Wednesday, February 02, 2005

Reds Bear




LiverpoolFC's Big Bear

HIKOUSEN - KUMOKO (Rave Soundtrack)

itsudemo waratte miru kedo dokidoki doushiyou mo naku
hitori ga fuan ni naru kara ne
sono te wo ooki na sono migite wo watashi ni kudasai
soshite nando demo tobidasu koto ga dekiru kara
oozora ni mau hikousen yume o chiribamete
miageru minna no mune ni mai yorimasu youni...
doshaburi no ame ni uzukumatta mama arukidasenai
hitori ja dame da yo zutto sobatte
sono te wo yasashii sono migite o watashi ni kudasai
soshite itsumademo tobidasu koto ga dekiru kara
oozora ni tobu hikousen yume o furinaide
miageru minna no hitomi kagayakimasu youni
sono te wo chikara tsuyoi sono te de watashi wo utsume kudasai
eien ni tobidasu koto ga dekiru kara
oozora wo mau hikousen yume wo iou to omotte
miageru minna no mune ni todokimasu youni
oozora ni mau hikousen yume wo chiribamete
miageru minna no mune ni ai yorimasu youni


Hehehe...ini adelah angan2 aku..mempunyai merchandise ori team fav aku..ape lagik kalo bkn Liverpool. Salah satunye...bear nieh. Mmg kalo ikutkan sape minat reds kan nak ade jersey sendiri...tapi kalo dah tulih Carlsberg takkan aku nak pakai..bukan tulih vodafone!Huhuhuhu...cedih tul..Tp angan2 tetap ade..Cume bile mengenangkan harge tuh la yg tak tahan..Aku tgh carik org yg nak tolong belikan aku mende alah nieh..Harge die mmg mahal...17.59 pound sterling (sowi aaa..aku tak jumpe simbol tuh kat sini..ahaks)Kalo darab 6 kowang bajet2 laa..agak2 dengan kos menghantar maunye seratus lebih..tp nak wat cammane...aku mmg minat sangat ngan mende alah nieh..Cume tak tau nak suh sape beli!!Huwaaaaaaaa....Agak2 kalo kat tpt len brape ek?Aku teringat hosmet aku dulu...Kak Jaja yg nak sangat lady-t Ferrari and then beli kat Germany and bukannye Italy (walhal Ferrari tuh kan Italian yg buat)Tp bile mengenangkan ape yg Kak Jaja nak tuh cam tak berbaloi jugak since F1 ade kat Sepang every year and most importantly, kat Lot Ten pun tak silap aku ade tpt jual brg Ferrari.Aku ingat lg menemankan Peruz pi beli miniature Ferrari kat situ..hmm..of course aku ingat..sbb aku pun Ferrari fans!

So, nilah kelemahannye menjadi fan Reds...yelah..sbb kat sini takde red cafe ataupun tpt jual brg macam MYUFC.Eleeeehh..ape sekalipun, bukanlah aku jeles ngan penyokong MUFC nieh..Sbb peminat diorg tak ramai yg ori!Lagik2 gals...huuuuhhh...toksah nak cakap...Setakat nak jd poser tumpang team yg ade name bek tak payah..Kalo guys..hmm...tah aa..aku no komen.Abe aku pun minat Man U (bosan tul nak cite bola ngan die..wat pekak jelah dgr die ketawe..huhu)And beloved fren..Mr Ez pun punyelah minat ngat ngan MU.Tgk tuh kat msg board aku...tak abis2...silap aribulan aku delete jek msg tuh..hahaha..

Teringat pulak aku satu kisah bergaduh ngan sorang fan MU.Org itu ialah Encik Hasrin atau pun name tak pemesnye dengkol.Manelah aku tau die nieh hosmet abe aku...Dah tuh masuk kaynet menyakitkan ati aku...Tgk2 rupenye die hosmet abe aku...Tp aku mmg wat bodo jek walopon aku dah tau die hosmet abe aku..Sehinggelah bertembung ngan die kat stesen komuter Midvalley anto "sayang" die tuh..Brulah aku dpt tgk muke org yg menyakitkan ati aku slame nieh..ahhaha..Mmmg muke penyokong MU yg menyakitkan ati..ahaksss...Well, aku takde aaa gaduh bile dah jupe...Tp die? Hosmet abe aku?Sesuai sangat laaaa penyokong MU nieh...same jek poyo nye..hahaha (ooopppsss..jgn marah ek, abg!:p)

Okeh..what's the story Cik Sha?Yesterday aku balik dr lab naik bas...Aku sampai jek hosmet aku sume takde.So, fine.Aku balik, dah explain sal Islamic Banking n so on...Aku singgah makan kedai Kak Long smalam..aku bantai nasik lemak ngan sambal kerang..lantak laa..dah satu ari aku tak makan..kire orait la tuh kan..Lepas mandi, basuh baju n solat..aku nampak rumet aku tuh cam nak kuar...

Die balik je dr kuar tuh..aku prasan die dah dok atas katil..then die pun mule la cakap ngan aku:


Rumet aku: Sha, nape sejak kebelakangan nieh Sha senyap je?
Aku: Oh...iye ke? Mane adelah...
Rumet aku: Sbnrnye, * nak terus terang ngan Sha...blaaa.blaaa..blaaaa...

Kesimpulan aku dpt mlm td, byk gak mende die tak puas ati ngan Cik Sha nieh.One of the reason aku tak join kawan2 gi memane...And others...hmm..aku malas nak cakap..Tp whatever it is..aku dah dgr sume yg die nak cakap tuh..

Nak kate aku nieh degil iye jugak..sbb aku takkan cakap ape aku tak puas ati..Just aku cakap...die pun ade gak buat aku sakit ati..Tp nak compare list aku ngan list die..of course la aku rase list die mmg pjg..Sbb pantang larang die ngan pantang larang aku tak same kot..Aku nieh jenis yg tak byk pantang larang agaknye...Kalo ade pun aku dh biase dok hostel dulu langgar sume pantang larang aku..Agaknye hostel lites mmg cmtu kot?Sbb once kuar hostel...jenis yg tak kisah...Hmm..biarlah..aku dah dgr ape die cakap..and aku taknak ungkit..

Kecik ke ati aku?Nak kate tidak tuh tipulah..mestilah ade kecik ati sket...since mende camnieh bukanlah sesuatu yg menyeronokkan..Tp nak kate kecik ati sangat tuh..tak bolehlaaa..sbb nak kecik ati watpenye..Org cakap elok2 ngn kite...takkan la nak balas marah2 kan...

Tp ntahlaaa...bile ibu call td n aku cerite (as usual...my mom is my #1 listener n my besfren)..Die tak nampak convinced.Yelah, die kan mak aku..mane die nak puas ati...Tp aku rase...biarkan jelah ape nak jd pun..I just do whatever I think I shoud do..Aku malas nak ungkit..And I won't be the same again.

Aku sedar dr tido subuh td, aku prasan rumet aku tuh takde kat sblh..Mungkin die marah sbb aku langgar pantang die..Huh...bukan aku takmo ikut...tp aku ade sbb aku sniri..So, ape salahnye..just for one nite je lg nieh..tahan sket..Minggu depan dah cuti...

Aku tak tido lepas Subuh..aku jage je..Aku sms die, aku tak tau die tido mane..Aku tanye nak taknak gi kelas..Jgn nnt kate aku tak amik berat pulak..

So, rupenye die tido bilik lg satu..Heran bin ajaib..slame nieh die kate die tak tahan tido bilik tuh sbb die tak tahan bau asap..And now?Hmm..takpelah..mungkin dah ilang bau asap tuh agaknye..

If I say dat thing wasn't really got me...tipulah..Aku ade jugak berfikir ngn ape yg die cakap...And mangsenye?Abe aku..as usual..Aku cukup cedih n kesian ngan abe aku nieh.And aku kesian kat Yati n Kak Sya yg jd teman setia aku.Abe aku nieh kadang2 jd tpt aku bercerita la jugak..And bile dh jd cmnie...mulelah aku terpk...die nieh macam org len gak ke?

Itulah punca argument kitowang pg td..Aku kesian tul kat die..Tp sebbaik..aku byk kelas..Mr Baha nye kelas pg td, pastu kelas Dr Nasir..Aku stay jek kat lab, solat sume kat sini.Malas aku nak cakap pape..Nak kate aku tak mintak tolong, skang aku dh mintak tolong...Tp aku mmg dah agak...tak dpt punye nak tlg aku..So, baik tak payah mintak tlg kan?

So, now..aku kat lab..Jap gi aku nak balik..mandi, solat...and packing brg nak balik besok..Aku ingat nak naik bas.Cik Sha boleh...hehe...
Okeh aaa....perut aku dah nyanyi lagu "Biar Betul". Biar betul dr pg td tak makan..Nak gi makan nieh..chow...nieh aku dpt lagu fav aku..utk cite rave tuh...yg lagu ending die yg aku minat..
Walopon bahse Jepun, tp aku tetap minat..hehe..
p/s: maafkan patik tuan putera....huuuuuuuuuuuuuuuuu...

No comments: