Monday, February 28, 2005

Stevie G




PIX OF MY DEAR STEVIE G...SIAN DIE!

BERHENTI BERHARAP -SHEILA ON 7

aku tak percaya lagi
dengan apa yang kau beri
aku terdampar di sini
tersudut menunggu mati
aku tak percaya lagi
akan guna matahari
dengan mampu menerangi
sudut gelap hati ini
aku berhenti berharap
dan menunggu datang gelap
sampai nanti suatu saat
tak ada cinta kudapat
kenapa ada derita
bila bahagia tercipta
kenapa ada sang hitam
bila putih menyenangkan...
Chorus:
aku pulang...
tanpa dendam
kuterima.. kekalahanku
aku pulang...
tanpa dendam
kusalutkan.. kemenanganmu
bridge:
kau ajarkan aku bahagia
kau ajarkan aku derita
kau tunjukkan aku bahagia
kau tunjukkan aku derita
kau berikan aku bahagia
kau berikan aku derita
Back to chorus**


Liverpool kalah!!!! Argghhh...itu yg wat aku tensen arinieh.
Aku stayed up smpai ke pagi just nak tgk game nieh..n then dpt tau team aku kalah?
Argghh...sodeeeeeeeeehhh..

Ok, last nite aku tgk game Liverpool vs Chelsea utk Carling Cup final.
Sbrnye expectation aku tak tinggi...yelah..player mahal yg ade pun bkan ramai kat Liverpool tuh.
Liverpool nieh kan club yg poser2 skalian kate tak elit (tak tgk bola, die tak tau laaa)
Utk dak2 kecik cam adik aku keee...ataupun adik2 sedare aku yg bru nak pi skolah, Liverpool nieh bukanlah satu club yg sgt tera...
Sbb die tak dpt #1 kat dlm EPL...
Huh..tapi sbrnye....itu sume komen2 dak2 yg tak tgk bola..
Liverpool has its own strength..
Strength tuhla yg aku nampak mase John Arne Riise scored the 2nd minute of the game...
Aku macam tak caye..Liverpool yg gol dulu?
Ahaaaakss...walopon kalah, dats so cool....hihi...

Aku tgk game cam biase...Ke sbb mase 1st half, mood aku baik..
Yelah...konon2...arinieh nk gi dating...huhuuuu....
Dh brape lame kitowang plan, aku pun tak ingat.
Tp kire mmg rapi la perancangan..
Aku dah siap brangan lagik (gile kan? jrg aku nak brangan lebey2)
Ang paling penting skali...aku dmam..
Dah hampir elok dah pun sbb aku beriye nak elok...nnt aku tak dpt kuar pulak!

Tibe2...mase aku tgk bola...smpai satu sms...
Tak jd...tak jd...TAK JADI.
Adeh. Menung aku kejap. Cmtuh je?
Die ade reason die...cume aku sdih sangat kot time tuh..
Sbb tibe2 jek...mase die cakap tuh pulak...
Tibe2....boommm..!!!
A goal from Drogba....dan mamat itam yg dibuang padang mase lawan Barcelona tuh pon mule poyo...bukak baju smpai kena yellow card!
Argghh...bengangnye aku!!!

Aku rase..dat time aku dah start nangeh...
Maunye pulak..mase tgh confront die sal nape tak jd kuar...Mr Ez_Man U_Jgn Harap Beli_Gerrard sms aku...huwaaaaaaaaa...
(Weh Ez..ko patut sokong Liverpool...Chelsea tuh rival kuat MU laaaa!!!)
And things were getting worst...
Tibe2 mase die tgh cam marah ngan aku...Steven Gerrard created his first own goal!!!
Huwaaaaaaaaaaaaaaaa....laju jek rs darah naik mukeee...
Dahlah tuh...Cik Sha mase tuh kena tahan jek dpan ibu...
Steady Cik Sha..steady...!!!

Aku bangge ngan team aku...
Dowang dpt men smpai extra time...
Dhla tuh...Nunez score tp takde aaa nak poyo2 ke ape ke..
Cume aku menyampah tul tgk Jose Maurinho...manager Chelsea tuh..
Wat org sakit ati jek mamat nieh...
Dgn muke sarcastic die tuh...aku rase nak penyek pakai muke Siti Nurhaliza (kan muke Siti org kate cam senduk penyek...hahahaha)

Dipendekkan cite....Livepool kalah 3-2...
Sedih weh....team patut dah mng..tibe2 jd cmtuh..
Tp lagi sedih bile org tuh mrah kite n tak reply sms kite...huwaaaa..

Aku pun satu mengong.
Kdg2 aku pakai cakap jek ape aku nk cakap..
Supposedly aku kena paham yg die akan emo dr aku sbb tak jd kuar..
Tp tahlah....timing tak btul kot?
ataupun expectation dah melampau..
Yelah..kan die nak teman aku gi spital bagai?
Aku sakit jek...dgn prob wanita lagik skang...
So...aku tak taulah ape aku dh wat aritu...
Bengang sangat die agaknye..

Satu malam aku tak tido...
Mase Liverpool kalah, aku dh rase cam nak nangeh (ceh..macam world cup 1998, England kalah ngan Aregentina, aku nangeh..hehe)
Pastuh bile die diam jek n sound aku...trus aku nye paip bocor...
Dhla prut aku tgh sakit...period pain teruk gak kali nieh..
Maklumlah..bile lambat tibe cmtuhla jdnye....dinding uterus Cik Sha tebal sangat kot..huuu...

Semalaman aku tak tido....nangeh..nangeh..nangeh...
Tahla...lately aku kuat tul nangeh...
Aku bosan tuh, ayah balik siap ejek aku lagik...
Nyanyi laguu ,"Chelsea Chelsea....Bluuueeeee Daaaaaaayyy"
Ayah aku nieh penyokong MAn U...tp saje nak wat sakit ati.
Tp takkan aku nak marah pulak. Bapak aku?

Smpai la kul 5 pg...mase aku dh mule mamai...sbb sakit kepale dh teruk..and aku dmam balik..
Tibe2..type special ringtone 3210 aku berbunyi...
Bunyi dan trus bunyi....
Die sms...and keadaaan okay lps tuh...
Ibu masuk bilik,
" Gaduh ke malam td? Asek bunyi jek tipon tuh?"
Aku diam jek...Ibu dah sengeh2.
" Muke tuh dah bengkak dah. Ko tak ckup rest tuh. Takyahla ikut ibu gi sekolah. Tido jek. Dr mlm tak tido"
Aku diam lagi.
Ibu dh gi skolah..aku tinjau muke kat cermin.
Macam org kena pukul muke aku....dahla bengkak...pucat...
Last2 aku tido...

Smpai kul 12..aku trun nak gi Bank Islam.
Sbrnye aku pun bukan sihat sangat..tp aku gerak gak gi sbb aku nak pinishkan keje aku...
Punyelah lambat bas "Pundek Machandran" tuh (Sowi..bahse censored..sbrnye bas tuh ade tulisan "Pundek Macahndran" kat blakang bas...jd, utk senang Cik Sha ingat, aku namekan bas tuh "Pundek Machandran"..hahaha)
Aku gerak ngan adik.
Adelah dlm 2 jam bru nak smpai bas tuh. Fullamaaaakkk...dahlah "Pundek Machandran" tuh laju gile..terentak2 aku....(aku period laa...sakit woooo)

Ms aku nak gi tuh..tibe2 die sms...
Die ckp, kalo dpt setelkan hal die tuh...die nak jugak turun Seremban, nak gak jupe aku.
So, aku dh taknak expect ape2 lagik..kang dua2 beramuk kalo tak dpt..
Aku lega sbnrnye kalo kitowang ok jek cam td...
tp tuhlaaa...yg sedihnye...
Kitowang lagi skali tak jd jupe...
Aku dhla demam..gi Bank Islam tak dpt..
Yg aku dpt download mende aku nak print tuh jek..
Sedih tul...lame gak aku tggu kat cc..
Adelah RM10 duit melayang...
Tp aku tak update pun blog...

Tuh bad news...tp kenalah ade gud news gak kan!
Gud news nye aku dpt chatting ngan Yati..walopon server tah hapasal lembab..
Ngn Ez..ngan Eriy...Puan Syariza walopon kejap...
Hepi gak aku....terubat ati weh..thanks!

Aku naik bas...
Mase bas "Hero Filem Tamil" tuh gerak (sbb dirver die cam hero filem tamil..hehe) die sms...dh abis urusan..
Masing2 bengang jek...mmg takde rezki la tuh...
Yg aku terkilan skali kan...die pakai shirt!
Kalo tak leh aku tgk abe aku pakai shirt..
Slalu die pakai t-shirt....huhuhu...
Bosan tul...

Gitulah citenye...sbrnye aku nieh demam...
Then minggu nieh pulak die keje ari Ahad..
Aku pulak maybe tak balik Ahad depan...
Agak2 brape lame tgguh...
Sian tul kitowang nieh kan?

Tp satu aku lega sal kitowang...
Aku tau die mrah aku..tp taklah die maki aku...
Aku mrah die...tp taklah aku melalak2 smpai sume org tau (agak2 ade gaye tak aku nk jd rumet aku)
Cmne pun...redha ngan ketentuan Tuhan jelah..
Ade rezki kitowang, dptlah jupe....
Sbbrnye masing2 bukan peeee.....
Sok anniversary kitowang...Adeeehhh!!!!

Demam aku tak kebah lagi...tp aku nak wat assignment Islamic Banking nieh..
Gua chow....
Sedih team gua kalah!
Spoil my mood...tak pasal2 effect skali aku nye PR ngan abe arituh...adeh..
Poyo jek kan...haha..
Okeh aaa...lagu nieh...aku rase nak dgr arinieh...
Lagu Sheila on 7...
Takde kaitan laaa...jgn salah paham..
Just tibe2 lagu nieh bergema dlm pale otak aku dlm bas td (sampai miong aku kat dmam nieh..huhu)
[ade rupe aku tak mende nieh..haha]

No comments: