Wednesday, April 20, 2005

Ceritaaaaa....

SUATU MASA -M.NASIR

Bagaimanakan ku mula
Dan apakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan
Tiap wajah berkisah
Tiap madah bererti
Manakah ilhamku
Cahaya di matamu
Senyum di bibirmu
mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukah
Berhelai-helai surat
Terbiar di depanku
Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua
Dan ku buangkan
Jauh dari pandangan
Lalu aku kesal
Ku kumpul semula
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku
Dengarkanlah panggilanku
Dengarkanlah lagu untukmu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara
Kepadanya
Warna-warna cintaku
Kian pudar bersama
Malam yang gelap gelita
Entahkan kau rasakan
Apa yang aku rasa
Atau kau tak endah
Tapi ku percaya
Semua telah tertulis
Dan niat suciku takkan disiakan
Dan di suatu masa
Di hari yang indah
Ku hulur tanganku
Lalu kau terima

Ho yeah...sudah lame aku tak menaip dalam blog since the last time aku cite macam2..Sbnrnye mmg jiwa nieh meronta2 nak menaip..tp alangkah malangnye aku tak dpt kuar...Ade kena grounded sket...Tp bukan ngan mak bapak aku...tau!Ngan adik bongsu aku si Adik tuh!Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....!!!


Aku telah dikehendaki menyiapkan folio sejarah si Sepet tuh..Ape lagik tajuk die kalo bukan Salasilah Keluarga...Huh....tak tido malam aku die kejekan..Mmg la budak nieh...Die rajin, tp manje tuh yang aku tak tahan...Sket2 kang... "Kak...tolong lah Adik...""Kak...ape nak cerite nieh..."Last2 macam aku pulah yang masuk form one balik...huuuuu...Tp seingat aku mase aku form 1 dulu aku pilih tajuk Tokoh Keluarga.Lagi senang pade aku.Tp dah cikgu die suh buat..aku nak cakap ape..:(


Mase aku buat folio nieh macam2 prasaan aku ade.Ade sekali tuh si Adik merajuk2 ngan aku...aku terus tutup laptop (sebab aku karang kat laptop, die salin la kat kertas)Penat dak tuh pujuk aku balik...basah pipi aku yang tembam nieh kena cium...Dahlan die peluk kuat pulak tuh..Biaselah adik aku...bile nak gaduh beriye2..skali bile nak pujuk...lemah pulak aku...haha..


Prasaan yang aku maksudkan tuh...prasaan windu laaa..Yelah...windu kat family aku...Windu kat adik2 aku yang takde kat umah...And most of all windu kat arwah atuk ngan nenek aku...Bile menaip tuh kan...after all these years...aku rase macam menceritekan balik how good and how much luv i got from them..Sampai kalo tak silap aku sorang jek aku dah buat 5 pages each...cite atuk ngan nenek jek dah 10 pages..Ntah hape aku cite...Maybe cite2 sal camne dowang layan aku mase kecik dulu (but put it in a way dat aku cite kat adik aku)

Windu tul aku zaman2 tuh..Bukan senang nak dpt orang sayang kat kite without acquiring anything back...huuu...Mase aku tabika atuk akan belikan aku eskrem setiap kali balik solat Asar...Nenek akan kejut aku bangun qiamullail...skang aku nak solat fardu pun lembab...huhu...
Ntahlaaaa..jiwang aku jap...Nieh aku tgh chatting nagn mak org...aku kena sound ayat jiwang...kehkeh..Sbnrnye, itulah bahananye kalo mengutuk org terlebih2..Sape lagik kalo bukan ngutuk geng lemak aku tuh...hikhik..Amboih ko Asya....cakap ngan hubby terus lupe aku ek?Hehehe..takpelah...tunggu sampai aku dpt hubby....aku sumbong ngan ko...Hekhek...


Nywayz..aku nak sumbong sekejap ngan kowang sbb my team Liverpool has made it to the semis! Yiiiiihaaa..Sum teams said they were lucky...but then if ur team didn't get thru, means dat u weren't lucky then?Sowi la Man U....lucky or not...we are not in the top three and being punished by the bottom three..hehe..Proton Team won against United...arinieh dalam Sejarah betul la!Yeayyy...




Celebrating while we can..

Taktik si Benitez tuh berjaye laaa...tp ntahlah..sumhow aku nieh penakut jugak mase berjage tgk game tuh..Dah la aku sorang...Ayah aku pulak tah hapasal tido kat hall malam tuh ngan mak aku..Dah aku kena cheer senyap2..Kang marah pulak...yelah...ayah aku tuh kan fan Man U..Huuuu...
It was gud...I mean..Liverpool is not a consistent and full of dreams team...Macam kalo Juve menang...expected..Sbb Juve slalu menang...Liverpool akan kalah....walaupun with the weakest team and win with the strongest team..Itu yang buat excitement tuh melampau2 sangat...
With Chelsea? Takdelah tinggi sangat harapan...tp...kalo boleh aku nak tgk kaki Lampard patah sbb aku benci tul die...Lately, byk tul players aku menyampah laaa...Cthnye Rio Ferdinand. Die rase die bagus sangat sampai mintak kontrak extraordinary kat Man U...Dah tuh..arituh dgn sombong nye McKenzie mintak tukar jersy..die curse org tuh sampai org tuh malu..Kesian gile...dah la org tuh men team tak bagus...huhuh...


Kaylah, enuff football.Nywayz...mase aku berjalan td...aku terserempak ngan sowang gadis.. (ecewah).Rasenye cam kenal...tp tak sure.Utk sumone yg berade di Jepun sane...if u read dis...aku terserempak ngan admirer anda td ek...hihi..Die tuh lawa jugak ek..bergaye gak..Segan aku...Dahla berkasut sukan, suar jeans,t-shirt buruk, ngan muke minyak..Die punyelah mekap...amboi...siap bawak handbag...ayu gitu...pinky lagik!(Wonder why ko taknak kat die)Ntahlah...aku rase kan...segan pulak bile dah tgk die nieh..Sbb aku terperasan laa...ade org usha semacam kat depan ACS (sekolah Adik) tuh...Aku pusing..rase ye, tapi tak sure..Aku pun senyum jek..mane tau betul pulak..Tgk2...die masam...macam marah n tak puas ati je..Lorrr? Aku ade wat salah ke ek?Adedeh....Takpelah....orang tak senyum nak kate ape kan...
Frenz...aku takde credit nieh...So thanx utk sape2 yg sms...n utk sape2 yg call (aku tgh tunggu call Puan Asyarofah jek nieh..ehek..)

And sempena takde credit nieh jugak..Aku terkesian yg amat kat sowang hamba Allah nieh...Sape lagik kalo bukan 0129?????? yg setiap mase sms aku..adedeh..mesti die bosan sms aku...Ntah aaa..tunggu gua ade bajet ek..


For frenz yg akan berade di Bangi utk special sem...Cik Sha kembali ke Bangi..Actually dah abes pun 160 cr hrs aku tuh..Cume aku nak replace subject..yelah..kan dah missed konvo arituh kan?Haioooo...nieh lagik satu hal....bengang jek rase bile ngingatkan plan dowang wat konvo and aku terlepas...Semate2 nak meraikan sowang owang Penang...cet..tak kelas langsung!


Okeh aaa...Cik Sha dah lame kat sini...jumlah jek dah leh wat aku topup..Nywayz...aku berangkat dulu..Ade rezki kite jupe lagik..Nieh lagu yg aku dengar arituh....terjiwang sat...ahaks (wish u are here...huuuuu...)Skali skale...hehe...
p/s: gambo bb yg real telah dimasukkan...presenting...Syahmi Afham...yeayy...ngan lagu fav aku skang, Breakaway..

No comments: