Tuesday, March 01, 2005

What Kind of Girlfriend You Are?

You're Perfect ^^


-Perfect-
You're the perfect girlfriend. Which
means you're rare or that you cheated :P You're
the kind of chick that can hang out with your
boyfriend's friends and be silly. You don't
care about presents or about going to fancy
placed. Hell, just hang out. You're just happy
being around your boyfriend.

GEMILANG -ELLA

Terjagaku dari tidur yang lena
Melangkah malas menuju jendela
Kabus menyelubungi subuh
Mengimbas segala kenangan yang lalu
Lautan luas telah ku renangi
Segala onak ranjau yang berduri
Tak kenal dan tak ku peduli
Ku terus mencuba
Kecapi hingga kini
Bersama-sama tempuhi segala
Walau jalanan masih jauh
Hanya kau dan aku yang tahu
Saat gemilang yang aku nantikan
Hampir menjelma di depan mataku
Ku percaya saatkan tiba
Hanya menunggu tika dan masa
Bersama-sama
Tempuhi segala
Saat gemilang akan tiba
Kan kita kecapi bersama
Sungguh aku berjanji
Dengan diriku sendiri
Untukku menggenggami
Ikhlas, sabar, benar

Okeh...so..as I said yesterday..
Arinieh anniversary aku..
Sbrnye 29hb tp sbb February takde 29 aribulan...so...consider 1 aribulan nieh cam same lah...hehe.
Guess what I dis today?
Aku try quiz nieh...ntah laa...byk lg quiz aku try..tp yg nieh yg aku pilih utk arinieh.
Cam tak caye jek aku dpt answer nieh...
Perfect galpren..yelah sangat tuh....mane ade...hahaha..
Saje jek..ngobat atiku...huhuhu...

Arinieh aku balik Muadzam.
Dh smpai dh pun..nieh yg aku leh update blog aku..
Sbrnye aku takde story sangat nak cite.
Pg td aku sibuk menghabiskan assignment Islamic Banking.
Tgk2 aku punye assignment nieh panjang jugak..
Aku ingatkan assignment aku tak banyak.
Hahaha...
Ape skali aku ade satu prob.
Aku bajet ade 30 pages, tp rupenye 45 pages.
Tuh sume bile dah campur brochures yg aku carik kat bank2 arituh.
Aku dah beli kertas yg siap binding tuh, takut nanti aku tak dpt nak gi binding.
Tp rupenye tak cukup, so kena gak gi kedai binding.

Pg td aku tumpang keta Cikgu Nadia.
Aku dah pesan kat ibu awal2 arinieh...tlg cepat sket.
Kang tak pasal2 kena tinggal.
rupenye dlm kes yg arituh, Cikgu Nadia dah mintak maaf kat ibu.l
Kate die pg tuh die tgh tensen sbb tak lame lg die nak kawen.
Hoho..sian la pulak aku dgr!

Okeh....then ape jadik?
Aku smpai kat stesen komuter ibu anta.
Saje ibu bsuh aku kejap..
Otak dh blue sangat..
Hehehe..bukanlaaa..bukan sbb tuh.
Ibu saje nak nganto aku...
Nak cakap2 sket...
Biaselah, pg jek bile aku nak balik..bukan aku enjoy sangat...
(Paham sendiri la yek!)

Boleh tak komuter lmbat sejam!
Aku dhla kena smpai sblm kulo 8.30, kalo tak nnt terlepas pulak aku bas kat Bahau.
Bas 70an tuh dahlah ade seari skali jek!
Adeh!

So, aku mmg doa jek dlm ati kasi cepat.
Tetibe aku trase sedih sangat la pulak.
Slalu aku nak balik nieh aku men sms.
Skali arinieh bru aku tringat abe aku dh keje...tak dpt balas sms aku pg2 macam slalu.
Pg td pulak mase die tgh siap, aku pun tgh siap.
Tersedih aku kejap.
Macam2 hal...bru 4 bln nieh?

Tibe2 lepas aku sms ibu (kononnye nak tanye pendapat), train smpai.
Aku naik jek..perjalanan aku smpai biase.
Smpailah bas tuh brenti kat Ocean (skang bukan Ocean lg, apetah name tpt tuh yg baru)
Ade sowang minah nieh naik bas tuh.
Die duk sblh aku.
Tibe,

" Gi mane?"

Lorrr...tegur aku ke?

"Bahau"

"Samela"

So, die duk lame lg la kat sblh aku nieh? Die tanye lagi,

" Gi mane kat Bahau?"

"Muadzam"

"Samelah kite"

Make sessi perkenalan pun dimulakan. Name dak nieh Rozita. Die keje kat Semban. Tp org Keratong. Mude 3 thn dr aku. Mude sgt lg. Tp badan die lg besar dr aku. Cantik gak dak nieh, tinggi...putih...Mesti rmai org minat kat kg nieh...hehee..

Aku ngn die cam biase jelah mase dlm perjalanan. Smpai Bahau, aku pergi beli Panadol Soluble. Tringat lak pesan org tuh. Last week mase aku demam truk sangat, aku tak makan soluble. Nie aku try nak makan. Siap beli awal2.

Smpaila dak Rozi nieh tibe2 cakap kat aku,

" Kak Sha, teman Rozi makan boleh tak?"

Aku pun beli makan....yelah...aku pun lom mkn lg. Okaylah jugak..nak kate best sangat tuh takdelah..boleh laaa...rezkiiiiiiiiiii....

Pastuh kitowang balik naik bas 70an. Arinieh bas macam panas sket, air-cond rosak...Ahaks..nak gelak aku. Tp takpelah, takdelah teruk sangat. Cume aku tak puas ati mase masuk je Keratong tekak aku dh gile2 gatal. Mule teruk la batuk aku nieh. Yelah..utan kat Kuala Rompin kat terbakar aritu? Kesan still dpt rase kat sini. Terus2 smpai aku dah mule batuk2 bagai..uhukk..uhuukk..

Dak Rozi tuh brenti kat Perantau Damai. Sbb die nye umah kat situ. Aku meneruskan perjalanan balik Muadzam dgn jayenye..hehe...sbb aku dah bajet ngan pegi RGS, tpt binding kat Muadzam nieh. Dgn beg aku yg berat (sbb bawak buku), aku gendong jelah smpai RGS. dlm ati aku, naya kalo aku demam teruk balik lepas nieh. Ikut aku sbnrnye tak larat nak jalan dah. Badan aku nieh lembik giler....tp aku gagahkan jugak. Smpai kat kedai tuh, akak tuh cakap...aku kena tggu kejap sbb akak binding tuh tak dtg lg, die gi makan. Sambil2 tuh aku mule tgk2 barang2 kat situ.

Murah2. Best jugak. Smpat aku capai sumthing n gi bayar. Hehe. My top-secret project. Ecewah!Smpai la akak binding tuh dh smpai, bru aku gi binding. Okay gak, kedai tuh sejuk..dpt aku tumpang bdn dh b'peluh. Hehe.

Dh abes binding, aku pon balik. Naik teksi (nk jalan, mau rebah aku). Smpai kat bilik, takde org. Dlm ati aku dah berbunga2..hepi sgt. Kalo la abg aku tak keje arinie, mesti aku dh men sms ngn die lg...huuu..sabo jelah. Aku take time relax...then aku gi lab. Smpai skang aku tercogok kat sini.

Yg aku tak puas ati...ade org baring atas katil aku lg...sepak towel aku pulak kali nieh. Ade je benda aku yg brubah tpt. paling best, dynamo aku pun cam ade org pakai. Rase nak pelempung jek org yg wat tuh. Tp aku ttp sabo...

Td aku jd baik. Aku anta assignment Islamic Banking. cube teka ape Dr Nasir cakap? Die ckp...sok kelas takde, cancel. So? Aku maybe leh balik ptg sok...yeayyyyy...

Doakan aku dpt balik yeee...sini byk abuk...sakit tekak aku. Aku takkan jupe abe aku pun balik nih. Die keje straight. Mnggu depan die cuti Ahad. Tp...aku maybe takleh balik. Huuuuuu.....sodeh..sodeh...maleh aku nak cakap...

Agaknye sbb aku sakit. Tuh pasal aku rase cam nak ade org ngn aku. Slalu ibu ade. Tp nieh ibu pun sakit. Ayah pun sakit. So, takleh nak tnjuk sakit lebih2 sbb ade org lagi sakit..

Sedihnye..aku tak dpt nak tulis pee...Cik Sha mintak maaf ye! Tak happening! Aku pening pale...sok aku nak cuti n balik umah. Full-stop.

Lirik lagu Ella yg aku suke. Tak jiwang sgt bulan ke-4 nieh..hehe.

No comments: