Tuesday, March 15, 2005

Which stunning spirit of emotion are you?

los
Which stunning spirit of emotion are you?
You are the Spirit of Innocence, always running
around with boundless energy you are an
optimist. You value your family above
everything else!

GERIMIS SENJA -ALLEYCATS

Ku terpegun di jendela bila hujan gerimis senja
Tak ku lihat di hadapan ku diri ku dalam lamunan
Tiada lain yang ku bayangkan hanyalah peristiwa itu
Dosa-dosa yang ku lakukan tetap mengganggu batin
Tanya pada diri apakah ini semua cobaan belaka
Kesal ku tak berakhir menduga keyakinan ku kepadanya
Batin ku menjerit namun tiada suara
Aku cuba menyatukan semua harapan yang berkecai
Tuhan ku bimbingkanlah diri ku agar kesal ku hilang
Gerimis sungguh mencengkam tiada dapat ku tahan lagi
Sungguh-sungguh tak ku menduka hingga jadi begini

Ketensenan akan melande kalo server kowang teruk.Cthnye pade ari tuh aku dah beriye nak mengupdate blog aku and tgk2 aku terpakse melupekan hasrat nak bercerite sbb...SERVER BENGONG!Tp aku boleh maafkan lg tpt2 berserver mengong macam cc Aladin tuh sbb die cc.Tp kalo lab kowang berserver mengong?ape yg perlu dilakukan?Itu yg buat otak kowang akan turut same mengong.

Due date utk assignment Internatioanl Finance ialah minggu depan.Masalahnye...?Aku langsung tak dpt kerjasama nak pakai internet lately nieh..ADeh!

Rase nak melalak jek aku. Last week, aku balik dgn penuh azam n semangat nak buat assigment.Malangnye lab tutup sbb budak2 sume ade pre-registration.Aku dgn sabonye pergi ke Bangi walopon aku mmg tgh sengkek yg amat2.Nasib aku jek baik kot sbb dpt member2 yg tak boros sangat.Kot iye pun aku rase dowang nieh bukanlah yg over-budget.Ari aku gi tuh...aku sbrnye nak dok umah.Sakit tekak aku hampir pulih..boleh kate macam org dah tak sakit.Aku dh sms Yatmo nak dtg sane...

Mlm tuh aku dh prepare awal2 yg abe takkan jupe aku arituh.Sbb die nak jupe ayah die.N then tah camne around kul 11 tetibe abe sms kate nak dtg Seremban..Ape lagi hepi la Cik Sha..!!!Yelah..malam semalam dah dh moyok...so kire oklah tuh kan.Men mrajuk2 malam tuh..adeh..

Takde mende laaa..aku just dpt tgk cite "Robots" jek ngan die..Beriye2 masing2 nak tgk Lemony Snickets, tgk2 tak dpt tgk sbb nak kena balik before 5..And aku pun nak gi Bangi..so jalan skali.

Cite Robots pun best jugak...cume sedar tak sedar kitowang tgk ngn budak2..Sampaikan bile aku pusing2, kitowang jek org tua yg tgk cite tuh..Couple pulak tuh!Kehkeh..nak wat camne kalo dah pangai masing2 cam budak2..hehe..

Itu jelah kot yg dpt dibuat..Lepas tuh masing2 bertolak gi komuter n die anta aku smpai Bangi.

Malam tuh, mase si Lieza balik dgn rambut barunye...Die ajak kitowang gi makan..Sape lagi yg tukang bawak kalo bukan peneman Lieza..Atiq..Dak nieh sebaye aku..tp aku tak tau apasal aku geli nak mangey die Reza..Tak sesuai kot?Tapi takpelah..sbg tour guide, berjaye la die, Yatmo, and Lieza bawak aku berjalan2 ke Putrajaya..Ntah nape aku gatal sangat nak makan Rib-eye steak arituh..Mengingatkan ari2 aku asek merayau ngan cik Su n Azwa jd minah salleh celup!Tak best sangat..aku rase nak compare ngan tpt yg aku makan kat Uptown tuh, kalah laaa..Name jek kat Putrajaya...tp not bad la jugak..boleh laa..cume lepas tuh aku dok jeles mandang sizzling mee Yatmo.

Cume satu yg tak best.Aku tak gune sgt internet si Lieza sbb die nak pkai.Tp yg tak bestnye ialah..esoknye bile aku gi lab..takde pc ksong n...KMC dah takde pc best2 lagi!!Waaaa...what happened to my lepak spot kat Bangi dulu?

And then si Atiq mencadangkan kitowang pi COIT (College of "Geli2" IT)Rupenye sume pc dah transfer situ..dgr khabarnye satu PC pun dah takde kat COE.Kesian dak COE.aku dpt onlien kejap kat situ, save mende2 from exim and maybank..tp dowang ade kelas.Back to KMC, and drive A takleh gune.

Semalam sumenye terjadi.And then aku dah takleh pk, aku bajet arinieh dptla aku nak wat keje.So, mase nak balik, konon aku nak singgah dinner ngan abe kat tpt biase (mane lagi kalo bukan KLCC).Pastu...dak2 nieh pon nak gi KLCC...so dowang join laa..Kitowang pun gi makan...kat Asian food court tuh...Lepas tuh...aku pun balik...and dgn harapan dpt buat projek arinieh..

Masuk bandar Muadzam..batuk aku pun melampau lg..Biaselah...naik jek bas 70an..masuk utan yg terbakar arituh..mule aku macam nieh..And server?Hampeh!Ini pun nasib baik jek aku dpt update blog (dgn mengambil mase seari)Aku tak dpt buat ape pun arinieh...adeh..tolon...Abe pesan kat aku suruh tlg tgkkan email die pun aku tak dapek..Huwaaaaaaaaaaaa.....cmne Cik Sha nak wat projek nieh weh?!!!Toloooooooonngg...tensen..sok kelas Mr Baha!!!


p/s: asek layan lagu nieh skang..hehe (Cik Sha Oldies!)

No comments: