Wednesday, December 29, 2004

2 Months...Betul Ke Nieh?

HANYALAH SATU -NORA

Bertapa gembira segera menghanyuti

Asmara dibina mengharungi hidup

Segala pengorbanan

Segala kepastian

Tak terbalas dariku

Dengarlah kekasihku

Dengarlah cerita cinta jiwa ini

Hanyalah Satu

Yang bertakhta dihatiku

Hanya dirimu

Yang ku sayangi... oh kasih

Hanyalah satu asmara di jiwa

Dan jangan kau sangsi cintaku

Hanyalah satu ( hanya satu )

( Bersama kita teguh menempuh cabaran )

Inilah harapan

Dua jiwa yang berkasih

Inilah impian

Asmara nan suci


So...dua ari tak menaip blog..Smalam aku nye day off..lgpun smalam aku bad mood sket..So, aku maleh nak taip blog nieh..kang tak best pulak kowang nak bace...Bg la blog Cik Sha yg best2 jek ek...ehhe...

Arinieh ari nieh dalam sejarah...Sbb arinieh setelah sekian lamenye aku dah dpt balik blaja macam sediakala.

Kite mulekan dgn subjek International Finance yg diajar oleh Encik Baharudin Husin.Subjek nieh dah mule suh aku mengira balik...Sbb sume calculation...kena kire foreign exchange..Time nieh la pulak aku maleh betul..sbb aku dah lame tul tak ngira..slalu kena wat analysis jek..final year nieh..Skali ade satu subjek ngira..Tp syiok sbb bile ngira tuh kadang2 lg senang paham berbanding ngan membace and analysis...kadang2 analysis cam haram..satu hapah aku tak paham..patut pun gred slalu rendah..uhuk..

Baha cakap kelas start kul 8.00 sharp tp die dtg 8.45...so kul 11 kena abis kelas.Then aku balik, arinieh ujan...dah dua ari aku tak dpt nak berjalan baik pg ke ptg...Kadang2 bile aku tgk ujan nieh takut pulak aku tpt nieh banjir..Ade time tuh aku terase gerun pulak bile mengenangkan tsunami...Yelah..skang kan sibuk org tsunami..Smalam nyaris aku nak menitik air mate tgk org yg mengandung terselamat dr tsunami tuh..Adehh..kalo la aku yg kena dgn perut ade baby,.,huhu...sure aku sedih..Eh, ape aku meperek sal baby lak nieh?Hehe..off topic..

Arinieh best sbb Kak Long masak lauk gulai nangke!Adehhh...windunye aku kat kampung..Aku mmg suke tul masakan kampung nieh...tp nampak naaa aku org kampung..hakhak..tiap2 ari aku rase Kak Long mmg prasan aku mmg akan amik sayur kacang botor tuh wat ulam..sampai 3...ehhe..Silap2 ari bulan die leh ingat aku nieh kambing...hakhakhak...Lagi satu aku suke naa makan ikan keli goreng cili api..perghh..ngancam!Tp dlm pd makan tuh teringat kat org jauh yg suke ikan keli gak...Kan best kalo die dpt teman aku makan...huuuuuuuuuuuuu....isk..isk...

Then aku balik apartment..Kalo nak tau dlm mase dua ari nieh aku tido lambat giler..Mmg nak kena babap ngan cik abe aku tuh... (slalu aku yg bising die tido lmbt..skang dah menjangkit..haha)Tp dah dua malam nieh aku asek sms die malam2 bute..Sampai Anne pun bising...hehe..Ahaha..kadang2 aku nye sms nieh mmg kerap laa...thanx to maxis..dpt aku menjimat!Anne slalu calling2 ngan Fatah..maklumlah org pakai bill..So, org prepaid kenalah wat care prepaid ye tak?

Aku bajet nak lelap tp aku br lepas makan...Lgpun aku ade satu mission...Aku nak wish kat cik abe aku arinih!!!!Yeayy...Alhamdulillah...aku tak pernah sangke aku nak maintain sampai 2 bln..Thanx to my fren tercayang cik yati yg awal2 dah congrats aku ek..hehe...Malam semalam aku kaco cik abe aku...saje jek...Nywayz, skang aku suke tul kaco die..nak ngade2...tah hapasal..Dah dekat2 nak date arinih aku cam excited smacam lak..Shian die...hehe..Ampun ya pakkkk!!!(kalo die bace laaa..hehe)

Tp kan, aku rase ade sedikit diff between mase aku hepi mase sebulan n the 2nd month nieh..Serius aku cakap, byk2 prob aku dlm kepale cam ilang lak arinieh..Aku cam hepi jek..Sampai arinieh kawan aku tegur aku pakai baju kurung, kasut, n make up gi kelas...Punyelah ayu aku arinih..ahakss..Hosmet aku dulu si Qis sampai tegur aku, " Berserinye aku tgk ko skang"Well, u know what happened rite,frens?Macam tak pahaaamm...

Aku mmg hepi...sangat hepi..skang aku sedih pun taklah lame sangat..pastuh aku hepi balik..tp ari2 aku doa prob aku ngan prob die setel secepat mungkin.Sbrnye kan,kitowang ade angan2 nak gi laut...tp Tuhan Maha Kaya kot..die tak bg aku mengade2..Make tsunami pun dijadikan...al-Fatihah utk mereka yg terkorban..Aku amik iktibar dr ape yg terjadi,...Kenalah cancel picnic kitowang nnt..huhu...

As I said before...abg aku nieh dah pandai beromantika skang..Sumtimes aku nak tergelak pulak..sbb teringat mase 1st date kitowang dulu..Sapelah mamat yg merah2 muke jupe aku...pandang pun segan2..hakhak..Lepas tuh..teringat the 1st time die call aku...tak cakap sepatah haram pon..Skang aku rase mamat pemalu tuh cam dah takde jek..hahaha..Aku yg brani2 nieh dulu..punyelah daring and brutal..Skang dah tukar kod ngan die..Aku pulak jd penyegan...!!!Adeehhhh!!!Arituh mase die tukar name panggilan die tuh aku dah speechless skejap sbb aku tak tau nak follow ke nak wat pe...Last2 aku follow menggelarkan die panggilan tuh..Mak aaiihh...tak pernah2 seumo idup Cik Sha beb!!!!Punyelah segan aku..Sampai Yati call pun aku dah tersebut name tuh...ish..ish..panas muke aku kejap...sume darah naik kepale...hehe..

2:43...I made a vow...pastuh die balas...hehe..best betul...Aku tak pernah rase camnieh seumo idup aku..Biar betul?Cik Sha dilamun cinta ya?Hahahaha...By the way, aku dah siapkan satu "ati" sal nieh...ade dlm buku tuh...

Islamic Banking..aku jd motivated sangat nak blaja ari nieh...Bile aku ingat ibu kat umah..aku jd nak blaja..pastuh aku ingat die...aku rase sangat nak blaja...Aku nak sangat abiskan blaja aku nieh..Aku nak sangat grad...Tolonglaaa..ari2 aku mintak doa bg impian aku tercapai...And aku arap sangat die dpt setelkan ape2 kesulitan die skang..Kesian kat die..aku ade prob, die pun ade prob...Tp tak pernah aku ade prob n aku heppi..Alhamdulillah...

Skang aku kat lab..And aku tak dpt nak kate ape...Aku tak pernah heppi camnieh seumo idup aku..

Monday, December 27, 2004

Gemuuuuuuuuuuuuuuukkkk!!!!


BELAIAN JIWA -INNUENDO

Seindah tiada lagi kau kuingatkan
Sayang kau hilang
Menanti biar sampai akhir hayatku di dunia ini
Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa
Oh angin sampaikan laguku padanya
Yang sedih pilu
Terimalah laguku jadi teman hidupmu
Untuk selamanya
Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa

Wokeh..So what's up?My last weekend was still in Muadzam..Macam biase jek..nothing so special.Cume ari Sabtu arituh lepas Subuh aku dah lelap sbb tak larat tah hapasal blakang aku nieh dah sakit2 jek skang..Ade dua kemungkinan:

1. Tilam kat hostel keras sangat sampai spring terjojol kuar.
2.n aku nak dtg bulan..sbb dateline dah makin dekat.

Whatever it is sbnrnye aku cukup tak suke bile aku dah mule tido lepas Subuh.Kalo ngan arwah nenek aku dulu for sure nye kena sembur...Mahal rezeki!Ape pun, aku bangun jek ari tuh..aku basuh baju, kemas umah dll...Pastuh ptg sket aku gi pasar seari.Kali nieh kitowang pergi jalan kaki jek..takde naik2 bas ke naik keta.Sume kawan2 aku balik...yg tinggal aku dgn Anne jek..So takde byk karenah sangat time nieh

Aku dah bertekad..kali nieh aku taknak beli kropok lekor kat pakcik ari tuh.Bukannye tak best..tp ade yg lg best...For me the perfect kropok lekor mestilah rase ikan, taknak la yg rase tepung.Ala2 aku kat Muadzam Shah nieh..baik aku amik kesempatan carik kropok lekor yg best2..Besok2 aku dah balik kg aku mane de byk kropok lekor best2 macam kat sini.At least ade satu mende yg best kat sini...hehe (taklah sume aku nak kutuk jek)

Aku mmg berhajat nak makan nasik since arituh menjual barang2 makanan yg sempoi2 jek..Tp yg kelakar tuh...aku yg allergic ayam boleh makan pulak ayam percik kat sini.Not bad..not bad...Tp aku sangat menjage la pemakanan aku kat sini sbb aku tak byk aktiviti...Kang silap aribulan kalo badan dah besar bom sape nak tolong..Inipun aku rase aku dah cukup gemuk...huwaaaaaaaa.....

Aku menci tul kadang2.Aku dok ngan kawan2 yg beauty concious and suke cite sal mende2 yg cantik.Paling bosan skali bile dowang cerite pasal berat badan.Ade mase aku maleh nak dengar..aku buat bodoh jek..Tuh yg aku dok je dlm bilik.Nak wat cammane kalo aku nieh dah berlemak..Make...kalo aku nak pergi jalan pun baikla aku jalan sorang2..Aku tau nampak cam lawak aku nak pergi berjalan.Yelah...bukan kurus pun kan?Tp at least kuar gak peluh and tenang sket fikiran aku...Seriously, wat mase nieh aku tak pening2 and sakit macam dulu2 mase aku kat Bangi.Sihat jek...Termasuk pemakanan aku skali sihat..Taklah aku makan tak tetap time ataupun terlebih makan...Kurus tak kurus tuh lantaklaahh...aku tak pedulik.Yg penting aku sihat n tak sakit cam dulu..

Aku rase lately cik abe aku pon pelik bile die tanye aku cakap aku tak makan malam.Hehehehe..mesti die pelik apasal bile die tanye je aku cakap aku tak dinner..Kalo aku dinner pon aku makan buah/roti,.The answer is..kat sini tak byk aktiviti and aku kena jage mende2 yg aku makan..Lagik satu aku terpakse la carik jalan nak wat ape2 aktiviti..Aku rase aku dah tak elok ngat nak pakai jeans aku lagi..That's whyb aku menjage..And aku rase org tak prasan sangat kot stakat nieh...tp quite okay lagilah..aku nak makan..aku makan..tp aku taknak memanjekan diri ngan makanan...Enuff girrrrllll.....u're fat already!!!

Nieh sume sbb kefobian aku..Sumthing yg kawan2 aku dok cerite kat aku pasal perihal masing2...Yg dihadiahkan dumbbell utk menguruskan badan...yg disekat makan oleh boipren..adehhhh!!Mau tak fobia aku dengar...Kadang2 terpikir gak kat aku...kalo la cik abe aku tibe2 jadik macam tuh..Mau berantakan aku nanti...Cuz I really want the person to like me for what I am..

Bile aku dok ngan kawan2 yg feminin nieh (tibe2 aku windu giler kat kawan2 aku yg macam aku)Aku rase byk sangat mende2 yg slalunye aku tutup telinga aku kena dengar.One thing aku kena dengar ialah pasal boipren dowang...aku tak kisahlah...it's normal la dok ngan dak pompuan...The other thing is..sumtimes aku kena gak sebut sket sal cik abe aku..Since ramai sangat yg curious ape yg aku dok tampal dlm buku aku tuh..Aku tau...it's kinda seasonal...nampak macam seasonal laa..Walhal...itulah care aku nak express myself..pakai buku tuh..Aku rase ape pon sume dlm buku tuh jek..kat situ dah boleh bace feeling aku nieh...But then kadang2 condition skang agak over-feminine on my part..Kadang2 rase len pulak...Am I ready to be dis type of girl?Feminine...cerite sal boipren...risau sal apperance tahap melampau..bla..bla..bla..Adn dats totally not ME.

Aku takleh salahkan owang bile dowang nak menjadik diri sendiri.The problem is, I'm still a girl..kadang2 soal2 nak melawa nieh timbul jugak laaa..Ntahlaaa...just be myself rite now..Yg aku prasan pulak bile aku cakap..." nnt gemuk kang tak suke pulak"Die tak pernah nak komen...Tak tau la kalo komen dlm ati kan...Same ade," mmg dah gemuk pun" ataupun " mane ade"Aku pon tak tau...

Ari Ahad pulak ari mendobi...basuh cadar and towel aku.pagi Ahad tuh kitowang try berjalan kaki dr hstel ke kampus...sesak gak aaa napas...sebab naik bukit..Tak pun sbb aku rase maleh nak berjalan..Ataupun sbb aku GEMUK...aku pon tak tau..Whatever it is..lab tutup arituh..Aku nak meneman Anne wat keje..So, perjalanan kitowang agak sia2...Dahla on the way back bas takde..menapak lagik aku...hehehe....Chaiyok...Chaiyok...Cik Sha!!!

Arinieh pulak sakit blakang aku makin menjadi2...Tahlah..aku rase aku mmg nak dtg bulan kot..Adedeeehhh...Cik Sha weeehhh...Tak jd aku nak berjalan pagi nieh..Aku nak postpone ptg..tp si Anne lak byk keje nieh..huhu..tah...tak tau bile aku nak berjalan..Tp aku nak sangat berjalan..Balik dr lab nieh kang aku nak terus Asar, tukar suar and trus jalan!Tak pedulik!Huwaaaaaaaaaaaa.....gemuuukk....

Smalam...Puan Syariza sms aku..hehe..Die cakap die dah scan baby..Dah tau dah baby ape...baby boy!!Hehehe..aku dah agak dah..sbb simptom2 die menampakkan baby boy..Die dah pesan suh balik tgk gambo baby...Hmm..nieh yg wat aku tak sabo nak balik nieh...huhuhuuuuu...Cepat aaaa..!!Dah la ujung minggu nieh gak buzday Kak Sya..ecewah..kali nieh buzday sambil perut besar laa..cayak aaa!!Bestnye org ade baby nieh..Agak2 bile aku nak ade baby ek?Hehehehe..just a thought...bukan Cik Sha nak menggatai!Kan best kalo leh ade baby skang gak..Takyah kawen....takyah gitu2....hehehe..Huhu...merepek jek aku nieh...

Dlm 2-3 ari nieh aku rase cik abe aku tuh dah mule blaja jd romantik kot..Die sedar tak sedar die dah len gak skang..hahaa..Kadang2 aku tergelak sowang2 bace sms die..hahaha..nak wat cammane die jauh kan.Aku kenalah cover since aku ade Anne dlm bilik nieh..Tp pernah la Anne bg remark, " Happynye die..."Hehehe..words can't describe how happy and motivated I am now...Tak jupe die pun..just tau die ade jek...Betul gak kate die...We're different...takkan same macam org len..Huwaaaaaaaaa...nieh yg wat aku kadang2 rase cam nak terbang balik jupe die..Tp nak wat cammane...Terbang balik belum tentu leh jupe...Just do my best for my studies jek skang nieh..

Ape agik aku nak cite?Hmm..plain stories..takde mende nak cite..2 ari nieh aku rajin menampal buku aku tuh..Sebab...lusa adelah tarikh keramat aku...Huh...mmg record idup aku kot pasnieh...insyaAllah...kalo dipjgkan umo...Doa2kan la ek?

Takde mende nak cakap lagi dah..Itu jek kot...Nie aku amik kat myspace zana...cute tak?Lagu nieh nyanyi ngan Anne smalam..ahakkkss....Jiwang..jiwang...Heheh..Gtg...nak balik berjalan...taaaaaaaaaaaaaa...!!

Friday, December 24, 2004

Sedihnye...Uhuk...Uhuk....

FLORA CINTA - MIN MALIK

Benarkah ini ujian lagi

Beombak cuma rasa gundah

Dari sanubari
Tidak percaya pada sengketa

Bisa merubah perjalanan

Yang baru bermula
Biarkan... mendung berarak lesu

Rintik menjadi rindu padamu
Setelah hujan pun berhenti

Flora cintaku pun bersemi

Menjadi pepohon tegak merimbun

Bayang kasihmu oh !...
Sempadan cinta pun terbuka

Flora cintaku pun berbunga

Menjadi haruman wangian cinta

Selama-lama...


Andai ada jodoh kita

Tak akan ke mana-mana

Pastikan sempurna harapan bersama
Sempadan kasih bertemu sudah

Takkan merubah perjalanan yang baru bermula

Biarkan mendung berarak lesu

Rintik menjadi rindu padamu


Hmm..Friday...penghulu segale ari.So what is it about today.Okaylah...let me tell u about last nite..
Last nite lepas kuar je dr lab dak2 nieh tnggu aku kat lobi.Aku pon blur..skali si Parveen cakap kat Wahyu..."Awak nak beli kropok ek?"Then die trus bawak keta pi tpt yg dekat ngan Petronas...Tpt tuh kire tpt yg paling happening la kat utan Muadzam nieh..Sbb maybe die tepi jalan antare Segamat n Kuantan.

Nywazy, aku found out yg dowang nak beli kropok lekor rupenye.Pastuh aku just tgk jek aaa..Best gak kropok lekor yg panjang comey tuh jek..Nywayz, kan ke kropok lekor tuih fav aku (mind u, bukan sbb aku ngan org Ganu jek...mmg aku minat makan mende nieh)Since dowang yg beli...dowang bajet mende tuh satu seposen.Aku rase dowang salah dengar kot dr Anne...Sbb yg Anne kate satu seposen tuh kat Kuantan..And yg satu seposen tuh mase Pasar Seari.Rupe2nye satu kropok harge 25 sen..Hmm..pade kitowang kire mahal la tuh...sbb kat KL pun 20 sen/seposen.Aku nampak die jual nasik dagang pun RM3...Hahaha..mahal lagik..aku beli kat Seremban dulu pon RM2.50...Maybe sbb kedai nieh tepi jalan kot...Takpelah

Dowang beli sampai RM7..Kire okay aa tuh..pastu pi Petronas beli jambu pulak.Sbnrnye dak2 umah aku nieh nak diet sbb dowang dah risau dok Muadzam gemuk..Jd dowang berhajat nak jd macam Akmal..tak makan.And dowang nak elakkan dinner..tp dowag lapar jugak..so pi carik kropok..Hehehehe..nak tergelak pon ade..Sbb aku nioeh jenis yg berlemak..tebal jek...so, aku takkan cakap kalo aku concious pon sal lemak aku.Senyap2 jek kalo aku nak jage badan aku nieh...pandai la aku bajet nak makan :P

Seperti yg dijangke...28 batang kropok lekor tuh abeh dlm mase 10 minutes..Yelah...kitowang pun ade dlm 7 org kan...so okayla tuh..Pastuh aku borak2 jap..then aku masuk bilik and menaip macam biase.Ntah nape aku rase org tuh bisu jek malam semalam.Tp aku wat bodoh jek aaa..Dlm pd tu, aku just tggu jek aaa..Lepas bace Yassin n solat Isya' (kan ke aku dah niat nak bace utk arwah nenek aku...)Aku dah start landing.Mase tuh aaa aku windu giler kat arwah nenek aku..Aku teringat sangat kat die..kalo die tau aku dok utan camnieh sure die majuk sbb aku jauh tak tgk die.Kalo die ade lagi sure2 aku akan cepat2 rase nak balik jupe die...leh aku dimanjekan slalu!Tp orgnye dah takde...thn nieh genap 4 thn aku kehilangan die..Terase len benar life nieh..aku sunyi tul smalam..Dlm ati aku dah mule nak majuk sbb org tuh tak balas2 sms aku.Sibuk ke nape?Report pulak tak delievered...bile aku cakap kat Anne, Anne cakap tuh dah biase aa..ari nak dekat nak Christmas.

Tibe2 lak aku teringat Krismas means buzday ayah aku..Adeh...terhome sick lak aku...Aku sbnrnye ade ati nak balik mggu nieh menumpang si Akmal.Tp bile Anne taknak balik n aku mmg dah bajet tak balik n nak balik next week...Aku rase tak payah la aku balik.Sbrnye tuh yg wat aku sms org tuh sbb aku nak tau die bz ke tidak.Die kate die bz time Krismas nieh sbb nak wat part time.Pastuh aku pon tak tau lg BAHA nak wat bile kelas IF nak dibuat...So tuh yg aku nak discuss ngan die since dah lame gak kitowang tak jupe.

Aku tnggu la gak..yelah...susah gak aku nak lelap..Then tibe2 satu msg sampai dah dekat nak kul 2 pg...Die kate tayar pancit..ade hal...amende tah..So, die kat Damansara Utama..Aku pun maleh nak kaco die kalo die bz cenggitu..So, aku cakap..nnt bile dah balik, miskol aku...

Aku bgn Subuh..rupenye die miskol aku dekat nak kul 4 pg td..So, aku sms die cam biase..Pg nieh aku tak jalan sbb aku takut aku tak sempat nak wat pe2..Kang aku nak bersiap sume gi kelas..mane sempat.So, aku baring jap..pastuh aku bangun..gosok baju kurung n tudung purple aku..Dah kate arinieh Jumaat...lgpun nak jupe si BAHa so kenalah aku bersopan sket..

Dah siap sume kitowang jupe la BAHA.Die nye impression okay..tp die cam byk menasihat kitowang supaye rajin2..jgn malas..Aku pon just wat bodo jek..Leh kate masuk telinga kanan kuar telinga kiri..Sbb mind aku kat tpt len...Aku tgh terpikir cammane nak score mende alah nieh with BAHA as my lecturer..Sbb FM dulu aku taklah score sgt subject die nieh..adeh...

Lps aku kuar dr bilik BAHA...aku pon check tipon aku..Die tanye aku, kelas aku ari ape?Nak jupe ari Isnin nieh..kalo takde kelas Isnin ngan Selase..Time tuh gak aku dah diam jek..Akmal dah nak balik time tuh..Pastuh aku dah kate ngan Anne aku tak balik.Aku dah plan nak balik next week!

Aku cakap la kat die..aku balik next week..Dis week tak dpt..Aku punyelah excited nak bgtau kelas aku ade ari Rabu jek..ari len takde kelas.Skali tetibe die cakap kat aku, die nak anto akak die pi Penang 1hb..Aku diam agik...Hmm...mmg no chance aku nak jupe die kot...so, ape aku nak wat..

So, aku bgtau la kat die...awat tak bgtau awal2..Aku dah plan nak kuar next week..Sbb lagi satu sbb next week dah masuk 2 month kitowang together..So, alang2 nak kuar aku rase nak celeb skali...Bukan slalu kitowang jumpe..Kalo next week tak jupe sah2 aku akan genapkan sebulan tak jupe langsung...

Su, dak umah aku sound aku..."Kuat ek ko Sha? Tak balik..nak jupe tak dpt.."Aku senyum jek aaa...dlm ati aku nieh kuat tak kuat aku jek yg tau..Aku rase die pun tau aku kuat tak kuat jupe die..Kalo tak kerane MAxis aku rase mmg dah lomah acik kat sini..Pastuh Su pun sound..aku br declare dah jauh2..dah susah nak jupe..."Kesian ko kan Sha...dah la kelas seari jek."Mmg aaa..kalo difikirkan seari jek kelas tp aku kena stay kat Muadzam...kadang2 mengong gak aku..Aku reply jek aaa sms die tuh...aku cakap..asal tak ckp awal2..Die cakap...kalo boleh die nak sangat jupe aku dlm waktu terdekat nieh...Hmm..aku tak tau aaa ape die nak sorok agik dr aku kali nieh..Maybe die ade sbb die sendiri..Maybe pasnieh die dah tak tau bile die nak balik KL...For me it doesn't matter anymore..sbb kitowang tak dpt pun nak jupe...Die gak yg lambat cakap kat aku...Tp as I said brape kali dulu...satu aku takde nak marah ke ape ngan die sbb die reti nak cakap, "Sori"

Aku dah blank dah...kalo nak cakap sal tak dpt jupe mmg macam2...Nak kate aku frust pon iye jugak..Sbb aku ade beli sumthing utk die sampai ari nieh aku tak bagi lagik.So...simpan wat pekasam jek aaa namenye...Aku pon dah tak tau nak kate ape..so aku sms die balik,"Tunggu la sampai 3rd month besok mane tau leh jupe"Kalo die paham..die paham laaa...aku bukan macam dulu...Kalo aku kat Bangi anytime leh jupe...no hal..

But to be honest...arini aku proud sket ngan diri aku...Sbb aku tak nangeh pon...rase nak nangeh adelah..tp aku okay agik..And bak kate kawan2 aku...bukan senang nak tahan windu...Dowang every week balik nak jupe buah ati...boipren menghantar balik sampai ke Muadzam...Everyday boipren dowang call..Tp aku...only sms everyday pon aku idup agik...Nak jupe pon susah...Tak tau aaa sampai bile aku tahan...tp rasenye stakat nieh otak aku ade lg kat kepale..belum sampai ke lutut..

Sedih weh arinieh...Aku punye bajet...next week nak spend time ngan fam aku...And then aku nak ajak die pi tpt yg kitowang asek berangan nak pi tuh...Tp tak dpt pulak..'Ape pon next week aku akan tetap balik..Aku ade mak ayah lagi...so, balik la jupe dowang...ape salahnye pulak..Kalo tak jupe die..ibu kan adeee....buah ati aku jugak tuh..Adik2 aku kan adeee...kan sume tuh buah ati aku...Kalo aku takde boipren slame nieh pon aku ade family nak balik tgk..Sabo2 n tabah2kanla ati anda ek Cik Sha...

Sedih tuh mmg sedih...tp bile kawan2 cam sound.."Sedih tak Sha?"Aku cam tak tau nak kate ape..sedih aku tuh..windu ke ape ke...sume aku simpan sowang2 aku jek..Dak2 nieh walopon seumah mungkin takkan nampak..Sbb aku hanye senyap n senyap..Tp aku jek aaa yg tau...

Bersyukur sangat sbb kitowang bukan jenis yg berkepit..Kalo tak sah2 aku masuk satu bot ngan dak2 nieh..Takpelah....dugaan kot utk aku..Aku dok lab kejap..Aku ade jupe site nak wat quiz lg..best gak... Nak anta email kat BAHA tak dpt...Nieh aku update blog sat...See u 2morrow or next week..chow...

p/s:

-nieh lagu fav aku mase sekolah...

-me and butterfly...tak dpt dipisahkan..huhu

Thursday, December 23, 2004

What Flavor Ice Cream Are You?



You're Strawberry Ice Cream!!

WONDERWALL-OASIS

Today is gonna be the day
That they're gonna throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you gotta doI don't believe that anybody
Feels the way I do about you now
Backbeat the word was on the street
That the fire in your heart is outI'm sure you've heard it all before
But you never really had a doubtI don't believe that anybody feels
The way I do about you now
And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would
Like to say to youBut I don't know how
Because maybe
You're gonna be the one that saves me
And after allYou're my wonderwall
Today was gonna be the day
But they'll never throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you're not to do
I don't believe that anybodyFeels the way I doAbout you now
And all the roads that lead you there were winding
And all the lights that light the way are blinding
There are many things that I would like to say to you
But I don't know how
I said maybe
You're gonna be the one that saves me
And after allYou're my wonderwall
I said maybe
You're gonna be the one that saves me
And after allYou're my wonderwall
Said maybe
You're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me

Ari Khamis yang sempoi.Aku bgn Subuh arinieh kepale aku cam berat jek.Sakit pale.Tp aku bgn jugak memandangkan nak semayang.So, aku pon solat..Lepas solat aku sarung balik stoken..tinggikan bantal...tarik balik selimut...peluk bantal bucuk aku..then tido. Malangnye Anne pun tido n terlepas gi kelas sbb aku tido balik n takde sape kejut die!

Nak kate aku lena sangat tido tuh takde aaa..biase jek.Sbnrnye bile pale sakit tido pun cam tido2 ayam.Last2 bile aku dah sedar rupenye dah kul 12 tgh ari.Sebbaik aku dah sms org tuh mase time Subuh ckp aku sakit pale.Kalo tak sure die ingat aku marah die agik..ish..ish..Walhal aku dok memeluk bantalo bucuk aku tuh..hehe...

Speaking of my bantal bucuk..Nieh lagi satu hal.Aku beli bantal bucuk aku tuh dgn sayang aku nieh.Mase aku beli bantal tuh die la yg tolong capai..sbb rak bantal tuh tinggi.So, Cik sha nieh kan katik....manelah sampai..Tp, lepas die amik bantal tuh..die kepit bawah ketiak die..cet...aku wat bodoh jek..dah aku suke bantal tuh..Tp aku sound gak die...jgn kepit bantal tuh...huhu..

Bile aku balik nak pakai bantal tuh...aku peluk la..Aku nieh jenis kalo peluk suke letak kat muke.Skali aku bau sumthing..uiks?Aku rase takdelah lame die kepit bantal tuh..Tp bau tuh macam aku kenal jek..hahaha...Then mase aku dah sampai sini, aku bawak bantal nieh.Aku cakap kat die...bau die melekat kat bantal tuh..tu laaa..sape suh die kepit bantal tuh.Die cepat2 reply..mane ade..kalo bau pun bau tuh mestilah bau bantal...tak pun bau aku...Huhu...tak nak mengaku la pulak...cet!Lantak laaa...tak nak mengaku pun mmg bau die pon..aku kenal la mane satu bau aku kan..Yg penting bantal tuh bantal aku...aku yg memeluk bantal tuh malam2..hakhak...Bile ngantuk dah tak kisah dah bau...hahaha..

So, bangun tido td aku pi mandi sume...Then dak2 nieh nak gi makan aku tak ikut.Malehlaaa..arinieh aku pakai kaftan...selesa sket badan aku nieh...So, bile dah pakai kaftan, badan dah bersih..aku maleh nak kuar.Anne belikan utk aku mee hoon soto ngan kropok lekor sbb dowang pi satu tpt nieh name die "CERUK"Byk jual kuih...Yg dak2 umah aku nieh geram..abeh sume kuih dowang borong.

Tgh2 melepak n borak2...As usual dowang nieh dah mule nak borak sal kawen la...menilik nasib bape org anak laa..Aku nieh kadang2 join aaa..sbnrnye aku quite segan..Especially bile dowang cite sal kawen..Tah bile aku nak kawen...nak cite pon aku takut.Td mase dowang pi bajet nak brape anak..Dowang tanye aku.Aku tunjuk sebelah tangan n dua batang jari..Agak2 brape anak aku ek?Eehehe..kire sendiri...Sume dah tergamam...dowang tanye, "larat ke Sha?"Aku jawab, "Ntah. Ikut kemampuan...ikut rezki la"Ntah aaa...yg pasti aku mmg nak sangat anak...takde anak sodeh la aku..Sbb bile aku tgk baby aku tringat arwah nenek aku..Die slalu pesan, "anak ramai nieh rezki"Tahla..malam nieh malam Jumaat...patutla aku teringat semacam jek kat arwah...Windunye aku kat die...huhu...

Okeh..sblm menitik air mate aku nieh...meh aku sambung cite..Aku gi jalan dlm kul 6 td...Aku pun maleh nak dok umah sbb si badigol tuh dtg umah aku...Aku maleh aaa nak taip name die..buat geli jari aku jek..Hmm..punyelah aku tak suke kat die nie kan?Mmg aku tak suke!Aku paling tak suke org buat pitnah sal aku...So, kesalahan tuh aku tak maafkan!Saje la tuh dtg umah aku..blanje dak2 umah aku makan..Macam aku tak tau taktik die..Lantak laaa...kalo die cakap lagi sal aku..buat cite lagi..die jupe la aku kat akhirat besok!Huhu..marah Cik Sha!

Aku balik berjalan...Aku mandi n bersolat.Tp tgh2 aku jalan td, si Yati sms aku.Hmm..shian ko Yati...aku arap ko sabar ngan dugaan nieh..Bukan sume org ikhlas ngan kite Yati!Ramai org pura2 jek nak kawan ngan kite!Tp biarlah dowang tak ikhlas ngan kite janji kite ikhlas ngan dowang!Tuhan je yg mengadili ati manusia nieh Yati..Dun worry...u're still my besfren...

Tringat kat sms nieh:

Aunty sha! hehe..poskad ko blk mlm ni. ijan kata dia amek yg lawa2 tapi aku xjamin sgtla. ahaks..dah start busy2dah?sian ko jauh.org tu xde visit ke?

Hehehe..dah balik la tuh Abg Ijan...leh aku tgk poskad aku...Yeay...at last dpt gak aku poskad Jepun..yeay!!!Tak sabo aku nak melawat "ibu" nieh..Mesti perut die dah besar...So?Skang aku kat lab...Td aku ikut Akmal pi jemput Anne dr kelas..Nieh jap gi aku nak balik dah..So, takde ape cite sal arinieh...Sayang aku tuh pon aku tak kaco sangat..shian die kena kaco ngan aku..hekhek..Smalam aku saje ngusik die...die dah saound aku "jgn nak mule balik. tak baik tau"Hehehe...suke lak aku die marah kadang2...Nampak macho aaa...hahaha.. (die bace ke nieh ek?hehe)

Okay aaa...gtg..nothing to story...so chow!
P/s: as requested...nieh lagu wonderwall utk adik aku Shahmi...and my fav song as well...hehe..Quiz sal eskrem..adehh..teringat aaa pulak!

Wednesday, December 22, 2004

My 1st Class in Muadzam

MIMPI YANG TAK SUDAH -IBNOR RIZA

Apa makna impian

Datang dan pergi

Membawa hati

Menyusuri kembali

Jalan-jalan sepi
Kau kah di situ

Yang menantiku

Atau jelmaan

Dalam kenangan

Yang bernama pengalaman
Siapakah di antara kita

Dengan rela menjadi pendusta

Siapakah dulu membina harapan

Dan siapa yang memusnahkan impian

Tanpa sebab dan alasan

Kau lahirkan perasaan

Bagai taufan tiba-tiba datang

Dan menghilang
Kau bayang-bayang

Masa nan silam

Ada ketika terbawa-bawa

Oleh resah mimpi yang tak sudah


Okeh...Ari Rabu...Pagi2 aku bgn nekad nak berjalan jugak..tak pedulik..sbb aku sronok sangat nak berjalan pg.Byk kebaikan berjalan pg dr ptg...salah satunye bile sowang2 berjalan pagi nieh takde sape nak kaco2 or nak bising2.Satu lg yg slalunye yg berjage pg adelah makcik2..bukannye dak bujang or dare2 kat Muadzam nieh..So, aku lagik suke tgk makcik2 kot dr budak2 yg dah tua2...hehe...Paham2 sendiri la sbb ape...kalo tak paham jugak tak payah la nak paham nape aku suke makcik dr dak bujang!

Rezeki aku murah kot pg nieh.Aku sampai2 aku nampak org jual barang2 kering macam ubi kentang n ikan bilis. pastuh aku jalan lg ke depan...Aku nampak...org jual ikan, sayur kampung dll...Br aku perasan payung warne ijau putih tuh mmg byk kat pasar arinieh...Ooooo....pasar tani!Hehehe...aku pun tak ingat sal pasar tani sejak kebelakangan nieh.Mungkin elok jugak aku berjalan pg nieh..Dpt jugak aku info bile tpt nieh nak wat pasar tani.

Satu aku peratikan...Mmg murah brg2 kat sini...Lagi2 ikan...Mungkin sbb dekat ngan Rompin kot...ikan pun fresh!Patutla kalo aku makan tomyam tak kedekut sea food..Mmg murah rupenye.Tp aku terpakse tutup mate sbb kitowang tak dibenarkan masak dlm apartment.Kalo tak...hmm...dah lame aku borong ikan ngan sayur kampung nieh..Best betul...geram jek aku tgk...ish..ish..

Pastuh...Aku bergerak gi kedai tpt aku beli roti canai aritu.Aku beli roti canai sekeping.Tibe2 aku nampak kedai kropok lekor...Alamaaakkk..silap besar acik nieh tak goreng lagik kropok die..kalo tak, dah lame aku beli..Then aku nampak kuih...Aku beli karipap n kuih warne ijau yg macam apam tp ade kelape kat atas tuh (tak tau name)Aku mmg suke gilos kuih tuh...tp namenye aku tak tau..hehe..As usual aku akan panjat naik bukit nak pergi asrama jururawat n hospital setiap kali on the way back.Berbaloi sket berjalan...brlah kuar peluh n mencabar...Walopon aku tak kurus wat mende nieh...tp sedap jugak rase badan bile dah kuar peluh..hehe.

Then, aku dah balik...aku kemas umah...Cam biaselah.Aku bukak susu yg aku beli malam sebelum tuh..Then aku potong buah oren dlm peti ais..Dah siap2 sume aku makan...Nak nunggu dak2 umah aku bangun mmg lambat sbb memasing bgn lambat...Aku jek yg slalu tercogok nak bangun awal2...hehe..

Sementare aku berjalan n mengemas bagai tuh aku melayan sms cik abe aku..Saje jek aku ngaco die...Lgpun aku suke bile dpt sms die pg2...Rase macam berseri jek pagi aku..eheh..Pg td aku sms die...aku adelah bg die sumthing..Word tuh lagik...ahakksss...!!Nak say sorry sbb wat die risau n susah ati n probably marah kat aku gak..Yelah...bape jam pulak aku senyap n tak cakap2 ngan die smalam..Shian die..ehekkk...Tp semalam die dpt byk ****...so, hopefully die tak marah dah..hihi...

Bile aku pk2 kan balik sal kes aku call aritu..Aku kesian kat die..nieh sume penangan aku takut nak call lelaki...Nieh sume sbb kefobiaan aku takut digelar terhegeh2...Tahlaaa....walhal nak tehegeh amendenye kalo bf aku sendiri kan?Tp ntah aaa...pengalaman mengajar...buat aku takut...And bile die cam segan ngan kawan die n macam nak sorok aku..Aku lg takut..Mane taknye...itu simptom2 yg aku dpt dulu..pengalaman tak best..And die lak jd mangse..Shian die...mesti die tak tau kefobiaan aku nieh..Aku rase aku kena cerite la kot..Ish...menci tul aku kat org yg buat aku rase fobia nieh!Cian sayang aku..ehhe..

Dah siap makan...aku tgk tv...MHI..Pastuh aku pi basuh baju n mandi.Lepas tuh aku br bleh lepak..Mase tuh dak2 umah aku bgn nak gi kelas.Mase dowang gi kelas tuh aku numpang nak gi lab..Lepak lab adelah dlm 2 jam kot...Itupun bukanlah aku buat amende sangat..Stakat mengupdate mende alah nieh...Buat tatapan kawan2 aku gak..Especially Cik Yati tercayang...Bukan slalu dpt tau brite aku nieh...huhu.

Pastuh, kitowang pi lunch.Tp aku gi lunch ngan Anne jek sbb aku tnggu Anne abis kelas die arinieh.Dak2 len pi lunch kedai Kak Long..Aku ngan Anne lunch kat kafe..Uhuuukk...tak best langsung makanan kat kafe nieh..Macam tak minat nak masak jek..Tp dah rezki aku...aku makan jek tanpe byk soal n dgn habis...sbb aku sayang duit aku..Patut pun dak2 nieh taknak makan kat sini...

Then aku balik semayang...pastuh kul 3...aku gi kelas DR Nasir..

He was not what I expected...Kalo arituh die garang..skang die tak garang..Mungkin sbb kitowang byk response ngan die..Mungkin dak2 Muadzam tak macam kitowang (even die pun agree)Kitowang jenis open...kalo nak tau kitowang tanye jek ape2..N kitowang slalu paham ape yg die nak sampaikan (alaaa..especially kalo die nak borak sal Amirul..kan ke sebaye kitowang0

Bile aku dah blaja2 ngan die...Br aku paham yg die nieh bersifat kebapaan sebenarnye.Mase kitowang tanye, "Are u a family man, sir?"Die jawab..."Yup...I really luv my family"Lepas tuh die cite sal wife die...Br aku paham yg mak Amirul dah arwah rupenye..Patut pun die sayang sangat ngan Amirul n adik2 die..He was very proud of his sons..Mestilah...sape lagi kan...Kire beruntung jugak anak2 die nieh...

Die ngusik aku ngan panggilan "ustazah"Sbb die tau aku dak SMAP.Cik Sha ustazah?Hohoho...geli jekk...hehe...Lgpun ade skali aku dpt jawab soklan die pasal maksud surah Al-Baqarah.Hehe..berjaye jugak aku..best betul aaa...Yg pasti aku rase puas ati ngan kelas aku kali nieh sbb aku rase die suke ajar kitowang..So, see u next week Sir...

Yg paling best sbnrnye smalam sbb aku dah dpt project aku tuh.Aku dpt topic "Mudharabah - The application in modern day banking"Aku berebut ngan si badigol tuh...tp nasib baik Sir nampak aku angkat tangan dulu.so, working paper aku nnt leh la aku wat sal tuh...Lantak die la tak puas ati ngan aku ke ape..Janji aku berjaye dptkan topic aku..sem nieh aku terpakse nak berbaik ngan lecturer since aku ade 2 subjects jek.Since aku taknak berbaik ngan BAHa (sbb die bujang lg n ade kecenderungan yg len), baik aku berbaik ngan DR Nasir nieh.At least die nieh ingat sket bab2 agame nieh..Tak menyimpang...I have to score beb!

Balik tuh kitowang dijemput Akmal.Akmal bawak kitowang gi makan kat Harmoni.Tgk2 rupenye adik Kak Long berniage kat situ.So, aku tapau jek since makanan die lebih kurang masakan Kak Long.

Tp aku tak makan dulu.Aku makan lepas Maghrib sbb ptg tuh aku tgk cerite antu "Tok Pen"Cite antu Korea.Aku nieh penakut sbnrnye...tp ntah apasal lame2 aku tak takut lak tgk cite tuh.Mungkin sbb cite die bile pusing2 balik mende yg same..Balik2 pompuan rambut pjg, mate juling n baju putih...N aku cube beranikan diri..Ataupun aku berani sbb tgk ari siang.

Pastuh, bile dak2 nieh gi dinner aku tak ikut sbb aku dah makan.Aku pon penat..cepat giler aku tido.Aku sms kejap abe aku kate aku penat..And then dak2 nieh ajak aku tgk cite Alexander...tp aku dah penat.Yg aku sempat tgk Samarinda - Masih Ada Cinta.Aku nieh kan fan Rosyam...kalo cite yg dpt tgk Rosyam senyum tuh of course la aku tgk.He's really talented beb!

Ntah bile...tibe2 aku dah tido...zzz...zzz..zzz...ngantuk sangat kot..


p/s:

-soundtrack Masih Ada Cinta...huh...bisa lagu nieh..hebat!

-gambo elie ngan sieghart nieh pulak..hehe...kalo die tgk mesti die paham....word aku bg kat die..hehehe...gatai Cik Sha nieh.

I Miss My Kampung....!!!!


LAGU KEBESARAN NEGERI SEMBILAN


BERKATLAH YANG DIPERTUAN BESAR DI NEGERI SEMBILAN
KURNIAI SIHAT DAN MAKMUR
KASIHI RAKYAT LANJUTKAN UMURA
KAN BERKATI SEKALIAN YANG SETIA
MUSUHNYA HABIS BINASA
BERKATLAH YANG DIPERTUAN BESAR DI NEGERI SEMBILAN

Wokeh...Selase...ape nak cerite?Sbrnye ari nieh bermule dgn agak hectic.Dah mmg dikatekan...kalo org tak semayang Subuh nieh seri mukenye akan ditarik.Semalam mmg muke aku tak berseri sbb aku missed semayang Subuh!Adeh!Bosan tul rase bile dah termiss...kang ari yg kite lalui tuh of course takkan seperti yg dirancang.Macam aku, kul 8 baru terbgn....Dah aa tuh...rumet kesayangan aku si Anne nieh pon termissed Subuh skali sbb expect aku kejut die..huhu..Aku sedar sbb mase tuh si Wahyu dtg umah aku cakap lecturer Islamic Finance n Banking tuh nak jupe kul 9..Tp disebabkan para wanita yg bersiap make lambatla sket kitowang sampai bilik Dr Nasir tuh.Masuk je bilik..kitowang 6 org pun bg la salam.Wahyu kena dulu..
"I called u pukul brape?Skang dah pukul brape? Kenape lambat?"
Make kitowang pun memback up each other.Then die still tak puas ati..Puas kitowang nak mengelak penggunaan bom berangkai die nieh...giler psycho!Masing2 dah men mate jek dek ketensenan...

T
p aku prasan satu sal Dr Nasir nieh: loghat die.Telo tuh macam aku kenal jek...Bile die cakap, aku teringat care atuk2 kat kampung or pakcik2 kat pasar Ampangan bercakap.Pastu...teringat pulak kat "sahabat" aku sowang tuh..sape lg kalo bukan si aBeL...Tp aku ignore jek dulu org tua garang nieh...kang tak pasal2 pulak..Aku dgr jek die membebel...

Dah lame2 die cool down sket...pastuh die dah mule senyum2..Aku rase die saje sergah kitowang.Then die mule tanye name, asal n sekolah mane.So, mase giliran aku die tanye aku jawab jelah: seremban, Negeri Sembilan -Sekolah Teknik Tuanku Jaafar.Die pandang aku lame gile mase tuh.Aku dah cemas.Tp lepas tuh die teruskan tanye member2 aku...so, diam jek aaa..

Then tibe2 die cakap.."Teknik Tuanku Jaafar...amik ape?"Aku jawablaaa.Pastuh die senyum. Then die cakap." Saye nieh org Negeri sembilan. I was your school 1st batch student"Uhukkkkkkkk!!! Super-senior aku org tua nieh?Biar betul?Die nampak macam dah tua...siap beruban lg tuh!Biar benar?Tp mase die cakap..."1974...sekolah tuh bukak kan...I amik mechanical engineering kat situ"Hmm...now I know nape die psycho sket...let's see die betul2 psycho ke tidak..hehe...
And then die mule sebut sal anak2 die...yg ade 7 org..6 laki and sowang pompuan..Yg the eldest baye kitowang...Skali die sebut aaa..anak die nak amik ACCA (professional course dak2 acctg) sume..kitowang dah pandang2..Ek eleh...tau aaa anak tuh pandai..ish..ish..Pastu...aku rase die nak brag kot...die pun cakap.."Anak I dulu...SMAP"Dgn serta merta nye mulut aku nieh ringan jek.."Which SMAP, sir?"Die jawab Kajang.Aku tanye lagi, "What is his name, sir?"Die jawab, "Amirul Hafiz"Huuuuhh...soooooooooo?He is Amirul's father huh...boleh tahan...dak tuh mmg pandai.Tp awat takde rupe?

Aku nieh slambe jek..."I think I know him. My schoolmate.""U were a SMAPian?""I was""How was he at school?""I dunno.I was not intrested to know"Amik skali! Hahahahhaaha..Mmg betul pun gua tak minat dak2 SMAP lelaki nieh!Terkejut org tua tuh...hehe...syiok pulak aku..Tulah...berlagak lagik...hehe..
tulah die org Melayu, br naik sikit..sume nak cite.tp looking at the bright side of it..Aku rase die nak kitowang tau background nieh..Sort of informal.So, lantaklah...

Then die suh pi jumpe Puan Norati...nak register subject.Aku n Anne kan bermasalah..so, kenalah aku pi membayar dulu.Then, dah pi membayar..kena jumpe Pn. Sunarti pulak..Biaselah....nieh lagi satu manusia kerek..Dah aaa mengandung...lagi mau sakitkan ati org..Aku dgn selambenye amik surat aku, resit aku...aku tunjuk je kat die.Aku cakap,"Puan, this is all I can give u. I want to register the subject now. It's 3rd week already"Die tanye, "Brape subject awak amik?"(uiks...tau cakap melayu...berlagak tuh buat ape...)Aku cakap la dua..Then die dah cam gelabah2..Yelah...bukan byk pun yg nak dibayar tuh..

Pastuh, bile die dah unblock...Aku jupe Puan Norati pulak...Puan Norati nieh simple jek orgnye.Die cakap, "Ooo...Nurshahida...dua subjek je ek? ?Lepas nieh dah leh mohon graduation?"insya-Allah, Puan. Doa2 jelah..Hmm....by the way, aku akan sambung dua bulan lagi kat Muazam nieh...with two more subjects...and I'll try my best.So, sampai bulan 6 kot aku akan ade kat Muadzam nieh.Aku dah decide bile aku tgk byk sangat masalah n aku takleh grad.

Then, lepas tuh kitowang pun gi makan...Perrrrghhh..leganye dpt makan..aku dah kebulur dah.Then balik hostel, lepak2 sampai ptg.Dak2 nieh gi kelas SM, aku lepak jek...Aku pun mule menaip blog aku nieh.Windu same gua punye blog!

Semalam jugak...majuk aku lom abis...Tgh ari die call aku...aku cakap ngan die..Tp battery aku nieh mengong sangat..so, aku rase masing2 dah ilang sabar dah kot..Mase ptg die sms aku tuh...die tanye..Aku majuk lg ke... (hmm..tau pulak ek aku majuk..hehe)So, aku cakap la ape aku tak puas ati.Mule2 aku pk nak let go...tp kang kalo aku simpan2 nnt besok2 aku gak yg makan ati.Biar discuss skang...then takyah la aku nak menjeruk n merampai prasaan..ecewah!Die cakap sori...hm...satu aku puji org tuh sbb die mmg tak kedekut ngan sorry n mintak maaf plus explanation.Kalo ikut member aku pun tak reti nak cakap sori..Sape lg kalo bukan...(maleh aku nak tulih name)Even dah menyakitkan ati aku pun tak reti mintak maaf..Tp Alhamdulillah..sowang nieh tak lah gitu pulak..

Mase aku mereply2 sms die aku tgh jalan sowang2 kat kampung blakang nieh.Aku tak prasan pun dah jauh aku jalan..aku pakai jalan jek..Semalam aku jalan sampai kul 7...

Then aku balik, siap2...Maghrib n trus gi lab.Maleh aku nak dinner smalam..Tergesa2...lgpun aku kenyang agik.So, mase dak2 nieh jemput aku nak gi lab..aku ikut jek.Balik tuh kitowang singgah gi kedai mesra...aku beli susu sekotak, and my fav junk food- RollercoasterAku makan jek oren n mende alah tuh..Then aku dah start menampal2 dlm buku cam biase.Hehe...Cumeeeeee....dr ptg sampai ke kul 12 lebih tuh..aku off jek hp.

Bile aku bukak hp dlm kul 12 lebih dekat nak kul 1..Die sms...tanye lagik..nape aku senyap..marah ke lagi..Hmm..aku pun tibe2 tak kose nak marah die dah...So aku balas satu word yg kowang takkan jupe kat dlm kamus dewan, hatta oxford dictionary skali pun.Hahahhaahaha...mane leh cakap ape word tuh..rahsia!Tp cukup la word tuh bg die hepi2 balik sms aku lepas tuh...paham sendiri aaa...Word yg aku bg bile die bgn pg2 n die nak tido malam..hahaha..Puas ati la tuh kot...Sbb best jek die pastuh...

Sebelum tido, aku solat Isya' dulu...Then aku kuatkan semangat solat Hajat pulak..Hmm...tah aaa...rase semacam..Tp, satu jek..yg best skali...Aman tido aku...sbb dah kul 2.30 br nak tido...hehe..
p/s: nieh lagu kebesaran negeri sembilan..my fav ever...maklumlaaa...skang duk negeri org..tak best..hehe..lirik aku amik kat website sekolah ku yg terchenta...sttj!

Monday, December 20, 2004

Which Disney Princess Are You?

Ariel


You are Ariel from The Little Mermaid!


DON'T LOOK BACK IN ANGER - OASIS

Slip inside the eye of your mind
Don’t you know you might find
A better place to play
You said that you’ve never been (sounds like ’bean’ in order to rhyme w/’seen’)
But all the things that you’ve seen
They slowly fade away
So I’ll start a revolution from my bed’cuz you said the brains I had went to my head
Step outside, summertime’s in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain’t ever gonna burn my heart out
And so, sally can wait
She knows it’s too late as we’re walking on by
Her soul slides away
But don’t look back in angerI heard you say
Take me to the place where you go
Where nobody knows
If it’s not our day
Please don’t put your life in the hands
Of a rock and roll band[and? you’ll? ] throw it all away
I’m gonna start a revolution from my bed’cuz you said the brains I had went to my head
Step outside, ’cuz summertime’s in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face’cuz you ain’t ever gonna burn my heart out
And so, sally can wait
She knows it’s too late as she’s walking on by
My soul slides away
But don’t look back in angerI heard you say
So, sally can wait
She knows it’s too late as we’re walking on by
Her soul slides awayBut don’t look back in angerI heard you say
So, sally can wait
She knows it’s too late as she’s walking on by
My soul slides away
But don’t look back in anger
Don’t look back in angerI heard you say
At least not today.


Isnin...permulaan segale ari.
Tp aku hanye spend time kat apartment aku jek utk ari nieh.Siang, aku kejut Anne bgn Subuh...Bile aku bersiap2 nak gi jalan...die kate die nak jalan waktu ptg ngan aku.So,aku berjalan gi ke depan...Buat air n tgk tv...menghabiskan mase aku nieh.Bile Anne bgn nak gi kelas....aku tgk2 jek aaa dak2 nieh.Aku takde kelas. Takde ape nak dihebahkan.Betape bosannye idup Cik Sha.Punyelah lembab UNITEN nieh menghandle kes aku nieh.Org len dah ke kelas...aku leh tido puas2 lg..Dah la aku 2 subjects...itupun leceh.Bukan lah org len takde msalah..tp at least subjects dowang byk...tak sikit macam aku.Adeh..adeh...bosan..bosan..Sampai waktu nak lunch, si Parveen jemput aku nak gi mkn.Ape makanan aku ek?Hmm..biase je...tp rezki aku...enjoy je aaa...


Tak macam weekend aritu, cik abe aku agak senyap sket kali nieh.Mungkin die ade hal, atau die pon dah takde mende nak ckp ngan aku..Ataupun credit die nak abes..ntahla.So, bertambah lagi kesangapan aku.Yati sms aku, tp ntah kenape aku tak dpt nak reply sbb takde cite aku nak cite kat die.Teringat pulak kat Kak Sya yg expecting ketibaan suami tercayang die ari Selase nie from Jepun.Nak sms, tp ntah aaa..rase berat.Nak bawak henpon gi makan pun aku rase maleh...kesimpulannye..henpon aku dilupekan la kali nieh.


Aku lepak2...then aku amik sume sms cik abe aku yg die bg n aku dah salin.Aku taip balik sms tuh..Hmm..dah mmg keje aku bile takde keje.Ptg aku jalan2 sampai ke kawasan hospital n kuarters jururawat.Anne nak ikut kali nieh.Huh...cube teka ape kitowang jupe tgh jalan?!Huwaaaaaaaa....ade minatang utan mati kena langgar kat tgh jalan.Shian tul...tibe2 aku terase sayang tgk minatang tuh..Mentang2 die nak lintas, org langgar.Kesian die...kalo kat KL sah2 aku takkan jupe minatang cam nieh..Jakun aku kejap mengalahkan org asli Muadzam nieh...gegege..Aku rase die nieh spesies2 musang la jugak...adeh....ape pun makhluk Tuhan jugak..kesian weh!


Balik dr jalan, aku terus gi kedai Kak Long (acik tuan punye kedai mknan sedap tuh)Aku tapau kuay teow sup.Sbnrnye brape kali iman aku dah tegugat ngan nasik lemak tuh.Telur mate kerbau, sambal kerang, ayam goreng ala2 KFC....adeh! Tergodaaa...auwwwww!!!Tp ntah aaa...naluri aku berkate, sabo2 la nak makan nasik lemak.Nanti aku bertambah teringat pulak kat org tuh yg suke tul ngan nasik lemak...Adeh..kalo la die ade sini, leh aku ajak die makan nasik lemak.


Die senyap jek..so aku senyap la sampai ke malam.Tp doesn't mean aku tak teringat kat die.Lagi2 bile aku tak byk keje aku makin kuat melawan dugaan rase nak balik.Sampai macam2 aku dah berangan nak wat kalo aku jupe die.Adelah angan2 nyeeee...mane leh cite...malulah I....hehe..Tuh Cik Sha nye biggest secret...simpan jek...private and confidential...ecewah!
Care die sms menunjukkan die bz...or taknak berborak ngn aku.Pastuh, bile die kate die tak dpt nak kuar ngan aku time weekend..aku senyap jek aa..What did I expect?Dah skang die nak wat part time...aku patut encourage la kan.Cume biaselah, angin mengade2 aku yg melampau agaknye...Biaselah, bile dah jauh high expectations...Semacam jek bile teringat nieh...huh..ntahlah..Tuh dulu Cikgu Zakiah slalu pesan kat anak pompuan die Cik Sha nieh:Jgn becinta...nnt angau...!Agaknye nieh la sbbnye..ahaksss...Br Cik Sha tau ape rupenye bile dah angau nieh...huhu..


Dah kes kronik gak aku nieh..All this while aku simpan betul2 gambo die aku tak bg org len tgk.Smalam mase dak2 tuh gi kelas aku bukak jugak sampul isi gambo die tuh.Hmm..time nieh br aku dpt tgk puas2...Kalo tak,kempunan aku...hehe..Aku ade ckp kat die...die hehehehe....gatal la tuh.(ala...bangge la tuh)Poyo je aku rase..hahaha..lawaknye..Dulu2 tak pernah terpikir nye aku sampai nak tgk gambo nieh...lawak tul..Dunia Cik Sha sudah terbalik...huhu!!!


Aku tau bile die takde mood nak sms...Mungkin ini harinye.Aku cakap pun die cam tak melayan sangat.So, aku buat bodoh jek.Sampai ke malam aku tetap gitu.Aku tgk TV, aku taip2..enjoy myself.Tibe2, dak umah aku, Su..masuk bilik aku.Die amik scrapbook aku tuh n start membace..Aku dah segan2...Tuhan je tau nak masuk dlm kepale muke aku mase tuh.Tibe2 Wahyu pulak masuk n join..And tibe2 kawan2 aku tgh membace buku aku..Erggghhhhhhh..penat jek aku menghalang...tp kantoi gak!Adeehh..kantoi scrapbook Cik Sha!


Make terbuke la teka-teki kenape aku suke sangat pegang fon.Terjawab jugak ape yg aku suke tampal2 dlm buku...hehe..And terjawab la teka-teki nape aku senyap je most of the time skang nieh.Soalan2 sal abe aku mule bergema kat umah nieh...Aku tak cite sangat...eleh...byk mende kan seronok kali sendiri yg tau!Make girls talk pun dimulekan semalam..Ape lg kalo bukan mengorek sal kawan2..n status dowang yg kebykannye dirahsiakan..Cth cam aku nieh..merahsiakan status..ahaks!Cerite2 romantik kawan2 aku tuh aku dengar ngan penuh prasaan...ahakss!Apepun, takleh celen rekod Anne lg...dah 3 thn bersame Mr Fatah...hoho...

Aku?Ntah sampai bile... aku pun tak tau..Tgklah kalo Tuhan still mengizinkan.
Aku mmg tak suke ngat cite sal die kat kwn2 aku.Satu, aku mmg selfish...cerite kitowang biarlah kitowang simpan.Number 2, aku rase... aku tak suke org misjudge die...Maleh aku nak bercerite...tp since ade yg nak tau...aku cakap je aaa..And paling penting...aku cerite2 kang mesti aku tersedih...Org len br kapel dpt la nak slalu2 berjupe..Aku nieh...kenalah jauh..n nampaknye makin jauh...


Lepas borak2...aku terus call die.Hmm..biaselah die kalo dak umah dah keliling die..Mulela die cakap macam org ckp ngan tembok..Kadang2 tuh haku cam hangin gak sbb die terctrl depan dak umah die.Tp nak wat cammane...aku ngan die mane same.Maybe aku leh bla tpt len kalo nak cakap dlm fon..Slalunye kawan2 aku jenis yg takkan tanye pon sape yg call, and nak ngusik lebey2 ke ape..Sume pon dlm keadaan yg lebih kurang jugak.Tp die laaaaa....kang kalo aku call tersegan ngan kawan2..Kang mulela bertanye jek...nak menjawab cam segan2...Adehh...kadang2 sedih aaa gak...penat jek gi public fon n bertelepon..Ade time bile die sowang2 best aaa nak tepon..boleh la aku nak mengade2...Tp bile die ngan kawan2 tak dpt nak ngade....huwaaaaaaaaaa......cik abe ku pemalu...so, accept jelah...


So, semalam lepas tepon cam bad mood sket..huhu..Tah laaa..salah aku kot.Great expectations agaknye..bile dah syiok2 sal die...tibe2 terase nak cakap.But then tibe2 die cakap die tgh tgk OCEAN 12 ngan dak umah die.Macam tak suke aku kaco jek...Pastuh, aku letak je aaa fon...Ade la satu question aku tanye kat die..ngade2.Die jawab, "Faham2 sendiri laaaaaa.." pastu die gelak2...Ish...terase ati kot aku nieh.


Masuk bilik,aku tggu die sms...Slalu lepas call mesti die sms cakap tengkiu ke ape...Tgk2 lambat jek..Bile aku nak tido br nak sms...Huh..tambah bad mood la Cik Sha...Dah aaa aku br lps teringat sal prob die...wisau gak...Die lak cool sangat..adeh..


So? Hasilnye?Tutupla henpon sblm tido.Maleh nak pk...byk lagik prob nak pk....Sal blaja pun tak setel2 lagik..So, just forget about it Cik Sha...welax...Mood swing kot..Kalo die takde camtuh pun...aku mmg tgh bad mood...Kelas aku tak start2 lagik...UNITEN sux...errgghh...Kena ngadap muke badigol tuh almost everyday lagik...Then kena pk utang, pk pointer, pk macam2....arghh....bosan...At least ade mimpi best malam nieh...hehehe...
lagu lame...layan gak...

p/s: nieh lagu fav aku...giler nye minat lagu nieh...

Sunday, December 19, 2004

Who's Perfect For You?

no


The guy you want is probaly the popular guy in
your school. Which is great to me:) He's so
dreamy that you'll want him to notice you so
badly your do anything. Like in the cafateria
you'ld trip on something infront of him to make
your food spill all over you!!! Even if it's a
brand new shirt or your favourite skirt!!! Oh
well at least he'll notice you:)

I WANT TO SPEND MY LIFETIME LOVING YOU -MARC ANTHONY AND TINA ARENA

Moon so bright, night so fine,
Keep your heart here with mine
Life's a dream we are dreaming
Race the moon, catch the wind,
Ride the night to the end,
Seize the day, stand up for the light
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
Heroes rise, heroes fall,
Rise again, win it all,
In your heart, can't you feel the glory?
Through our joy, through our pain,
We can move worlds again
Take my hand, dance with me
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you
Though we know we will never come again
Where there is love, life begins
Over and over again
Save the night, save the day,
Save the love, come whay may,
Love is worth everything we pay
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you.


Weekend in Muadzam.Boleh bayangkan tak Cik Sha spend time kat Muadzam?Macam tak logik jek kan...sedangkan kat Bangi ari tuh pon Cik Sha tak dok kat bilik.Nywayz...sebut la perkataan nieh dgn care Dean Caine Ripley's Believe It Or Not: Believe it!Seminggu lebih kat Muadzam nieh mmg macam2 dugaan.Supposedly aku dah start blaja dr 1st week lg.Tp kat sini nampak lebih menyerlah kekurengan pentadbiran UNITEN.SANGAT KURENG.Ntah laa..dlm pade aku dok nieh pon, macam2 prob yg naik.The 1st one...dowang as usual mestilah nak perah duit aku, biaselah UNITEN kan mate duitan.2ndly, kejap ditolak sane sini. Nobody u can trust here, especially ur staff and lecturers...no money no talk.Pusing2 sumenye pasal duit, duit, duit...Biaselah manusia...mmg tamak..Kerek pun sbb duit...ade staff yg baik, n ade pulak yg perasan bagus.Macam2 hal...aku pun dah malas nak cite.Kadang2 rase jantung nieh berdegup dgn kencang gilos...Humaaangg aaiiiih..tak dapek nak ditolong!Tercopot jantung ku..ahaks...Anything is possible here...pandai2lah jage diri...Momaaannttttaaiiiiii..wilex beb...Cik Sha akan menjage dirinye!Sementare nieh kenalah sabar ngan karenah UNITEN hampeh nieh ek!!!Nak handle prob cammane lg...gelak je aaa...


By the way, Muadzam nieh kawasan yg agak sejuk.The 1st time aku kat sini, aku rajin betul tido.Bayangkan mule2 kat sini, aku suke tul pakai stoken n selimut satu badan..Itupun still sejuk.Tp, lame2 aku sedar yg mende camnieh takleh dibiarkan.Sudahlah selame nieh aku dah macam Thirsty Hyppo...Bluehyppo...dan sekeluarge dgnnye...Kang tambah lg koleksi tayar gebu kat perut aku nieh...hehe..Pulak tuh, sepanjang seminggu aku macam "on holiday" kat Muadzam nieh..

Ade satu kedai tuh makanan die not bad la..Kalo lunch aku mesti pekena ikan keli goreng ngan cili api.Sayur pulak gulai pucuk paku...Perggghh....mengancam!!!Setelah lebih kurang seminggu aku dok sane..Aku berbaik gak ngan acik kedai tuh...(biaselah, Cik Sha kan peramah...ahaks!)Rupe2nye die nieh oghang kampung eden...oghang Nogoghi!Patut pun care die masak tak manis macam tpt len.Nak kate best giler tuh...taklah...Tp ade jugak lauk2 yg aku bg thumbs up...Lauk paru berlada ngan sambal ubi kentang die mmg best..Sambal kerang die pon best peee...tak hanyir pon!Kedai bersih, pastu taklah mahal sangat...Pendek kate...aku mark la kedai nieh kat Muadzam.Kalo malam mesti aku pekena mee/kuay teow/bee hoon sup die sbb heaven!Su (Suariati) cakap...nasik lemak die pun heaven..Tp aku tak pernah try agik...sbb...hehe..adelah sbbnye kan!Nanti aku story ek!


Ari Jumaat ari tuh, aku amik mase berjln kaki keliling Muadzam nieh.Jauh tak jauh laaa..adelah dalam 1 jam setgh aku berjalan.Kali nieh, si Akmal ngn Anne meneman aku..Tak jln sorang2 macam selalu.Jauh sket la kali nieh...sbb dah berteman.Dr padang permainan...sampai ke kampung2 n tasik kitowang berjalan.Last2 tembus ke jalan pergi pasar Muadzam.Kat situ gak aku jupe tpt yg makcik2 cleaner cafe cerite tuh.Hahaha...nampak makanan mmg heaven...maklumlaaa..sini kan kampung.So, aku berjaye mengawal nafsu makan Cik Sha yg membuak2 nieh.Walopon aku nampak soto, lontong, nasik lemak, n pulut kuning...tp terpakse la aku tutup mate.Aku cume makan roti canai ari tuh.Basically, sedap n murah..puas jugak ati.Tp yg bestnye mase org2 kat situ tanye, "Dr KL ke nak?"Adeehh...aku tak tau nak senyum ke ape...just mengiyekan je...Nampak sangat org merantau...takde rupe org kampung situ...hehe..Tersipu kejap Cik Sha.ahaks!


Ari Sabtu pulak ade pasar sehari kat sini. Maknenye sume kedai tak bukak.Even mase aku berangan2 nak gi bekpes kat kedai kat pasar tuh pun berkecai jugak.Awal2 pg lg aku dah bgn nak pergi bekfes kat situ.Tutup pulak kedai.Tp takpe, aku balik makan roti n biskut, buat air.Tgh ari Akmal dtg umah kitowang nak bawak ke pasar sehari.


Selame nieh...aku cukup enjoy pasar malam Ampangan.My fav hometown...sampai bile2 pon gua tak lupe.Tp to be honest, sungguh aku benci UNITEN, Muadzam nieh kire okaylah jugak.Satu, makanan kat pasar sehari die murah giler.Ap2 parts ayam goreng termasuk kulit ayam, hati, leher dll...sumenye jual RM1!Mende yg most definitely kat KL takkan ade...ayam seringgit yg sedap n panas.Tp, disebabkan aku agak allergic, aku amik dada.Pastu, aku amik jugak mee goreng..punye lah byk, RM1 lg...jimat...jimat...And...paling best bile aku nampak my fav food: kropok lekor.Wah..wah..dah aa murah...byk lak tuh...aku dah terase keheavenan pasar tuh.Tp aku tersilap beli kropok lekor...ade satu tpt lagi yg sedap makan mende tuh.Tp, takpe..dah tersilap beli pulak, nak wat cammane...


Aku nampak kedai jual asam...budak2 nieh dah mule menyerbu...Aku just tgk2 jek...sbb asam bukanlah agenda utame aku...hehe..Tp ade satu asam aku suke jual kat situ.All this while, aku tak pernah amik tau pun tuh asam ape..hehe..Sampailah si Anne bertanye kat makcik jual asam tuh name asam yg aku makan.Ade ke makcik tuh jawab, "Asam Cinta nieh dik!"Tergamam aku kejap...budak2 nieh dh bantai gelak...Hahaha...muke aku panas giler mase tuh...malu Cik Sha beb!


Pastu, balik n makan dlm keadaan yg sangat kenyang.Then, aku lepak2 je...Mlm tuh, gi pasar lagi...kali nieh Shahir ikut sekali...Aku pon tak prasan si Shahir nieh tau name aku rupenye.The moment mase die tegur aku,"Sha amik subjek ape dis sem?"Aku cam nak je cakap, "Aik...kenal aku ke?"Tp aku wat dono je aaa...since aku tau die nieh sekelas ngan aku.Aku nak beli epal hijau mase tuh...Adelah 10 biji aku beli.Pastu mase jalan2...aku nampak eskrem goreng.Excited giler aku order...Terkejut besar mase aku tgk eskrem goreng tuh sebesar bola hoki..Seingat aku mase kat Bangi besar bola ping pong je mende nieh..Harge pun not bad...rase boleh tahan.Budak2 nieh dah jadi terkejut ngn mende tuh..pelik pun ade..hehe..Tp Cik Sha menten jek...dpt gak dowang mengecek...eceh!Mase tuh tibe2 aku teringat giler kat cik abe aku...Dulu mase tak kapel lg ngan die...aku slalu cakap aku nak banje die eskrem goreng...Tp eskrem goreng dah takde kat Bangi...n kat Muadzam nieh pulak ade...Huhuuuuuuu...nasib baik takde sape yg tau ape ade dlm kepale otak aku mase tuh..hehe


Ahad ari merelaxkan diri...gi lunch, tgk tv...And yg paling penting skali...these 2 days aku kat Muadzam, sms slalu..Mentang2 dah tukar plan sms Maxis...taklah mahal sgt aku nak bersms ngan abe ku...Kalo tak, sah2 aku tak mampu punye..Mase nieh gak teringat aku kat Cik Yati yg memakai line TMtouch/Celcom..Kalo la die pakai maxis gak...alangkah heavennye aku mase tuh.Huhuhuhuu...Windunye aku kat kawan aku sowang nieh...huwaaa...Dah la ari tuh jugak cik abe aku gi Putrajaya jln ngn dak2 umah die...Lalu pulak UNITEN Bangi...adehh..sedih tul aku mase tuh..I miss my frens!!!!


Sampailah Ahad malam Isnin...bile dak2 yg len..geng2 Bangi aku balik..brlah meriah umah nieh.And itulah pengalaman aku spend weekend kat Muazam..Heaven ngan mknan...n pengalaman...Alhamdulillah...abis satu weekend.

Thursday, December 16, 2004

Where Does Your Beauty Lie?

Plain Sight


BEAUTY:

Your Beauty liesin Plain Sight. Plain, simple and the girl nextdoor. People tend overlook you as you are the
"normal girl", but you're actuallyvery beautiful. And you have plenty about you to
set you apart, but more thatlets you blend. People love the stability you have
because as others may comeand go, you will always be there and you may always
be the same. You like simplethings and that's what people like about you. You
most likely enjoy things mostconsider normal, like movies, shopping, that sort
of thing and are very friendlyand probably have many friends. You are sweet and
kind and that shows on you,but you're also strong and not very naive. You're a
rather well-roundedindividual. Even though some people pass you off as
just another girl, shrug itoff because they don't know what they're
missing.


Some ThingsThat Represent You:


Element:Earth, Light Animal: Cat Color:
Pinks, Blues, Browns Song:Girl Next Door by Pilot Expression: Simple
Smile


Gemstone:Alexandrite Mythological Creature: Fox
Demon, Hobbit Planet: Jupiter
Hair
Color:
Light Brown Eye Color:Brown


Quote:"To the world you may be one person, but to
one person you may be the world."



BACK AT ONE -BRIAN MCKNIGHT


Its undeniable...that we should be together...
Its unbelievable how I used to say that i'd fall never
The basis is need to know, if you don't know just how I feel,
Then let me show you now that I'm for real...
If all things in time, time will reveal...
Yeah...One...your like a dream come true...
Two... jus wanna be with you...
Three... girl its plain to see...that your the only one for me...
Four...repeat steps one through three...
Five... make you fall in love with me...
If ever I believe my work is done....then I start Back at One.
(yeah)
So Incrediable...the way things work themselves out...
And all emotional, once you know that its all about babe...
And undesirable...for us to be apart...
Never would of made it very far..
.Cause you know that you got the keys to my heart
Cause...One...your like a dream come true
Two... jus wanna be with you
Three... girl its plain to see..that your the only one for me
Four...repeat steps one through three
Five... make you fall in love with me
If ever I believe my work is done....then I start Back at One......
Say farewell to the dark night...I see the coming of the sun...
I feel like a little child..whose life has jus begun...
You came and breathed new life
Into this lonely heart of mine
...You threw out the life line...just in the Nick of Tiimmmeeee.....
One...your like a dream come true
Two... jus wanna be with you
Three... girl its plain to see..that your the only one for me..girl and...
Four...repeat steps one through three
Five... make you fall in love with me
If ever I believe my work is done....then I start Back at One.


Elo...ape aku nak cite kat kowang nieh..
Sbrnye aku byk cite...tp sume cite aku tuh tertinggal kat Seremban..
So, kire kite tunggu cite tuh len kali la ek..
Sabo2 dulu...kalo ade rezeki dptlah aku bercerite ngan kowang.
Cik sha kan byk cerite!!!


Nywayz, ape yg menarik?
Takde ape...
Kalo dulu kat Bangi kowang akan bace cerite aku pergi makan la, kuar berdating dll..
Skang aku byk abeskan mase dlm bilik.
Sem nieh aku cume amik 2 subjek jek..tak byk.
Tp aku tetap tak dpt nak balik dis weekend since aku risau ape2 pulak hal UNITEN contact aku.
Semalam Mr Baharudin Husin (BAHA) yg mengajar aku FM tuh akan mengajar aku subjek International Finance.
Ntah aku boleh buat ke tidak subjek nieh..sedangkan subjek International Accounting pun aku dpt cukup2 makan.
Tuh yg wat aku bengang gak tuh, since Mr Sashi dll dah menolong aku jugak menaikkan CGPA core aku.
Aku risau ngan CGPA core aku nieh..silap aribulan tak lepas aku nak grad mmg naya..
Adeh...kalo nak bercerite sal blaja mmg tak seronok langsung!


Tp ade satu cite aku nak cite kat kowang.
Kat Muadzam nieh kan...punyelah sejuk.
Kalo kire brape kali aku masuk toilet nak terkencing..mmg byk.
Ahaks!
Kadang2 aku rase nak berlari jek masuk toilet.
Aku pulak dah takde keje...make aku rajinla sarung kasut n berjalan2 ikut kaki nieh nak melangkah.
Kadang2 aku perati org kat sini memandang aku semacam jek.
Arghh..lantaklah...mungkin dowang pelik tgk budak pompuan berjalan sowang2 kat pekan koboi nieh.
Anne ade cite2 nak mengikut aku, tp die slalu bgn lambat...hehe.
Ptg pulak, bile dah berbaring..die maleh nak ikut.
Takpe, Anne comey dah pun kalo tak exercise..
Aku nieh dah macam pink hyppo..tembam semacam jek.
Cik Sha dah gemuk giler skang nieh..huhu


Yg best tuh semalam aku bejalan sampai ke Hospital Muadzam n jalan tinggi atas bukit mengadap bilik aku.
Pg td, aku jalan masuk kolej jururawat kuar ke hospital.
Aku bajet ari nieh aku nak try jalan sampai masjid, kalo aku larat.
Yg aku suke ngat jalan ke kolej jururawat tuh sbb ade org, taklah aku takut.
Sini bukan betul sangat nak berani2 jalan sowang2.


Pg td, aku jalan sampai ke kafe atas bukit tuh.
Takde satu kedai pun yg bukak...
Pastuh makcik2 yg sapu2 kedai tuh tegur aku, "Nak sini kedai makan bukak kul 11, makan tghari"
Aku senyum jek...tak tau nak cakap ape.
Satu aku puji tpt nieh, org2 tua die taklah sombong..
And paling best kalo kawan2 ngan makcik2 nieh,.
Kalo kat Bangi, jgn haraplaaa....sume nak marah.
Cume mase tunggu bas semalam aku ade sikit kecik ati ngan pakcik guard kat Bestari tuh.
Dgn selambenye menuduh kitowang budak2 Bangi sosial n byk wat masalah.
Aku n Anne gelak jek..Rasenye mase sampai Muadzam nieh, budak Bangi mmg bukan favourite.
Tp lecturer sayang tul dak2 Bangi...ntah apasal, walhal kitowang byk masalah blaja.
Mungkin kitowang nieh tak kurang ajar..even though most of us dtg dr bandar.
Masih reti tunduk nak cakap ngan org tua.
Makcik2 kat sini, even guards pun dah mule concern sal kitowang.
Yelah, masing2 tak berat mulut nak menegur org2 tua walopon org panggey "siswazah"
Geli jek...kalo masuk U belum tentu otak ko n pngaia ko langik pandai.
Bebudak sini yg aku prasan macam berlagak pun ade.
Semalam aku n Anne makan kat kafe dlm kampus, ade yg melanggar.
Bukan sekali tp dua kali.
1st time tuh dak pompuan Melayu, haram nak mintak maaf...
2nd time tuh anak keling..so gone case laaa..
Terase betul windu kat Bangi mase tuh.
At least org2 bandar pun reti sebut "Sorry"


Bukanlah aku mengutuk budak2 Muadzam nieh budak2 kg.
Tp kadang2 aku rase dowang nieh tak reti langsung nak beradab (separuhnye laaaa)
Macam semalam mase aku tgh dok lepak nak makan kat kafe..
Ade at least 5 couples berende' kat kafe tuh.
And pegang2..peluk2!
Hebat sungguh! Terbeliak mate Cik Sha!
Anne dah mule membebel...yelah...die ngan Cik Fatah kan same campus...tiap2 ari gak berdating.
Ape yg aku segankan..ramai org tua kat situ...
Kot nak berpegang pun buatlah kat tpt len...
Huh..kadang2 aku tak paham la nak pegang2..
Org len pun ade partner taklah pegang2...kat public pulak tuh.
Nak kate aku tak pernah sentuh abe aku tuh taklah..tp seingat aku berlapik la jugak..
Tp aku rase bahagie jek even macam tuh pon


Care tuh hak individu...tp bile dah buat depan2 org tuh namenye tak tau malu.Ini ke tak sosialnye budak Muadzam?
belum lg dowang ade tasik cantik macam kat Bangi....ntah aaa...jelek mate aku memandang.
Mungkin jugak marah bile dituduh sosial sedangkan budak2 nieh lagik teruk n takde tindakan dibuat.
Akhirnye aku pikir..lantaklah...kubur len2!!!
Cik Sha tak masuk campur beb!


Hoh...
Aku stuck dlm lab nieh..
Kat sini Internet Access punyelah teruk...mmg aku byk bersabar..
Utk kowang kawan2 tercayang..ecewah!
By the way, aku berhajat nak berjalan lg ptg nieh..
Biarlah aku dpt tenangkan sket kepale aku nieh.
Sedangkan lecturer garang aku Zalina Hashim pun cakap die jam dok kat utan nieh..inikan org macam aku..ahaks!
Kawan2 len sume dah balik kg masing2, yg ade aku n Anne.
Aku taknak memanjekan diri sangat nak balik2 Seremban selalu sbb aku tau nnt aku mesti bermasalah nak balik ke sini balik.
Lgpun aku ade hajat nak berdikari balik sendiri nanti..
Tgklah macam mane..akan aku usahakan..


Smalam aku call org tuh...
Hoho..amacam, berubah tak Cik Sha?
Slame nieh org je kene call aku, skang aku lak dah men call org..hehe..
Tp berbaloi, dah kate die line pantai timur n aku kat Pahang...
Seringgit leh cakap lame..hehe...
Tapi aku takkan call die selalu sbb aku nak bagi can die windu aku gaks..ahaks!


Itu jek kot cerite aku yg tak best...Best tak bet pjg la jugak kan cerite Cik Sha nieh..ahaks..
See u kalo aku ade peluang lagik...
p/s: dEngar lagu nieh dlm keta td...hehe..

Wednesday, December 15, 2004

Me in Muadzam


AS LONG AS YOU LOVE ME - BACKSTREET BOYS


Although loneliness has always been a friend of mine
I'm leavin' my life in your hands
People say I'm crazy and that I am blind
Risking it all in a glance
And how you got me blind is still a mystery
I can't get you out of my head
Don't care what is written in your history
As long as you're here with me
I don't care who you are
Where you're from
What you didAs long as you love me
Who you areWhere you're from
Don't care what you did
As long as you love me
Every little thing that you have said and done
Feels like it's deep within me
Doesn't really matter if you're on the run
It seems like we're meant to be
I don't care who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
What you didAs long as you love me (I don't know)
Who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
Don't care what you didAs long as you love me (yeah)
I've tried to hide it so that no one knows
But I guess it shows
When you look into my eyes
What you did and where you're comin from
I don't care, as long as you love me, baby


Well...well...I'm in Muadzam rite now..Ape prasaan?Hoho...seribu jenis prasaan aku ade.Ape lagik aku nak cakap..Aku tak reti nak describe my feelings skang nieh.Byk nak settle..almost everyday aku gi meeting.Cume ade satu mende weird la kalo org yg kenal aku akan perasan.Aku tak balik dis weekend.Sbb aku byk mende nak settle.Lagik satu aku nak balik pon aku wisau byk mende...Tak tau nak describe cammane kat sini.Yg pasti dugaan macam2 bile dah sampai sini.Leh kate mende nieh individual basis la...Aku masalah len..org len masalah len..Cume of course, aku ade sket kena mengelak dr jupe sowang badigol yg aku kurang berkenan from Bangi lagik.Tp...momantaaiiii....aku leh jek..Cik Sha kan pakar buat tak reti nieh...huhu..

Nywayz, mmg byk prob aku..More than I thought...Takyah aku nak state kat sini...Just ignore jek aaa part study aku nieh dulu.Wat mase skang even though otak aku a bit tepu..Tp still berjalan lagik.Hmm..by the way, aku leh handle lagik kot..insyaAllah...aku mmg takut sangat ngan condition aku skang.Tolongla doakan Cik Sha ek kawan2!!!Bglah aku grad dgn tenang ati...tolonglaaa..aku nak grad jek skang nieh..adehh...

Nywayz, aku sbrnye byk agik nak cite..Cume aku tak tau la cammane nak cite since these two weeks mmg byk nak cite.Time aku pon limited kat lab nieh..Sbb aku kebetulan jek dtg sini since aku ingatkan Anne ade kelas.Ooopps...by the way, Anne adelah roommate aku kat Muadzam nieh.Tulah...susah gak aku nak online kat sini..Pandai2 aku jek...

Huh..ape lagik aku nak cakap?Hukhuk...aku pun tak tau aa...lately byk nyetelkan prob...Org tuh pun ade prob die sendiri..So, masing2 ade prob...Dua2 dok menyetel prob...Ari tuh aku lega sangat mase die turun Seremban jupe aku...Byk gak dpt cakap ngan die... At least aku harap bile aku sampai sini..Kitowang takde prob antare satu same len...Settlekan prob masing..Give support to each other...itu jek..

Cume aku segan sket aaa...Mengade tul aku ari tuh...adehh...Sbb aku sedih kot?Tak pun sbb aku rase ntah bile nak jupe?N then aku rase dat is the rite time aku aku nak mengade ngan die..
Aku pun tak tau die kisah ke tidak..Die kate die tak kisah (siap cakap thank u?)Tp Cik Sha nye aura mengade mmg obvious...org kate manje tp aku kate mengade namenye tuh!Segannye aku...adehh..

The reward?Great...very great...The moment die cakap dat 3 magical words tuh kat aku..aku tak pandang pun die..Nak nangeh aku..adehh..Abe ku yg pemalu sebut mende tuh depan2 aku?And dgn lancar sekali?Hakhak...byk dah perubahan semenjak berdua nieh..And aku reply?Definitely.Rase tak caye jek...adeh..betul ke aku yg menyebut mende tuh?

Aku pergi dgn words tuh sebagai bekalan..I have nothing else to live for besides my family and him. Payback time.Aku kena blaja betul2...Utk ibu, utk die...Biarlah besok dpt dtg konvo aku.Doakan aku ek!!!!
Okay...tuh jek..dis song is actually...about us..Kalo die paham, paham laa...Adeh..lagu sekolah2 dulu..boy band..ahaks!Prob yg die kena skang tak effect my feelings pun..Mmg gamble...maybe kalo org len takleh trime..But then, aku slalu percaye...Sowang manusia yg ade phD pun kalo PhD yg lagik satu (prasaan hasad dengki) nye tinggi..Bukan manusia yg hebat..Biarlah die ngan keadaan die skang...Janji die tetap menten baik ati...Amin.Doakan aku frens...Thanx.

Sunday, December 05, 2004

Gudbye My Frens...Doakan Aku!


ELIE N SIGHART

KAU TAK PERNAH JAUH -NORA

Di mana pun ku berdiri
Kau kan tetap kuingati
Kau selalu dekat dalam hati ini
Dan tak pernah sehari pun
Hari-hari yang berlalu
Tanpa aku merindu mu kekasihku
Saat kita berjauhan
Jangan ada rasa bimbang
Kerna cinta menyatukan perasaan
Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu
Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh
Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...
Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri
Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu
Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh
Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...
Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri
Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu
Kekasih... kepadamu... kekasih

Ari nieh last day aku ade kat Seremban...Besok...ari yg baru utk aku..Dlm sejarah belajar..and dlm sejarah idup aku..Aku akan berjauhan dgn family aku besok, n aku sendiri tak tau cammane nak wat nnt.Aku rase risau, macam2 kemungkinan akan ade.Tp aku cube lupekan sume tuh ari nieh, sbb aku nak rase hepi sket ari neih.Aku akan spend my time with ibu n ayah...Aku nak dok umah..nak sayang parents aku.Mungkin diowang takkan anta aku besok.Aku tumpang Parveen...Td aku dah called Parveen kate aku nak tumpang.Aku harap aku tak menyusahkan die.

Nak dijadikan cerite...semalam aku jupe cik abe aku for the last time aku gi.Aku bawak adik2 aku skali..Sbb aku nak bawak dowang berjln nengok midvalley...Bukan senang nak bawak adik2 nieh berjalan..Skang kan musim cuti sekolah..
Kitowang bajet nak jupe kul 12...Tp tak dpt sbb ade je halangan aku nak kuar awal.Then, aku kuar lambat sket..Time nieh pulak bas nak lambat, train nak lambat..Sampai midvalley aku nampak die...hehe..:DTakpelah...ilang kejap kemarahan aku..

Nak gi kuar duit..Ade prob ngan ATM card..tp aku still bersabo...
Then...kitowang beratur punyelah lame..Kononnye nak gi tgk wayang..Nak tgk Alexander/Polar Express...Tp...satu pon tak jadi sbb timing/seats tak best.
Berpecah sekejap..Aku nak jalan2 ngan die je...Aku tgk...tak tau nak makan ape..Skali, lepas tuh...bile dah fikir2..Aku terase nak makan kek..Aku pun ajak die gi tpt fav..Mane lg kalo bukan Secret Recipe..

Satu mende aku lupe nak wat smalam...Aku lupe nak amik botol ESPRIT yg slalunye aku wat collection..Bile adik2 aku dah tegur brlah aku perasan..Smalam aku pressure sket...Ntahlah..I wanted the day to be perfect...tp ade je halangan kat dlm kepale nie.Bosan memikirkan besok aku dah nak gi n itulah last time aku nak jupe die..Lepas nieh byk lg uncertainties...

So, fikir punye fikir...Last2 aku decide nak bawak adik aku jalan kt KLCC.Atan pun cakap die nak gi KINOKUNIYA.Aku lupe yg adik2 aku mmg suke tpt tuh...Midval nieh ape yg ade..
Sampai kal KLCC...aku lepaskan budak2 nieh gi mane dowang nak gi.Aku jalan ngan die gi masjid..Aku cuti...so, tunggu la die kat luar...Tibe2 teringat lak aku time besday aku..Kat situla aku duduk tunggu die dulu..adeh..Mase kat Secret Recipe pon camtuh gak..Duk tpt yg kitowang duduk dulu..

Jalan kat taman...aku dah tak tau nak buat ape..So, aku ajak die jalan keliling taman tuh.Nak tgk wayang dah lepas asar..kang lambat..Aku pun blur ape lg kitowang nak buat..hehe..Serius..gi dating nieh ade limit mende2 kite nak wat..Kalo kat situ ade tpt main PS...dah lame aku dok ajak die men..Kalo time tuh ade game bola..dah lame aku ajak..Aku pun ade gak berfikir..kalo la match Piala Malaysia tuh team len smalam..lame aku ajak die tgk bola kat Bukit Jalil.So, strolling kat park jelah.Bile dah penat kitowang duduk.Mase duduk kat park tuh br aku nak dengar sore die.Maybe sbb adik2 aku takde kot...br die nak bukak mulut.

Aku tak tau aaa die prasan ke tidak tp smalam aku cam byk cakap sal kitowang...All this while maybe sbb kitowang takde ape2 lagik kot...so aku tak pernah nak cakap..Just suke2 jek...aku mmg mengade ngan die smalam..Lantak laaaa...dah lepas nieh ntah ade ke tidak mase aku nak ngade ngan die.Jiwang pun ade gak...ehhe..lawak seh Cik Sha smalam...Mende yg tak dibuat2 seumo idup..die buat.Kalo nak kate kuar as a couple...semalam la arinye..Even though adik2 aku ade...tp aku rase len gile smalam..

And br aku prasan yg aku nieh mmg dah len aaa..Like I said before...I've thrown my principles..Smalam nyaris aku dah nak nangeh kat depan die..Ctrl jek lagik...aku tau die expect aku nak nangeh time tuh..Sebbaik la atas bukit tuh takde lampu, so die tak nampak muke aku.Nywayz, bukit tuh public place...kitowang pun tak wat ape2...duduk tgk fountain jek...Tp kalo la aku nangeh smalam..sure malu...Cik Sha slalu maintain kuat beb!

Kesian Robert Pires...hehe...slame nieh die la hero aku..Skang aku tak tgk game die pun...lame dah aku tak tgk die men betul2..performance die smakin kureng aaa...

Okay, dipendekkan cite...smalam la ari aku paling jiwang.Tak pernah aku buat seumo idup camnieh..Aku rase ringan jek nak tanye die satu soklan tuh walhal aku cukup takut nak sebut word tuh depan die..Maybe sbb aku rase dah last mase tuh...Tp lepas jupe die smalam..Even though aku sedih2 nak gi Muazam..Aku leh happy sket...Br la aku paham nape aku pilih die...dlm ramai2 org kat dunia nieh...

Uhuk...jiwangnye aku...Cik Sha jiwang!!!!Nywayz, back to mende yg tak jiwang sangat..Aku akan berangkat besok..So, to all my frens...
Yati, Eriy, Kak sya, Mances, Evil, Izzy, Azwa, Yatmo, Yati (aweknye si Izmay), Haze..dan lain2 yg aku tak sebut name...
aku mintak maaf kalo aku ade sakitkan ati kowang.Aku jugak harap kite jupe lg nanti...bile2..Aku akan terus try menaip blog nieh di mane saje aku berade..Kalo free2...masuk la blog nieh..Tanda ingatan aku kat kawan2...thanx for all ur support..i really appreciate it
aku cume mintak...kalo bole...doakan kejayaan aku kat sane..dpt grad...dan idup harmoni...hehe..

to my luv...kalo die bace nieh...jgn lupe kite kat sini!

itu je...lagu nieh...fav aku...And gambo nieh lak dr RAVE..my fav anime...dua watak fav aku (elie n sighart)Thanx kawan2..'til we meet again..