Monday, February 21, 2005

What Is Your Inner Candy Heart?


GADISKU -SEARCH

Gadisku
Seri mewangi bagai disiram selautan kasturi
Gadisku
Terindah padamu kerna tak pernah meminta
selain cinta
Dialah gadisku (selalu) selama-lamanya
Tak peduli kata orang terhadap dirinya
Aku tahu dia gadisku
Tak peduli nista yang terlempar padaku
Dia tahu dia gadisku
( 1 )Cinta kan bermakna jika sama saling memahami
Cintaku bercahaya jika disulami cinta suci
Gadisku...Dikaulah hidup ini rangkap tak bermaya
Dia datang membawa harapan
Di kala hari-hariku menjadi gelita
Dia datang membawa cahaya

Wokeh...what to tell?Sbnrnye aku pun blur nak naip ape..Everytime aku nak naip blog aku mule la blur..Mane idaknye...lame bebeno aku tak menaip..Byk sangat nak dicite...byk sangat nak diexplain bagai..

Kadang2 aku jadi tak tau nak bercerite bile byk ngat mende aku smpan dlm ati sniri..So macam mane?Where shall I start?

1st thing 1st..my study..Nak cite camne ek sal study aku?Arituh aku patutnye dah ade test..Huhhh..cite nieh slalu wat aku nye darah mendidih laaa...Aku cuti seminggu yg lepas..slame sminggu.Then aku dah preapare la sket2 utk test Islamic Banking.Ape sekali..mase aku balik Muadzam..Aku tgk sume relax jek..Aku paham sume tak suke test..Lgpun byk tak bace..Dah aaa tuh...ade besday pompuan tuh pulak..Dun mind la nak sambut ke ape..Aku buat biase jek..

Then, dat nite aku tido awal, aku bgn awal2 pg.Satu nak bace buku lg sket, the next thing is I wanted to do my tutorials..12 calculations questions which I'm not familiar with.Tp aku try gak..Pastuh gi kelas Mr Baha, aku tgk...Ade org tuh tak siap keje.Walhal beriye lagik cakap kat aku...Amik 7 subs..tak cukup mase nak bace buku..blaa..blaa..Tido pun lambat...sume..But one week of holiday...takkan tak dpt?Aku pun pemalas jugak kan?

Yang aku hangin ialah lepas dr kelas tuh adelah sumone sound aku,
"Sha, what if aku mintak test kite postpone?"
Aku dah mule panas.
Aku tanye, "Bile?"
Die kate..."Tomorrow"

Mase tuh aku rase darah sume naik kat kepale.Aku bengang tul org men2 tp libatkan aku.Dah brape kali nak postpone test?Bengang gile..Then tak reti nak kesian kat org len..Pk la...aku mane de kelas ari Khamis?Suke ati jek..

Aku janji ngan ibu nak wat notice board die ari Jumaat.Aku janji ngan abe nak jupe die..die nak tggu aku balik n jupe trus..Punye la aku angan2..aku dah plan nak wat notice board ibu tuh..Aku dah lame ade ideaPastuh aku dah angan2 nak jupe abe after 3 weeks of waiting.Punyelah sedih..menitik air mate aku..Is this what I suppose to face when I'm working really hard?

Aku tak putus ase...aku tetap study..Sampai waktu solat tuh aku mintak ketenangan..Only He knows what i felt..Dgn abe n ibu aku mengadu..And at last...Dgn tibe2 nyeee...aku jupe Dr Nasir (which diorg lambat half an hour to class)
Dr Nasir kate, "It's ok Shahida. I postponed ur test to next week"Die paham aku!!!Yeay!!!

The next thing didn't matter anymore..Sbb ape yg aku ingat aky sronok menampal utk buku aku..And aku tak sabo2 nak jupe abe..Tak sabo2 nak balik and wat keje ibu..Yesss!!I did it..Even when they had theor great time and had fun celebrating my enemy's buzday..And I sitting alone and doing my job in my room..I'm still smiling..Alhamdulillah..
p/s: Lagu nieh abe dedicate kat aku...and quiz nieh? saje2 buat jek..

No comments: