Sunday, October 24, 2004

Careful with Hearts Cik Sha!!!


DIA -SHEILA MAJID


#Kata demi kata terjalin dengan indah
Untuk menguraikan maksud hati
Kuberanikan diri untuk memulainya
Tapi mengapa bibirku tak dapat bergerak terasa berat
*Oh malunya hati ini bila kuingat saat itu
Kami hanya saling berpandang
Dan terdiam terpaku
Oh bulan hanya dirimu yang menyaksikan segalanya
Oh bulan tolonglah daku katakan padanya
kucinta dia.......oh..........
Back to # and *
Oh bulan oh bulan katakan padanya
Kuberanikan diri untuk memulainya
Tapi mengapa bibirku terasa berat
Malam pun kian berlalu
Kami saling terpaku
Diam seribu bahasa
Hilang semua kata yang terangkaikan
Oh malunya hati ini bila kuingat saat itu
Kami hanya saling berpandang dan terdiam terpaku
Oh bulan hanya dirimu yang menyaksikan segalanya
Oh bulan tolonglah daku katakan padanya kucinta dia




Yg diperlukan dlm p'cintaan ialah dipercayai, tetapi dlm p'shbtan ialah dimengerti.ada tmpt dimana ada cinta dimulai dan ada tmpt dimana cinta diakhiri dan cinta x meminta apa2. 1108-24102004


Hoho!!!kalo nak cakap sal terkejut, aku la manusia yg paling terkejut dpt sms nieh..haha!!Ape jadah aku dpt mende nieh kan?Sape pulak nak bg?Gua solo lg bebas! hehe..biar betik?!Tp inilah die tepat kul 11.08 am nieh aku dpt sms nieh. Dr sape? Weeih…jgn pakai serkap jarang ngan aku..huhu…tembak2 pun biar logic sket..Hmm….tak payah la kowang teka sbb tekaan kowang akan hanye menyakitkan ati aku. Hehehe..sms nieh dtg bukan dr manusia yg turun dr kayangan, ataupun sumone yg aku expect. Sape lagik kalo my sahabat .Mr Hilmi a.k.a aBeL. Apo kono ko oghang kampung oiii? Aku reply sms die, aku sound sket asal jiwang ngat. Die cakap, jiwang ke ayat tuh? Die rase biase jek.Huh..apo2 yolah aBeL oii….den pun maleh nak cakap dah.Ekau mmg mamat yg jiwang!Hahaha…Anywayz, wish u the best laaa ek!smoge pjg la jodoh bersame awek tercayang.
Wokehh?Ape mau cite.


Lame aku tak menaip blog nieh semenjak Rombongan Cik Sha Ke Rumah Puan Syariza ari tuh. Hahaha..bab aku gi ari tuh aku cite kendian...nieh aku nak cite sal liriklagu kat atas nieh. Aku pelik asal die tulih lagu nieh from Reza, sedangkan lagu nieh sbnrnye from Sheila Majid. (yg aku dengar version Sheila Majid la) Mungkin Sheila Majid nyanyi balik ke lagu nieh? Hmm..aku pon tak tau nak cakap laa..tp lagu nieh mmg catchy. Minat tul aku nak nyanyi..sbb tak payah laaa Cik Sha tarik suara panggey ujan kat dapur..hehe... Lagik2 malam smalam aku tgk Dari Studio 1 Misha yg nyanyi. Adehaaaii..kiutnye engkau Misha tp kuat ngat ko menangeh sampai takleh menyanyi ek... Geng aku laaa nieh...kuat nangeh... As a matter of fact, smalam lepas tgk Misha mase online pon aku nangeh...huhu.Leceh aaa skang, balik2 nangeh jek...mende kecik pon nak nangeh. Walhal bile sampai prob gabak2 slame nieh tak pulak aku menangeh. Adeehh....apasal? Dah kena penangan ape? Penangan bulan pose ke? Hoh..tak jugak...tp sem nieh aku mmg lembik sensitif! Huhu...ape2 jek la Cik Sha...jgn jadik Kassim Selamat sudah. Okeh...what's the story? Hmm..leceh leeee aku dah taip mende nieh dua kali sbnrnye.Penat dah menaip bile tak terpublish aiseh!
Hmm..aku rase mesti nak tau kan cite sal aku gi umah Kak Sya ari tuh. Yelah yelah aku cite laaahh
Aku betolak cam biase, tunggu kat KL Sentral.Krie abes exam kul 5, so kenalah tunggu kejap. Alerrr..normal la tuh...kalo ngan die nieh mmg kena tunggu...hahahaha.. (ooppss) Penat tunggu tuh tidaklah cume rimas sbb ramai sangat salesman dtg ari tuh. Aku nieh penakut sbnrnye hehe aku mmg tak suke salesman approach aku.Rase cam susah sangat nak tolak laa cepat ngat aku kesian! Tp kalo depan salesman tuh sure die ingat aku tak kesian. Sbb aku slalu wat muke garang jek depan salesman dm ati sapelah yg tau kan! Sampai je Krie aku dah prepare ngan tiket...konon dgn harapan takyah la lambat sangat nnt. Tgk2 rupenye train delayed bekalan elektrik terputus kat Serdang! Adeh..sedih tul lame sangat nak tunggu. Sampai Krie leh pergi solat n dah balik pon train still tak dtg. Aku tensen tul. Dah la ramai org nieh. The 1st train mase tuh tak dpt naik sbb full. 2nd train br dpt naik.itupun masuk jek badan debab aku terus full. Naik..berdiri..biaselah.


Tp sampai Bank Negare kena rempuh tuh...adedehh...tuh yg tak larat sakit tul badan kena tolak. Aku sebelum tuh dah bajet sure penuh. Lgpun Cik Sha kan peramah..dlm train sempat agik berbual ngan ade akak tuh. Die la bebel kat aku, die cakap sure penuh kat Bank Negara. Dan terbukti laa ramalan kami tepat belaka (ecewah macam lagu Umbrella pulak..hehe) Penat sangat rase mase berdiri tuh.Bukan penat ape...tp penat ngan ragam manusia nieh, kadang2 selfish.Tp biaselah...what do u expect....public transport maaaa!!!Okay...sampai Rawang, kunyah Famous Amos.Sebbaik ade beli mende alah tuh...kalo tak cammane agaknye. So, makan la yg tuh dulu. Lgpun called Kak Sya, dowang tgh semayang. So, tunggu jek aaa kat situ sampailah...
"Assalamualaikum"


Hehehe..aku ingat mamat Bangla mane bawak payung (ooopsss..jgn marah!) Abg Ijan rupenye...yelah, time tuh kan ujan lebat gilos.So, kenalah dipasskan payung..akak sowang tuh dlm keta. Hakhak...dis is the bes part kot for that day.Sedey tul la ngan escort aku sowang nieh...
Ade ke bawak payung die sowang jek....muwahahaahahaa..Tak gentleman betul laaa...
Hehehe..takdelah, aku tak kisah sbrnye...aku kalo dah jupe kawan mane ade aku kisah. Ujan ke ape ke same jek kat aku...kejap jek aku bebel pon. Then, sampai jek umah Kak Sya kitowang solat dulu...br makan. Yummyyy..biaselah Kak Sya nye masak ayam nieh mmg aku suke pon. Dah makan2..dok borak kejap..tgk Astro...


And time utk menghantar Krie balik...Mase kat komuter tuh br decide nak gi bukak pose sok tuh same2.Then die balik, aku stay umah Kak Sya. Kitowang borak sampai about 2.30, then br masuk tido.Hehehe...kesian Krie...aku tak reply sms die until about dat time...Die pon dah tido agaknye..Ecewaaaah..kononye both Puan Sya n Cik Sha nak bgn kul 5 utk sahur..Ape sekali tak terjage langsung..hehe..Tau2 jek aku bgn tgk Kak Sya tgh lipat baju.Ari ujan lebat..hehe..patut pon sedap sangat aku tido..kihkih..Lepak jek aaa...nak wat cammane agik..Sampai dlm kul 5.15 aku pon berangkat...Lgpun time tuh Abg Ijan nak balik keje.


Then...naik jek aaa komuter.Fuuuhhh..sebbaik takde pape yg berlaku lagik kali nieh. Aku keluar train nampak la ade mamat Bangla eh,silap...ade lah mamat nieh pakai baju biru kuar train.Masam jek muke..uiks? Apasal ek? Lambat naaa die nak senyum ari tuh...hmm..Tp takpelah, dah senyum pon..okeh aaa tuh..Pelik sekejap jek...lepas tuh okeh aaa kot (kot?)Hmm...makan kat Midvalley nye food court.Nape pilih situ?Sbb setaunye situ leh dgr azan...and I'm more to Malaysian food kalo nak bukak pose nieh.Makan nasik jek aaa senang.Then, lepas makan gi solat. Lepas tuh jalan sat then gi Baskin Robbins..hehe..Best tak? Aku kan mmg gile eskrem..hehehe..Regular Scoop Triple Treats...yeay!Rasberry Cheese, Love Potion, Chocolate Chip..hihi...Lepas makan eskrem aku melepek lagik kat tpt duduk tuh.Huhu...aku nieh dah makin gemuk...asek melepek jek..Perut nye spare tyre dah byk dah..Huhuh...org pose kurus, aku pose gemuk lagik debab!


Balik tuh...naik komuter laaa...Hoh..paper bag yg Kak Sya bg tuh aku pakaileee...Dah kate satu lagik paperbag aku yg Levi's tuh dah terkorban..huhu...Sebbaik ade owang bawakkan...hehe...bestnye!Mekasih la kat owang yg tolong bawak tuh ek!Dah le tolong bawak sampai train sampai pun tolong pegang..Tengkiu...tengkiu....hehe..


Balik tuh, aku tido...Awal pg tuh, dlm kul 7 br aku bukak buku HRP. Sbb mase sahur pon rase maleh nak bukak mate....hoho..amacam, pemaleh tak aku? Aku sahur.aku solat..then aku terlelap balik.. Tuh pasal gemuk!!!Aku buat HRP..Hmm..kire owait laaa...Tp yg best tuh kan...Mr Zaihan leh mintak nak tangkap gambo kitowang dulu b4 exam.. Hahaha..jd artis kejap Cik Sha...(kalah Sharifah Aini...oooppss) Tp lepas tuh pulun laaa... Essay okay...tp part MCQ tuh aku tak jamin.


Errrkk..Smalam lepas final aku gi library...online gebang..windu kat gebang.. gk2 ade lak nick wet020090 tuh kan....hoho..Leh laaaaa layan gebang sat. Dah taip blog…tp leh lak tak dpt nak publish...huwaaa..Make ari nieh aku menaip lagik leeee..Then, aku balik..rehat jap.Semalam gi Pasar Ramadhan Serdang...Tp bukak pose kat masjid...


Pastuh malam tuh aku pakai YM, chat ngan Eriy n Krie.Hmm...ape cite?Taaahh...smalam takde mood sangat laaaa...Ade aaaa sbbnye....maleh gua nak cite..Aku simpan la pulak rahsia aku ek?
Hehehe...adelah..secret..takleh cakap ngan sape2 nieh...Sebbaik kuat jek tak cakap kat sape2 lagik..Okeh...tuh jek kot..ari nieh lepak..tak study SM agik..Nnt laaaa aku study. So, see yaaaa...bile2 lepas SM sok aku try tulih blog...Tatatiti tutuuuu..wish me luck for tomorrow!


p/s:image sumbangan Ira...cun tak?jgn jeleeeessss..hehe...

Thursday, October 21, 2004

What kind of friend are you?

Knowing everybody is being full of love...


You are everybody's friend!!! Yay!!! You like
talking to thousand of people...you're friendly
and always up to a party!!!

HARAPAN RAMADHAN -RAIHAN

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan
Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Ecewaaahhh...bile nampak lagu Raihan...macam insap sangat laaa aku ek..hehe..
Dis is my fav song....sempena Ramadhan.
Dr aku sekolah lagik, mase mule2 lagu nieh kuar aku dah jatuh ati ngan lagu nieh.
Bukan ngan Man Bai...tp lirik lagu nieh..diulangi...bukan ngan Man Bai...tp lirik lagu nieh.
Hmm...what to story?
Smalam aku langsung tak online kan.
Sbbnye aku sangat bz lagik bz.
Niehpon patutnye aku bz.
Tp aku taknak bz.
Everytime aku abeh jek exam mulelah mood aku tak baik.
Biaselah, kadang2 bile kenang2 balik zaman sekolah dulu takdelah aku bangang camnieh.
Skang menjadi2 pulak bodoh aku.
Blaja pun takleh wat exam.
Cik Sha...Cik Sha..ape nak jadik nieh!
Huhuh...sbnmrnye meluahkan rase sedih yg terpendam.
Kalo tidak kerane Cik Suriati Sarajudin...sure aku dah balik apartment melalak nieh
(Bukan Suhaila Sharun...hehe...dah dua name kawan Su, leceh betul)
Adeeh..ari nieh aku exam International Accounting.
Encik Faizul yg jage exam, bukan Mr Azwan.
Adeh...lecturer aku takde aaa pulak!
Aku pon mengong, napelah tips aku cam hampeh.
Ade dak leh jawab senang jek...tp aku nieh dok menggaru nak jawab!
Semenjak masuk UNITEN nieh aku mmg tak bijak laaa..
Kadang2 aku pon heran, nape tibe2 aku leh jadik bodoh camnieh.
Huh...sekolah dulu tak blaja pon gua score.
Scorer cemerlang pulak tuh! Ade time jd best student lagik!
Cammane skang kantoi gile2 punye?
Huhuh...teruk jugak penangan UNITEN nieh ek (eh, UNITEN ade tangan ke?Hehehe)
Anywayz, lupekan soal exam dulu.
Aku takmo mengspoilkan ari aku dgn memikirkan exam yg kurang best nieh.
Aku nieh kat library, ari nieh lepas exam aku dok sini.
Tak dapek acik nak dok kat lab sbb dak2 registeration umah!
So, no MSN ek frenz....aku masuk nieh pon kalo free jek.
Tak freen maknenye tak payah leee aku masuk ek!
Nak exam lagik Sabtuh nieh.
N then ari nieh aku bercadang ke umah Kak Sya.
Tgklah..ptg sket karang.
Kena tunggu si Krie abeh exam.
Adehh..sure muak kowang bace name die dlm blog aku kan?
Alaaa..wilexlaaa...dah kate die kwn aku kaann..
Adeh...lgpun sementare nieh jek aku nak jumpe die galak2.
Lepas nieh aku dah pindah, sure dah jauh...ntah aku dgr cite sal die agik ntah tidak.
Dan kawan2 ku yg len2...ntah aku dgr cite ntahkan tidak!
So, kul bape nak bertolak?
Kul 4 lebey kang kot...tgklah cammane.
Aku pon tgh blur2 lagik br lepas exam.
Semalam aku dah bayar yuran, buat id and dpt tiket exam (yiipiii)
Pastuh aku melepek spjg ari dek sakit kepale...
Ptg aku gi Pasar Ramadhan Bangi ngan Sharina n Suhaila (lagik satu Su)
Aku beli nasik kerabu Kelate...amboi..bestnye..enjoy aku makan!
Huhu..tp aku buat rekod smalam pest time ver aku pakai baju kurung pi Pasar Ramadhan.
Hampeh tul dak2 nieh gelakkan aku..
"Shaaa...ayunyeee koooo"
Hampeh..hampeh...puih..puihhh..
Ade ke...malu tul aku!
Dah aaa smalam kena kaco agik...adeh..mmglaaa.....baju kurung Kedah..siap bertudung matching...haha..nampak cam pompuan Melayu Terakhir aku!
Hehehe....sebbaik yg kaco aku tuh mase bulan pose..kalo tak sure Cik Sha pergi menggedik..hakhak (cakap jek lebey...dlm pd tuh tak reti pon..hehe..)
Pastuh, balik..bukak pose..Maghrib.
Then gi masjid terus.
Aku nak tanye kowang, ape yg lawak sangat sal bukak pose kat masjid ek?
Hahaha..soklan cepu emas Cik Sha kat kowang.
Kalo kowang rase lawak gi bukak pose kat masjid...kowang gelak la sampai mati.
Sbb semalam ade owang gelak2 kitowang gi masjid.
Anywayz, hina sangat ke gi masjid tambah pahale?
Nasib baik pose..kalo tak cepat Cik Sha nye mulut laser sampai..
Huhuh...Cik Sha makin garang aaa..
Takpe, ptg kang jumpe ubat...hehe.
Nak gi balik, rest nieh...kang nak gi dah.
Br dpt sms Krie td, die jd gi..
Pg td enjoy sahur lauk sup sayur ngan dak2 nieh..
Ari nieh kenalah dowang idup tanpe ku sekejap..
Tak gi Tarawikh le ari nieh..
Nak jumpe mak budak...ngan pakcik budak..hehe...
Pakcik budak tgh exam nieh....adeh..kena wish la kejap.
Okeh aaa..til then...chow dulu...tata....
Slamat berpose...
p/s: result kuiz aku yg ceria

Tuesday, October 19, 2004

Who is your ideal anime couple?


Sakura and Syaoran! (from "Card Captor
Sakura")

I'TIRAF -RAIHAN

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu
Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar(arabic verse)
Ila hilis tu lilfirdausi ahla
Wala aqwa alnnaril jahim
Fahabblitau batau wafir zunubi
Fainnakarob firul zanbi azim
Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku
Oh Tuhan ku
Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu
Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu

Hahahaha..awat? Terkejut nampak lagu nasyid?
Mmmg laaaa...pg td lepas sahur, aku tgk Al-Kuliyyah.
Org sume tido/study aku dok depan TV, menginsapkan diri...hehe.
Takde aaa..ari nieh sahur aku makan byk.
Yelah, mungkin dek aku rase syiok nak makan.
Ari nieh ade Ira, Su, Intan n Suzy.
So, takdelah aku ngadap muke basi sendiri nak makan.
Lauk? Laaaa...yg beli kat Pasar Ramadhan smalam...
Panaskan balik.
Tp kan, aku rase ralat sket ngan lauk pisang mude tuh.
Sbbnye? Ye aaa...aku bajet lauk tuh leh elok agik..
Tp, cam dah bau sket pg td.
Aku sayang, so Su panaskan ajek, then makan.
Lantak laaa..basi tak basi..malam nieh aku idup lagik..hahaha...
Tak mati punye, bak kate Ira...ahahaha...
Sedap jek aku melantak...dah kate fav aku..
Okeh...cite sal makan sure lapar kan.
Takmo la cite sal makan.
Ape aku buat lepas sahur?
Aku tgk Al-Kuliyyah ngan Al-Hidayah.
Hehehe...bulan pose nieh aku alim sket...
Serius wooo!!! Tak caye ke?
Believe it! (Dgn intonasi Ripley's)
Hmm...aku sbnrnye ghalit tgk Ustazah Siti Bahyah tuh (semenjak kawan ngan Mances, aku reti word nieh..hehe)
Ustazah tuh cam beriye kalo cakap.
At times aku tak berkenan sangat, tp bile dengar balik..macam best pulak die cakap.
So, lepas Al-Hidayah aku balik bilik...Subuh.
Then aku tertido balik..huhu..
Aku bgn, tp lepas tuh aku tertido balik.
Gitulah hendaknye sampai kul 12 tgh ari...hahaha...
Lame tak aku tido?
Lame kan?
Sbnrnye kul 2 pg...ade owang called aku.
Sape? Krie?
Nooo...nooo...bukan!
Ade aaa..kawan aku tuh (name kena dirahsiakan atas sbb2 keselamatan)
Ade hal serius sket die cite.
Aku wisau sbrnye.
Susah aku nak lelap lepas tuh.
Wisau sal die aaa...aku dgr die nak masuk wad.
Hmm...tercegat jek kelopak mate aku pg td.
Menjelang ngantuk, dah kul 6.30.
Aku bgn..mandi.
Bajet konon nak kuar duit.
Tp tak terkuar...apasal tah aku maleh sangat.
Aku cam takde mood nak bayar yuran nieh.
Revenge ke?
Taklah...sort of kot..
Pastuh, aku gi lab.
Dgn harapan aku nampak my mister penasihat, MR. Izzy.
Hehehe...tp die takde..
Oooooo Izzy...mano kau?!!!
Aku tunggu sampai ke ptg die takde.
Aku cam bad mood ari nieh.
Awal2 tuh Yati tegur gak, aku bad mood ke ape.
Ntah aaa...mmg bad mood mengenang ATP semalam.
Ditambah pulak dgn aura jeles aku yg makin menjadik2 skang nieh.
Huhu...cakap sal aura jeles...aku makin teringat kat mister penasihat.
Die bebel kat aku semalam...hehe..
Nasib baik bebel dlm MSN...hoho...
Aku dah angau sangat ke Izzy?
Mane ade aaa...aku biase jek..cume skang slalu overjoyed over sumthing yg kecik2.
Apasal? Nak back to the topic nape aku jeles?
Hmm...ade laaa...tp skang aku makin kuat jeles aaa..
Apsal tah...
Aku kena ctrl jeles aku nieh...nieh jeles bodoh namenye.
Huish...tah hape2.
Eh, teringat aku kat Haze (Haaaiiii)
Aku chat ngan die ari Ahad ari tuh.
Anywayz, thanx Haze, wish aku happy belated buzday.
Terkujut aku ko tau besday aku...thanx a lot..
Hmm...ptg sket td, aku chat ngan Krie.
Die bukak MSN ari nieh.
Aku pon terkujut....tp takpelah..aku chat ajek.
So, ape intipati chat aku ngan die?
Loooo...tuh pon nak tau ke?
Hmm...yelah...yelah...aku story.
Aku mungkin nak gi umah Kak Sya ngan die nieh.
Aku nak gi buke sane.
Aku bajet sbnrnye aku takkan jupe Krie agik.
Tp tah aaa...tetibe jek happened.
Lagikpon mmg aku nak gi umah Kak Sya, die dah ajak.
So, Krie kire meneman aku jek aaa...
Hmm..lgpun die sendiri cakap nak bukak pose ngan aku kan.
Harap tak nampak ngade laaa aku...
Aku lately slalu wisau sangat cam aku ngade ngan die.
Frankly speaking, aku comfortable ngan die...
Mmg laaa takde pape, tp aku suke kawan ngan die nieh.
Die sumone yg best n boleh dibawak berbincang.
At least aku takyah kena cover sangat.
Same macam Mr Izzy (adeehh...aku sebut agik name ko Izzy)
Hmm..I luv my prens...macam ari nieh.
Aku, Su n Ira gi buke n semayang tarawikh kat masjid.
Best gile...walopon makan sempoi.
Berkat aku rase..
Lgpun semayang kat UNITEN lg best, imam die best.
Tak macam kat umah br aku nieh nye Imam...laju semacam jek.
Tak feel...
Lepas bukak pose...tarawikh...kitowang pi Mama Chop Papa Grill.
Maaakk aiihh....besornye lamb!
Slalu takde aaa besar sangat..
Leh aku makan...
Ari nieh aku lembab gile makan mende tuh.
Aku sahur air jek aaa pg nnt.
Dah kenyang bangat!
Anywayz, aku kat umah Su nieh.
Gune laptop Ira menaip blog.
Aku nak chow aaa...kang lame sangat gune laptop owang.
Td kawan aku dah called, die tak masuk wad.
Hepi aku die sihat..
Tp aku still wisau sal die..
Aku harap die sihat...
Lepas nieh aku dah takde...huhu..windu...windu kawan2...
Okaylah...aku kena tido.
Sok nak bgn awal.
Nk bayar yuran.
Nk kuar duit, buat ID.
Macam2 mende aku kena buat nieh.
Okaylah....gtg..see ya eberibadi..
Nieh kuiz aku...adeh...sakura kee?!
Yeay..hepinye akuuuu...

p/s: nak bermimpi leh taaakkk...? Eriy kate aku mengharap..yeke?

Monday, October 18, 2004

What's your ideal pet?

Your ideal pet is a cat!


CAT! Meow... Elegant,with an own will. Cats are
cool and they are independent. When they want
to cuddle they come and if you want to, and the
kitty won't, it will show you her claws.

A PROMISE I MAKE -DAKOTA MOON

Girl, you're every breath I take
Oh baby,
Your love rules every move I make
Oh baby,
And I know that you can't read my mind
And baby, maybe I
Don't say it as often as I should
But I really want it to be heard
When I say I love you that's for good
You have my word
That day after day after all
I will always be true
That's a promise I make to you
You, you take this heart of mine
And make it better I need you to
Come and walk with me through this life
Forever And I know these words are long over due
And baby, maybe I
Don't say it as often as I should
But I really want it to be heard
When I say I love you that's for good
You have my word
That day after day after all
I will always be true
That's a promise I make to you
I may hold you I may need you
I may want to
And baby, maybe I
Don't say it as often as I should
But I really want it to be heard
When I say I love you that's for good
You have my word
That day after day after all I will always be true
That's a promise I make to you
A promise I make to you
A promise I make to you

Hehehe...lawak aaa bile membace balik cite poyo aku kat kowang nieh..
Rase cam tak caye jek itulah Cik Sha yg telah menaip dgn susah payah dan tekun sekali.
Kehkeh...biar beeetiiikk?!!!
Tp itulah diee..aku yg poyo lagik gedik nieh...menggedikkan diri di blog sendiri..kalo tak blog aku blog sape lagik aku nak gedik..baiklah aku gedik kat blog sendiri kan?
Huhuhu...sambungan cite HARI TERKEDU SEDUNIA atau lebih tepat lagik buzday aku?
Hehehe...aku tau ade yg nak tau sambungannye..
Alahaaii..lepak laaa..takkan lari Cik Sha dikejar..
Maklumlah...badan dah la byk lemak, berat pulak tuh...debab jek..hehe..manelah kuat lari...
Hahaha..sebelum aku merapu meraban...meh kite cite eeeekkk...
Itu hari aku stop cite aku kat mane ek?
Ooo...pasal adiah tuh...
Hehehe...alaaa...kalo kowang yg bace nieh...sure kate aku mengade..
Sebenarnye aku dpt jam utk buzday aku ari tuh..
Wokeh aaa tuh kan..since ade owang tuh die kate takleh beli adiah utk aku...hehe
(yelah...die nak kena perabis duit beli wallet Guess..hehe)
Aku dpt sebuah jam..yg boleh diletak die tepi katil aku..
Rupe jam tuh berbentuk dua bijik tayar...dgn skrudrebar n spanar sebagai jarum..
Sekali imbas sure kowang tak caye adiah nieh utk pompuan..hehe..
Mmg masculine abeh...hehee..
Agak2 apasal la aku dpt adiah ganaz nieh ek?Huhuhu..aku sendiri pon tak tau..
Agak2 ape yg buat aku gelak sal adiah nieh?
Hahaha..ape lagik kalo bukan price tag yg still terlekat kat bawah adiah tuh!
Laaaa...tak tanggal rupenye?!
Brape kos die? Hmm...takleh bgtau..
Tp...pd aku the price doesn't matter...
In fact aku rase terkedu jugak sbb adiah die bg lagik mahal dr yg aku bagi...adedeh..
Anywayz, thanx Krie for the present...!!
Aku balik umah...train delayed...sampai dlm kul 11.
Huhu...best ke buzday aku ek?
Aku sampai2 jek...dpt peluk skali...cium skali...
Siape peluk aku?
Krie? Ooopppsss....silap..silap..
Org yg peluk aku ari tuh sape lagik kalo bukan si jeles....Adik.
Biaselah, Adik kalo nak menunjukkan sikap penyayang die nieh bile2 dua adik2 aku yg len takde...mulelah die manje terlebey!
Malam tuh jugak riba aku nieh lenguh dibuatnye...berat tul kepale Adik nieh...nak manje2 pulak..
Tp at least aku syok...sbb Adik pon memanjekan aku...huhu..
Tibe2...tgh manje2..
Tiitt...tittt..tittt (special message tone nokia kuno 3210)
Sape? Krie!!!
Msg...tanye dah sampai...(yelah, sbb aku miskol tande aku dah sampai)
Then..."Kim salam kat Ana ek. Hehe."
Huhuhuhu....tuuuunggg...3210 aku jatuh atas tilam...
Aku pon terus tido...maleh nak tgk dah..
Apasal tah aku maleh nak tgk henpon sendiri....huhu...
Zzzz....zzzz..zzzzz...
Sok paginye...aku dpt call dr Miss Yati..hehe..nak tau cite ek...aku dah cite..
Ptg, aku dpt call dr Encik Izzy..hahaa...sowilah Izzy...mase tuh mak aku tgh mengendap nak tau cite aku..so, aku takleh cite sangat ngan ko...kang mak aku sure nyibuk nak tanye..
Mlm...dpt call lagik..
Sape call?
Ray!!!
"Awak...selamat hari lahir"
Adeehh..terharu...terharu...rase cam tak caye jek..
Titt..titt....sms pose...sms posee...sms posee lagik..dan kul sms pose..
Tp aku takleh pose pd ari pertame pose!
Alamakk..hancur hatiku...
Tp aku masih cenggitu laaa...tak pose aku sibukkan diri nak masak...
And ptg ari pertame pose...tgh aku nak masak lauk kangkung...tibe2...
"Macam sedap jek mende nie..."
Aku pon pusing...and...nampak...Shahmi!!!
Yeay...hepinye aku adik aku balik..
Cam tak sangke jek die depan aku....
Aku pon sempat mengade lagik...and terus memasak.
Mmg arituh mewah makanan kat umah.
Ibu ngan ayah senyum n gelak jek tgk sume anak dah balik.
Hehehe..aku pon cam tak caye sume adik bradik aku ade ari tuh.
Huhuhu..silap emo...nangeh aku kat situ...
Biaselah, kalo dah sume balik..penat la riba aku..
Masing2 dah besar..tp nak baring kat riba lagik..hehhe..
Awal pg esoknye...sblm sahur..aku dah mandi...
Dapat laaaa aku berpose pd ari ke-2...Alhamdulillah..
Tp...ade sedikit tak puas ati dr si jeles.
Die tanye aku, " Kakak...kawan kaka tuh tak reti ke nak call time len. Tipon kakak tuh asek berbunyi jek...pagi2 nak sahur pon berbunyi"
Hehehe..Adik...Adik....mmg kuat jeles.
Aku tau die check fon aku utk tau sape manusia yg miskol aku pg2 waktu sahur tuh.
Sape miskol aku?
Sape lagik...kalo bukan... (nak taip name ke? kang bosan pulak)
Hmm..setiap kali sahur and buke die miskol.
Ntah kenape dlm mase brape ari since kitowang jupe ari tuh, asek miskol.
Ke die terlebey excited dpt credit...aku pon tak tau.
Sms...hmm..tak dpt la kot, since aku takde credit nak balas.
Sampailah semalam...
Beriye betul miskol.
Aku balik smalam ngan Shahmi, die sampai terminal, naik bas..
Aku pulak naik komuter.
Tp kitowang gerak sekali.
Train aku bertolak dlm kul 4.40.
Aku bajet takyah la semayang Asar dulu, nnt sempat kat UNITEN.
Tgk2...train delayed kat Bangi around 1 and 1/2 hr!
Tension sangat...dah la ujan lebat, ade amoi gedik dalam train, anak keling bising, dan macam2 lagik.
Aku punyelah tensen...tp ku cover jugak.
Sampai UNITEN, dah dekat nak Isya'
Punyelah aku bengang...tp nak wat cammane..aku diamkan ajek.
Aku buke lauk2 yg ibu bekal kat aku tuh.
Pastuh, sms Krie pon sampai.
Aku reply la balik....tp dei tak reply2..
Aku bajet, sure semayang....kalo tak semayang...mungkin sibuk.
Aku buat bodoh jek..
Sampai kul 12 aku tgh study ATP, die tak balas2 sms aku.
Hmm..nape ek?
Aku buat bodo jek.
Melayan tgk si Rehan n si Wahyu sambil salin nota ATP.
Satu aku tak tahan semalam dowang isap Marlboro Lites..alamak..aku mmg alah sket ngan Marlboro...so, mule aku dah bersin2.
Aku nak tido dlm kul 1...
Tibe2....bunyi Ringtone nokia lame type one berbuyi.
Kuar number public fon...
"Hello, tido ke?Buat ape?"
Suare tu....eh, biar betul?
Aku cakap, aku lom tido agik...
Then die pon cakap laaa...
Credit die ade lagik RM15, tp tibe2 lesap.
Padan laaa die tak reply sms, tak balas miskol.
Borak2 sket...pastu....aku tido balik.
Sempat laaa die wish aku good luck..
Pagi...cammane aku nak handle test ATP?
Aku sampai pg...tp aku tau aku tak ready sangat ngan ATP.
Aku mmg takleh nak memorized sume mende yg kuar.
Aku diam jek...mane tau aku leh ingat kalo tak byk bercakap.
Suriati ngan Rehan ade...Aliya M pun ade..
Aku tanye aaa sket2..
Nak masuk kelas yg tpt buat exam..tp ade kelas kat situ.
Pastu, aku nampak Puan Shazlini masuk.
Aku dah cam nervous sangat.
Tak tau aaa nak cakap cammane.
Instinct aku tak cukup baik kot.
So, mase masuk tuh...aku dok selang sebaris ngan Parveen.
Mane leh dok dekat2..dah final.
Aku mmg menggigil...slip exam pon aku takde, id aku lak patah..adeh!
Aku dah mule panik gile bile nampak Puan Shazlini sound bbrp budak.
Aku cam nak nangeh mase die cakap,
"Manelah saye tau awak tak bayar yuran agik"
Die tak cakap kat aku, tp aku terase...
Down terus aku mase tuh.
Aku diam jek mase aku letak IC aku kat atas desk aku.
Aku nye concentration cam ilang.
Sbb, Puan Shazlini cakap Melayu!
Nampak sangat la yg bermasalah tuh bebudak Melayu jek.
Lgpun ketegasan die terserlah betul!
Then aku pon jawab la exam.
Mak aiiihh..nape aku tak nampak mende2 yg kuar nieh..
Aku rase penat sangat aku menghapal walhal mende yg kuar sume bukan yg best2..
Aku dah blur..puas aku pernah otak nak menjawab..
Punyelah aku bengang.
Tp aku jawab jugak..
Sampailah..
"Put down ur pen, stop writing. The time is up. It's 12 pm rite now"
Aku pon bg jek kertas aku..
Blakang mate nieh rase sakit dah..silap ari bulan aku nangeh kat situ.
Tp aku ctrl...tetap maintain!
Aku terus gi lab..aku nampak Kay senyum, Hani pun cam happy semcam.
Aku rase sedey sbb aku jek jwb cam tah hape2!
Aku terus online...aku borak2 ngan Yati sume..
Pastuh aku nampak Krie masuk YM.
Die tegur..tp aku takde mood tul nak cakap ngan die..
Huhuhu...make aku pon tak berborak ke hape ngan die...aku buat cam biase jek.
Pastuh, kul 1 lebey, aku siap2...balik apartment.
Aku sampai jek dlm umah, tgk..
"Meow!"
Alamak...kucing betina yg suke follow aku tuh...
Die bawak anak2 die masuk dlm paper bag aku.
Adeehh..cammane nak wat nieh?!
Aku pon gi halau die...and then aku bg paperbag tuh kat akak Indon tukang sapu.
Paperbag MUFC tuh dikorbankan..ahaha..aku tak ralat pon!
Aku gi SA, dah lambat..sepmat tgk presentation group Azwa n Zul.
Pastuh, aku balik...aku online sat..
Tetibe Intan cakap kat aku, Sue ajak gi pasar Ramadhan.
Kitowang pi Pasar Ramadhan kat Putrajaya jek.
Tak ramai org, tak byk choice.
Tp tak sesesak Bangi.
Aku order Mee Sup Utara jek semalam
Lauk pulak aku beli utk Sahur.
Smalam kire bukak pose 4 owang laaa..
So, lepas bukak pose...rilex sat...Then, terus tido...
Aku ade online smalam..Tp as I said kat atas..ari nieh aku kena continue mende yg aku nak taip..
For today nye blog, mungkin aku kena wat besok..
Ke malam nieh.
Tgklah keadaan ek..
Okeh..see ya.
Aku nak balik solat.
Ari nieh bukak pose kat masjid!
Yeay...berjaye gi tarwikh..
Ari neih nye blog aku siapkan kemudian.

Saturday, October 16, 2004

What Do You Truly Desire?

DesireLove


Love. You Truly Desire Love. You long for someone
to hold you and take the pain away. You haven't
been in much relationships or you need to work
on how to handle them. You always seem lost in
a daydream about the person you care about
most.

WHEREEVER YOU WILL GO -THE CALLING

So lately, I've been wonderin
Who will be there to take my place
When I'mgone, you'll need love
To light the shadows on your face
If a great waveshould fall
It would fall upon us all
And between the sand and stone
Could you make it on your own
If I could,then I would
I'll go wherever you will go
Way up high or down low
I'llgo wherever you will go
And maybe, I'll find out
The way to make it back someday
To watch you, to guide you
Through the darkest of yourdays
If a great wave should fall
It would fall upon us all
Well I hope there's someone out there
Who can bring me back to you
Runaway with my heart
Runaway with my hope
Runaway with my love
I know now, just quite how
My life andlove might still go on
In your heart and your mind
I'll stay with you forall of time
If I could turn back time
I'll gowherever you will go
If I could make you mine
I'll go wherever you will go



Owang kate...time pose nieh aaaa kite kena byk bersabo..
Ari nieh kesabaran aku mmg tahap max...
Kat sape?
Aku rase kalo nak bagi in general..boleh kate aku tak puas ati ngan CITY LINER.
Hampeh dot com...tuutttt...tuttttt(hikmat mencarut peringkat ke lapan belas)
Mane taknye...aku tunggu bas dr kul 11 pg..tak sampai2....
Punyelah aku sabo..
Aku bajet ari nieh leh aku balik awal kalo aku kuar..
Bukan ape...aku kuar nieh..sbb aku nak pos si Yati punye present..
Tgk2 si driver keling tuh wat hal pulak.
Lambat gilos...tak ingat dunia punye..
Then my racist problem came into my head..
Biasek aaa..aku mmg racist!
Aku dah bengang lagik bengang..
Mulelah word2 tamil tuh berlegar dlm kepale otak nieh..
hahaha..ikut nafsu binase!
Make aku tahan2kan...istighfar byk2!
Lepas tuh, dlm kul 1.30, aku nampak bas buruk dtg...weng..weng..weng..
Aku da bajet sure lambat sampai since bas nieh dah nampak K.O gilos..
Aku naik jek...ibu yg beli ikan pg td pon tak sabo2 nak naik atas.
Skang tgh panas gile...mase nak sahur td aku mandi...menjelang pg aku kena mandi agik..maklumlah..peluh dah teruk sangat..abis lencun baju aku!
Okeh...aku naik bas tuh.
Sepanjang aku naik bas tuh..adelah 8 kali bas tuh terberhenti..
Aku sabo2 kan diri aku nieh..aiseh..macam mane ek...aku diam jek
Skali tgk2...sampai Tiroi...bas tuh berenti terus!
Omaaaakkkk oiii....soba yolah den!
Aku dah mule hangin...adik aku Shahmi tak usah nak dicite..aku rase die dah ngamuk gilers.
Aku mmg nak hangin, tp sbb aku pose...aku sabo la agik.
Tunggu sekian lame...jam dah masuk kul 2.30...uish..lame giler!
Tak pernah2 dlm sejarah aku naik bas lame gile cenggini utk gi Seremban!
Dlm otak aku mase tuh menangeh aaa jugakkk..
Dulu mase umah dekat ngan town, mase aku tinggal Ampangan yg tak sampai 2 minit dah sampai town..atau lebih tepat agik umah tuh mmg kat town....idup tak aaa susah cam nieh.
Nieh nak naik bas pon susah...mulelah aku compare kg aku ngan tpt tinggal aku nieh..
Kalo tak kerane mak abah aku..tak aku izinkan anak2 aku besok tinggal kat sini.
Teruk betul nak naik bas!
Huh...sampailah bas driver yg muke cam Rambo Chin tuh dtg...
Jeng..jeng..kelegaan mule terase..
Skali driver Rambo tuh pun cakap...bas yg die bawak tuh pon rosak...clutch jatuh..takleh naik bukit!
Aisehmennnn...ayyooo botooo...apo doso den nieh aaaa?!!
Sume dah bengang, especially akak yg pakai lisptick merah ngan skirt ketat tuh..ahaha..cair mekap die...muke dah peluh2...aku bajet sure die nak gi dating..hehe..
Bas Rambo Chin bawak sampai Seremban 2.
Selebihnye?
Kenalah kitowang tunggu lagik...adedehh...tensen Cik Sha!
Sehinggelah tetibe...jeng..jeng...
Bas Plusliner yg ade air cond dtg...hehe..mulelah aku boleh tersenyum senang pandang bas tuh..
Kitowang naik...dgn leganye...dan merasekan kesejukan air cond...huhu..
Dan akhirnye sampa ke Seremban dlm kul 3....
Alhamdulillah!
Hehehehe..

What?! Ape sengih2? Ape masam2? Hohoho..
Aku tau ape yg Yati nak sangat aku letak kat blog aku nieh..haha..
Hmm..pasal buzday aku ari tuh ek?
Wokeh aaaa..aku cite briefly jek..
Selebihnye Cik Yati kenalah bersabar sbb aku menaip blog nieh kat cc...fulusnya enggak ada!
Aku pakai baju SEED three quater warne itam, tudung warne putih ngan jeans 505 aku yg sedia lusuh tuh.
My mission? KL Central.
Aku dah called Pakcik Shafiee jemput kul 11.15
Malangnye, cab sampai cepat..tp train delay!
Aku dpt train dlm kul 12.15.
Dlm 15 mins tuh adelah 2 kali cik Krie called aku...haha..
Inilah pest time than ever aku kuar ngan die....n aku dtg lambat!
Mane tak rase pelik kan?!
Mase aku sampai...aku tgk...die takde..mane la perginye...aku pon miskol.
Tgk2...jeng..jeng!
Die dtg pakai baju putih...aikss...ini baju putih yg die pakai mase gath dulu ke ek?
Hmm...I'm not sure..
Tp aku tgk die mmg patient gile menanti...shian die..hehe..
Pastuh, aku nampak die bawak beg sandang and plastic bag Jusco kat tangan.
Biaselah...die kan pemurah senyum..so, my 1st present of course la senyum kan...
Kitowang pandang each other...then...cakap2 sket...kenalah aku cakap sori kat die sbb tunggu..
(Tp die sendiri yg cakap, "dah biase krie yg dtg lambat")
Nasib baik Kri nieh taklah cepat marah sangat..fuuuuhh..leganye Cik Sha!
Pastu, die belikan tiket gi KLCC.
Aku tunggu jek...kat tepi.
Masuk Putra....kena berdiri pulak.
Mase kat dlm Putra br aku sedar yg die tak sihat.
Aku dah bajet...die selsema, batuk..demam..
Kan ari tuh die cakap die demam...nampaknye lom baik agik..
Turun Putra, aku tegurlah....nape tak cakap aku die tak sihat...still deny..
Pastuh die sengih2 jek..so maleh pulak aku nak tanye agik..
Memandangkan last2 die pon cam surrender kena bebel ngan aku.
Jalan2...as usual Cik Sha kenalah jadik master planner.
Die awal2 dah cakap, ini hari aku...aku buzday gal..die ikut jek aku gi mane.
Make, aku decided nak gi tgk wayang.
Byk cite...aku nak tgk Shark Tale sbnrnye...tp Shark Tale takleh tgk pulak!
Belum mase tayangan..mase tayangan 14/10!
So, aku pon blur...nak tgk ape ek?
Brone Supremacy...maca best...tp aku takut tak best!
Dodgeball? Mamat nieh suke ke comedy? Takut tak best agik..
And...paling aku leh bajet sedap....ati aku pon tergerak....nak tgk NEW POLIE STORY lagik sekali...sbb aku sangat minat cite tuh!
Make..aku pon nak gi tgk...
Die beratur..tolong belikan...hehe..aku beratur skali jek...tp maleh nak pi beli..hehe..
Tgk2 ade seat tepi...tp tak kisah aa..aku no hal jek...
Wayang kul 1.40...and die tak solat agik..
Aku dah pesan kat die, ingatkan kalo time solat, sbb gerenti aku atk ingat..
Maklumlah Cik Sha sedang bercuti dan berhanimun..hukhuk...
So, mase nak gi pulak...luke kat kaki aku sakit semacam jek..
Maklumlah...ari tuh aku pakai kasut...slalu aku pakai selipar jek semenjak jatuh ari tuh.
Lupe pulak nak pakai plaster...
Make aku pon cakap kat die...aku nak carik plaster...die nak gi solat...
So, tunggu jek kat pintu masuk from taman tuh nnt.
Aku carik2 laaa plaster..dpt plaster aku gi toilet nak pakai...
Tgk2...Riza called..
Aiseh...sah2 nak ngaco....ampeh tul..ehhe...ape agik...pelbagai jenis soklan diajukan...termasuk wish buzday...hehe..
Aku lepak kat depan fountain KLCC tuh..
Tgk2...ade Pak Arab kat situ..
Die tegur aku, kul bape?
Aku jawab aaa..kul 1.30..
Pastuh mulelaaa die tanye aku macam2...
Cik Sha kan sangat berhati2...aku dah mule rimas!
Die mg friendly...tp kan ke aku nieh tak suke..
Die dah tunjuk mag artis Bollywood kat aku..
Aku cakap, "Hmm..I'm sorry..I'm not intrested"
]Pastuh die tanye, aku tunggu sape.
Aku nak taknak terpakse cakap, "My boyfriend"
Aiseh men!!!Dalam ati aku...berdoa sangat2 si Krie nieh muncul!
Treeeng...teeeeng....tenngggg...aku nampak Krie jln kat tmn!
Yeaaaayyy...rase lega giler aku nampak die time tuh!
Cepat2 aku cakap, "I'm sorry...I think he's coming...bye!"
Aku cepat2 gi kat Krie...hahaha...mest die terkejut sbb ape..
Aku nampak Pak Arab tuh pandang jek...
Nak tak nak...aku pon mule laaaa manje2 ngan Krie (die pun terkejut kot...haha)
Aku sengih2 jek kat Krie..sambil tuh jalan masuk dlm gi wayang balik.
One thing nape aku tak kisah kuar ngan si Krie nieh sbb die jage sket bab2 nak pegang nieh.
Mmg aku suke kuar ngan die sbb die tak gatal tangan.
Itulah yg buat Cik Sha slalu jumpe die!
Aku pon bukan suke org pegang2 aku....kalo bleh cam biase jek aaa..
So, mase tgk wayang...die suh aku masuk dulu.
Tgk aaa cite tuh...mule2 aku takut gak die tak suke..
Lepas over few mins aku dgr die tergelak...br aku lega sket...
Tp yg kelakonye kann...die ctrl on ade..bukan nak cakap ape...tp aku rase die ctrl byk aaa...haha..
Pastuh, kitowang tgk ngan aman...
Aku mumble mase tgk tuh...sbb Jackie Chan asek menangeh jek...
Aku cakap, "Asek menangeh jek keje die nieh...ish.."
Mmg aku tak puas ati part tuh sejak pest time agik aku tgk ngan Sue dulu.
Mase aku mumbled tuh, Krie gelak...cet...hampeh...
Tuan2 dan Puan2 tau ape die cakap kat saye?
Die rapat kat aku...slow jek die cakap...
"Hehehe...die macam Sha laaa...kuat nangeh. Nak tisu ke? Kalo nangeh nnt Krie kasik tisu"
Huhuhu..aku mendengus jek...pastuh die sambung gelak agik...huhu..teruk tul.
Mase tuh jugak Kak Sya called and aku tak dpt cakap ngan Kak Sya...(tp lepas tuh aku call balik..and puas disakat oleh die!)
Mase tuh jugak Azwan..Cik Wan sms wish aku happy buzday....
Mase tuh jugak si Krie tanye sape called, tinjau screen fon aku nak tgk sape sms...
Pastuh, dah abes wayang...kitowang gi Burger King.
Aku yg insisted sangat nak gi Burger King....kire my treat laaa...aku banje.
Tp ternyate kehampehan menjelma...tak sedap aaa Burger King...kalo aku tau, baik aku ajak die makan nasik lemak kat Picnic...die pon cakap tak sedap...tp kitowang makan jek..
Borak punye borak...as ususal Krie kan dah ready ngan telinga die..ape agik bebel la puas2...hahaa..kesian aaa aku ngan Krie...
Mase nieh jugak Eriy called n ngaco aku!Hehehe...haperah kwn2 aku nieh!
Then mase die nak solat Asar...aku cakap nak ikut...
Sbbnye? Tuan2 sedia maklum aku takut Pak Arab...hehe..
So, aku pon jalan..ikut sekali...
Biase aaa...die kalo tak nyakat, tak sah...kang sengih2..
Aku pulak sentiase bebel kat die..
Sampai the moment die dah bukak kasut nak masuk masjid pon die tergelak agik...
And without realizing ade mate memandang rupenye..
Siapekah org itu wahai Cik Sha?
Ade laaa...minah nieh...dok tepi tersenyum pandang kitowang.
Mase die dah masuk tuh....minah tuh senyum kat aku.
Aku senyum balik.
Biaselah...Cik Sha kan peramah....make aku tegur laaa..
" Uzur ke? tunggu org?"
Die angguk...and kitowang berbalas senyuman...
Pastuh die komen...
"Manje ek...boyfren awak...."
Huuuuuuuuuuukk!!!Terkedu Cik Sha mengalahkan tapirtekedu!
Aku tak dpt nak cakap ape2....just tersenyum sambil
"errr...errr.eerrrr"
Hadeh...kalo dengar kat si Krie maunye malu aku.
Bile mase pulak kitowang berkapel? Kuar celeb buzday aku jek aaaa!!!
Then die pon tanye2 sal aku...krie....soklan general...nasib baik die tak tanye, "bape lame dah kapel?" hahaha..kalo tak sure dpt jawapan best aku.."kitowang tak kapel pon!hahaa!!"
Naya jek adik tuh...mase krie kuar menyengih2 kat aku....aku pon bisu...kalo die tau, mati aku...sure takleh angkat muke...adedeehh...segan Cik Sha nieh!
Pastuh kitowang jalan2 kat taman...borak2....dok sebelah aku n cakap2..
Gurau2....mengade2 pon ade gak aaa...haha..biasek aaaCik Sha gedik!
And tibe2.....kringgg...kringgg...
"Hello Kak Sha?"
Yatttiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!
Awat hang called time tuh!
Adeehh...kaco daun betul...
Dah aaa sempat nyakat aku...sampai merah2 muke aku...hampeh!
Tau tak ko Yati yg Krie perati aku mase tuh!
Adeeehh....aku rase die leh bajet ape mende ko sakat aku tuh Yati!
Adelah dlm 15 mins aku takleh ngadap muke si Krie.
Malu beb....kang dikate perasan pulak!
Kitowang mane ade ape2!
Sampailaaaaa....azan Maghrib....bergegas....gi masjid...aku tunggu die agik...
Biaselah, aku dah cakap die nieh tak penat senyum...
Nak gi semayang pon sempat senyum agik!
Adedeeeehh...nak taknak aku kena kuat iman giler mase tuh!
Abes semayang....kitowang jalan...nak balik...
Lalu depan fountain tuh agik...
Aku dongak..pandang langit...dah gelap mase tuh..
Aku tgk jek langit...and tak sedar la aku tercakap..
"Terang agik rupenye...kalo tak malam2 sure boleh...."
"Tgk bintang.....Krie tau" die sambung.
Adehaaaii...mane lak die tau aku tgk bintang?
Terkedu lagik Cik Sha! Kalah lagik si tapirterkedu!
Senyap kejap aku time tuh....kena la regain balik napas yg terenti kejap tuh...
Ish....takleh jadik nieh!
Sampai Putra, kitowang nampak Secret Recipe!
Tak adil sungguh..dah aaa aku nak gi makan sane...ade pulak br bukak!
And...berdiri lagik ke KL Sentral...
Sampai kat KL Sentral....aku tanye die..
"Nak eskrem ke taknak ari nieh?"
Die serta merta jawab..."Nak...nak...nak..."
Cet...macam budak2 jugak die nieh...hehe..
Tp elok gak tuh...leh teman aku makan eskrem..hehe..
Pastuh kitowang beli eskrem...
Biasek aaa..sebbaik die tau ape aku nak..
Mase dok makan eskrem...borak2 agik....dah last time dah nieh...
And then sempat agik...
" Nnt kem salam kat Ana ek Sha?"
Huh? Ana? Kem salam?
Aku tak tau cammane aku leh kuar cakap....
"Takleh!"
Die tanye aku balik...
"Apasal takleh pulak?" pastu sengih2...
Aku cakap, "Takleh aaaa....org kate takleh"
Gilo apo Cik Sha?
Aku pon tak paham apasal aku kate camtuh!
Die pandang aku, pastuh die cakap, "Kalo tak cakap jugak ape Sha nak cakap ngan Krie td..."
Aku mmg nak cakap ngan die sumthing (atas cadangan Izzy).
Tp.....gua terkedu beb!
So, nak cover...aku jelir lidah jek..
Ape sekali....tanagn die naik.....die nak tarik lidah aku!Tidaaaakkk!!!
Nasib baik dei acah jek...huhu...takut Cik Sha!
Abes makan eskrem...tepat kul 9.30...aku nak blah...
kitowang tata2.....then tetibe..
"Nah...nieh Sha punye"
Plastik Jusco yg die bawak sejak td die bg kat aku.
Aku pon kuar kan sumthing dr plastik Hush Puppies aku tuh..
I can tell die terkejut aku pon bg die sumthing gak...haha..
Pastuh...die pesan..."nnt sampai cakap..."
And lepas bye2...aku pon turun...
Train delayed 2 hrs...aku nyaris cemas bile kul 11 mlm br sampai Nilai.
Nasib baik cab ade lagik...
Sampai jek...aku bukak present aku...hehe...
Ooo...die bg....
Ape die bg ek?!
Nak tau kena bace blog besok...duit aku abeh nak bayar kos cc nieh..haha..
Yg pasti...die sms aku sblm aku tido....ehhe..
Yg pasti jugak....jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri..
MISTERI NUSANTARA....hahaha..
Jupe agik besok utk mengetahui episod seterusnye..
Episod lakonan Cik Sha n Krie..hahaa..taaa!!
(Jgn marah Yati!)
p/s: lagu nieh ditujukan khas utk Krie...well, lagu sedih nieh..haha..tp it's one of my fav..sesuai aaa ngan keadaan skang...

Wednesday, October 13, 2004

Happy Buzday To Me!

Birthday


Which holiday are you?


You are a birthday! you are unique because you
happen every single day somewhere in the world.
You are very energetic and love to have fun.
Life is little more than a game to you. You are
always relaxed, carefree, and naive. YAY!

HAPPY BIRTHDAY -NEW KIDS ON THE BLOCK

Happy birthday to you, this is your day.
On this day for you we're gonna love you in every way.
This is your day, your day, happy birthday to you, to you, to you.
Happy birthday to you, you're still young.
Age is just a number, don't you stop having fun.
This is your day, your day, happy birthday to you.
This day only comes once every year,
because you're so wonderful with each and everything you do, hey!
Happy birthday to you, this is your day.
On this day for you we're gonna love you in every way.
This is your day, your day, happy birthday to you, to you.
This day is only for you, 'cause you're so special in every way,
happy birthday to you!

Eceh...perasan...lagu NKOTB nieh aku dengar masa zaman poyo aku..ape lagik, kalo bukan zaman sekolah rendah.
Aku suke lyrics lagu nieh...walopon lagu nieh lagu cintan.
Yelah...zaman dak2 dulu mmg gile NKOTB, boy band sume..konon hensem la!
Tp bile dah besau2 nieh..haraamm..satu boy band pon aku tak minat!
Yg minatnye rock band!
Hakhak..
So, today's my buzday?
Uh-oh...aku dah tua lagik sethn..aisehmen..kelako rasneye.
I'm 22? Hahaha...tak pernah percaye aku leh idup lame camnieh.
So, anything Sha?
Compared to every year, thn nieh takde exam mase aku nye buzday..
Cume i't s a bit lonely laaa..
Honestly, sbb aku dah pilih care idup camnieh kot.
So, no more partying macam zaman2 dulu2...no more birthday cake malam2 bute.
Aku tak windu pon zaman tuh...cuz aku rase I'm ready to be an adult (kalolah boleh kan..haha)
Anugerah pemberi wish terawal ialah Yati!
Than Yati..awal2 lagik die dah menang anugerah nieh..sbb die yg paling awal n paling byk wish aku!
Yati..aku sayang sangat ko..thanx!
Anugerah ke-2...Huaze...(bukan Haze). Die wish kat Gebang. Hehehe..
Anugerah ke -3..pemberi sms pertame....cube teka?
Ray!!! Hahaha..aku pon tak caye....tp tak sangke la die yg wish..hehe.

Ray: Happy Birthday to you:-D Slmt hari lahir ke 22 esok. Semoga awk berjaya dlm pelajaran

Azwa: Sha, epi besday to u. Semoga dipjgkan umur n dimurahkan rezeki. Dh besar pjg rupenye kwn aku ni...Hehe..Luv u my pren..

Eriy:Happy burfday to Sha! I wish u all da best in ur life. Smoga cepat dpt pakwe.
Kak Sya: Bday ko kan? Happy bday! Tanjobi omedeto. Xleh call, nnt org tu call phone ko xleh masuk, engage. Hehe..

Riza: Hepi 22nd birthday, heeeeppppi alwayz

Su: Happy birthday from me and Intan.

Fairuz: Happy 22nd birthday!Smoga panjang umur n murah rezeki n cepat kawen!Hehehe.Kalo ade cake lebih tu, sila la hantar kat org Ampang ye.

Izzy: Sha! Happt Birthday!jgn poyo2 sangat..umur dah meningkat..hehe.anyway,enjoy d day..be happy always!

Pink: Slmat menginjak ke usia 22..dh tua eh..aku ja maintain 18..hehe..tlg la pg daftar pemilih..tnjukkan yg ang tuwarganegara btanggungjawab..hepi besday ceri..

And ade wish2 len dr dak gebang2...dak2 kaynet...neslo, ghiro dll...aku pon dah tak ingat sape yg wish sape tak wish..haha..anywayz..aku sangat hepi dgn wish2 nieh..tak kisah la byk mane, tp aku tetap appreciate..mekasih byk2 dear frenz!

Yg paling aku terharu ialah pix msg dr my luvly fren...of course sape lagi kalo bukan yg ini:
Happy birthday ke-22.Smg pjg umur,murah rezeki, b'jaya dlm segala hal. Aku harap persahabatan nieh kekal sampai akhir hayat -yati

Terharu tak ingat aku ari nieh...aku pon tak tau nak cakap ape....Nak nangeh pon ade..
Well, ape aku nak wat ari nieh..hehe..
Owhh...tepat kul 12, kat KL Sentral, aku kena meet sumone yg dah lame wish aku n looking forward for this date..
Sape lagik kalo bukan Krie...nampak gaye thn nieh aku celeb ngan die la kot..hehe..insyaAllah..bile dah sampai nnt.
Die dah wish malam td pon ade...well...thanx a lot..
Ade sket kena ceramah perdana aku ngan Izzy pagi td..
But let's just forget about it 1st..
Aku nak tgk dulu ape jadik ari nieh kay..
What meant to be is meant to be...kaloa de izin Tuhan.
Jgn dipersoalkan ape yg berlaku sbb sume adalah dgn izinnye!
Anywayz, aku akan lahir 12.49 tgh ari kang..
Malam nieh, aku nak celeb ngan fam aku.
Aku nak balik umah.
Ayah dah sms wish happy buzday kat aku td..
Am I crying?
Yup..Terharu sangat rasenye ari nieh..
Let's be 22 Sha..semoge bahagia ari nieh...Amin.
p/s: my result?quiz...aku adelah buzday..haha..sempena buzday aku..ini result aku dpt!haha..

Tuesday, October 12, 2004

What kind of Beauty should you have?

afgh


Your beauty is sweet! You are so incredibly
adorable that people love to saw how cute you
look. Beauty like yours can be characterized as
youthfullness. You probably look very young or
maybe even younger than you actually are. Your
a very timid person some of the time.

GELISAH MIMPI -LIZA HANIM

Senandungkan erti duka
Dari pintu sukma
Bukan dari kata-kata
Sangsi berkelana
Gelisah dan bermimpi
Diangkasa berduri
Tidak bisa berdiri
Namun aku gagahi
Berkejaran bintang di lautan
Nafas kesesakan
Membilang rindu dendam
Jangan hilang punca
Bercerita pada isi alam
Pedihnya percintaan
Mengapa aku rela
Merayu bercanda
Sebelum tirai dusta
Menjadi raja asmara
Gelisah mimpi datang
Usahlah percaya
Senandungkan erti cinta
Dari pintu sukma
Bukan dari kata-kata
Sangsi berkelana

Does He Like You?

Definitely! Someones gotta crush on you! It's Obvious that this guy likes you, so stop doubting it! If hes a little shy and hasnt said anything, maybe you should be the one to make the first move (If you feel the same way of course). If you dont feel the same way, and he has already told you that he likes you, tell him how you feel in the nicest way possible, after all he was brave enough to tell you.

Wokeh....atas skali..the pix..of course la quiz yg aku dok tibai buat ari nieh..ehe..
Sweet ke aku? Cute ke aku?
Hahaha..aku tak prasan ek...hanye menjawab soklan quiz n itu result aku dpt.
Secondly, lirik lagu ari nieh adelah berdasarkan lagu yg aku dengar pd ari nieh.
Lagu nieh aku dgr from PC Ana.
Saje2 jek aku dengar, actually it's one of my fav.
Aku tak kisah minat2 lagu Melayu nieh since aku pon Melayu.
Ape nak disegankan pulak.
Lagu nieh menjadikan Liza Hanim menang Vokal Terbaik Juara Lagu bbrp thn lepas.
Soundtrack KL Menjerit kalo tak silap aku.
Mmg best dgr Liza nyanyi, itu sbbnye aku berkenan ngan lagu nieh.
Dek kemampuan si Liza bawak lagu nieh live and menyentuh jiwa aku!
Hahaha...amacam, jiwang tak Cik Sha?
The third one...quiz again...
Quiz kali nieh utk diri aku aaa...aku pon tak tau nak cakap cammane..
Hehe..biaselah..masih dalam mood ragu2 ataupun perasan..
Either way...hehe.
Whatever it is, today reminds me of sumthing.
Satu, ari nieh buzday Ghiro ataupun Suraya!
HAPPY BUZDAY SU!
Aku dpt tau die dpt wallet Guess utk hadiah buzday die.
Aku kenai pulak tuh tukang baginye.
Anywayz, nieh yg buat aku nak demand adiah buzday nieh!
Hahaha...takdelah...aku paham..sure takleh demand!
Saje jek aku cakap...in case kawan aku sowang nieh bace pulak.
Ketahuilah aku dah tau die bagi Su wallet Guess.
Hahaha...kantoi..kantoi..
Sape die? Ait..mane leh cakap..
Aku penyimpan mohor besar raja2...takleh bukak story org..
Yg pasti aku lega sbb aku dah bertegur ngan die ari nieh.
Dua ari nieh MSN bengong, credit pon takde...so susah la aku nak berborak ngan die.
Die biaselah, kedekut taik idung masin taknak tipon aku.
Lenlaaaa kalo pakai fon opis, itupun sekali tuh jek aaa die tipon!
Hehehe...lupekan sahabat aku nieh dulu..
Aku maleh nak cite sal die ngan pasangan die...haha.
Td die dah pon msg aku kat gebang nak tau sal cite hangat die nieh.
Kahkah...sabolah wahai Izzy!
Wokeh...melalut pulak aku.
Nothing so special about today.
Yg bestnye mase pg td aku ke kelas HRP.
Ade ke Mr Zaihan tanye, "sape tgk The Apperantice?"
Aku mumble sowang, pastu die tanye aku, aku tgk ke..alamak..kantoi lak aku tgh mumble sal mende tuh!Hehehe!!
Aku pon jawab aku tgk.
So, pembelajaran HRP aku berkisar sal Apperantice le ari nieh..ahaha..
Then aku melepak die lab since aku dah bericte2 nak dtg awal utk ATP.
Kan ke aku berhajat nak present ATP ari nieh.
So, presentation aku?
Not bad...Alhamdulillah...Puan Shazlini leh trime.

What excites me the most today is...
Yeah...I got a story.
Actually, nak kate aku rajin cite sal nieh tak jugak.
Bukanlah macam yg didakwa oleh pihak tak berkenaan.
Well, actually she knew nothing about the whole thing.
The moment I trusted her to keep my relationship with my ex-bf, we were friends.
I said, WERE...
Die betul2 menghancurkan ati aku.
Supposedly, whatever happened between me and her was between me and her only.
Tp die bertindak bgtau sumthing kat ex aku?
Well...let her read this..let's say die ade terbukak blog aku nieh.
I dunno what went wrong, but the moment aku n ex aku decided that we were an item, i suspected sumthing was wrong.
And I did asked her what it is.
And she didn't tell me.
Just ignored it...but she kept on asking the words he gave me.
And then, all of the sudden...I found out dat she was my ex's ex gf!
Hahaha..what a small..small world..
Unfortunately, I was mad...
Yeah, of course...aku rase tertipu sangat.
Since dat moment bukan senang nak percaye bf sendiri, ape lagi nak percaye pd sowang yg aku anggap kawan.
And tibe2...sumthing happened, and aku putus.
Bukan sbb ape...just sbb remeh sbnrnye.
Even though we were still frens...tp aku dpt sense sumthing was wrong..
Until tibe2...a few months later...Kak Sya told me what happened.
He was mad becuz sumone incidently told him sumthing dat I didn't do.
What? Aku try confront my ex..and he didn't want to cooperate.
I gave "my fren" time to tell me if sumthing's wrong and she didn't do it.
And...until I saw theri status in YM I understood the real situation.
Thank Allah...this is what I got from my patience.
Aku sabar punye sabar nak tau ape jadik..and then it blotted out of nowhere.
I knew the truth.
What's the truth?
1. My ex-bf was a coward. He never accepted his weaknesses or confront with his probs.
2. The gal (is she a gal?haha) I thought a fren was just sumone who likes to act.Haha.
Aku tak pernah nak burukkan ex aku.
In fact, kalo kat mane2 pon, aku hanye letak his name as my ex.
Kalo betul die ex aku, becuz for some reason sumtimes he likes to deny our relationship.
Tp tindakan die yg macam pengecut n cakap belakang buat aku marah.
And tindakan si minah nieh jugak buat aku bengang.
(NOTICE: AKU TAK LETAK NAME MASING2)
And who is she, nak judge ape yg berlaku between me and my ex?
Hanye penyibuk di tgh2.
Pura2 ayu? Ahahaha...terase ke ngan statement tuh?
Tak prasan ke....dat statement was not made to anyone.
It was general.
Hahaha...susah la kalo org perasan.
So now, ape aku nak cite sbnrnye?
Siang td aku nampak ex aku nye YM berbukak.
It's kinda funny.
Ari nieh....hahaha...teringat a year ago....on this date, die wish aku hepi buzday?
Huhuh...unfortunately, I'm going out with sumone else esok...at the age of 22.
Aku happy ke?
Aku happy sangat....org yg aku kuar nieh tak hipokrit.
Tak jugak lemah dlm buat keputusan.
Walopon masih mude, die ade kelebihan tersendiri.
Aku lega...sbb aku dah takde bf macam ex aku.
Sumtimes aku pernah regret....macam mane aku leh kapel ngan die.
But...come to think about it again..
I got more experience, gained more knowledge yg aku tak pernah2 tau..
Biarlah si luncai dengan labu2nya..
Aku tak pernah kisah lagik sal ex aku atau sumone yg aku ingat kawan tuh.
I'm happier than ever now....
Aku gain byk mende walopon aku kehilangan yg tak seberape.
Kalo dpt aku teriak kegembiraan aku nieh!
Thanx a lot..
Welcome to my new World..
Few hours from now....
I'm 22!
Yeay!

Monday, October 11, 2004

Scandalous!


SCANDALOUS -MIS-TEEQ

So, so, so scandalous
You know you wanna sing with us (baby)
That's why you know you should be scared of us (baby)
Non stop looks to kill
Straight talk sex appea
lOne touch gives me chills and we ain't even close yet
Rough neck all around
Inking all over town
Show me how you get down
Cos we ain't even close yet
You got me feening and you got me feeling weak
Listen as I speak cos I'm careful as I creep
You got me going crazy and you know I can't sleep
No fortune your moves and you hypnotise me
You got me trembling like a little baby girl
You're so special, you're like diamonds and pearls
You got me spinning and you got me in a twirl
You're my number one baby and you come to rock my world
You're dangerousJust get it up
The way you move so scandalous
It's all about the two of us
A one night stand just ain't enough
I need some stimulation baby
A little conversation maybe
You got me spinning out like crazy
There goes my baby
Scandalous (baby)
So scandalous (baby)
Scandalous (baby)
So, so, so scandalous
Hot stuff, head to toe
Where you go, no one knows
You smile playing the dough and we ain't even close yet
Solid as a rock
How many ways can you hit the spot
?Show me what you got 'cos we ain't even close yet
You got me feening and you got me feeling weak
Listen as I speak cos I'm careful as I creep
You got me going crazy and you know I can't sleep
No fortune your moves and you hypnotise me
You got me trembling like a little baby girl
You're so special, you're like diamonds and pearls
You got me spinning and you got me in a twirl
You're my number one baby and you come to rock my world
You're dangerousJust get it up
The way you move so scandalous
It's all about the two of us
A one night stand just ain't enough
I need some stimulation baby
A little conversation maybe
You got me spinning out like crazy
There goes my baby
Scandalous (baby)
So scandalous (baby)
Scandalous (baby)
So, so, so scandalous
A little conversation goes a long, long way
Show a little patience
That you are here to stay
So show me that you're game oh
You're dangerous
Just get it up
The way you move so scandalous
It's all about the two of us
A one night stand just ain't enough
I need some stimulation baby
A little conversation maybe
You got me spinning out like crazy
There goes my baby
You're dangerousJust get it up
The way you move so scandalous
It's all about the two of us
A one night stand just ain't enough
I need some stimulation baby
A little conversation maybe
You got me spinning out like crazy
There goes my baby
You know you wanna sing with us (baby)
That's why you know you should be scared of us (baby)
You know you wanna sing with us (baby)
That's why you know you should be scared of us (baby)

Jeng..jeng..jeng..jeng...lagu Scandalous..my fav..
Aku kalo dengar lagu nieh mulelah menari cam org gile..
Tp bile sowang2 aaa...time aku mengong..hehe..
Rite..start from Thursday..ape aku buat...
Aku balik jek umah..aku makan pastuh aku borak2 kejap.
Since aku tgh uzur nieh, badan mmg cepat letih.
Ditambah lagik aku dah lame tak tido properly.
Make tepat kul 8.30 malam aku dah tido.
Tp tgh2 aku tido...tetibe aku rase bunyi sayup2...
Macam bunyi fon aku?
Aku tak sedar bile zaman aku angkat fon..tp aku dengar cam sore laki.
Macam mimpi jek aku rase...org tuh cakap die Krie.
Huhuhu...tp menjelang dah lame tuh br aku sedar..
Laaaa...tak mimpi aku rupenye.
Mmg Krie tipon.
Aku borak punye borak la ngan die.
Tetibe si jeles masuk.
Sape lagik kalo bukan Adik.
Adik mane leh tgk aku borak dlm tipon.
Mesti die nak tau sape orgnye.
Pastuh aku ingat aku marah adik..sbb adik bukak lampu bilik..
Biaselah...aku dah tido kena bukak lampu..marah la.
Hahaha...terpakse la Krie dgr aku bebel kat Adik.
Hahaha...kesian Krie..
Pastuh, dah borak2...aku sambung tido..
Masih dalam mimpi yg mengarut2...
Pagi esok tuh aku bgn.
Nak mengkompemkan mimpi aku nieh.
Make, aku pon check tipon aku.
Received called, call duration...hmm..betullah tuh!
Aiseh...buat malu jek..laloq rupenye aku time tuh!
Ntah ape aku bebel2 kat die.
Aku masuk jek dapur, ibu tanye aku.
"Kak, sape call smalam?"
Aku jawab jek aaa Krie yg tipon.
Ibu tergelak ajek.
" Adik bising kat ibu. Die kate kakak asyik tergelak ajek ade owang tipon die. Mengade2 kakak tuh, die cakap"
Aku pon gelak sekali ngan ibu.
Adik...adik...cemburu abeh rupenye!
Pastuh, aku tolong ibu masak.
Kitowang buat kari ikan tongkol jek.
Letak bendi byk2...sbb aku kan pemakan sayur yg berjaye..
Ayah pon tak kisah...sbb dah muak nak makan ikan len.
Ikan tongkol pon dah kirte okay dah.
Lepas tuh, bile ibu gi sekolah balik, aku lepak2 jek kat umah.
Malam tuh aku tgk Mesia Idol.
As expected....my least fav malam tuh mestilah Jac.
Ya Ammmmpunnnnn!! Aku tak dpt nak suke keling.
I tried...I thought she was different..
Tp tak dpt!
Bosannye persembahan die..
Seriously aku tak suke org poyo...
Dahla aku rase macam berat sebelah jek..
Tensen sangat aku rase.
And aku sangat benci kat Jien!
Mmg die nieh jahat..perasan sangat!
Unprofessional conduct by 8TV!
Aku tak minat betul...
So, besoknye tuh, ade result pulak.
Kerane dek eager 8TV nieh...
One Tree Hill takde...
As expected Jac menang la...alaa...takyah dipersoalkan.
Alaaa...tak dpt aku tgk Nathan!
Huwaa....bosan agik...
Nasib baik sesambil tuh aku buat roti.
Aku buat inti macam karipap daging.
Habes sume dimakan....yeay!
Nasib baik aku
And finally....ari Ahad...
Pg2...Riza called.
Tap tak dpt ikut..so aku berdua ngan Riza.
Kitowang pi Midvalley.
Mase on the way gi Midvalley aku adelah contact si Krie.
Tanye die nak ikut ke tidak.
Die lambat balas...takde credit katekan.
Die nak ikut...tp die dah janji ngan dak umah die.
So, ari Rabu nieh ajek aaa jumpe.
And then...mase aku kuar ngan Riza..
Aku try satu baju warne pink kat ISSUE!
Lawa...
Ade satu agik tulih Tazmanian Devil...warna merah.
Pon lawa, tp aku tak berkenan sbb aku rase susah nak maintain baju tuh.
Lagikpon tak sesuai ngan booops aku neih...kang menonjol sangat.
Aku teringin nak beli baju tuh.
Tp aku ade satu mission gi Midvalley.
Aku nak belikan sumthing utk Yati,.
Aku mmg ade hajat nak belikan mende tuh utk die dr dulu lg.
Tp yg aku hajatkan tuh tak dpt sbb aku takde duit.
Tp, dpt gak aaa aku beli.
Aku belikan something utk Krie jugak.
Nntlah...ari Rabu nieh dptlah mende tuh.
Yati punye td aku dah mintak add...nnt aku pos la!
Pastuh...kitowang gi makan eskrem kat Baskin Robbins.
Alamaakk..tembam agik la aku gamaknye!
Tp aku suke laaa sbb dpt promotion price, byk pulak tuh!
Balik jek..Riza singgah sat bilik..then die balik.
Aku turun bawha..tgk Azwa tgh call abgnye.
Jadik aku pon lepas tuh call Krie.
Aiseh menn..penat tuh aku tahan dugaan kena kaco ngan Azwa.
Aku called Krie semalam, aku cakap la sal ari rabu.
Ade ke suh aku tetapkan tpt ngan time?
Ish..maleh tul...aku jugak..
Nak kuar..tp aku jugak yg set..
Huhu..macam2 la die nieh.
Then malam td pulak Ganu kalah ngan Perak..
Adehaii...mane tak sms lagik mamat nieh.
Die dah top up..suke tul ati die.
Aku tegur, die cakap..sukelah..dpt kaco aku...haperah..
So, skip cite sal aku nagn dei dulu...
Ari nieh, aku seharian kat lab.
Malam td Intan dok ngadu kat aku sal bf die.Shian ko Intan!
Die tido bilik aku semalam.
Then pg nieh aku buat keje ngan Kay kat lab sampai ptg.
Mase Kay anto aku gi COE aku okay lagik.
Sampailah mase aku nak beli makanan..
pandangan gelap kejap..
Sedar..kaki aku dah luke terseret jatuh.
Aku pitam rupenye...dah jatuh aku...
Nasib baik kat COE si Zaa ade, die teman aku balik apartment..
Buantenye aku pengsan tgh jalan..
Nieh aku kat lab dgn Ima...
Kaki darah aku dah bersihkan..
Td Zu, dak umah aku bg minyak gamat ngan plaster...
Krie cam bebel gak td..adeh..manelah aku tau nak jatuh..huhu..
Okeh..lab nak tutup..
sambung cite agik..
Ima tido umah aku malam nieh..
See ya!
p/s: lagu scandalous..sesuai ngan mood aku..dgn baju pink lagik...siap ade luv tuh..mmg scandalous! ahaks!