Tuesday, February 01, 2005

What Is Your True Hidden Power?

What Is Your True Hidden Power?


HASH(0x8b0b37c)
Your Hidden Power Is Wind


You have a twisted soul. You change your
directions and mind easily. Your beauty is you
over powering feature. But many enemies are
surprised by your beauty and your great power
to control wind

Gem Stone: Amethist,
Eye Color:Grey Blue,
Hair Color:Grey that
goes to your shoulder Blades

Quote:And if the cloud bursts, thunder
in your ear
You shout and no one seems to hear.
And if the band you're in starts playing different
tunes
I'll see you on the dark side of the moon.


I BELIEVE I CAN FLY -R.KELLY


I used to think that I could not go on
And life was nothing but an awful song
But now I know the meaning of true love
I'm leaning on the everlasting arms
If I can see it, then I can do it
If I just believe it, there's nothing to it
[1] - I believe I can flyI believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away
I believe I can soarI see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can flyI believe I can fly
See I was on the verge of breaking down
Sometimes silence can seem so loud
There are miracles in life I must achieve
But first I know it starts inside of me, oh
If I can see it, then I can do itIf I just believe it, there's nothing to it
[Repeat 1]

Hey, cuz I believe in me, oh
If I can see it, then I can do itIf I just believe it, there's nothing to it

[Repeat 1]

Hey, if I just spread my wingsI can fly
I can fly
I can fly, heyIf I just spread my wingsI can fly
Fly-eye-eye


Huiiiyooo...almost a month aku tak wat pape kat blog aku.Utk pengetahuan kowang, aku tak bukak internet sepanjang waktu nieh.and aku jugak tak taip ape2 utk blog aku..So, the story dlm sebulan nieh mmg dah jadi pekasam!:P

Ape aku nak cite sal sebulan nieh?Dalam sebulan nieh..ade ari aku gelak..ade ari aku menangis..Ade ari aku senyum and ade ari aku masam..Bukanlah aku nieh dah mengong ke ape...dun get me wrong..Camniehla idup kan...kalo tak bukan namenye idup..
Basically, idup aku slame sebulan nieh byk kat umah..And ade la jugak aku berjln2 luar dr umah..Cam ade skali tuh aku balik umah atuk aku..And then ade skali tuh pulak aku gi UNITEN Bangi, melepak kat sane kat umah Yatmo n rerakan sekalian.Macam2 hal...

Dating?Hmmm...boleh la tahan..Nak kate byk kali pun tak...nak kate tak byk pun tak..Tgk pade penilaian sesorg la kan..Utk yg rajin jupe buah ati..akan kate aku tak slalu jupe..Tp utk yg tak rajin jupe buah ati...akan kate aku slalu jupe..Kesimpulannye...yg berjupe tuh aku...So, pedulikkan laaaa ape org nak cakap..hehe..By the way..sedar tak sedar...Dlm sebulan aku tak menaip nieh..dah 3 months!Hahaha...sape leh bajet aku leh stay lame cenggini..Aku sendiri tak bajet..hihihi..

Duit aku pun dah masuk..Ini adalah kali terakhir aku akan dpt loan from PTPTN.Lepas nieh pandai aku la nak idup cammane..ehehe..Sbrnye aku mmg la hope kalo boleh jgnla lepas nieh kena menyambung lagi..insyaAllah tidak kot..Huhu..ntah..aku pun tak sure..Same2 la kite mendoakannye ek!!!

Ok..what's past is in the past..Maleh nak ungkit...So, what's the story today?Today ari aku mogok..Sbbnye?Sbb supposedly ade test..tp sume classmates aku taknak dtg kelas.Ade yg demam..ade yg balik..ade yg macam2...Ade pulak yg baru nak tido sbb semalaman berjalan kat Kuantan.So, itulah kesimpulan aku duduk kat lab skang.As usual..aku rase dr awal aku blaja kat UNITEN lg..bile aku mmg akan dok lab kalo aku rase I cannot cpe with my mood in public...

Ceritenye macam nieh:Last week...aku nak balik ke UNITEN pd ari Selase.Ini disebabkan aku nak menumpang Akmal pade ari Isnin, tp parents aku telah decide i should learn how to go back by bus.Jd, dowang telah menghantar aku balik dgn menaiki bas dr Seremban.So, perjlnan nak balik Muadzam bukanlah sesuatu yg menggembirakan.Satu jek: aku nieh mabuk kalo berjalan jauh2.Bas gi Bahau tuh mmg best, air-cond, krusi die sedap, n bersih.Masalahnye die naik bukit n kadang2 ade mase brenti.And what do u expect when u come to estates?Bau lantun!!! Getah sekerap yg menyebabkan ko rase loya bile dok dlm bas air-cond.Aku nieh bukanla dak bandar sangat..Tp aku mmg tak tahan bau lantun nieh..Huuuuu...!!!

So, sesampainye aku kat Bahau, aku dpt sms dr Akmal.Die kate both my classes: baik IF ataupun Islamic Banking, kedua2nye dah cancel.So, no need 4 me to go back to Muadzam.So, ayah ngn ibu pun bawak aku balik Seremban balik.Aku dah call Dr Nasir, die mengesahkan kelas aku cancel.Aku malas nak dgr rumors..kang buatnye ade kelas, aku gak yg susah.

So, what happened?Dr Nasir told me, kelas akan ade pade pagi nieh, kul 8.And yesterday, aku dah balik naik bas betul2 ke Muadzam.Cayak aa Cik Sha..akhirnye berjaye gak aku naik bas zaman ala 70an kat Muadzam nieh and sampai.Alhamdulillah...!!!(bile tgk bas tuh akan terase cam dlm cite Pompuan, Isteri, dan ...sebijik cam bas dlm cite tuh..hehe)So, sampai2 tuh aku bajet nak gi admin, nak tanye Dr Nasir..betul ke ade kelas tuh.Tp disebabkan aku maleh nak pakai baju formal, so...aku tepon jek.Reaction yg aku dpt ialah..die nak wat test pg nieh!Hoho...? Gilo?!

Aku bace buku gak smalam.Dah bagitau kat dak2 kelas aku ape Dr Nasir cakap.Nampaknye sume taknak test..so sume tak bace buku.It's ok..aku paham bile dah takmo bace, nak wat cmne..Tp yg aku tak pahamnye ialah care tuh.2 of my classmates (takyah la sebut name), gi overnite kat Kuantan semalam,.Balik pagi.Sorang classmate aku balik umah (die nieh walopon aku benci, tp takleh salahkan die...die tumpang org balik sini)Rumet aku..tido awal dr aku...(it's ok..die demam)And sorang lg pun tido awal...tp bile dgr rumet aku tak gi kelas, die pun taknak gi kelas.
Punyelah serik aku nak mengejutkan sume org.If only I knew...aku dah naik bas kul 7..I had to wait around 1 hour to get the next bus...Seksa aaa jugak..tp lagik seksa bile Dr Nasir tipon aku n tanye.Aku kate, aku akan dtg jupe die..

Aku masuk je bilik Dr Nasir..Die tanye aku ape dah jadi..So, aku cakap ngan die...jgnlah tanye aku ape nak jd..Aku dah bgtau sume org...tp kalo diorg tak dtg, they have their own reasons.Aku malas nak elaborate..Tp jgn smpai dak2 kelas aku cakap aku tak bgtau, sudah..Sbb aku MMG dah bgtau!

Yg aku tak paham ialah sikap memasing.Taknak test, aku leh paham.Tp at least, gi lah kelas...jgn sampai nnt org tua tuh tunggu macam aritu.Yg bestnye, ade pulak yg claimed aku tak ingat kelas.Walhal aku bukan class rep pun...Just kebetulan selepas dr insiden tuh, aku call Dr Nasir nak tanye betul ke takde kelas.Sbb buat ape aku balik Muadzam kalo kelas takde.Haaaiii...org kalo nak wat excuse nieh senang je kan?

Dr Nasir tak marah pun kat aku..Alhamdulillah..Aku discuss ngan die sal project aku.Nothing personal...just discuss..Aku tak reti bodek lecturer nieh...Aku rase org tua tuh pun paham kot...aku dtg betul2 atas urusan nak blaja jek.Takde mane aku nak amik kesempatan.

Sbnrnye kalo ikut life aku kat Muadzam nieh..It's just me and my class, and my hp..and my special book.Tp aku tak paham la kalo ade gak yg nak kecik ati.Bukak mulut aku tak pernah.Marah2 pun aku tak kat kat sini.(aku rase since aku dah berabg ni...aku punye marah mmg dah ilang...gone...)Aku rase, kalo aku kecik ati pun, ngan fam aku ke, abg aku..Aku wat dono je sal org len.(rasenye...policy nieh aku dah amalkan smenjak 3rd year lagi...lone ranger)
Tp ntah nape aku rase org yg sebilik ngan aku tuh betul2 dah berubah.Aku tanye, die jawab sepatah.So, 3 kali aku tanye die soklan sal blaja dll..Aku dah taknak tanye lg.Aku tak paham asal die jd camtu.Seingat aku, life aku hanye aku kat Muadzam nieh?So, what's the prob..aku tak kaco die...Die kaco aku adelah...(rasenye ikut prob, die lg byk prob dr aku)

Bile dah lame2 aku perati..br aku prasan die dah enjoy dok ngan dak2 yg len..Aku nieh dah malas nak join sesape..Sampaikan pernah kena sound sal ape aku taknak ikut pi memane pun.Bukannye ape..For me, watpe aku nak ikut kalo aku rase tak penting..Aku nak save duit aku..and aku sangat takut nak pakai jalan naik keta kat sini ngan sume pompuan.Tpt nieh bukan leh wat men2...So, die nak join, n aku tak join tuh hak memasing..Kalo aku taknak join pun sbb aku taknak buat kawan lebey2..kang kalo sakiti ati, aku jugak yg sakit ati...Cukuplah bertegur macam tuh ajekk...takde nak kawan rapat2 ngan org len skang..

Kalo antare aku dan die..die nak marah2...aku mmg tak paham..Kecik ati ke mase die ade prob aku tak balik Muadzam ari tuh?Hmm..so sorry...tp aku pun ade fam, and ade prob aku sendiri.Camne aku nak balik, kalo kelas aku takde..And hidup nieh bukan macam lilin..asek nak terangkan jln org je..Aku paham...weeks before aku balik aritu, die tiap2 ari menangis sal bf die. Ape yg aku boleh tlg aku tlg...ape patut aku simpan, aku simpan. Prob itu and ini..but her secrets remain safe with me. Aku pun takde keje nak pi cite kat sape2 sbb aku rase..biaselah..org dah bercouple nieh mmg byk rahsia masing2.Bile aku dah balik, aku tgk die dah setel ngan bf die..So, setel...takpelah...aku suke jugak...Aku wat hal sniri..sbb aku pun ade bf jugak..kena pkkan diri sniri gak.

Then bile balik die wat acuh tak acuh ngan aku...hmm..probably sbb aku nieh tak elit kot.Heheee...normallah tuh, tak happening aku nieh.Pergi kelas, balik kelas.Malam, lepas maghrib...dah mandi...aku mule nampal buku aku tuh (by the way, dah berjaye abiskan satu buku and dah start satu lg buku)Aku nmpk die pergi umah pompuan tuh and spend time ngan pompuan tuh...Well, as I expected..lepas tuh bile dah balik dr umah pompuan tuh terus rumet aku tak bercakap ngan aku lg...Aku pun dh tak heran sal pompuan tuh dah..sbb aku rase, org kalo wat cite nieh die yg dpt balasan balik...(sblm aku ckp die jahat...baik die cakap kat sume org aku yg buat pangai n irritate sume org). Sampaila pg td aku kejut rumet bgn tido pun die tak bgn..semayang subuh pun taknak bgn..Maybe sbb demam...Tp mmg die dah taknak berbunyi ngan aku pon...

So now?Aku akan ade kelas Selase n Rabu je.Rabu sampai kul 11.So, life is back to normal.Next week cuti.Aku pun dah reti naik bas skang.So, ape plan aku?Plan aku skang ialah balik bile aku aku abis kelas.Tak payahla aku nak stay2 lame2 kat sini.And aku tak rugi ape pun tak join org..lame dah aku pilih jln nieh...Betul kate ibu, bile kite gain sumething, we lose sumthing.And I lost my peers...tp aku rase aku dh dpt kawan2 baik yg aku nak dpt..Aku cukup bersyukur ngan life aku skang...

Aku tau cik abe aku nieh dok menasihatkan aku..Luckily die nieh bukan jenis batu api..and luckily aku ade frenz cam Yati yg alwiz support aku. Aku taknak carik gaduh ngan org...tah aaa...bile aku join org, cakap ngan org..pun salah..so I made decision taknak join sape2...itupun salah ke? Huh....kadang2 aku heran tul ngan manusia nieh..ade tuh pulak, aku tak kenal, aku tak berbunyi pun tarik2 muke ngan aku...(nasib baik benda tuh berlaku kat Bangi je...)


Pedulikkanla sal nieh sume Cik Sha!Janji ko bahagia...and I'm happy!!Tp aku windu aaa...windu jat kwn2 aku especially Azwa n Cik Su...Ape jadik ngan dak2 nieh..aku tak contact pun.Arituh 3 ari berturut2 aku bergayut.The 1st nite...aku gayut ngan mak budak...sape lg kalo bukan Kak Sya.The 2nd nite...my beloved fren...Yati...called aku..3rd nite..kejutan sket...Miss Azurie a.k.a Eriy tipon..What else do I expect?Itupun kawan2 gak kan..Arini pulak aku dpt email Fairuz...Okeh aa tuh Cik Sha...

By the way...nieh adelah layout terbaru blog aku..Walopon yg lame tuh comey, tp terpakse dikorbankan...aku dah tukar layout baru..cume silapnye aku tak dpt nak masukkan soundtrack Harry Potter aku dlm nieh..Hmm..takpelah..sum other time...Thanx to Yati..and geng lemakku yg tersayang...

Wokeh..Cik Sha nak berangkat gi makan nasik lemak Kak Long...hehe..So, see u next time!Lagu nieh aku suke sbb mengingatkan aku kat layout baru aku nieh..Mengingatkan aku kat Malaysian Idol..N mengingatkan aku kat Peruz...So, enjoy..!!
P/s: huuuuuuuu...jauhnyeeeeeeeeeeeeee...2 weeks to go...windu siot!

No comments: