Wednesday, March 23, 2005

What breed of cat are you?

Maine Coon

What breed of cat are you?


You are a Maine Coon! You are larger than life, a
gentle giant. You are independent, but very
affectionate with your friends and family.

MUNGKIN NANTI -PETER PAN

Saatnya ku berkata
Mungkin yang terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Ku yakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi
Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi¡­
Satu pintaku jangan
Kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua di sini¡­
Dan bila hatimu termenung
Bangun dari mimpi ¨C mimpimu
Membuka hatimu yang dulu
Cerita saat bersamaku
Tak usah kau tanyakan lagi simpan saja untukmu sendiri
semua saying kau cari
semua rasa yang kau beri

Okeh...ape cite aku pade ari ini?Sbnrnye kalo nak cite mmg banyak nak cite..Tp kena cut things short la kan..sbb final aku adalah pada pukul 8.30 pagi..so kenalah jgn men2 sangat kan..Study Cik Sha..Study..Bak kate Pn Syariza (lately nieh suke naaa aku sebut die Pn Syariza instead of Kak Sya):

Gambate!!!

Uhuuukk...bile bace ord nieh kan..teringat la ade sowang kawan tuuuh..yg dah lame tak ngontek aku nieh..Aku pun tak contact die..Tp dengar citenye dak2 yg study kat Jupun sume balik bulan 3 nieh?Balik ke tidak ek?Hmm..ape2pun it's none og my biz..kang sebok2 sangat kang org marah lak..hehehe..

Ari Selase adelah ari aku mebayar yuran.Aku bukan taknak bayar...tp ntah kenape bak aku kate arituh..aku mmg degil.and paling penting aku malas tul nak bagi duit aku tuh kat org Muadzam...Buatnye aku bawak cash n die kate server down lagik..naya aku nak bawak cash byk2..Mesti kowang tanye nape aku taknak transfer jek dlm account UNITEN.Sbb nye aku tak yakin..kadang2 die potong lambat and tuh yg wat aku bengang..And kalo tak pakai Cash deposit pulak?Jawapannnye sbb aku taknak nnt silap2 die tertukar name student karang.

So, dgn separuh lagik yuran aku dlm bentuk cash tuh (cet..kalo org rompak sure ingat aku kaye..padahal duit kerajaan!)Aku bayar dgn sepenuh jiwa ragenye...Mase aku sampai..ade accident kat Balakong..Jd utk menghilangkan rase bosan..Pakcik teksi tuh membebel kat aku sal rokok..Die cite laaa..die ade 4 anak pompuan and sumenye telah diwarning supaye pilih lelaki yg non-smoker...Tp kat aku nieh sume keje Tuhan...kalo dah jodoh ngan smoker nak wat camne kan?Cume aku diam jeklaaa..Bg aku smoking tuh personal business...Tp kalo sampai menyusahkan atau menyemputkan org..sniri mau ingat laaaa...

Sampai uniten..(BANGI)...Aku trus pi bayar..As usual...tidak seperti penjage kaunter kewangan yg pemalas kat Muadzam..Akak kewangan akan sentiasa bersedia kat dalam bilik tuh.Comparing to org2 kat Bangi..nampak sibuk jugaklah nak kire duit, kire invois ke ape..Kat Muadzam seingat aku takde pulak.Tp sblm lunch hour dah tutup..Mase aku sampai Bangi...mmg la lunch hour..Tp, dpt gak aku bayar (takkan dowang taknak duit kan?)
Lepas tu aku naik level 2..Slalunye..bile kat level 2 nieh jage2lah pemakaian anda.Dats why walopon aku pakai jeans semalam tp aku pakai shirt.Semi-formal la jugak.Tetap dgn boots aku...no sandal2...Nasib baik..sbb mase aku berurusan tuh..adelah macha nieh tak pakai pakaian sepatutnye..Akak tuh halau,

"Tuck in dulu baru masuk dik...slipar tuh ganti"

Huuukk...no wonder junior skang sungguh skema.Alangkah malangnye..mase aku smpai...tak dibenarkan masuk sbb lunch hour..hmm..suke ati depa laaa..Aku dulik ape..setahu aku org2 kat dlm tuh tak marah..tp org kat luar yg slalu lebih2...

Aku gi lab and buat cam biase...Windu pulak aku kat KMC nieh..dulu kat sinilah tpt aku melepak and mencurahkan prasaan..Kat situlah punca2 aku kenal org2 yg aku patut kenal...and tak patut kenal..KMC tuh dululah yg menghubungkan aku ngan abe aku mase die praktikal..Ecewahhh...berjiwang pulak aku!Ahaks..

Tp tuan2 dan puan2...ade jugak budak Bangi-Muadzam yg sesat same ngan aku kat KMC tuh.Sape die kalo bukan org yg paling aku takmo jupe dlm dunie nieh..Org yg akan memastikan life aku miserable (spt yg dijanjikan padeku)Org yg buatkan rumet aku cold ngan aku dan benci aku trus (tp takleh salahkan die gak..rumet aku tuh pun same mengong)Tp Cik Sha maintain cool..Dgn selambe blue-hypponye lepak jek kat dlm tuh smpai my fren Miss Yatmo smpai..

Yatmo smpai..kitowang melepak n smpai ke umah die..Kat umah die sape lagi aku jupe kalo bukan Miss Lieza..Ayu tul la Yatmo arinieh...ala2 pompuan melayu terakhir gitu..Serba itam..Aku tabik toing..toing..toing.. kat Yatmo sbb berjaye jalan kaki ke library dr Ilmu dgn memakai aju ita,Aku pun tak cukup tabah!

Mase lepak2...ujan hampir melande..Mase tuh kitowang nak ke UPTEN melepak.Dulu punyelah malas nak lepak UPTEN. Tp smenjak masuk utan nieh rajin sokmo...hahaha. (eh..?)

My mission:

MEETING AIBOB a.k.a ADIK SENIOR

Mule2 tak jd sbb ujan..Lepas tuh jd sbb ujan brenti..yeayy..Comey gak adik senior aku nieh..hihi..


Inilah aibob...junior yg tua tp aku dah panggey adik kat UNITEN nieh..Amacam, comey tak?Aku kaaaann..kalo ko nieh adik aku betul2...dah lameeeee aku cubit2 ko..Aku rase bertuahla sok awek ko dpt cubit ko Bob...Comey sungguh!

Aku rase die nieh best gak..malangnye dis is going to be the 1st and the last time aku nak jupe die..Maklumlaaaa..ntah bile aku nak sampai Bangi lagi..And then..dahla tuh...Bob pun tak dpt nak masuk Cendawan ooppss..Cendekiawan lagik...Sian ko Bob...tuh la...Sape suh gempaq sangat JPA yg sponsor..Lenkali suh la loan interest tinggi macam PTPTN yg sponsor..hehe..

Nywayz...ape pun..aku hepi berjupe kawan2 sekalian..Aku balik sblm kul 7...sempatlah Maghrib..Yg haruan skali arinieh byk sangat la pulak iklan "PERKAMPUNGAN HADHARI" tuh...Dahla lagu die agak sedih (aku tak tau tuh lagu ape..sbb aku tak jupe abe lagik)Adik aku punye suke ejek lagu tuh...bengang tul aku..Die siap cakap,

"Kakak, Fadzley mesti nyanyi lagu nieh kat ko kan? Hahahahahaha"

Tak abis2 ngan Fadzley die...bukan Fadzley laaa..tak same langsung...argghh..tidakk!!!

Yg ibu pulak name jek marah Adik...masuk dapur die pun gelak2 nyanyi lagu tuh..Adehhh...napelaaa lagu tuh..Org Ganu dah takde lagu len ke?Huwaaaaaaa....

Malam...tgk Love in A Miracle..cite Cine kat 8TV yg aku minat bangat..

Dan akhirnye..guaaa....zzzz...zzzz...zzzz...
P/S: Lagu nieh wat aku sedih nak pisah ngan kawan2...Thanx To all of u yg sudi layan aku kat Bangi...and bg aku lagu nieh..Thanx....huuuu.. (nitik air mate jap)

No comments: