Monday, March 21, 2005

Formula 1 Sepang

PART 3


AKU PIJAK KO! -kate Fisichella n Webber...ahaks!

Ho yeah..ho yeah..
Jom kite tkg result F1..
Walopon aku dh lambat bg result..
Tp aku nak mende nieh diletakkan dlm blog aku..
Hmm...mmg laaa..sbb aku dah tak dpt seaktif dulu nak mengupdate result..
However, kite cube tgk race gempaq nieh...
Salah satu ciri2 gempag yg aku maksudkan..
Gambo2 kat atas sane..
Amacam..gempaq tak?
Hahaha..
Nieh adelah result utk race dr litar paling happening, SIA:

RESULT SEPANG:
  1. Fernando Alonso (Renault)
  2. Jarno Trulli (Toyota)
  3. Nick Heidfeld (Williams BMW)
  4. Juan Pablo Montoya (McLaren Mercedes)
  5. 5. Ralf Schumacher (Toyota)
  6. David Coulthard (Redbull)
  7. Michael Schumacher (Ferrari)

Kalo nak diikutkan..agak frustrating gak race nieh sbb dua2 pemandu Sauber tak perform..Tp bile difikir2kan..in terms of racing...bagus jugak sbb skang ade new possible world champion..Saingan lebih terbuka kate org..

Cume yg tak best tuh..biaselah...dah kate aku minat style Schumi drive and celebrates...so rase agak janggal bile nampak Fernando Alonso yg melonjak2 n buat muke juara (sowi aku tak dpt letak gambo sbb dah takleh donlod)

And then by the way, kedudukan utk Driver's Championship ngan Constructor's Championship sudah pun bertukar sket utk 2nd race kali nieh...

DRIVERS' CHAMPIONSHIP

  1. Fernando Alonso (Renault) - 16 pts
  2. Giancarlo Fisichella (Renault) - 10 pts
  3. Jarno Trulli -8 pts

Ape dah jd ngn Schumi? Die dpt number 11..Bru dpt 2 point kat Sepang arituh..

Apepun...arap2 cepatlah Ferrari launch enjin baru ek..Kite tgk sape yg dpt bagi cabaran nnt...Stakat F2004 nieh belum leh confirm lagik kan! N yg paling penting..kite tak tau kemampuan enjin Renault nieh..ade mase okay..tp ade mase terkelendat jugak...Tp aku pujilah drivers dowang...punye lah bersemangat...ecewah!

Utk Team pulak:

CONSTRUCTOR'S CHAMPIONSHIP

  1. Renault (26 pts)
  2. Toyota (12 pts)
  3. Redbull (11 pts)
  4. Ferrari (10 pts)

Masih ke belakang team fav aku nieh..Sauber pun ancus..lom dpt mate...So, aku takmo komen byk2...kite tgk strategy sape plg berjaye memandangkan byk team2 yg belum tunjuk taring. Tggu dan lihat...ewwwaaahh!

Thanx kat Pn Syariza sbb bersemangat memberikan details utk race nieh...yelah..org yak dpt tgk tv kan..huhu...thanx kat aibob yg pelawe aku tiket rm800 tuh..akak tak mampu la dik! And...

Special thanx kat bb yg nampaknye nak berkongsi minat ngan ayah n ibu die plus Aunty Sha die...yeay...go bb!!! (name tak letak lagik..hehe)

No comments: