Tuesday, November 30, 2004

How do you spend your day on the beach?

reading



You spend your day at the beach reading! You don't
care for water too much, but you love the
warmth of the sun.

NAK DARA RINDU -P.RAMLEE


Di Waktu Malam Bulan Mengambang
Sunyi Damai Damai Sekeliling Ku
Terdengar Nan Sayu Bintang Seribu
Membujuk Rayu Kerna Merindu
Lagu Yang Dulu
Di Waktu Malam Bulan Purnama
Angin Laut Meniup Niup Tenang
Mengatakan Sayang Berlagu Merdu
Bermadah Ayu Lemah MendayuNak Dara Rindu
Tanjung Katung Airnya Biru
Tempat Mandi Nak Dara Jelita
Sama Sekampung Sedangkan Dirindu
Ini Kan Lagi Hai Jauh Di Mata
Tanjung Katung Airnya Biru
Tempat Mandi Nak Dara Jelita
Sama Sekampung Hai Sedang Dirindu
Ini Kan Lagi Hai Jauh Di Mata

Elo.Dr pg sampai ke tgh malam nieh takde mende yg syiok nak cite pun...Kecuali...hmm...Yati called td.Ape kena kwn aku yg kiut sowang nieh agaknye...Aku harap aku ade dekat ngan ko waktu ko perlukan aku, Yati.Tp cr aku dah tak byk. Ko pulak pakai 013...kalo pakai 012...still aku leh nak ckp byk2 ngan ko...Tp ape pun yg berlaku, i'll be there...kalo ape2 call aku...Ape aku dpt tolong aku tolong..Aku paham kite susah nak berhubung nnt...Tp aku nak kite kawan sampai bile2...Sbb ko kawan baik aku kaaann...

Nywayz, regarding mende yg ko dah terjebak tuh...(ecewah..Cik Sha taip macam mende nieh ape je..haha)Aku rase the only way ko kena buat - tanye same Tuhan...mintak petunjuk Die.Sbb aku dulu pun macam tuh...Ko pun tau at one time aku cam blur n blank smpai tak tau nak wat camne..asek menangeh.I guess...ko lagik kuat dr aku kan?So...insyaAllah...kalo ko dpt bayangan ape ko nak wat nnt...ko akan hepi gak cam aku..hehe..Gud luck my pren...

Len2..? Takde mende pon..Aku tolong ibu wat keje die arinieh...Sehari suntuk aku menghabiskan mase wat keje2 sbg guru penolong kanan hal ehwal murid..ecewah!Penat wooo...menaip name anak murid die...dahlah satu sekolah punye name....Budak2 skang name sume pelik2...panjang2...susah nak eja...Aku tak minat betul la name2 canggih2 nieh...Bg aku name simple2 cukup...Kalo aku ade anak besok aku nak bg name die Adam....hmm..simple n nice.Aku rase kalo Yati bace, geng lemak aku bace, Mr Evil and his ex-partner bace...mesti diowang recognize name nieh...Ooopps...lagik sowang...my cik abe....hmm..die pun mesti tau pasal name Adam nie kat aku.

Problemo nye aku tak dpt nak menaikkan name Adam lg...Dulu2 manusia2 nieh la yg tau cammane Adam nieh influence idup aku...Tiap2 ari aku tulih pasal Adam nieh...(Bukan Adam Akademi Fantasia..die tuh kebencian aku!)Tp masalahnye hard copy aku dah lesap...Sof-copy pulak kena delete..So, aku tak mampu nak menaip cite Adam lagik...Sedih mmg la sedih kan...dah kate Adam tuh hasil keje aku...Tak dpt aku nak cite kat kowang ape jd kat Adam sbnrnye...And macam mane Seri....Huhuhuuuu...sowi dear frensss!!!
Hehehe...awat?Name cik abe ku bukan Adam....Adam is just a name...satu character...Dulu2 Cik Sha nieh rajin sangat mengarang...Agak2 mungkin tak puas2 lagi mengarang mase sekolah dulu...(berbaloi ape..satu sekolah bace karangan aku dulu...satu sekolah dgr forum aku...)Aku sbnrnye suke intellect writing...tulih macam karangan fakta mase SPM dulu...Dats why kalo bace argument aku dlm essay mmg menyampah.Cite2 aku pun sbrnye nak jd journalist...nak amik journalism in broadcasting la konon...tp tak kesampaian..kena amik course accounting yg aku tak lepas2 nieh...Kan best kalo dpt ikut Tony Bourdain tulih diary die utk Cook's Tour..Takpun aku tulih fact pasal durian kat Majalah 3....Wuuuhuuuu...kire gitulah gamaknye cite2 Cik Sha dulu...Supported by my teachers laaa...even aku anak murid kesayangan cikgu BM and BI aku mase form 5...hehe...Ade cikgu yg bajet aku nak amik law.....tp aku tak score sejarah....Last2 ikut result...score math, score account...mengire je keje aku...make ibu aku bercite2 nak suh aku jd akauntan..No more journalism dlm kepale...Except bile aku buat project aku...hehe...boleh nampak aku sangat rajin buat research...

So, ape kaitan Adam dgn life aku?Adam....my fav name...dulu2 aku bayangkan Adam nieh a perfect guy for me...Not really perfect...kalo tak, tak wujud cerite Adam tuh dlm kepale aku...Aku cube nak tulis fiction pulak...buat cerite yg straight dr ati aku...Probably mase tuh pun aku mmg dpt feel..so, aku tulih cite Adam tuh sikit2...The 1st person to read dat thing was Yati...Lepas tuh, aku mintak cik abe aku bace (mase tuh kitowang kawan lagik)Then aku mintak tolong Riza....dll...Riza suke...sampai die pi print mende tuh utk dibace selalu...And salah sowang yg bertanye pasal Adam punye sambungan...Samelah ngan geng lemak aku...si prisya....hehe...Br2 nieh Yati tanye....Cik abe aku pun tanye...Tp Adam is gone...tah bile aku akan dpt ilham ingat balik cite Adam tuh...since byk nak dipikir n takde mase...

Yg aku takleh lupe....mesti org tuh ingat projek aku slame nieh ade kaitan dgn cerite...Kalo tak pasal Adam...pasal kitowang kot...hehhe..Tp rupenye die silap jugak...(julur lidah sket aaaa...hehe)Aku buat scrapbook...satu lg hobi aku dr kecik...Dulu2 scrapbook aku ade ayah yg nak guide aku...(yelah, anak cikgu Pendidikan Seni..hehe)

Skang dah tua2 aku buat scrapbook sendiri..Terkorban sebijik Cleo magazine aku...menampal itu ini...buat kolaj...Ade time bile tgk kecomotan scrapbook nieh mmg aku tak puas ati...Tp bile bace isi dlm scrapbook nieh brlah sejuk ati aku..hehehehe..Just a momento...besok2 aku dah jauh leh tgk2...mmg poyolah...buat scrapbook, simpan mende2 pelik..Scrapbook aku tetap srapbook...mende2 yg dah tak pakai...kertas2 tampal..So, taklah cun n canggih sangat...Tak taulah ape org tuh pikir mase die nampak bace mende tuh...
Yg pasti Cik Sha sgt pemalu mase tuh...ahaks!

Cik Sha dah boleh nak discuss openly ngan ibu pasal org tuh..Dats a gud news isn't it?Pandai jugak Cik Sha peram slame nieh...haha...Nak kate ibu open sgt tuh taklah jugak..Tp bile ibu dpt sbb word "Terengganu" tuh properly..consider sejuk jugak aku kejap...Remember alasan my ex broke up with me last time?Aku takkan lupe alasan die...and mestilah aku sgt cautious kan...Tp skang kire sejuk aaa sket...At least kali nieh aku tak kena hentak atau kena lempang bile sebut sal die..hehe...(remember mase dulu pernah kena lempang sal sowang kawan nie)Alhamudulillah...soal tuh masih dlm keadaan baik....

Satu je tak baik...Td die sms nk kuar ari Sabtu nieh?Hmm..mestilah aku pun nak jupe kan...Tp tuh la die...cammane nak jupe tuh?Dpt ke aku lesen nnt...aku dah dekat nak gi dah...And then...lesen besar ade umah means byk explanations nnt...Skang Cik Sha dah jd anak dare pingitan beb...tak kuar suke2 ati...Tak silap aku, aku pernah cakap kat ibu..and ibu kasi..Tp tuh laaa..lesen besar tak confirm lg...Hmm..tgklah dulu cammane nnt...Ikut ati nieh dah dekat2 mmg tak sedap...Dah mule dah merebeh2 malam2...cannot help it...Nasib baik byk keje arinieh..so taklah menung sangat....

Dahla...aku nak tido.Td ayah bawak bali satay...Tp aku nak tido pulak...aiseh..ngantuk....zzzz..zzzz...
my lagu: nak dara rindu -p.ramlee...aku suke lagu nieh mase aku kecik2..

Monday, November 29, 2004

What type of girl are you?:..

Mother!


Mother!

IT'S YOUR LOVE - SHE MOVES

Dancin' in the dawn, middle of the night
Takin' your heart and holdin' it tight
Emotional touch, touchin' my skin
And asking you to do what you've been doin' all over again
Oh its a beautiful thing, don't think I can keep it all in
I just gotta let you know what it is that won't let me go
It's your love it just does something to me it sends a shock right through me
I can't get enough and if you wonder about the spell I'm under, oh it's your love
Better than I was, more than I am
And all of this happen by taking your hand
And who I am now is who I wanted to be
And now that we're together,
I'm stronger than ever I'm happy and free
Oh it's a beautiful thing, don't think I can keep it all in
If you asked me why I've changed, all I gotta do is say your sweet name
It's your love it just does something to me it sends a shock right through me
I can't get enough and if you wonder about the spell I'm under, it's your love
If you wonder about the spell I'm under,
Oh, It's your love
Baby, Oh oh, oh,
Oh its a beautiful thing, don't think I can keep it all in
I just gotta let you know what it is that won't let me go
It's your love it just does something to me it sends a shock right through me
I can't get enough and if you wonder about the spell I'm under,
Oh it;s your loveIt's your love, it's your love, it's your love

A month ago...things are much more different.Aku tak pernah percaye pade cinta...Taknak bercinta..Taknak dekat dgn mende2 yg dinamekan cinta.Setakat jd pengendali gebang chentan kat gebang...bolehlaaa...Itupun bukan keje yg aku mintak...but unfortunately, aku dpt.I did it with sincerity...Even though aku tak suke sangat dgn manusia2 yg bercinta tp aku sendiri tak pernah nak suke dengar words cenggitu.

Nak kate aku tak pernah berkapel...tak jugak.Cume aku rase aku ade macam tak ade.Ex-bf aku tak pernah nak amik berat sgt sal aku pun.Dulu2 aku cover jugak die nieh..Taklah aku tak mengaku kelebihan die...Cume aku rase, he doesn't deserve excessive compliments.Cukup2lah kalo nak puji...Baik buruk aku je yg tau...

Selebihnye, dlm idup aku nieh...aku byk berkawan aje...Tak rugi berkawan, byk yg aku belajar.At least eloklah dr keadaan mase aku kat sekolah.Kalo namenye student lelaki...jgn harap aku nak angkat pun kelopak mate nieh.Memandang dgn suke jauh sekali...Kalo ade yg rase aku pandang die mase sekolah tuh, mintak maaf la ek....Cik Sha mmg suke memandang...tp tak semestinye pandang tuh pandang suke!Jgn perasan ek....(ade yg prasan...sampai ke tua pun nak prasan lagik...huh)
Berminat...mungkin...Stakat mencuci mate nak menengok mamat2 ensem kat sekolah dulu boleh laaa..Itupun aku rase mase aku sekolah kat teknik aku rajinla buat keje cenggitu..Sbb mmg betul pon ade yg ensem...Itupun mase aku form four...masuk form 5 bile dgn dak2 satu batch..haraamm...jalan macam tembus tembok jek aku...Tak bernafsu Cik Sha!

Mase aku kat Kajang/asrama...aku pon tak tau nak cakap...Mungkin kalo ade yg ensem pon prangai buruk dah tutup ensem tuh.Aku macam bute pulak...aku tak dpt nak nampak hensem tuh.Sbb prangai sume buruk...name je blaja agame tp tak reti langsung respect perempuan.Huhu...kalo cite sal dak2 laki sekolah aku...consider jek aaa aku mengumpat.Takde mane aku akan puji dowang nieh sume...sbb sumenye hampeh.Aku rase kalo kes bunuh Farid Ibrahim tuh tak naik, mesti org tak tau yg budak2 sekolah agame nieh mmg jahat.Contohnye macam sekolah aku dulu...Menci tul kalo aku ingat2 dak2 laki die...Believe it or not...aku sampai dah janji ngan diri sendiri..Kalo aku nak ade boipren, nak ade husband...jgnlah aku dgn budak sekolah tuh...Itu sbb kalo setakat email, cakap dlm fon..even kuar ngan sape2 skalipun dr sekolah tuh...aku tak rase ape2.And ade sekali dulu, mase Cik Sha kena approach kat UNITEN nieh ngan dak sekolah sendiri pun awal2 Cik Sha kate tidak.Sampai number fon pun Cik Sha takmo bg.Punyelah macam tuh skali menyampahnye Cik Sha dgn skoolmates laki die...
Sbb yg simple:Dowang tak reti nak respect pompuan, buat ape nak respect dowang?

Agak2 kalo mak ke adik pompuan dowang or even nenek dowang dibuat macam mane dowang buat dak2 pompuan sekolah tuh...marah tak dowang?Mungkin bile besar2 nieh masing2 boleh cover...nampak macho, bijak (maklumlah budak asrama penuh)Utk awek2 n dak2 pompuan yg suke sgt memuji dak2 lelaki nieh..dowanglah hero.Tp utk Cik Sha...dowang nieh macam angin jek...Tak nampak...kadang2 tak rase...Sbb aku ignore terus kewujudan manusia2 macam nieh...Mane boleh gua lupe beb...golongan2 yg sebar pitnah n tak reti nak respect manusia len nieh..Sowilah...dose2 lu gua bawak sampai mati!Hanye Tuhan je yg reti nak membalas ape2 yg pernah kowang buat kat aku..Aku tak kaco kowang...pandang kowang pun tak pernah...(Ape ingat aku kebulur sangat nak pandang lelaki ke? Stakat muke basi kowang tak payah laaa)Masing2 ade mak, adik, kakak, ataupun awek n lepas tuh ade bini.Bayangkanlah kalo ape yg kowang buat kat aku...jd kat org2 yg kowang sayang...I live with no regrets kalo mende2 tuh terjadi...Deserve u rite!

Atas sbb tuh aku jd keras ati.Aku tak pernah percaye sowang laki yg ensem...boleh mencairkan ati.Aku tak percaye sowang laki yg bijak boleh jawab teka teki yg aku sendiri je tau jawapannye...Aku tak tipu la mase aku cakap...aku pernah gak jatuh ati dlm idup aku nie...Pernah...n ade time2 tertentu aku jatuh...Tipulah kalo aku kate aku kate aku tak pernah jatuh ati kat sape2...Lagi2 bile dah abes sekolah....umo dah masuk 20+++...Aku pernah jatuh ati ngan sumone seumo idup aku...Dr kecik sampai ke tua nieh aku suke die...tp die macam tak paham2 aku suke die...atas sbb tuh aku lupekan je feeling tuhAku pernah suke kat besfren aku sendiri...becuz aku comfortable ngan die...tp die pulak pi men pintu blakang kapel ngan kawan akuAku pernah jupe dreamguy aku kat UNITEN nieh....die pun jatuh ke tangan kawan aku...And kalo aku tak suke kat ex-bf aku jugak dulu...tak membalas...things will be different..taklah aku ade history pernah ade bf sblm nieh kan...But sume tuh sepenuh ati ke?Sume tuh tanpa ragu2 ke?Nopeee...aku tetap aku...my ego came 1st...Contoh, any of these guys yg aku pernah suke...bukanlah utk selame2nye...And jgn kate tak ragu2...Aku over-cautious!
Mungkin sbb aku dah dilahirkan dlm keluarga yg majoriti lelaki...So, taklah aku pandang tinggi sangat kebolehan sowang2 laki nieh...kecuali lelaki tuh dah dinyatakan hebat dlm Al-Quran...brlah aku recognize kehebatannye...

Utk org2 yg aku pernah suke...I live with no regrets....Takde pengalaman tuh...tak jadi lah aku yg sekarang.Aku blaja dr kesilapan2 yg aku buat...Never underestimate anyone and never overestimate anyone...Biase je...sume kawan.Lagi satu aku rase...cinta nieh bukan utk aku.Tak sesuuuaaaiiiii (bak kate Kak Engku..hehe)Aku pun tak reti nak jd sumone very special to sumone...Komitmen pun byk...fam aku....blaja..kawan2...sume acquire special attentions.And most of all...aku taknak org yg takleh trime aku...Pade aku...NO MAN NO CRYKalo diputar mase sebulan yg lalu...itu palsapah aku...
Sebulan berlalu...semenjak aku tukar care aku nieh...At 1st, teruk jugak nak lawan ngan palsapah sendiri...Susah nak ngaku yg the moment I laid my eyes on this particular person aku dah suke kat die.Lagi bertambah susah nak mengaku bile kite senang dgn die...Paling2 susah nak mengaku bile kite jatuh ati dgn die....

Tp lagi2 susah bile die pun ade ati ngan kite....Susah giler bile ampir setiap ari kite nampak sendiri masing2 ke tahap bahaye.Susahnye bile kawan2 dah mule perasan n membebel n nasihat kite trime die...Susah bile awal2 die langsung tak mengaku ape yg die rase...Susah nak ctrl bile sendiri rase nak mengaku kat die yg kite suke die...Susah sangat2 bile die mengaku n kite tak mampu nak kate tidak...Susahnye rase bile kite takut die tak ikhlas dgn ape yg die cakap kat kite...Susahnye....bile lepas tuh kite terime die...n mule sayang kat die...Susahnye nak lari.....Susah...semua susah!

Tp....Senangnye ati bile palsapah diketepikan...takde rase menyesal...Senangnye ati bile setiap kali ngan die diri nieh mule senyum...senangnye...bile boleh ketawe...Senangnye bile boleh hadapi hidup nieh dgn tabah...Senangnye bile ade org amik berat sal kite slalu...Senang sangat2 ati nieh bile dah blaja rase gembira....Senang ati bile windu dibalas...and ade owang nak windu selalu...Paling senang ati....bile org tuh sayang sangat kat kite...

Muwakakakakka...semenjak bile Cik Sha pandai berjiwang nieh...hekhek...lawak tul...Well, the truth is...today...is my 1st month anniversary with my sayang...Looo....br satu bulan pun nak kecoh ek Cik Sha?!!!Hmm...lantak laaa..suke ati aku...kan nieh blog aku...hahaha..

Well, to be honest, dis one is special...Ingat senang gua nak maintain?Tuhan je yg tau prangai aku dulu cammane...I got tired with anyone easily...Aku bukanlah sumone yg akan suke sumone with dat deep emotions...Not really serious into a relationship when I'm still a student and have such a great burden upon my shoulders.Bukan di saat2 aku tak hepi n kena pindah kampus n byk uncertainties dlm idup aku...Not when I thought dat I could luv no one...

And now I do...and I don't want to lose it.I've spent a month loving and be loved by sumone.Record?Record Cik Sha beb! Srupe macam Ian Thorpe pecahkan record Olimpik!Srupe macam 1000th match of Alex Ferguson!Srupe macam Man U berjaye curi Steven Gerrard...Srupe macam Michael Owen pindah Real Madrid.Srupe macam David Beckham balik ke Man U...It is almost impossible...sumthing to be highlighted...but not totally impossible.Macam tak percaye pun ade arinieh akan sampai...1 month...sebulan...aku dgn die....Woooooooowww....seumo idup aku tak pernah sangke mende camnieh akan jd utk aku...Aku sangat2 hepi....and takleh nak cakap ape dah...

Kecuali...Berdoa pade Tuhan semua yg ade insyaAllah kekal...Jage dgn baik....and in return berharap org tuh jage baik2 jugak...Sabar dgn dugaan yg mungkin akan ade...And...macam2 lagi yg perlu dibuat...
Adeehh...I cannot talk about this without crying...Nangeh ek Cik Sha....?Hehehe...yup...nangeh...byk lagi uncertainties dlm idup aku nieh...Kena kuat sangat lepas nieh...Mintak2 Tuhan kurniakan itu utk aku...

By the way, sempena arinieh jugak...Aku ade satu present yg sgt special...utk diri sendiri...n utk org tuh...Ibu finally dpt tau pasal mende nieh...But as usual...org tua...tak cakap byk...Cover sket care die tuh...Mase aku cakap tuh, die relax jek...Tp, td..mase lepak2 kat depan tv ibu selambe je cakap sal fare Air Asia kat aku.."Tambang pergi Terengganu takdelah mahal sangat pun"Aku pun tergamam...aiks?Hohoo...biar betul...Pastuh mase cerite pasal Masjid Negeri kat ibu...Die kasik remark pelik lagi, "Kalo ko kawen kat situ elok...buat majlis akad nikah kat situ"Bisu lagik aku....And mase adik2 ejek aku...ibu tak cakap ape...senyum je...Tp die ade ckp,"Hensem tak boipren kakak tuh, dik?"

Today die pakai fon member kot nak sms aku...Silap aku jugak...aku sms die dulu...Saje nak wish die...As usual...I was flattered...pandai je nak bg aku senyum die nieh...Adelah sumthing die panggey aku tuh aku terkejut sket...nak gelak pun ade...haha...Tp flattering laaaa...bisu kejap Cik Sha arinieh...Merah muke aku beb!!!!

Today is about luv...A weird topic to choose for my blog...When I've finally changed my principles over sumone...And this song actually speaks what is in my heart...It's ur luv...She Moves..


Saturday, November 27, 2004

"..:What's your psychological problem?:..

Paranoid!


Paranoid. Attention is good but don't let it become
fear, okay?

DEMI MASA -RAIHAN


Demi masa...Sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan...Yang beriman dan beramal salehAh...
Demi masa...Sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan...Nasihat kepada kebenaran dan kesabaranAh...
( korus 1 )
Gunakan kesempatan yang masih diberi
Moga kita takkan menyesal
Masa usia kita jangan disiakan
Kerna ia takkan kembali
( korus 2 )Ingat lima perkara, sebelum lima perkara
Sihat sebelum sakit
Muda sebelum tua, kaya sebelum miskin
Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum mati
Demi masa...Sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan...Yang beriman dan beramal salehAh...
( ulang korus1, korus2 )


One Tree Hill....my fav Tv series.Selain dr CSI and byk lg reality show yg aku minat...inilah tv series paling aku suke.Aku punye fav part is the conflict in the family...Macam smlm...mase aku tgk part dowang punye game...Giler best game dowang...Care dowang handle game tuh...pastuh yg paling best skali...Becuz at last they admitted they are brothers...Heheh...my fav part..Pastuh, Dan, bapak dowang, takleh accept dowang leh rapat sangat...Karen pulak cam menyesal sbb reject Keith...And then Keith tertido ngan adik ipar sendiri...Kantoi ngan Dan...Dan mengaku kat Deb die still sayang Karen..Woohoo...complicated...Tp part mengejutkan mase Hayley cakap kat Lucas die dah kawen ngan Nathan.2 of my fav characters got married...And I have only one week to watch that show...

Sedih gilerr...Bgn pg, bile aku sedar yg I just got only few days to spend time with my fam..Aku rase bengang sangat.Then...aku nampak org tuh miskol aku...Aku jadi sedih..and tambah..tambah..and tambah sedih.Tp aku ignore jek dulu...aku kena spend time nieh betul2 kalo aku betul2 treasure time nieh.Aku sms die...wish die gud morning...Then buat life cam biase...Shahmi balik, so mestilah byk mende nak dimasak n dibuat.Dlm pade tuh, aku tgk2 jugak tv, bermanje2 ngan adik2 aku...Life is like usual...ari Sabtu tetap ari Sabtu...

Mlm pulak, ade game Perlis vs Pahang.Uikss...teringat penyokong Pahang sowang tuh...Aku lak menyokong Perlis malam td.Hehehee...tak pernah2 dpt team yg same utk disokong..Aku tau asal die sokong Pahang...Sbb players Pahang ramai org kg die...Tp aku mmg tak suke Pahang (the fact dat FAM raje dowang pegang and they are so stupid in administration)

Sowi la org Pahang...And the fact dat org Pahang jugak buat aku kena pindah kampus...And my campus will be in Pahang...Mmg aku tak suke langsung...Lgpun aku minat style team Perlis...Ingat lagi mase dowang lwn N9 dulu..aku ade kat stadium..Dowang sporting...tak wat prangai hooligan/org kg yg bodoh...Kire beradap jugak org dowang nieh...And dowang takde pon buat prangai berlagak ke ape...Bukan macam ade setgh team...takleh langsung nak trime team len...Nyampah tul aku...

Alamak...aku dh jd commentator lagik...adeh...Nywayz...mase lepas tgk game..Die ade sms lagik...Melayang kejap Cik Sha...hehe..Tp credit die dah tmat tempoh...huhu...So no more men miskol2 lagik...Takpelah...sabar ajelah Cik Sha ek...Kenalah byk2 blaja handle situations pasnieh...Mase kalo dah bergerak...mane boleh pusing balik....


My lagu today.....Demi Masa - Raihan...salah satu fav aku!

Wednesday, November 24, 2004

What's You Overall personality

You're happy!

HAPPY -ASHANTI

Whooo

Right back at ya

It's the worlds most talented record label

Murder Inc.

And that angelic voice you hear in the background

Oh that's our new princess of Hip Hop and R&B

Miss Ashanti
Boy you feel me with so much joy

You give whatever it is that I need

My loves here to stay,

Won't never leave

So glad that you fellIn love with me
My love is so good

That I wouldn't be without you babe

Couldn't see me without you babe

My love is so good

That I wouldn't be without you babe

Couldn't see me without you baby
All of my life (I've been searching for you)

Everyday (So glad that I found you boy)

On my mind (I've been feining for you)

Everyday (I'm so happy baby)
Boy you got me feeling so good

You take all the pain away from me

Without you around, I couldn't be

And I knew you fell in love with me
My love is so good

That I wouldn't be without you babe

Couldn't see me without you babe

My love is so good

That I wouldn't be without you babe

Couldn't see me without you baby
All of my life (I've been searching for you)

Everyday (So glad that I found you boy)

On my mind (I've been feining for you)

Everyday (I'm so happy baby)
I'm so happy that you fell in love with me

I thank God he sent you from above

I'm so happy that I fell in love

I thank God he sent you from above
All of my life (I've been searching for you)

Everyday (So glad that I found you boy)

On my mind (I've been feining for you)

Everyday (I'm so happy baby)
All of my life (I've been searching for you)

Everyday (So glad that I found you boy)

On my mind (I've been feining for you)

Everyday (I'm so happy baby)
Ohhh that I wouldn't be without you babe

Couldn't see me without you babe

It's so good, that I wouldn't be without you babe

Couldn't see me without you baby

Arinieh idup menengok tv n memasak.Aku masak baby kailan yg kecik tuh..campur2...resepi sendiri la...Masak ngan oyster sauce...letak udang..bawang putih..fish ball..ngan tauhu..

Tgk tv pulak...well, yg nieh start awal pg td.Monaco vs Liverpool...hadeeeeeeeeeeehhh..tension!Saviola punye handball tuh referee leh wat tak nampak jek!Kalah 1-0...tension aku...Aku lupe si Saviola nieh men utk Monaco..Alaaa..bukan pemes sangat mamat nieh..tp leh la tahan...Tp yg puas ati smalam...even kalah..The real Liverpool players yg men..Even though budak2 youth n reserve team yg naik men 1st team..Mellor...Warnock..Potter..Even Igor Biscan men smalam..No stupid Spanish dlm tuh...Josemi jek ade smalam..itupun tak men full game..Yg best tuh... Luis Garcia will be injured for a month!Hoh..lantaklaaa..player len kalo injured aku sedey gak..Tp mamat LG nieh?Aku hepi beb...give the real players time to play.Liverpool will have to defeat Olympiakos to get to second round..Seriously, I doubt about it..Dlm ati aku nieh..even though aku adelah peminat kipas susah nak mati Liverpool..Tp UEFA Champions tak sesuai utk Liverpool..Bak kate Houllier dulu...UEFA Champions will only distract n make player exhausted.Aku rase lagik baik kalo dpt improve dlm league..lagik best..But above all dat aku wish dowang tukar manager!I really don't like Rafael Benitez...boring!

Mase nak game Man U tuh...aku tido.Ngantuk rasenye...lg2 bile nampak muke tak ensem Nistelrooy...terus aku maleh nak tgk.Tepat tekaan aku, pg td bgn nak tgk result, Man U menang dgn goal Nistelrooy.Fed up...fed up...tak minat tul.Tp aku sambil2 smalam ade gak tgk Real vs Leverkusen..Teruk nye game...nyaris2 kalah..n nyaris2 menang...kesimpulannye..Seri.Tp since Real Madrid is not reall my team (aku prefer Barcelona), so takde rase ape.

Well..well...Cik Sha tak boleh langsung kalo nak cite sal bola...Sure non-stop...terus-terusan nak cite pasal tuh jek kang.Pg2 lg aku check aku nye fon....6 miscalls.Mase tuh aku br bgn tido.Lambat sket...yelah, lambat tido.List...2 new numbers...uiks, public fon?Rase cam tau jek sape call?Then aku miscall jek org tuh...Die call balik...Die tanye, free ke tak besok?Aku mmg takde wat pape..so aku jawab la free...Die nak turun Seremban besok...yeay..yeay...Cik Sha senyum dgn muke basi!Tp cakap ngan die...Aku mintak permission ibu dulu...Masuk dapur...aku tanyelah...Ibu bg..dgn syarat...kena masak sblm pergi..So, I agreed...Ape2 pun tgk perkembangan seterusnye sbb die tak tipon lg nak jupe ke tidak...Jadi ke, deal jumpe kul bape..

Pastuh, aku tgk tv lagik.Hari nieh aku tgk "How To Lose A Guy in 10 Days"Dah tgk dah cite nieh...saje tgk agik...Lawak tuh lawak gak aaa...romantic comedy kononnye..Aku nieh sume cite jalan jek...Nasib baik pg td tak join Atan tgk Shakespeare in Love.Tp aku suke satu jek cite HTLAGI10D tuh...basketball...Dowang nye date tgk same basketball..Uishh..best betul...Aku slalu berangan nak tgk game bola sesame...Pernah gak aku cakap kat die dulu...mase tuh aku tgk bola sorg2...Masing2 berangan..."Kan best kalo tgk same2"Lagik2 kalo Man U vs Liverpool..silap ari bulan masam muke aku ngan die..aahaha..Pg td die leh nyakat lagik aku...Man U menang...hoho...nyampah..I dunno...aku mmg attracted kat fans Arsenal slalunye...Org2 yg aku minat slalunye fan Arsenal..Dr dulu lagik macam tuh...Tp, bile aku dpt partner...yg aku suke...fan Man U.Mule2 susah gak...aku leh bg excuse...taknak fan Man U.Tp, kalo dah suke kaaaann...mmg lame2 tak kisah pun...Jgn jd macam ibu ngan ayah sudah...Bile time bola sure hambar jd game tuh sbb dgr ayah menyakat ibu, ibu sakat ayah balik..ayah merajuk...adeeehhh!!Nasib baik setakat nieh sakatan yg aku trime dr org tuh tak teruk sangat...Before kapel pon dah sedia maklum aku fan Liverpool..so terime la ekkkk...hehe...

Ptg td aku tgk CD cetak rompak The Incredibles...Huh...enjoy..enjoy...best...best...my type of cartoon..Tp tak dpt nak tgk Rave ptg nieh sbb ujan!Siap kilat2....Aku dah makin giler ngan anime Rave nieh...Dahla kiut...then takde alih bahase...original punye bahse...sume same ngan Jepun!Yeaahhhh...best...best...Tp aku slalu kena sakat aku Plue...makhluk pelik dlm cite tuh...Walhal aku minat org2 dlm Demon Card!Biaselah...aku kan slalu suke villain...org2 jahat dlm cite..Tak men la minat hero n heroien...I'm counting hours for tomoorow...ish...ape nak jd agaknye..Tetibe aku tersegan nak jupe die...This will be a different date for us...Alamaaaaaaaaaaaaaakkkk......



p/s: lagu HAPPY from Ashanti...jom layan hip hop skali skale...


Monday, November 22, 2004

What S are you?

succeed


Succesor.You plan things very carefully.You know where you wanna go and you do whatever you have to to get there.The ultimate prize is the only thing on your mind.
To climb the ladder of success and ring the
bell.You're not gonna be another loser on the streets
begging for cash. Although, you probably spend so much time planning
you don't have much of a life. Kinda a pitty,
since your probably pretty good at
conversation, you'd make a good friend if you
could spare the time.But hey, mad props for never losing site of your
ultimate goal.

THIS I PROMISE YOU -NSYNC
Ooh, ooh
When the visions around you
Bring tears to your eyes
And all that’s around you
Are secrets and lies
I’ll be your strength
I’ll give you hope
Keeping your faith when it’s gone
The one you should call
Was standing here all along
And I will take you in my arms
And hold you right where you belong
‘Til the day my life is through
This I promise you
This I promise you
I’ve loved you forever
In lifetimes before
And I promise you never
Will you hurt anymore
I give you my word
I give you my heart(Give you my heart)
This is a battle we’ve won
And with this vow
Forever has now begun
Just close your eyes each lovin’ day
(Each lovin’, each lovin’ day)
And know this feeling won’t go away
(No)
‘Til the day my life is through
This I promise you
This I promise you
Over and over I fall
(Over and over I fall)
When I hear you call
Without you in my life, baby
I just wouldn’t be living at all
And I will take you in my arms
(I will take you in my arms)
And hold you right where you belong
(Right where you belong)
‘Til the day my life is through
This I promise you, baby
Just close your eyes each lovin’ day
(Each lovin’ day)
And know this feeling won’t go away
(No)
Every word I say is true
This I promise you
Every word I say is true
This I promise you
Ooh, I promise you

Today,aku memulekan ari pade kul 11:30 pg...Yelah...lepas Subuh br nak tido..hehe..Aku bgn tgk ibu tgh masak pulut kuning..Yeaaaaaaaaaaaayyyy...bestnye pulut kuning!Tp aku makan nasik putih arinieh sbb biaselah..dah jd kebiasaan aku kot.Ptg sket br aku bantai pulut tuh.Mane tak lemak berkrim cik Sha...makanan melampau2...

Aku dok umah macam nieh aaa..Mmg ibu akan excited memasak kalo sume ade..Lagik2 kalo Shahmi ade..bertambah bersemangat die masak.Aku prasan satu prangai ibu nieh..Mende len die tak kisah asalkan anak2 die selera nak makan, n makan ape die masak.Aku pun rase macam dah terikut sket pangai nieh...Especially bile sampai turn aku kena masak sumthing for my fam.Aku paling suke kalo mende tuh abeh...senyum jek aku satu ari.Cube kalo tak abeh ke, kena komen ke...sure aku masam...hehe..Anywayz, aku spend the whole day tgk tv n mendengar MP3.

Arinieh aku tgk cite "Like Mike"...Tgk Lil Bow Wow mase kecik berlakon anak yatim yg ade ambition nak jd macam Michael Jordan.Best cite nieh...aku suke.Alaaaaaaaaa...ape2 cite berkaitan sports sume Cik Sha suke.The Replacement, Remember The Titans, One Tree Hill, Shaolin Soccer...ape2 jek aaa..asal nampak sports aku akan minat.Oooopsss..lagi satu, yg paling aku suke mase kecik2...Mighty Ducks.Hullamaaaakkk...aku leh dok depan tv tgk mende2 nieh jek.

Ho yeah...talking about sports..salah sowang fav soccer player aku...Henrik Larson (Barcelona/Sweden) telah injured n takleh men the hole season.Nie sume gare2 game lwn Real Madrid ari tuh...die jatuh then naik stretcher kuar padang.Then...Milan Baros pun injured mase Czech nye game ari tuh...Ciise....huwaaaaaaaaa....pun out...kaki patah.Tp ade Steven Gerrard!Tonite aku nak tgk ape nak jd...mungkin ke Liverpool leh menang agik?Becuz aku tensen tul skang takde game yg syiok except game mase lwn Palace yg Baros dpt hatrik ari tuh..Malam nieh lawan Monaco beb...bukan calang2...Tp Monaco dah takde Fenando Morientes..so tak tau aaa cammane...Man U? Aku pun tak ingat dowang lwn mane...Sbb tak minat tul nak tgk game dowang...kecuali kalo lwn dowang dah gempaq sangat...Stakat nak tgk Nistelrooy rentikan....tak ingin aku.Aku leh recognize Rooney as a good player...sbb die striker yg rajin gak...Ala2 macam Thiery Henry (tp still long way to go nak dpt class cam Henry..hehe)Nistelrooy pemalas macam Trezeguet...macam Heskey...Apepun, tunggu dan lihat UEFA CHAMPIONS!

Nywayz, nothing so special about today...Aku masih jd tv maniac... as usual..Arinieh aku tgk Unsolved History pasal JFK ngan Titanic.Yup..I luv those things...macam mane John F kennedy tuh leh kena bunuh kat Elm Street..Pastu sistem kapal Titanic yg buat dowang tenggelam..I could spend hours to watch all these things...Dr kecik lagik aku mmg minat cerite2 macam nieh...

And then..Ade satu lagu aku nak letak...Lagu nieh adelah lagu yg sbrnye aku suke...Cume at one time aku menci jap lagu nieh...adelah sbb2nye (people live with history rite?)Tp mase aku tgh melepak2 td aku tertgk pulak video clip lagu nieh..Kebetulan ibu tido n ayah takde..Aku menyanyi sowang2 depan tv lagu nieh..Maybe sbb dah lame tak dgr..then aku terase nak nyanyi lagu nieh...So..here comes "This I Promise You - N'sync"Lagu 1st year aku kat UNITEN...Sambung cite tomorrow...bile aku dpt nengok match nnt!

Sunday, November 21, 2004

What's your Weapon?

Your weapon is a Dao!


Dao! The chinese Kung-Fu Sword! This attack weapon
is wild and powerful. Used by the soldiers in
the old chinese Army. the Dao is often compared
with a furious tiger.



I DON'T WANT TO MISS A THING - AEROSMITH


I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure
I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
Lying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
And I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and everI don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
Well, I just wanna be with you
Right here with you, just like this
I just wanna hold you close
Feel your heart so close to mine
And stay here in this moment
For all the rest of time
Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
'Cause I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep, yeah
I don't wanna miss a thing


Cammane aku nak describe arinieh?Basically takde mende sgt aku wat.Aku bgn Subuh...then mase nak tido tuh ade la hamba Allah sowang nieh miskol aku.So, aku wish gud morning kat die...hehe..Since aku tau die nak balik KL arinieh...wish pagi2 sket...Pastuh...aku pon tido balik.Biaselah, skang aku dah jadi macam burung antu...(bukan antu ek)Aku jage malam tp tido siang.Tak tau apasal energy byk waktu malam2 nieh.Then, mase aku bgn aku nampak adik2 aku makan kat meja..Ade cekodok...yeaaayyyy...ape lg...bantai cepat2.Pastuh, ibu gi sekolah, Atan lak kuar...Ayah pon tarak...tinggal aku ngan Adik...Tp Adik kejap je berjage..lepas tuh aku tgk senyap je umah..Rupe2nye die dah berdengkur (tido siang pun berdengkur dak nieh)Aku seperti yg diamanahkan oleh ibu..kenalah masak utk lunch.


Menu aku simple:


Sambal ikan selar kuning dengan sup cendawan tiram.


Dah. Aku pun tak beriye sangat since aku berdua jek.Ayah balik utk lunch, makan la kitowang.Then aku start tgk tv...Ho yeaaahhh...Federer champion of the tournament beb!Bahagia aku nengok die mengalahkan Hewwitt.Siap dpt Merce yg best gilos tuh...aku rase keta tuh tak de kat Mesia nieh!Mase die menang tuh, siap dah carve name die kat keta tuh time2 tuh jugak.Gileerr gempaq...tetibe aku terase, "Kan best kalo aku dpt kawen ngan Roger Federer?"Uikkkss...just a thought aje aaa...saje je tuh...tak mo aku golongan tak beristinjak n berkhatan nieh..haha.Federer dft Saffin mase semifinal, Hewwitt lak dft Roddick.Whatever it is...aku berkenan tul tgk game semi-final ari tuh- Saffin vs Federer.Gilos gempaq punye tie-break...sampai berpuluh...br Federer dpt menundukkan Saffin.Tp Saffin nieh satu jek kelebihan die...die pun jenis yg ctrl pressure.Pastuh mate die...pergggggggggghhhh..teringat aku macam Boston Rob a.k.a Rob Marciano dlm Survivor.Mmg mate nakal sungguh...dah kate org Russia...jatuh cinta aku beb!Huhu...merenyam Cik Sha mencuci mate tgk tennis nieh...hehe..


Arinieh aku tak mengaco org Ganu balik KL...kang mane tau die bz ke ape.Tp dlm kul 11 lebih td aku dah sms wish die gudnite.Die pun tak byk miskol aku sgt, bz kot..lgpun br balik jupe geng...Aku pun tak kisah...Nywayz, ckp sal die aku teringat peristiwa semalam.Aku nganta si Shahmi nak balik.Then aku pi carik refill utk ink printer aku.Aku nieh mane pernah pakai refill...make...comot jugak tangan aku semalam.Mule2 aku ingat misi tak berjaye..siap ade leakage lg.Tetibe pulak aku terase bodoh pulak Cik Sha...sbb die tulih 2 refills aku wat 1 refill...adehh..membazir!Sebbaik berjaye jugak mende2 yg aku nak wat nieh....Alhamdulillah!


Pastu, mase aku dok nunggu bas Shahmi, aku masuk jap Aladdin.Tuh yg dpt berchatting ngan Eriy kejap semalam.Cite punye cite...Eriy kasik remark...die kate cik abe ku romantik.Alaaa...cite sal abg die asalnye.Aku tanye kaba dulu, ape kaba abg die...then tolong kem salam.Arituh abg die @ kawan aku sowang nieh sms wish slamat ari raye.Aku tak dpt mereply.Hooooohhh...Eriy..Eriy...mane de die tuh romantik..cam biase jek.Utk kategori lelaki2 yg diidamkan oleh pompuan2 sekalian...(not me of course), die tak romantik.But I like it dat way...Kalo sume suke laki romantik sape nak suke laki yg tak romantik, ye tak? Hehe...


Cume aku pun jenis yg takde aaa nak demand2 mende melampau...Nak suh die cakap jiwang2...demand nak suh die wat mende2 pelik yg dianggap romantik oleh sesetgh org...Even mintak bunga pon gua tak pernah buat...kalo itu yg org slalu kate romantik. I have my own way to find my satisfaction and to fulfill my curiosity, Bende2 kecik pun, kalo aku dah suke ape yg die buat tuh..even miscall seari sekali pon dah kire happy bangat dah tuh.Aku jenis tak kisah...asalkan kalo boleh jgn lari dr ape yg pernah ade.Macam..let's say....kalo bz sangat pun aku suke gak kalo ade reminder sket dr die...tuh je..It's the thoughts dat counts...die buat ape, n die bg ape tp kalo ati die kat tpt len pun tak gune.Aku jenis yg tak perlukan wayang everytime nak kuar...no classy food...makan eskrem potong pun gua dah hepi.As long as u spend the given time together...sudah.Kalo jauh tuh pulak...ingat2 laaa...itu jek.Nak mintak call everyday tuh mmg dah melampau sangat utk aku.Aku tau mmg nampak pelik laaaa...kadang2 aku rase kan, org nak gelakkan care aku nieh.Sbb aku mmg tak suke tak independent...nak manje pun beragak sket. Aku harap sampai bile2 pon aku maintain camnieh...jgn nak mengade2 Cik Sha!


Aku wisau tul aku jd cam contoh2 yg aku tak berkenan...All this while I've been very observent towards the examples in front of me.Aku perati jek kawan2 yg berkapel..n byk tul yg aku tak berkenan...When I changed my status I hope I don't have to change the way I am.Aku taknak lari dr agama n adat....dats my principles.Everyday aku doa sal nieh...ape pun aku buat jgn lari dr dua mende nieh.


Ntah aaaa..aku wisau gak sbrnye...This is not my 1st experience berkapel (i wish i could change my past)Tp yelah...before this...jauh...tak dpt nak berjupe pon.And then mende tuh tak kekal pun, dah kate ade macam takde.Tp skang...jauh jugak..tp possibility akan berjupe mmg ade...I'm going to work dis out...aku dah promise diri sendiri.This is the biggest gamble in my life... I live with my relationship upon me.


Aku tak pernah bajet seumo idup aku aku nak serious cenggini.Well, how would I guessed aku nak jd macam nieh...haha...Slame nieh flirting or chasing was my game...Bile aku settled down...tetibe aku prasan byk yg berubah...Pernah ke aku hepi2 time aku sedih...kalo ade pun menipu...Skang aku dah leh senyum...Pernah ke Cik Sha akan pikir about sumone's feelings rather than thinking about her own?Pernah ke aku akan alwiz ingat dis sumbody...even I'm not sure whether he's thinking about me.And I'm not doing anything about it...not even trying to throw him out of my mind...Not like I used to be...Aku tak pernah berusaha slame nieh...But I'm working too hard now...And everyday I wish for happiness...I pray a lot...Aku doa kat Tuhan...kalo boleh jgn aku sakit...jgn aku sedih kalo ape2 jd...Aku doa utk die byk2...semoga Tuhan lindungi die..And I even promise myself..never to hate dis one person...even kalo die bukan utk aku.


I'm really happy with dis person ...and I'm desperately want him to be happy with me in return.Woooowww...dis is really new for me. Tak pernah aku buat seumo idup...And skang aku tgh wat mende nieh..I'm missing a person CONSTANTLY this whole month.Asek teringat kat die...really concern about his happiness with me.Adeh Cik Sha....jiwangnye kamuuuuuuuuuuuuu!!!


ehe..Serius beb...aku pun tak paham...Sumday aku kena tanye die ape die dah wat ngan aku smpai aku leh windu kat die giler2.Aku tau dgn aku sure byk dugaan...I'm not a perfect person for sumone to be in love with...Byk mende akan jd ngan life aku lepas nieh...Bukan betul sangat...To be honest, aku redha if dis relationship doesn't work out like it should be...Bukan sume org leh trime...even my ex was too cowardice to accept me as I am.Even frens susah nak terime...Tp ntahlaaa...aku tak tau die leh accept ke tidak.Takut? Mmg aku takut...kalo jd ape2 nnt...I'm sure I'll be in hell for a long time.Tp...Tuhan ade.InsyaAllah ape2 jd pun Cik Sha okay...no hal...Huhu...emo Cik Sha arinieh ek...Well, let's just say..kite takleh expect yg baik2 je dlm idup nieh.Kena positive thinking..tp kena jugak berhati2...Itu yg aku tgh try wat skang...berhati2...May Allah be with me...


Is dis luv?If this is it, definitely I'm one hell of a person who's in luv...


This is one of my favs...mase sekolah2 dulu..gile lagu nieh...Aerosmith...yihaaa.....
Weapon quiz dulu since dah giler sangat ngan RAVE...hehe...


Saturday, November 20, 2004

What anime kiss are you?

You're a Intense Kisser


You have an intense kiss! You and your partner
connect when you kiss and you forget about the
rest of the world. ^_~


SERIBU BINTANG - ALLEYCATS

Ingin kupergi jauh darimu
Agar kukenal erti rindu ini
Ingin aku menyelami jiwamu
Agar kukenal dirimu kasih

1Ingin aku membenci dirimu
Tapi kebencian tiada padaku
Walau apa yang kau sangkakan
Aku tetap cinta padamu

Telah lama kuhidup melara
Telah kugagal dalam bercinta
Kini kau datang dengan seribu bintang
Bintang yang dulu sembunyi
Bintang yang tiada bererti

Kalau kau sudi menyentuhi hatiku
Aku kan selalu dekat padaku
Tapi jangan kau hanya cuba
Untuk mempermainkan cintaku

Jangan permainkan cintaku


Arinieh Cik Sha ade dua feelings:

Aku hepi n aku tak hepi...Why? Okaylah..bad news 1st...Sbnrnye aku wisau sal ibu lately nieh...Aku nampak satu ari die menung jek arinieh...Lepas Maghrib td aku tanyelah ibu..asal die menung2..Ade ke anak pompuan die nieh wat salah kat die?Manelah tau, aku ade dose pape...Patuh, die jawab kat aku..

"Ibu tak sedap ati skang nieh..lately rase semacam jek"

Ntah aaa...dang2 tuh jugak aku rase nak menangeh..Mane tidaknye, manelah tau...yg ibu tak sedap ati tuh sbb result aku nak kuar tak lame lagik.Mmg semacam jek aku nak semayang Isya' lepas tuh...Moyok rasenye aku arinieh...Sbrnye mmg dada aku dah berdebar skang..Result aku takkan kuar, aku tau...Sbb aku tak bayar agik yuran tertunggak arituh...Tp aku maybe akan rase gelabah bile sampai Muazam nanti..Cammane agaknye kalo aku dpt tau dpt surat merah?Ya Allah...jauh2kanlah kenyataan ini...Aku tak sanggup menerime kenyataan nieh nanti..Tah aaa...aku benci tul nak cakap sal blaja..Seumo idup aku tak pernah rase teruk sal blaja..Even in my worse conditions pun aku boleh score lg..But ever since aku jd stdent UNITEN nieh aku rase teruk sgt...Ntahlah...aku kena tunggu ape nak jadi nnt...

2ndly yg aku wisau...aku nampak mood ayah lately tak baik..This is the other reason for my mom to get worried..Aku paham sangat, sangat dan sangat...Cume bile die bad mood...well, tak best utk aku laaa..Sentiase rase serba tak kena...huhu..tolonglaaa..penat macam nieh..


Well, enuff...enuff...The other reason is..nape aku hepi pulak...Hehehe..well, my sweetheart has been extremely generous today...Cammane aku nak cakap lagik..I was telling the truth when I said he was the one who could make me happy...Dlm ati yg mmg tak sedap sejak kebelakangan nieh...die leh buat aku menyengih kejap..Sampai kena tegur Cik Sha ngan Adik,"Kakak nieh..kalo pandang telefon jek...mesti senyum2...ntah sape la yg telefon die"Well, he called twice today.

Hoh...to be honest...terkejut beb!Mule2 pagi tgh td mase aku tgh menyiang ikan...Tibe2 aku nampak call...Pastuh, aku cam tak caye aa jugak..Aku nampak ibu pandang aku...Aisehmeeeenn...aku rase die pasang telinge jek nieh...Hohoooo....so, berangkat la Cik Sha ke kamar peraduan...Kenalah cakap slow2 ek...hahaha..Yg aku gelak tuh...mane taknye...aku tanye die kat mane...Die cakap, "Pasar Wayang" (kalo aku tak silap dengar laaa...)Aku dah blur...kat pasar ke kat wayang...Tp utk tidak memalukan diri sendiri...Aku tanyelah pasar wayang tuh amende...Pergi pasar rupenye buah ati aku sowang nieh...ahaha...Beli ayam...beli sayur..hekhek...sempat aku mengusik jap.."Anak mithali ari nieh ek?"Hahahahaha...tergelak jap Cik Sha...

Teringat aku the 1st time aku nak kuar ngan die dulu...Tetibe ibu tipon suh aku pi beli brg dapur..Kena ngangkut ayam sambil kuar...hoho....sebbaik la die nieh sporting aaa jugak..Sanggup meneman aku beli ayam.Mase tuh cakap kejap jek...Aku pon tak prasan mase aku cakap ngan die tuh..Sebelah tangan aku pegang fon..sebelah agik aku pegang pisau...hekhek...Sebbaik takde paparazzi tangkap gambo..Kalo tak pemes Cik Sha masuk internet...ahakkks!!

Woooo..talking about internet....I wonder sampai bile kowang nak membace blog aku nieh agaknye?Sbb mungkin aku takkan seaktif skang nak menaip blog nieh..Tp selagik aku kuat n boleh menaip blog nieh..Aku akan cube utk menaip..Tgklah kelapangan dan maintenance nnt cammane...okeh..

arinieh aku byk abiskan mase tgk Tennis Masters Cup..Roddick vs Coria.Coria not bad...tp kan aku dah cakap...aku tak suke betul sportsmen yg ctrl ensem.Rambut pjg....biaselah..Latino nieh mmg impressive..Ala2 Raul Gonzeles jugak...sharp features...tp aku kureng minat laaa Argentinian sowang nieh...Mamat nieh nye game not bad...tp taklah aku minat macam style Federer ke Hewwitt ke..Aku lg impressed ngan Roddick...walopon die nieh American...Tp die nieh cute gaks...ahaks!Hmm..well, normalla tuh kan...I'm a woman...so.....Cik Sha cuci mate sekali sekale ape salahnye...hehe..Asalkan yg kat dalam nieh sowang jek...org kate..."cuci mate biar seribu, bercinta biar satu"? muwakakakakaaa...

So, the conclusion:

Federer vs Saffin
Roddick vs Hewwitt

Sape menang nnt?I'm looking forward to see the match.Mase aku menaip nieh sambil aku tgk game Man U vs Charlton Athletic.Bukan pay attention sangat pon...game boring seh...Walopon dah 1st half...lawan kat Old Trafford....tp still 0-0!Tak sabar nak tgk Livepool vs Middlesbrough kul 11 nieh kang..Gerrard will be back, man!Yyiiiiiiiihaaaaa....nieh yg Cik Sha excited sangat nieh..Gelak lompat...lompat...opooocoooott...alamak..londeh kain batik gua.

Arinieh aku akan abeskan mase tgk tv agik sbb arinieh byk tul cite best...Shahmi nak tgk Meet Joe Black...tp sume owang dah tgk..Yg best ade satu insiden kitowang satu family gelak td...Mase scene blue dlm Meet Joe Black (alaaa...ape sangat blue nye ponn...dah kena potong pun scenes camtuh!)Pastuh kan, dlm scene tuh...adelah part pompuan tuh bukak baju Brad Pitt...(tah ape name pompuan tuh aku pon tak tau)Adik ngan selambenye cakap kat ayah,
"Ayah, Brad Pitt nieh bodohlah. Bukak baju pun tak tau. Pomouan tuh pulak tolong bukakkan"
Ape lagii....sekalian org2 dewase dlm umah nieh sume gelakkan die...tp biaselah Adik..muke selamber jek..hehe..geli tul ati aku.

The second time my cik abe called kul 6:36 ptg...aku tgh tgk tv.Huhuuuu....kantoi lak Cik Sha tgh tgk Konsert Akhir Akademi Fantasia...Mase aku cakap kat die, aku tgh tgk mende alah tuh...die nak kate gelak pun tidak, nak kate mengeluh pun tidak..Ho...haku pon tak tau amendenye...tp yg pasti aku tau cik abe aku nieh bukan peminat AF.aku tgk konsert nieh pon bukan sbb ape....dah takde cite.Aku rase kan, tah bape byk dose aku ngutuk bebudak AF ari nieh.Asal kuar jek bebudak AF, mulelah macam2 komen aku kang...Aku mmg tak minat AF....setakat tau2 camtuh ade aaa...nak minat kem salam aaa..!!!So, arinieh record la kot...lame mane cik abe aku menelepon aku...Pakai public fon...of course...dat makes me appreciate it even more.

Yg aku rase kelako ngan diri aku sendiri...bile die call aku cam speechless semacam.Bukan ape, tp aku jd cam byk sgt nak ckp ngan die, tp lepas tuh aku tak tau nak cakap ape.I know dis kinda weird becuz I'm expressing sumthing about my relatioship (which is my private life) in front of people.Tp aku jenis yg no secrets...bukan nak menunjuk depan owang or senang nak cite sal life aku.For me sharing is sharing...so, just understand the real meaning of sharing.Aku pedulik ape org nak cakap ape...

Yg pasti Cik Sha tak suke "pura2 ayu" ek.Dat statement may be quite funny but it means a lot to me.I hate being a hypocrite....so, let me be myself here.Dis is my blog and i'm free to do whatever I wish!So, what am I getting into here...?All I wanna say is...aku tak pedulik ape org ckp. If I have sumthing to share then I will share it with my frens..Kalo takleh share aku akan cakap aku takleh share..ak jd mysterious sgt pun aku bukan jenis yg mysteriousso...takpe aaa...aku cite jek....

So, back to my previous topic...happy ke Cik Sha cik abenye call?Sgt hepi...sebbaik ade tv, kalo tak mau menung jek aku sepanjang ari..Sebbaik la org tuh call...kalo tak moyok jugak aku..Aku mmg byk moyok since dpt tau aku nak gi...And..ever since aku dpt tau macam story agik..Hmm..nevermind...skang aku sgt hepi...Kecuali...Man U menang 2-0!!!Argghh..org2 tua Scholes n Giggs dah jaringkan gol!Oh tidaaakkk!!!Well, Cik Sha kena bla dulu..Boss sudah balik mau guna laptop...Tataaaaa..this is my song...the song about me...Enjoy it...

Friday, November 19, 2004

Goodbye UNITEN Bangi....

NOTHING'S GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU -GEORGE BENSON


If i had to live my life without you near me The day would all be empty The night would seem so long With you i see forever, oh, so clearly I might have been in love beforebut i've never felt this strong Our dreams are young and we both knowThey take us where we want to goHold me now, touch me nowI don't want to live without you


Chorus:Nothing's gonna change my love for youYou ought to know by now how much i love youOne thing you can be sure ofI never ask for more than your loveNothing's gonna change my love for youYou ought to know how much i love youThe world might change my whole life thoughBut nothing's gonna change my love for you


If the road ahead is not so easyOur love will lead the way for us, just like a guiding starI'll be there for you if you should need meYou don't have to change a thingI love you just the way you areSo come with me and share the viewI help you see forever, toohold me now, touch me nowI don't want to live without you


Chorus:


Ho yeah...kite start ngan malam semalam..Smalam aku tgk cite ape ek...Hoh..aku pun takleh nak ingat nieh..blur kejap..Rasenye aku byk tgk tv semalam...Lagik satu smalam aku bz sket sbb aku tolong ibu wat Laksa Rembau....Hahhaa..mane de laksa dr Rembau...laksa tuh laksa Penang..Tp dek ibu jenis yg buat laksa pedas n ade alter2 sket..kitowang panggil la laksa Rembau..haha..Tak lah byk sangat...tp tak byk pun byklah jugak..Satu aku jenis makan laksa kuah pekat..So, nak mengharap makan laksa kuah pekat kat kedai mmg takde..Watlah sendiri...hehe..Sbnrnye aku rase kan, laksa nieh macam hajat ayah jek..Yelah, sbb aku tgk tetibe ayah balik smalam beli ikan..Hoho..Lately mmg dah tugasan Cik Sha memasak ye tuan2 dan puan2...


Malam2 tuh mase aku tgh melepak melebarkan punggung Cik Sha yg dah lebar nieh..Aku dpt satu sms...Hantu betull....hehe..Cik Yati rupenye..Die suh aku recognize satu number nieh -012...bla..bla..blaa..Hehe..number tuh mmglah aku sangat kenal...Dah pg ptg siang malam miskol aku, aku miskol...ade credit...dptlah bersms ngan number tuh..Sape lagik kalo org Ganu tuh yg kaco die...my cik abg..Hmm...nak kena nieh...kaco kawan org pulak...(asap kuar kat idung..kat telinga n kat kepale..ahaks!)Nywayz, utk pengetahuan Cik Yati...tuh mmg number die..Seingat aku, number tuh Yati aku bg kat die mase buzday aku arituh...Cess...nak mengaco pulak ekkkkk...Aku okay jek...tp ntah apasal malam td aku tido awal..Sampai Atan adik aku tuh buat donat...aku dpt makan seketul jek..Alih2 aku sedar sejuk sangat...rupe2nye dah azan Subuh.Lepas Subuh kononnye aku nak bangun...Tp aku terlelap sekejap.


Boleh bayangkan..dlm sekejap lelap tuh aku leh mimpi?Huh...kalo mimpi best takpe jugak...Mmg mimpi tak best langsung...Awal2 aku mimpi...aku jupe kawan2 sekolah rendah aku balik..Aku jupe kawan2 sekolah rendah yg men hoki laaa..Tah amende aku buat..aku men hoki jee...Pastuh, aku kat sekolah asrama aku dulu...Kat parking lot tpt letak keta...Aku naik keta salah sowang kawan aku (ape kaba la die agaknye..huhu..lost kontek dah)Aku nampak keta kat depan aku tuh keta si Zetti...dak UNITEN.Tetibe mase aku dlm keta tuh...kitowang lalu kat sekolah aku yg lame...which is sttj.Lalu situ...then ntah cammane...sampai kat satu simpang nieh...kawan aku tuh tanye..Dusun Setia ke Dusun Nyior...adedeehh...nieh betul2 cite sekolah rendah...tpt dak2 sekolah aku tinggal..hahaa..Aku kate kanan...Dusun Setia...So...aku gi situ...Tibe2...sampai destinasi...bukan Dusun Setia tpt yg aku nak pergi...Tp...BANDAR MUAZAM SHAH, PAHANG.Giler haru...aku ditegur classmate aku yg lame...Azlan, cakap die tak dpt2 tpt kat situ..Pastuh aku nampak lagi yg len2..Yg peliknye tuh...aku je budak yg nak gi situ yg ade kat situ..Budak2 len yg in reality kena pergi takde pulak..Puas aku carik...Alih2... aku nampak sowang pompuan who claimed herself as penyelia kat situ.Die tunjukkan bilik kitowang...Masya-Allah...dorm?!Lagi teruk rupe dr mase aku tinggal hostel...beravuk..kotor..perbaot die patah2 mengalahkan dorm aku mase kat sekolah...And bile aku bukak tingkap...mengadap utan..katil aku ngadap utan..Ya rabbi...my worst nitemare kot..Slame aku dok hostel dulu, mende paling aku menci ialah kedudukan katil aku yg mengadap utan...Arrgghhhh...tensen aku ngan mimpi tuh...The last thing aku nampak dlm mimpi tuh...Satu tulisan kat kertas"Mule kat Bangi, Habis kat Muazam"Maaaaaaaaaaaaaakkkk!!Aku terus bgn...amik air kat dapur...Satu teguk air suam...dua teguk...satu gelas besar...Berpeluh Cik Sha!Lupe kejap aku ade hp...Aku tgk jek tv kat depan...Tak sedar tah brape lame aku tgk tv...Tetibe rase pelik sat...aku masuk bilik..8 missed calls....adeeeeeeeeeehhhh...byk kali gak die miskol...Aku sms gud morning kat die...Pastuh aku kuar balik tgk tv...mimpi td melekat lg dlm kepale aku.Mase aku kuar dr toilet...Aku check hp...3 missed calls...Check number....public fon..Alamak...die call ke?Aku miskol jek balik...Then die call balik...Hikhik...leganye dpt dengar sore die...But then....


aku: bile nak balik sini?

die: 22hb..isnin..

aku: taknak jupe kite ke?

die: 28hb kot..

aku: maaakk...lambatnye...


aku tak sure...was he laughing mase aku cakap "lambat"?Huhu...not sure...tp rase die gelak..Huhu...tak baik wooo gelak2...Taulah kelakar..tp gelak pulak...Taulah 28hb tuh ari Ahad..tp kan, kalo 28...silap2 tak dpt lesen kuar nnt...Dah mule dekat ngan time pergi...kena pikir2 sket..Tp aku pun kena paham...die bz..1st week masuk blaja balik..Takleh nak pk aku sowang jek.Tak understanding betul Cik Sha...So, aku diam jek aaa...bile die cakap, "nnt **** call balik ek?"Suke ati aaaa...jgn nak gi nnt tak jupe sudah...Maunye monyok aku kat sane...mmg nitemare...Dah tak jupe fam n kawan2 satu hal aku dah moyok..Result nak kuar lg aku bertambah moyok..Tak jupe die pun aku moyok lagiiikk...Sbb aku tak rela ati nak gi...huuuuuuuuuu....(Nangeh pulak cik Sha nieh karang..)


Pastuh, tgh2 aku relax...nak gosok baju ayah..Aku pon tgklah Dari Studio Satu - MishaAku dah tgk kot mende nieh sblm nieh...tak silap aku malam aku chat ngan my cik abe..mase tuh lom declare agik..Yg die nyanyi lagu Dia-Sheila Majid (rasenye aku dah letak lagu nieh kat blog)So, tgh2 nak enjoy tuh tetibe aku tgk...Misha nyanyi lagu Semoga Abadi die...Huwaaaaaaaaaaaa...sebbaik ayah aku ade kat situ...Nieh lagu aku letak yg paling 1st kat blog aku nieh..Aku mmg minat sgt lagu Semoga Abadi nieh...And lagu nieh jugak...mase mule2 declare ngan abe aku ari tuh...So, aku teruskan dgn menggosok...Pastuh, aku gi dapur...ingat nak jamah mende ibu masak pg td...(Aku tak tolong, sbb time nieh la aku terlelap)Bukak periuk....nasik lemak...Haiyaaaaaaa...what a great2 day...Mule2 mimpi...pastu cik abe called...pastuh lagu Misha...then nasik lemak...Reminder kat aku yg aku nak gi ke?ke reminder kat aku jauh ngan cik abe?Yg pasti mmg tak best aaa Cik Sha arinieh...Badan pun cam org nak demam...Huwaaaaa....


Mase ibu balik td aku masak sup sayur campur...Pastuh, aku tgk tv jek...Macam2 cerite aku tgk arinieh...Tp kalo aku dah pegang remote slalu adik2 aku mmg tensen...Yelah, mmg balik2 aku akan tgk discovery...hahahha..tension la adik2 aku..Tah sampai bile Astro nieh nak melekat kat umah nieh aku pon tak tau..Silap ari bulan nnt naik sekolah kena terminate..hehe...Tp mmg dah keje aku kan...tahan jelah adik2 aku..mmg tension..Aku balik2 kalo tak tgk Cook's Tour, Kylie Kwong, surfing the Menu, Avventura, tak pun Antonio...sume cite pasal chef n masak2.Tp paling aku suke The Big Dish. Hehe..Sume cite sal makanan and varieties makanan tuh..Contoh mcam mase aku kat umah atuk arituh..Mmmg budak2, adik2 sepupu aku tension betul...Pusing2 aku tgk big dish:hotdogs..hahaha..Arinieh aku ulang balik tgk big dish: ice creams...Huhuhu.teringat kat owang yg slalu makan eskrem ngan aku tuh..ahaks...]Terus gi capai henpon dlm bilik..10 missed calls..amik skali...Terkejut Cik Sha..tuhla...sape suh tinggal hp dlm bilik...Hoh...bukan pee..kang kena sakat ngan adik2 aku..Tuh yg tak tahan...Lagik satu..mmg mengong lately bile dah mimpi2 nak gi Muazam tuh..Tension beb!


Last2 nak ilang tension aku bukak Tennis Masters Cup...Baikla tgk tennis..nak tgk bola Man U yg men...buat sakit ati je pandang Nistelrooy..hehe..Tgk tennis nieh dpt gak aku puaskan mate memandang Roger Federer...fullaaaamaaakkk..hensem beb..Muke expressionless tuh...cair aku...meleleh air liur..hakhak...Skali die ace...melantun Hewwit...hihi(tanduk Cik Sha kuar...hehe)Paling koman tgk Carlos Moya...Tp mamat nieh boyak...baik aku tgk Paul Henman men...walopon tak ensem..lagik energetic...Bile macam nieh teringat aku zaman aku sekolah rendah...time World Cup 94..Cukup minat ngan Gianluca Pagliuca..keeper soccer team Itali...Ntah aaa...mase tuh mmg taste aku ala2 Luke Perry kot...So Pagliuca nieh muke cam Luke Perry sket2..Skang dah tua dah Pagliuca...team Italy pun bukan team fav aku...Maklum aaa...bukan best style dowang men skang..Balik ctrl hensem yg tak seberape tuh...yg best sket men pun Nesta jek...Skang buah ati aku ialah...jeng..jeng...Robert Pires...who else..Walopon takleh men utk France sbb manager tak suke tp tetap jd duta Adidas...gua caya sama lu!!!Kalo stakat muke cam Jose Antonio Reyes ataupun Vicente...rasenye dah ramai pompuan gilekan..Reyes tuh tera la jugak...Vicente...pehhhh....stakat men utk Valencia ngan Spain bole laaa..Aku teringat mase Euro arituh...kena kutuk sbb Henry tak sehensem Vicente...itam..kate dak2 peminat Vicente tuh..Eleeeeehh...at least Henry tera beb!!!!


Skang...all I want is to meet my abg penyu....muke pun cam penyu..ahaha...Takde aaa...muke pure Malay...muke Melayu...just like the way I love it...Org Melayu...berjiwa Melayu...itu yg aku carik...My favourites tolak tepi dulu laaa ekkk...Pires kena set aside laaa...This one comes 1st...selagi die nak jd abe aku laaa...Huh...bilela aku nak jupe die nieh...I'm counting hours...Cuz he's the one who makes me smile...Okeh...this is my other hero...Sylvester...Looney Toons...Dgn lagu fav aku yg Misha nyanyi mase rancangan raye aritu...Enjoy it...


Thursday, November 18, 2004

What is your strong point?

Cooking
Cooking

SUASANA DI HARI RAYA -ANUAR ZAIN DAN ELLINA
A:Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
bu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

E:Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa
A:Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang
E:Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi
A:Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman
E:Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

A & E:Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Welkambek to my blog...Sowi la ek...dah jarang aku menaip blog skang..Maklumlah, dah bz ngan keadaan sekeliling...Well, for ur info dear frens...Ari tuh aku balik umah atuk...Byk gak surat aku rupenye...adedeh...sampai Wan aku kena pulak simpankan utk aku...Utk kengkawan yg sudi menghantar kad raye kat aku...mekasih byk2...Utk Abg Mie..thanx 4 ur card...sowi leh wish abg gune sms jek...Especially Cik Yati..amboi3....siap ade letak gambo muke die tuh..hehe..macam2 la ko nieh Yati ek!And utk Ray pulak...thanx 4 the buzday card...yup..u're my best fren, buddy!Jage awek mude anda baik2 ek Encik Rahman...tak lame lg result die nak kuar tuh!Oooppss..speaking about result...Huh..tak best aaa cite nieh..Aku dah dpt official letter nak gi Muazam.Well, aku pun tak tau nak cakap ape dah...Sabrina n Suriati nak appeal taknak pergi..Utk aku, nak appeal pun dah takde ati..if u got that letter means u have to go...And aku akan pergi...Mmg nampak sekejap laa..tp byk lg aku nak pikir nieh..one of them aku nak pikir pasal my coming results...Adeh...mmg haru aku bile pk sal result..Tak enjoy raye aku..Ntah aaa...yg pasti cite sal blaja mmg tak menyeronokkan...Lagik2 bile memikirkan ape keje aku nak dpt agaknye dgn result tak best aku tuh..Huh...name jek student Accounting UNITEN...professional course...tp hampeh...Silap aribulan leh kena tendang...

okeh aaa...kite cite sal len aaa..cite nieh mmg tak best aaa...Ape lg aku nak cite?Hmm...aku rase these holiday aku mmg leh jd suri rumah...Atau lebih tepat lg jd cook..Maklumlah..asek memasak jek keje aku...macam takde mende len nak wat..Contoh macam semalam, ingat nak relax takyah nak masak2...Masak pun sempoi...sambal telur ngan masak lemak suh hoon..Tgk2...ayah bawak balik pulak kupang.Masa kupang mmg satu hal..Tp nak bersihkan kupang tuh...buang tali guni, mende2 pelik kat kupang tuh kena kikis tuh pun satu hal..Dah la ayah beli sampai 5 kilo...hehe..merane la tangan..Tp disebabkan aku ade adik laki yg tua..Make....tugas tersebut diserahkan kat die..Haaaahh...elok sangatla tuh..Kalo tidak kang die tak paham2...Aku ngan ibu mmg dah tak larat...biarlah die wat keje pulak..Kadang2 aku jeles tgk anak lelaki nieh..Tak byk keje...balik2 tau makan jek..Tp bile pikir sape lg manje kat umah...hehe..lupekan dulu soal adik2 laki aku nieh..kalo takde bodigad2 nieh make sunyilah idup Cik Sha!Untunglah dpt kakak macam Cik Sha...ehehe...

Semalam ade sms Yati..Ohh...Cik Yati...aku windu sama mu!Hehehe..tp kelako la ko Yati..Ko nieh sms aku tanye sal aku ke cik abg aku ek?Hehehe...sempat lg ko ngaco aku ek...Huhu..speaking of cik abg...credit die dh abes cik Yati ooii..So, die hanye leh miskol pg ptg siang n malam...Agak2 die teringat kat aku, dptlah die miskol aku...hihi...(kalo die ingatlah...tak tau la die ingat ke tidak...hekhek..)Tp line mmg tak clear..baik line aku, ataupun line die...Tp terpaksela pandai2 nak iduppp...(belum lagik gi Muazam nieh..silap2 tak idup terus)

Aku dah mereply email die nieh...Ntah aaa...satu aku prasan sal diri aku semenjak menukar status nieh...Aku dah tak reti nak marah kat die...Ari tuh...tah cammane leh lak ade satu insiden nieh terjadi...Sbnrnye, kalo ikutkan...kitowang gurau2 jek time tuh...Tah cammane Cik Sha tersensitip...Dah mmg pangai aku kooot..Kalu tersensitip tuh aku takde aaa nak marah ke cakap aku marah...Aku diam n ignore jek...Sbb rasional aku pulak, kalo aku bukak je mulut nieh ataupun buat mende2 len kang...aku jd marah..So, aku bg cool down dulu...Die miskol ke die sms mmg aku tak balas2...Aku tak expect pun die nak call..Yelah...dah jauh2 nieh nak expect2 call melampaulahh..Slalu kalo nak call2 nieh hanye public phone menjadik sasaran kitowang...Baik aku call, ataupun die call...pakai public fon...jimat sket...

Mule2 Cik Sha nieh kire kuat gak aaa nak tahan2 lagik...Tah apasal hormon tak betul agaknye..sensitip gilos pulak Cik Sha...hehe..Aku pun masuk bilik...kemas2 ape yg patut...Menung2 kang teringat pulak...hehe..Tgh kemas2 bilik, aku terpegang pulak adiah yg die bg aritu...Bisu aku kejap...adik aku tegur pun aku tak sedar...haha...Pastuh...aku buat bodo jek...aku sambung balik...Aku elok2 konon nak bukak game kat laptop...Alih2 aku terbukak email die..Adeh...bace jap email yg die anto kat aku...Sumthing happened la kat aku mase aku bace email die tuh...terus aku tak jd nak marah die...Huhu....part nieh our secret aaa..Sbb aku cite kat die jek..hahaha...Yg pasti gua pun terkejut leh jd sampai cenggitu pulak...
Kesudahannye? Hmm...ending die mmg best...Tp aku takleh cite kat kowang..Nieh die ngan aku jek tau...hehe..Tp aku rase...lengkap semalaman aku tak tegur ngan die...Die tido, aku pun tido..dlm keadaan aku tak tegur die tuh...Tp sok tuh awal2 pg die tegur aku, aku dah baik...So, manje2 kejap ngan die...then teruslah baik...hehe..best...

Tp ape aku dpt pengajaran aritu...aku mmg tak reti nak marah die rupenye...Aku sensitip kejap jek...kang pusing2 tak jadik nak marah..Aku pun tak paham la cammane leh jd camnieh...Yelah, Cik Sha nieh kan garang kan...hehe...Mungkin sbb br lagik declare...tp dah jauh...so, aku mmg tak dpt nak marah...Or else, it was because I missed him so much...hehe..Yelah tuh kott..windu...org len br declare dating ari2...aku declare tak jupe..dua2 balik holiday..aiseh...Jauh2 nieh nak gaduh2 tak berbaloi betul...

Speaking of missing sumone...I miss my frens very much...Windu aku nak menaip blog aku..Windu gak aku nak mengaco kawan2 tercayang...Windu nak berceloteh n mengarut ngan kowang...Huhu...tp malangnye kite takkan dpt nak bersame cam dulu kawan2...so, sowilah...

Cammane life aku nnt ek?huh..sure tak best...Balik2 windu kawan2 nnt...And of course, windu my dear...Hoho...gile punye dugaan...blaja makin jauh dr die nieh...Dahlah sah2 hometown masing2 jauh pulak tuh..kalo tak leh jupe time cuti...Haii...mmg dugaan betulll...

Huhu...menjawab pertanyaan kenkawan nape aku tak pernah letak name cik abe aku kat sini...Bukan aku taknak letak name die kat sini...Aku tau ade yg bertanye..sape lg kalo bukan Cik Yati...Nape aku tak letak2 name die....stakat gelar die jek..Well, to be honest...aku mmg taknak letak name die..Part yg nieh bglah aku simpan pulak..Slame nieh dah sume mende nak cite kat kawan2 kan...Give us some privacy aaa...hehe...Sowi frens...this is sumone sweet to my heart...So, biar aku jek simpan name die...Aku tau ade kawan2 yg dah tau kan...Tp lom sampai mase nak letak name die agik..Tunggulah brape thn ek..InsyaAllah kalo kekal....same2 aaa doa ek...Cik Sha pun seram sbrnye...byk lagik kena blaja nieh...huhu...

Owait...lame aku tak letak kartun jepun kat sini kan...So, this is one of my quiz results...kartun jepun agik..huhu...And nieh lagu best yg Anuar Zain nyanyi ari tuh...sronok pulak aku dgr...hehe...Enjoy mood raye yg dah nak abes nieh...Sempena raye...gua asek masak jek..huwaaa...

Monday, November 15, 2004

Selamat Hari Raya Aidilfitri

KEPULANGAN YANG DINANTI -AMAN SHAH

Bergema suara takbir di angkasa Selembut bayu meresap ke dalam jiwa Betapa hatimu terharu Menyambut anakmu kembali

Terbayang senyuman di wajah nan sepi Pulangnya anakmu di pagi yang murni Kasihmu seharum kasturi Melambai anakmu kembali

( korus )Dalam dakapan keheningan maya Pertemuan yang menyentuh di jiwa Sekian lamanya terpisah Harapan kini menjadi nyata

Kiranya perpisahan terjadi lagi Anakmu pergi mencurahkan bakti Doamu teriring selaluSemoga bertemu kembali

Pulanglah di hari raya Begitulah harapan ayahanda

Wokeh...ape aku nak tulih nieh...
Sbnrnye aku takleh lelame ngat kat cc nieh..
Aku masuk nieh pon nak check amende email yg UNITEN dah anto kat aku..
Stakat nieh aku rase hanye surat mintak yuran jek yg dowang ade bg kat aku.
Aku maleh sbnrnye nak bayar yuran..
Bukan aku taknak bayar...
Tp aku mmg hati batu jugak..
Bile aku mintak surat itam putih pasal transfer aku..
Lambat dowang nak bg..
Mase dowang kena buat keje anto agreement aku gi PTPTN...dowang lambat..
Hasilnye aku kebulur selame sebulan..
Aku takleh lupe saat2 tuh..
Mmg susah tul aku nak idup mase tuh..
Ari2 berendam air mate...

Sungguhpun begitu..ari nieh ari baik bulan baik..
Apepun, to be honest..
Aku mintak maaf kat sape2 yg atinye telah aku sakitkan, ancurkan, ataupun musnahkan..hahaha...
And sape2 yg dah wat salah kat aku jugak...
Cik Sha dgn ini menyatekan...no hard feeling...Cik Sha sudah lupa maaaa...
Cumeeeee...kat UNITEN..sowilah..
Sampai bile pon gua akan ingat kepayahan aku nak idup nieh..
Som, slagi aku belum settle ngan UNITEN nieh..
Kire sume mende masih belum boleh Cik Sha mau senang2 forgive..okeh!

Rayeee..? Ape yg best sal raye aku nieh?
1stly, taklah best sangat menjadik anak pompuan tunggal dlm family..
Hahaha...biaselah..lg2 macam aku nieh..
Dah la yg sulung...adedeeeehhh..sumenye kena dibuat..
Basuh sane, cuci situ...kemas sane..buang itu..
Dan paling2 kena buat ialah dok dapur...
Huhu....mmg penat beb..
Tp no pain no gain la kan...
Sume tuh bukanlah for nothing...it's for my own good..
Agak2 kalo Tok Kadi dtg umah sure die kate "Budak nieh dah boleh menikah"
Hahhahaa...mane taknye...aku rase macam practice jadik mak org aku...
Nampak macam rajin aaa...tp sakit tulang blakang nieh Tuhan jelah yg tau.
Huwaaaaaaaaa....

Anywayz, mmg meriah kat makan raye aku thn nieh..
Kitowang tak pergi merayau atas sbb2 yg kitowang sendiri paham..
Just spend time raye nieh dgn adik2 n mak ayah aku..
Apepun kitowang dah cukup hepi..
Malam raye adik aku nye tgn melecur kena mercun das..
Huhu..biaselah tuh...nak manje2 sangat bukan adik pompuan..
Utk aku, budak2 laki selagi tak patah, tak koyak...tak normalllah...
Kitowang men mercun tahap tak ingat punye beb....
Mercun KLCC jek tah brape byk kitowang lepas..
Utk org kg ujung dunia tpt aku tinggal nieh...sure enjoy tgk kitowang adik bradik men mercun..
Macam Hari Merdeka tuhhh!!!
Hahah..kesempatan takde org jugak menyebabkan aku brani kuar ngan shorts..
Kalo tak..mmg ayu bertudung la Cik Sha...
Best jugak bile neighbour2 aku takde...hehe...

Bukanlah aku kutuk kg tpt tinggal aku nieh..
Cik abg aku tuh org kg jugak...haha..
Sbb die org kg la aku suke kat die..
Kalo dak2 bandar yg tau yo-yo...hei-hei...takkan mane la Cik Sha sanggup menkar status..ahaks!

Hmm....talking about my cik abe...Aku tau ade yg bertanye nape aku tak letak namenye kat sini...and aku tak cite jugak golden moment cammane aku leh declare ngan die...

Well...my answer is simple:AKU TAKKAN CITE. Hahaha...biarlah mende nieh aku cite sket2 jek...itupun kat kengkawan yg berkenaan...let it be our precious treasure la...bg la privacy sket..kalo cite sume ape la yg tinggal utk kitowang kan?! Whatever it is, it was so special....kalo nak cakap kang kowang kate aku melebey2...but...satu date dah masuk dlm diary aku laaa...let's just see sampai bile nak kekal...kowang doa2kanla ek!

Kenape die? Well, sbnrnye to be honest... attraction dah lame ade. Cume tak amik pedulik slame nieh...hehe..And aku dah decide....dr aku tunggu buah yg tak gugur2....ataupun dr aku buat tak pedulik dgn buah2 yg dah lame gugur...baiklah aku tgk bintang gugur yg satu nieh....kejora ku bersatu...full stop. :)

Email die dah sampai....testimonial die pon dah sampai...tp aku tak dpt nak reply kerane mase tak mengizinkan..adeh..shian die...

Nak kate aku tak gerun...mmg kamikaze la jugak aku ngan sowang nieh...tp Tuhan ade..so, ape2 pun aku tau Die je yg paham...ooppsss....by the way..sbnrnye aku ade satu nazar tak bayar lagik..puase 3 ari...hmm..br aku teringat...mmg kelakar la nazar aku nieh...bukan nazar sowang student ke ape...just bernazar sbb one of my dreams came true....macam tak caye jek..hehe..

Okaylah..lenkali aku cite lagi...I'm thinking of typing aku nye blog nieh kat umah...bile2 aku masukkan dlm internet..so kowang akan receive skali byk la posting aku...haha..nak wat cammane beb..my life is totally diff now..tak macam dulu..

Utk sekalian kawan2...SLAMAT ARI RAYE, MAAF ZAHIR BATIN...Trimelah lagu "Kepulangan Yg Dinanti dr Aman Shah" -my fav lagu raye...



Thursday, November 04, 2004

hugs and kisses


HOW DEEP IS YOUR LOVE- BEE GEES

I know your eyes in the morning sun I feel you touch me in the pouring rain

And the moment that you wander far from me I wanna feel you in my arms again

And you come to me on a summer breeze Keep me warm in your love and then softly leave

And it's me you need to show ....How deep is your love? (how deep is your love?)

I really need to learn' Cause we're living in a world of fools Breaking us down

When they all should let us be We belong to you and me

I believe in you You know the door to my very soul

You're the light in my deepest darkest hour You're my saviour when I fall

And you may not thinkI care for you When you know down inside That I really do

And it's me you need to show ....How deep is your love? (how deep is your love?)


Ari nieh tak sempat sangat nak tulih blog..

Tp sempat berchatting ngan my cik abg sayang...

Alamak...lamenye dah tak chatting..br perasan yg dah lame tak chatting..

Huh..nak wat cammane kalo dah jauh kan..

Neywayz, kena gi nieh sbb Su dah tunggu..

But I really miss sumone rite now..

Adehh...susah tul jauh2 nieh Cik Sha!

Br nak hepi...dah kena jauh..

Takpelah...to my abg, kalo die bukak blog nieh..thanx a lot for the email...

And to dear frenz who made our dreams came true - Eriy, Izzy, Yati, Mances, Su, Ash, Riza..and of course my dear sis...Kak Sya...thanx...we really luv u!

Smoge berkekalan hendaknye...This is for u, my dear...

Wednesday, November 03, 2004

From This Moment On


FROM THIS MOMENT ON -SHANIA TWAIN

(I do swear that I'll always be there.
I'd giveanything and everything and I will always care.
Through weakness and strength, happiness and sorrow,for better, for worse, I will love you With every beat if my heart.)
From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on
From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on
I give my hand to you with all my heart
Can't wait to live my life with you can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you
From this moment as long as I liveI will love you,
I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on
You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you
From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this momentI will love you as long as I live
From this moment on

Macam tak percaye?
Well, this pix tells everyhting about me now...
Hahaha..apasal?
Tak caye?
Hohoho..silap2...bukan Cik Sha yg kena cium tuh..lepak..lepak..
Part cium tak masuk cite skang..
Tp part nape gambo nieh ade sowang laki n sowang pompuan..
Hehehe...why?
Nak tau ke?
Kalo nak tau kena tunggu aku taip blog besok sbb ari nieh aku sibuk sket...
Nieh aku nak pi buke ngan Cik Suhaila..
But aku bgtau kowang nieh jekk...
Cik Sha...masih Cik Sha..
Cume bukan Cik Sha yg single n available lagik?
Why?
Cik Sha dah double ke?
Ye kooott...hehehehe...(gelak gatal)
Ngan sape...tungguuuuuuu..
Nnt aku story la ek...
Yg pasti..aku tgh windu bangat ngan die skang nieh..
Adeehhh.....windunye aku!
Lagu nieh dedicate khas utk cik abg tercayang yg jauh die mate...
Hehe....chow dulu everybody!