Tuesday, February 22, 2005

http://ca.geocities.com/eliexharuglory_fanlist/about.html

HIGHER AND HIGHER - KUMOKO

Takaku takaku tobe tanomoshii mirai e
Mabushii hikari no nami bokura wo matteiru
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a promising future
Dazzling wave of light awaits us
Kick the ground and move forward!

Kyou mo matowaritsuku kage
Bokura wo komaraseru keredo
Amai sasou youna koe ni
Futotachi tomarisou dakedo
The shadow follows about today,
Giving us troubles
A soft voice calls out
Stopping us suddenly, however

Taisetsu na nanika wo
Itsuka dakishimeru tame
Sou dare ni mo yuzurenai
Mamoritai mono dakara
In order to hold
Someone important someday
Yes, not surrendering to anyone
for the sake of the one we want to protect

Takaku takaku tobe hateshinai mirai e
Mabuyui hikari no nami bokura wo yondeiru
Hiroi hiroi sora ni ryou te wo kakagete
Yuuki terashinagara massugu ni mae e to
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a endless future
Dazzling wave of light is calling for us
Lift up your hands, fly to the vast sky
True courage shining straight forward
Kick the ground and move forward!

Kyou mo shinobiyoru kage ga
Bokura no jama wo suru keredo
The shadow draws near about today,
Hindering us, however

Taisetsu na nanika wo itsuka mukae ni yuku yo
Sou dare ni mo watasanai mamoritai mono dakara
In order to meet someone important someday
Yes, not giving up for the sake of the one we want to protect

Takaku takaku tobe ooki na mirai e
Mashiro hikari no nami bokura wo motometeru
Hiroi hiroi sora ni ryou te wo nobashite
Yuuki utsushingara massugu ni mae e to
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a great future
Brightening wave of light shining on us
Lift up your hands, reach for the vast sky
True courage casting straight forward
Kick the ground and move forward!

Takaku takaku tobe hateshinai mirai e
Mabuyui hikari no nami bokura wo yondeiru
Hiroi hiroi sora ni ryou te wo kakagete
Yuuki terashinagara massugu ni mae e to
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a endless future
Dazzling wave of light is calling for us
Lift up your hands, fly to the vast sky
True courage shining straight forward
Kick the ground and move forward!

Okeh..so what's up?Aku sniri tak tau nak cakap ape sal blog aku. Okeh..so aku cite jelah ape yg berlaku slame aku takde nieh..AKU TAK SIHAT. Uhuuuu...tulah..lenkali mak pesan jgn nakal2...kan dah demam. Aku skang selsema, batuk, n sakit tekak. Badan pun kejap panas n kejap lagi ok...huuuuuuuuuuu..

Mase aku menaip blog nieh aku nye idung tengah beair lagi nieh..adedeehh..tencen tul aku..nak menaip pun tak senang ati...huuuu..pulak tuh mase aku gi toilet, lalu toilet laki...Bukan aku nak cakap aku tak suek org isap rokok..tuh suke atilah.... Tp dalam toilet tuh tak payah laa...adeehh...bertambah kronik idung aku membau mende yg agak kuat nieh...sakitnyeee...huwaaaaaaa...

Pg td aku bgn awal, siap awal. Problemonye cume satu. Bile ibu masak nasik goreng ke ape ke aku mesti nak makan. Dah jadi kewajipan aku pulak nak makan. And arinieh aku rase guilty sangat ibu masak utk aku sbb ibu terlewat turun naik keta Cikgu Nadia. Aku ikut ibu, sbb ibu ade seminar kat PPD...so gerak skali...tak disangke2...mase aku smpai sekolah tu, ibu cakap kat aku...

"Orang kate kat ibu td, kalo ibu lambat lagi, diorang nak tinggalkan ibu"

Aku sedih sangat mase ibu cakap camtuh. Terdiam aku jadinye. Bukan lambat sangat...and ibu tak pernah lambat sebelum nie...tp kenape marah sangat? Tah aaa...tuh yg aku tak berkenan kalo ibu tumpang org. Aku dah lame cakap aku tak berkenan..aku tak berkenan. Macam aku jugak, nak tumpang org aku pk 10, 20 kali bru aku tumpang. Sbb org nieh tahap kesabaran die len sket...tah..susah aku nak cakap...Aku pun kena paham condition org jugak...taklah aku marah Cikgu Nadia tuh..die tuan bawak keta. Pastu, die tak kawen lagi. Yg mak aku nieh kang nak kena tgk anak, tgk laki, tgk tuh ini baru leh gi keje. So? Two different lives...cume aku rase ralat sket..both sides...dkt ibu n dkt cikgu tuh...

Aku cume pesan ngan ibu, "Cukuplah. Jgn tumpang org lagi"

Mungkin aku sendiri keras kepale. Kalo boleh aku taknak tumpang org. Aku rela naik bas 70an tuh dr aku tumpang kawan2. Mase aku kat Bangi dulu pun aku jalan kaki gi kelas (ade skali tggal Ilmu), walopon aku leh mntak osmet aku antakan macam Cik Puan osmet aku lg sorang tuh. Aku tak dpt nak wat macam yg rumet aku skang neih pesan,

"Suruh je Sha. Bile lagi nak mintak tolong"

Walopon aku nieh takde lesen memandu lagi (sadis tak, umo nak masuk 23, takde can nak blaja), tp aku leh paham laaaa..org bawak keta kalo tggu lame2 sure tak sabo...cume in this case...mungkin sbb jadik kat mak aku sniri kot...tuh yg sensitif sket tuh...mulelah aku dah diam jek sorang2...mule aku terpikir macam2...bukan die mintak keadaan die macam nieh...

So, aku naik bas. Bas Bahau...as usual, no prob. Bas Muadzam...for the 1st time no prob. Jln on time...kali nieh bas lagi elok dr biase...ade langsir, ade air-cond. Cume aku jek tak larat nak jalan kaki kali nieh. Sbb aku demam...huuu...

Macam2 jd arinieh. Tp utk menambah kemarahan aku, mase aku smpai kat bilik aku tuh..aku nampak bantal bucuk aku yg amat aku sayangi telah beralih tpt. Katil aku tak tegang. Majalah aku bersepah atas meja. Bagus sangatlah keadaan brg2 aku. Bodoh tul...bile aku kemas, org sepahkan..pastuh tuduh aku nieh tak reti mengemas. Walhal sblm balik sume mende aku dah kemas. Yg best skali, baju aku dah siap berangkat. Malangnye nampak sangat ade org baring atas katil aku n sepak baju tuh..(ko tgk susunan baju tuh pun tau). Ingat aku basuh baju nak kena bau kaki org ke? Marah nieh weih!

Mmg aku mendidih sangat. Tp aku diam, pendam jek. Aku cepat2 lipat baju aku, kemas barang aku n baring. Seperti biase, bile nampak aku nak relax, mulelah pompuan melayu terkahir, sopan santun, pencinta setia dr bilik aku tuh hempas2 barang. Haaaii..manusia nieh mmg kelakar kan..depan pakwe masing2 pijak semut tak mati..tp bile kat umah...mak aaii...kalah anak gajah!

Aku paling fed-up mase diorg bising2..aku terdengar :

"Weih...kowang dah bace buku test besok?"

"Lom lagi laaa...boring je ade test besok"

Blaa...blaaa..blaaa..ade ura2 nak cancel test lagik. Bodoh betul (bape kali aku ulang word nieh). Sakit jek ati aku nieh. Mane tak sakit, test dah bape kali postpone baiiii!!!

Cume kegembiraan aku tuh adelah sket..the moment abe aku sms aku..aku hepi..the moment my fren, Mr Ez_United_Boleh_Bla tipon pun aku hepi (jgn marah Izzy..suke aku nyakat ko.Windu siot!!!)

Aku g lab naik bas..yeay! Everytime aku berjaye naik bas aku hepi...then...aku online..sampai skang..sat gi aku nak balik dah...tp aku still hepi tahap max...bagus tul rase arinieh...sbb aku ade kawan lagi..and bernapas walopon demam. Cik Sha kena bangkit..lupekan manusia2 durjana...yeaahh...Action Kamen!!! (eh, salah skrip..masuk skrip Shin Chan lak aku..hehe)

Okeh aaa..aku dah tak tahan lagi nak balik. Air-cond tadak! paneh! Thanx Cik Yati sbb tepon..lagu dr cite Rave nieh aku tujukan utk Cik Yati..yg italic tuh translation die...hehe..

p/s: Nieh gambo Haru n Elie..gambo Elie ngan Sieghart sume dah tukar ngan Haru ngan Elie sbb gambo2 lame dah takde....huwaaaaaaaa!!!


No comments: