kehilangan Tanpa kasihmu sayang Siapalah aku Sayang menyayang Saling percaya Punca kasih berpanjangan Ohhh.... oh...


Mengapa kita harus bersengketa Kerana fitnah dan salah sangkaApa yang telah terjadi pada kenangan Sememangnya aku tak pernah melupakan Mengapa masih ada perasaan benci Kerana cinta dan percaya luput dalam perasaan


Marilah kasih Kita saling sayang menyayang Kalaulah ada benci Kita sandarkan pada kenangan
Apa yang harus kita lakukan Kita sandarkan pada kenangan Mengapa masih ada perasaan benci Kerana cinta dan percaya luput dalam perasaan

semalam mase aku kuar dr lab aku dpt satu call..dr Felda? siap ade operator lagik..tibe2...kuar suare yg sangat baik dr corong tipon...ek elehhh...izzy rupenye!takde mende pon cite sangat...dok menyakat antare satu same len jek!pastuh...bile aku dah sedo2 jek dr bercakap dlm fon..rupe2nye dah kul 11.30 pg.Alamaaakk..kena mandi lagiiiikk!!

So, aku pon bersiap dgn jayenye.Sblm bersiap aku sempat called Pakcik Shapiee dulu nak suh jemput aku..hehe..Mase aku turun bawah, aku terserempak ngan mak guard..Selambe jek mak guard tuh cakap, "Amboi dik...lawanye ari nieh? Dating ke?"Alamaakk makcik!!!Mane makcik tau nieh?Even pakcik pon sound aku...hahahaa..aku tau aku slalu selebet!

Sesampainye aku kat Mines...aku pon sms Krie, suh tunggu depan TGV.Kejap jek..lepas tuh mase aku naik escalator..aku tgk die dah sampai depan TGV. ahaakkkss..? Sure kowang nak tau reaction aku kan?Mestilah aku senyum..tp ntah cammane rupe aku senyum aku pon tak tau...aku sendiri pon tak reti sangat nak reast ngan mamat nieh..nampak baik jek!1st thing aku buat, aku mintak die temankan aku beli adiah Ash.Okay..ape kesimpulan aku dpt mase kuar ngan Krie?Krie nieh mempunyai sipat yg pemalu..sampai aku naik malu.Ade sket2 macam boipren aku dulu laa..sbb die kan org Ganu jugak..so style cakap agak same...And then die nieh suke senyum...wooo..bab nieh aku suke la tgk sbb aku rase dak nieh murah rezeki ngan senyum die?Yg len?Hohohoho...only me la yg simpan..maleh aku nak cite byk2 pasal anak org..overall Krie mmg best orgnye...thanx le banje ek!Kitowang makan kat foodcourt, borak2 sementare tunggu Ash dtg.

Bile Ash dah dtg, borak lagik..n then pi turun kat Johny's pekena steamboat.Makan dan makan...sambil gegelak..N then sesedo dah nak kul 4.Kitowang naik atas, rayau2....pastuh Krie tolong belikan eskrem.Kitowang lak curik2 belikan adiah die...hahahahaha..So, dah makan eskrem n bg adiah...kitowang pon balik..jln gi komuter same2...oooppss..sebelum balik die kena teman aku beli ayam! Hahaha...beli brg dapur..kehkeh..kesian die!N then komuter aku sampai....Tata Krie...n aku pon balik ke umah...Sampai umah, ape aku nak cite?Aku masak mende yg dibeli tuh ngan ibu...Balas msg Izzy n Krie sesikit..Tgk TV...then..zzz..tido...

Sampai pg nieh...aku kuar gi amik spec n terus pakai..Nothing So special about it...hahaa...I'm just who I am..Opps.by the way pg td jek sms2 ngan Krie..itupun sbb die br sampai Ganu pg td..itu jek kawan2!Takde cite lelebey!Hahaha...caloooooo..


p/s: result kuiz aku, n lagu yg aku ngan Krie dok muak dengar kat foodcourt semalam.

Wednesday, September 15, 2004

What influences your style?

BuisFace


Business. You are a determined and logical person.
You prefer to wear something comfortable yet
stylish but something that won't get in the way
while you work. You aim extremely high but
don't give up on your dreams because you can
achieve every one of them.
[What influences your style?]

STTJ -MY SKOOL SONG

sttj sekolah kami..
bagaikan pelita ilmu
melalui teknologi
bergerak maju
amalkanlah nilai murni
pada nusa tabur bakti
bersopan berbudi mulia
sttj jayaaaaaa
kepada yang esa
kami berdoa
agar berkatilah
segala cita...hooiii!!!
sttj yang tercinta
jasamu takkan ku lupa
walau di mana pun jua
sttj jayaaa....sttj jayaaaaa!!!
(muzik ala2 sarkas + negaraku berkumandang)

Okeh..okeh...
Before I get too bz myself let me tell about half of my day.
Pg nieh, aku bgn awal.
Aiseh..malam td aku mimpi aku dating ngan Azhar Sulaiman?
Ohhh plzzz!!! Bukan taste aku pulak tuh!
And by the way, kan ke mamat nieh abg ipar kepade Rose?
Aiseh..takkanla aku intrested ngan classmate aku punye in-law!
Huhuhuh..macam nitemare pulak....kahkahkah..
And then, mase aku nak sms Ash utk ari nieh, Izzy sms.
Hantu betul, aku tgh pegang henset, die vibrate.
Teketar sket tangan aku. Hahaha...
Die tensen...sbb semalam Man U Seri jekk...
Ahahaha..aku pulak dianta berite gembira....Liverpool 2- Monaco 0
Marah la die...sakit jiwa die ngan result tuh!!
Then, aku tanye Yanie, die prefer aku pakai baju Elle aku yg purple tuh.
Aku ade ati jugak nak pakai baju Hush Puppies yg aku beli ngan Kak Sya tuh.
Tp there u are..aku pon rase nak pakai baju Elle tuh aje.
Malas pulak nak pk2 balik sal baju nieh..
Yelah, 1st time jumpe sure nak jadik presentable kan...
OOo.....by the way, aku nak start siap dlm kul 11 nieh.
Aku nak basuh sume baju yg kotor tuh so dat tak payah la aku bawak balik baju kotor lg.
Pastuh nak mandi, nak buat itu ini.
Tp still sempat lagik aku dok berchat ngan Izzy.
Ari nieh cite tah hape2..biaselah kalo org dah tensen sal bola.
Neslo ngan Whyda pon ade...
Whyda cite sal blaja die, yg len2 biaselah...
Aku nieh bukan ape, sementare leh gune sesuka ati internet, baik aku gune!
Pastuh, org cermin mate called aku..
Die cakap aku nye spec dah siap.
Alaaamaakk...cancel date ngan Izzy...aku dah cakap dah!
Kenalah aku balik Semban ari nieh jugak....huwaaa..
Takpelah....besok aku tgk ape aku leh buat..
Aku pon ank jugak settlekan pasal IA sume nieh...
Okaylah....got to go...
Aku jap gi dah nak kuar!
Kang tak pasal2 aku tak dpt settle keje aku!
Nieh kuiz aku lagik...hehehe...tiap2 ari aku buat quiz..
pasal appearance pulak...
Nieh kena cakap goodbye ngan Izzy nieh..
Pastu aku calooooo....len2 nnt mungkin next week aku akan cite kat kowang!
Byeee..see yaaa!!!
Aku cinta sekolah...so aku letak lagu sekolah kat sini!

Superstar

You represent... kindness.
"You represent... kindness.You're a very gentle, kind, and caring individual.
You truely care about people and are generally
well-liked. Though sometimes you may be
perceived as weak, you truely have a strong
heart and a good desire to help others."

[what feeling do you represent?]

SUPERSTAR –JAMELIA

People always talk about (ey oh ey oh ey oh)
All the things their all about (ey oh ey oh ey oh)
Write it on a piece of paper,
Got a feeling i'll see you later.
There's something bout this,
Lets keep it moving,
And if its good lets just get something cooking.
Coz i really wanna rock with you,
I'm feeling some connection to the things you do.(you do, you do).
I dont know what it is,
That makes me feel like this,
I dont know who you are,
But you must be some kind of superstar,
Coz you got all eyes on you no matter where you are,(you just make me wanna play)
Baby take a look around (ey oh ey oh ey oh)
Everybody's getting down (ey oh ey oh ey oh)
Deal with all the problems later,
Bad boys on their best behaviour.T
here's something bout you,
Lets keep it moving,
And if it's good lets just get something cooking,
Coz i really wanna rock with you,
I'm feeling some connection to the things you do,(you do, you do).
I like the way your movin' (ey oh ey oh ey oh)
I just get into the groove and then (you just make me wanna play),
If you just put pen to paper (ey oh ey oh ey oh)
Got that feeling i'll see you later.
Make your move, can we get a little closer,
You rock it just like you're supposed to,
Hey boy i ain't got nothing more to say,
Coz you just make me wanna play,

Haku rase cam dah muak dengar lagu nieh ade jugak…. Tp nak kate muak sangat tuh takdelah cuz aku dgr awal2 pg td.
Malam tf mase aku balik, aku dah blur sangat tak reti buat SM.
Aku try called Ena, die tgh dating ngan Azad.
Aku called G-da, die ade kat umah kat Shah Alam.
Aku called Amy, die tgh tido.
Last2 aku pon pening, tak tau nak buat ape.
Aku pon masuk bilik Ana, bincang ngan die sal nak gune computer.
Aku set jam kul 4.30..biaselah kena set awal…kang tak bangun pulak, lg lambat.
Tp sebelum tido still sempat nak msg2 si Izzy dulu…haha…gatal tak aku?
Alaaahh..ape nak marah..Izzy tuh setia ngan awek die!
Haku pulak mmg suke berkawan ngan ko wahai Izzy!
Ceria idup aku!
Setelah Izzy menarik diri nak pi makan maggi..aku pon tido lena skali…
Tepat kul 5 aku dah bgn dgn susah payahnye.
Celik jek mate Amy msg aku, tanye aku nak tak buat discussion ngan die.
Aku pon naik tingkat 7, jupe Amy pulak.
Abes diskas dalam kul 6, aku kejut Ana semayang Subuh.
Then aku gune PC Ana utk buat keje SM.
Lepas tuh, aku pasang la lagu mane yg patut utk pendengaran telinga aku.
Taknak kasik mengantuk.
Termasuklah lagu Jamelia nieh…..segar sket jenis lagunye.
Dak Ana nieh mane ade lagu rock, minah nieh jiwang gilos.
Aku tau Ana sure nak tanye aku sal memende sal mamat yg die suke tuh…
Tp cammane pulak, aku dah bz…nnt lah Ana, balik nnt akak dengar!
Pastu, sblm gi kelas…aku singgah KMC kejap.
Aku tgk ape yg patut aku tgk, iaitu email aku.
Then aku msg Izzy kejap.
Dalam kelas SM aku msg Krie, tanye pasal besok.
Why besok? Hohoho…sbb aku n Krie akan berjumpe esok beb!
Krie ade tanye leh tak aku dtg awal, since die nak jumpe aku kejap.
Aku bukan ape, nak celebrate besday Krie.
Aku nieh jahat jugak, Krie nak jumpe aku sowang.
Tp aku gi ajak Ash…pastuh aku ajak yg len2 skali.
Aku bukan ape, kang aku takmo Ash terase.
Ash yg dekat aku takmo jumpe…Krie aku jumpe pulak.
So, aku just buat jek ape yg patut.
Takpelah, besok pon aku dah decide nak jumpe Krie kul 12.30.
At least awal 2 jam dr time aku nak jumpe Ash.
At least boleh la kalo si Krie nieh nak dok berborak ke ape ngan aku.
Aku takut die jek segan, aku becok je nieh!
Okaylah…let’s talk about dat tomorrow.
Then….aku blaja laa…
Mase break aku gi beli karipap ngan susu.
Brade Suisse nieh aku rase nak gelakkan aku!
Die pernah panggey aku baby mase Kay ejek aku minum susu..hehe..
By the way, td aku order susu lagi..sure die nak gelak!
Tp aku mmg suke susu beb! Aku rase best bile minum susu nieh!
Then….Aku naik atas, Siva ngan Zul nak karipap aku…
Eleh Zul…malu2 konon….tp aku tau, die curik2 dgr sumthing aku cakap kat Kak Eja td!
Yg Kak Eja nieh pon satu..segan jek aku…
Ade ke die tanye, “Sha…apasal pakai baju kurung ari nieh?”
Aku tau nampak macam buang tebiat sket…sbb aku jarang pakai baju kurung.
Ari nieh org sound aku cakap aku “ayu” pakai baju kurung…
Aiseh! Segan acik!
Zul mase nampak aku pakai baju kurng dok senyum jek..
Awat, ingat awek lame ke? Hahaha…aku tau awek die suke pakai baju kurung n die mmg suke owang pakai baju kurung…tp aku bukan pakai sbb die tau!
Tibe2 aku rase angin nak pakai baju kurung kedah aku nieh ade…lame dah aku tak pakai camnieh!
Then bile dpt result SM jantung aku mulelah sakit.
Result teruk gile….haku segan tul.
Dah aaa Puan Rusini tulih see me! Kat depan kertas aku…
Aku rase segan…tp aku jumpe gak Puan Rusini….then aku discuss sal paper aku.
Puan Rusini cakap tulisan aku kecik, die tak suke bace…
Pastuh, die cakap lagik sal sbnrnye aku ilang marks sbb die maleh nak bace essay aku.
CEt….ramai gak dak marah since markah tak best….SM nieh kan subjective..ramai org yg len2 view..
Apepon lepas kelas SM aku masuk lab kejap.
Server down teruk ari nieh, so aku balik makan kejap.
Ari nieh aku makan gulai pucuk ubi dengan sambal ikan jek.
Tp dah culup kenyang la nieh…
Malam tak payahlah aku nak makan lagik!
Aku dok jek kat lab since manelah tau boleh pulak aku buat keje.
Tp satu hapah pon aku tak buat…yelah…server teruk sangat.
Aku dok men chat ngan Izzy jek keje (kowang prasan tak dah bape kali aku sebut name Izzy?)
Alaaa…sbb Izzy jek yg nak chat ngan aku kot…lgpun server down, aku rase dak Izzy nieh jek yg nak sabo ngan server aku.
He’s nice. Aku suke kawan ngan die. Lgpun dak Izzy nieh lagik tua dr aku, so…senang nak cakap. Aku pon suke bace cite2 die dan awek2nye itu…lawak pon ade!
Aku senang ati kalo dpt kawan tak perasan macam die nieh…senang bawak bincang. Taklah terpikir2 mende yg belum pasti lagik.
Oohohhooo..aku tak reply lagik msg Abg Mie…ampun! Aku bukan taknak balas…tp sibuk sangat…lgpun aku dah terdelete!
Camtuh jugak ngan email Haze yg tak bereply kerane aku sangat sibuk skang….biarlah Haze relax dulu dr ape2 berkaitan aku…aku harap ape2 pon jgnlah ko lupe aku wahai Haze! Wokeh?!
U’re wonderful…just like our schooldays…aku takkan lupekan ko sampai bile2…ko kan kawan aku!
Then, aku bertembung ngan Cik Sue nieh..alaamakk..die suh tanye dulu cammane prosedur sal internet. Senang kan nak lepas tangan? Kadang2 aku rase mentang2 aku nieh becok senang jek org nak suh aku tanye itu ini…aiseh! Haku tak bengan dgn ko Sue..cume bengang dgn server nieh!
Okeh…ape2 hal aku kena caloooooo dulu. Ade possibility aku nak jumpe Izzy besok, tp bile pk balik..hmm…mungkin jugak tidak. Tunggulah bile2 aku free Izzy!
Tp jumpe Krie…dah sure…dah pasti….hoho…nnt aku cite ngan korang sal date aku nieh ek! Wokeh..kena calo, mate aku dah sakit..
Nieh result kuiz aku lagik…
Tajuk die: what feeling do you represent?
Enjoy the song and my pix!

Tuesday, September 14, 2004

Hit'em Up Style

Woodstock

["Which Peanut character are u?"'

HIT'EM UP STYLE -BLU CANTRELL

While he was schemin'I was beamin' in the Beemer, just beamin 'Can't believe that I caught my man cheatin So I found another way to make him pay for it all


So I wentTo Neiman-Marcus on a shopping spree And on the way I grabbed Sole and Mia And as the cash box rang I thought everything away


(Oops)There goes the dreams we used to say (oops)There goes the time we spent away(oops)There goes the love I had but you cheated on me And that's for that now(oops) There goes the house we made a home(oops) There goes you'll never leave me alone For all the lies you told This is what you're owed

Hey Ladies When ya man wanna get buck wild Just go back and hit 'em up style Get your hands on his cash And spend to the last dime For all the hard times Oh when you go then everything goes From the crib to the ride and the clothes So you better let 'em know If he mess up you gotta hit 'em up


While he was braggin' I was comin' down the hill just a-draggin' All his pictures and clothes in a bag and Sold everything else 'til there was just nothin' left And I paid All the bills about a month too late It's a shame we have to play these games The love we had just fades away, away


(Oops)There goes the dreams we used to say(oops) There goes the time we spent away(oops)There goes the love I had but you cheated on me And that's for that now(oops) There goes the house we made a home(oops) There goes you'll never leave me alone For all the lies you told This is what you're owed


Hey Ladies When ya man wanna get buck wild Just go back and hit 'em up style Get your hands on his cash And spend to the last dime For all the hard times Oh when you go then everything goes From the crib to the ride and the clothes So you better let 'em know If he mess up you gotta hit 'em up

All of the dreams you sold Left me out in the cold What happened to the days when we used to trust each otherAnd all of the things I sold Will take you until you get old To get 'em back without me Cos revenge is better than money, you see


I miss u my blog!
Malam ari Jumaat ari tuh Sue ajak gi Secret Recipe.
Die nak gi kat Secret Recipe Alamanda.
Gileee...haku takleh ingat jalan beb!
Adedeh..mmg pening gak aku dibuatnye.
Last2...lepas penat sangat carik..
Aku rase Sue dah bengang...die pun terus pecut gi Bangi,
Sampai jek, terus order makanan.
Sue makan lasagna, aku makan chicken kebab.
Hohohoho....kali nieh tak jadik macam kat Timesquare dulu
Kehkeh...kat Timesquare dulu mmglah kenan ade yg melayang.
Perrgghh...kali nieh aku kenyang beb!
Tp mase kat Secret Recipe aku dpt sms.
Abg Ijan rupenye.
Hmm...takleh komen byk kat sini.
(kowang jgn nak nyibuk nak tau rumahtangge owang..hahah)
Tp cukupla aku kate Kak Sya nieh bertuah dpt sowang hubby yg sangat caring!
Blk2 aku tgk Mesia Idol ngan Esther, Ira ngan Sue.
Sempat gak tgk Andrew ngan Dina nyanyi.
Andrew nyanyi hampeh, tp Dina best.
And lepas tuh haku balik n tido.
Pg2....bgn ade miskol (aBeL: 1.04 pg)
Ape kena ko abel?
Tgh angaukan honey ke? Hahahahaa...
And then awal pg esoknye aku bgn lagik.
Dpt sms and call Abg Ijan di awal pagik.
Same thing all over again.
Sambil tuh aku melayan lagu2 rock kapak.
Sbb konon nak siap pergi ke kelas ganti Mr Azwan.
Betape hancurnye ati aku kawan2...
Sebab bile aku called Ayaa..rupe2nye kelas aku cancel!
Hampeh.
Balik tuh aku terus gi kat bilik Ana.
Aku burn sampai 4 CD.
Tibe2...

"Hehe..hi sha! Saje testing kacau ko nieh. Eh? Mesti ko pelik...'sape la mamat ni?' aku bg hint..MAN UTD 4EVER. Hahaha.Kenal dah?"

Sapo pulak nieh?

"Hehehe..aku bgtaula...aku sian tk nk kasik ko pening2 pikir...sape lg kalo tk...ez the man!surefire the nivk..":-)

Dan aku pon merepek meraban bersame Izzy...
alamak...mmg best jek kalo ckp2 ngan die.
Yelah...slalu naaa gaduh!
Sampailah ke malam, mase dak Izzy nieh bg update sal EPL matches kat aku.
Yeay....cayang ko Izzy!!
Dah la Liverpool menang lawan WBA 3-0....
Man U seri jek ngan Bolton...hahaa..
And lepas aku tgk Queer Eye...aku pon tido dgn nyenyak sekali!
Esok pgnye, aku bgn awal.
Breakpfast ngan ibu ngan ayah.
Aku takkan lupe saat2 macam nieh.
Aku slalu windu saat2 macam nieh.
Sronok beb...bile ingat yg kite ade mak ayah lagik.
Eh, emo pulak aku kan!
Wokeh...adik2 ngan ayah aku go gotong royong..
While aku ngan mak aku gi pasar.
Shahmi nak makan mee kari, jadik kenalah aku shopping sket2 makanan nieh.
Kenalah pi Pasar Besar Seremban.
Dan bile dah balik, aku teruskan memasak.
Lepas makan pulak, aku kena siap2..
Nak nganto Shahmi pi terminal.
Lagik satu Atan mintak aku belikan beg sekolah die.
Adik pulak mintak aku belikan buku Harry Potter yg version Melayu tuh.
Okeh....byk gaklah terspend utk adik2 aku yg terchenta nieh!

Wokeh...what happened then?

Lepas tuh aku pon balik umah leee...takde mende sangat aku buat. Adeh...bosan la taip blog nieh kalo ade mistake.! Susah nak enter kalo asek ade space! Chet! (iklan jap)

Balik umah, aku pon melepak ajelah. Sbnrnye aku terbayang2 langsir yg ibu tunjuk kat aku. N then ayah pon ade cakap kat aku pasal cermin mate die dah rosak. Aku pon decide nak ajak ibu pergi kuar Seremban since cuti Israk Mikraj menjelang tibe.

Pg esoknye aku pon kuar lah. Aku dah tempah pon langsir tuh. Warna macam pink peach ade gambo daisy kecik2. Ade ribbon pulak tuh langsir tuh! Hahaha...mak aku terkejut ngan pemilihan langsir yg mmg sangat peminin. Sure mak aku tak sangke anak die peminin gak!

Mase betulkan spec ayah, aku pilah check aku punye mate. Haha! Amik aku sekali! Power aku dah cecah 2oo rupenye...Ya Allah....teruknye...tak sangke mate aku dah teruk sangat! Aku pon kenalah buat spec baru since mate aku dah teruk. Ibu pon terkejut. Die macam kesian kot kat aku sbb slame nieh bile aku cakap aku sakit die dok marah aku. Hehehe....macam2.

Berjalan ke sane ke mari di Seremban dalam ujan membuatkan aku pening. Tp aku gagahkan berjalan nak tgk brg utk2 interior bilik aku. Aku dah decide kalo boleh nak buat bilik aku tuh cun sket.Kire okaylah tuh kan? Nanti aku story laaa...

And then, aku amik komuter from Seremban balik UNITEN. Sampai2 jek UNITEN, ujan lebat gilos. Aku sampai jek terus buat test SA. Lepas test SA aku terus balik apartment..sakit pale la beb!

Aku tak gi IA. Tp aku gi HRP ari nieh. ATP pon aku tak gi since byk tul mende aku nak buat. And aku rase sepjg bbrp ari nieh aku rajin tul men sms ngan Izzy. Adeh...syok gaduh ngan ko Izzy ooii!!

Ari nieh jek kurang sms. Sbb....ari nieh aku chat ngan die. Wahai Izzy....harap ko bahagie dgn awek a.k.a senior aku yg tersayang! U deserve the best bebeh! Okaylah..tak byk cite sbnrnye..sok byk kot...nnt aku cite besok....

Nie kuiz aku buat kat quizilla lagik. Tajuk die "Which Peanut character are u?"

Aku suke jek quiz quizilla nieh...siap ade gambo lg!

Anywayz, lagu nieh...aku suke sbb ibu suke. Aku suke sbb Dina nyanyi...aku suke!