Thursday, March 24, 2005

Assalamualaikum Baby!

PART 1


KASIH SAYANG -RAIHAN (specially dedicated to baby)

Kasih sayang itu titi
Kasih sayang penghubung hati
Kasih sayang itu tali
Kasih sayang pengikat diri
Dari kasih timbul simpati
Dengan sayang ada persaudaraan
Kerana kasih ingin berbakti
Saling sayang ma'af mema'afkan
Kasih sayang itu baja
Kasih sayang penyubur jiwa
Kasih sayang itu penawar
Penguat cinta penghapus duka
Kasih manusia sering bermusim
Sayang manusia tiada abadi
Kasih TUHAN tiada bertepi
Sayang TUHAN janji-NYA pasti
Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada simpati tiada persaudaraan
Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada bakti tiada kema'afan
Kasih sayang pada semua
Kasih sayang sesama kita
Kasih sayang oooo dunia
Moga selamat di
Akhirat sana

Alhamdulillah..at last aku taklah dipanggey Aunty Sha semate2...
Arinieh aku dpt kejutan yg agak hebat la jugak..
Sampai cuak aku dibuatnye..
Bb telah selamat dilahirkan pade 2:35 ptg, 24hb March 2005.
Takde name lagik..
Letak Baby Boy bin Shahrizan jek skang...
Nywayz, nak tau citenye?
Tungguuuuuuuuuuu...Cik Sha mau study dulu.
Apepun...welcome to the world bb!
<------------------------------------------------------------------------------------>
Okeh...kite mulekan dgn ape yg Cik Sha wat dipagi ari dulu sebelum aku kecoh2 sal bb..hehee..tuh tunggu dulu...

Pagi nieh as usual routine aku bile balik naik bas 70an.
Huuuhh..nampak sangat org tempatan tak suke budakUNITEN.
It makes me wonder, ape die la yg budak2 nieh dah buat sampai meluat sangat makcik tuh bile dgr aku budak UNITEN.
Tp Cik Sha macam biase jek..Puan Zakiah tak ajar anak die jd kurang ajar kan..
So, aku just senyum and wat cam biase even though makcik tuh pade awalnye menjeling semacam kat aku.
Smpailah aku dah terlentok nak tido...and then aku peluk buku2 aku bru makcik tuh senyum sket....agaknye kelakar tgk aku tido peluk buku..
Sbrnye taklah rajin sangat...aku cume nak renew time utk pinjam buku tuh jek!

Okay..so? Lepas tuh?
Then aku balik, aku trus pi Wisma a.k.a campus.
Aku masuk and nak amik tiket exam.
Punyelah leceh!
Brape kali aku turun naik nak amik tiket.
Itupun siap bertembung ngan dak2 nieh.
(tp yg peliknye, rumet aku tak join dowang)
Aku cambiase jek bile ade yg tegur aku..
"Shaaa..."
Aku senyum and jawab jek..nnt org kate aku sumbong pulak.
Walhal aku cam biase jek.

Aku nampakla ade gak yg taknak tegur aku.
Tp aku dulik ape org taknak tegur sukeati dowang lah.
And then mase kali ke brape tah aku naik turun, tibe2 adelah yg tegur aku.

" Sha...Mr Baha puji assignment awak td. Die suruh amik kertas test"

Miracle tak?! Mr Baha puji aku? Nonsense!

Tibe2 mase aku nak naik, aku dpt satu sms berbunyi:

Baby coming. aku kena ceasar la. bb in distress. ni tunggu mak aku. should be kol 2. doa utk aku, k?
(13:45 p.m) -24th March 2005

Aku tercuak jap. Credit aku tinggal sket jek nieh. Cmne nieh?
Aku reply sms Kak Sya dulu. Cool bebeh..coooolll...jgn nampak ko pun cuak. Tah hape aku cakap...tp aku rase dh cukup ok kot.
Then aku tak dpt2 lagik reply sms Kak Sya.
Maknenye die dlm operation theatre.
Aku pun tringat kawan kesayangan aku, sape lagik kalo bukan Yati.

Bile aku sms Yati suh call, die takde credit pulak.
Naya aku tercuak sowang2.
Adeh..mase mak aku bersalinkan adik2 aku arituh, aku belum paham lagik.
Of course aku cuak sbb bb kuar awal..dahla tuh...expected kan bb kuar normal!

Then tah kul bape..and selepas aku dpt menyetelkan sal tiket peksa aku, Yati call.
Lega mak aaiiihh...Thanx Yati!
Walopon aku tergelak2 ngan si Yati tp sbnrnye aku masih cuak.
Mase aku turun nak amik tiket aku lagik...adelah dak yg tegur aku..
Bg aku tips peksa laaa..sume tuh..
Dlm ati aku bertime kasih laaa..even though hakikatnye takde org nak tegur sangat aku nieh, tp die sudi tegur aku..tak kisah org nak kate ape.

Then, aku mulekan mission nak study aku.
Aku study2...tibe2 adelah budak tuh masuk bilik tpt aku study tuh.
Pakai suke ati jek tegur2 aku...nak menggatal.
Aku sound jek direct,

"Nieh umo brape nieh?"
"21 dik...."

"Saye nieh dh 23...takde adik2"

Tergamam member..ape ingat aku junior ke nak kaco2?
Lempang skali kang.
Aku taklah perasan...tp aku tak berkenan sbb lagi aku senyap lagik die suke nak bising2..
Tak nampak ke org study?

And then..dlm kul 4 lebih cmtuh..aku dpt sms Kak Sya @ibu.
Die dah pun selamat melahirkan bb pade 2.35..boooyyyyy!
Ayah die balik besok.
Aku check cr...ade sket lagik rupenye..loooo...
Aku sms abe, sbb dh sket sangat.
Aku sludup masuk lab kejap (mentang depan pintu study aku je)
Aku masukkan kat gebang.

Tepat kul 6:30 aku dpt call dr public fon number KL.
Tak tau nape...bile dgr jek sore ,
"Assalamualaikum.."
Aku rase hepi gilerr!!! Nak lompat2 jek rasenye..hahaha (roboh lak bangunan nieh kang..hehe)
Excited tul uncle takde idung bb tuh..hahahaa.. (tuh gelaran Kak Sya bg laaa..bukan aku..hehe)
Die cakap,

"Abg cuti Ahad nieh. Kite gi tgk baby nak?"

Aku sengih2 jek laaa...takpe..sok Abg Ijan balik, aku tanye details..
Nieh Kak Sya tak sihat, takkan aku nak kaco.
If jadi dpt la bb tgk sniri Uncle takde idung tuh...and Aunty Sha yg bermulut murai..ahakss..

Aku tak tau apsal lepas abe call aku rase hepi semacam pulak.
Yelah, memasing takde cr so mmg asek kesedihan la aku.
Aku lak bz ngan study, die bz ngan keje.
Takpelaaa..kalo jd dptla aku tgk bb nnt!
Bersemangat pulak aku nak jawab exam sok.

Td mase aku jupe Mr Baha, die sound aku,

" You did extremely well for your assignment. Good job"

Ternganga aku! Tp test nye result tak best...uhuuuuuu..so takdelah hepi.
Cume yg aku lega die cakap elok2 ngan aku td..takde marah2 ke ape.
Aku pun cakap elok2 ngan die.

Okehlaaa weih...aku nak balik dah.
Nak mandi, solat and titon awal.
Bangun pagi leh study.
Doakan aku frens!

Arinieh nasib baik dpt brite gumbira...thanx a lot bb...tunggu la Aunty Sha jupe nnt ek (macam bb tuh boleh bace jek..hahaha)

p/s: Nieh lagu fav mak aku...Bile aku bace lyrics nieh (specially dedicated to bb...aku tringat mak aku...adeh..sentimental Cik Sha...)

Nieh utk wanita yg bergelar ibu and byk berkorban utk anak2...

No comments: