Monday, April 25, 2005

Ceritakan pada semua......hakhak...

REMEMBER ME THIS WAY - JORDAN HILL (CASPER OST)

Every now and then
We find a special friend
who never lets us down...
Who understands it all
reaches out each time we fall
you're the best friend i have found...
I know you can't staya part of you will never ever go away
your heart will stay.....I'll make a wish for you,and hope it will come true,
if life will just be kind,
to such a gentle mind,if you lose your way,
think back on yesturdayremember me this way,
remember me this way.
I don't need eyes to see
the love you bring to me,
no matter where I go
and I know that you'll be there
forever-more a part of me and everywhere
I'll always care.....I'll make a wish for you
and hope it will come true,
if life will just be kind,
to such a gentle mind,
and if you lose your way
think back on yesturday
remember me this way,
remember me this way.
and I'll be right behind your shoulder,
watching you
I'll be standing by your side,
all you doand I won't ever leave
as long as you believe,
you just believe....I'll make a wish for you
and hope it will come true
if life will just be kind
to such a gentle mind
and if you lose your way
think back on yesturday
remember me this way
remember me this way.o.....this way.

Okeh frenz...lagu di atas adalah sempena aku tgk Casper arituh (saje2 tgk cite lame). Lagu nieh pernah dipopularkan oleh Dina (Malaysian Idol). But yg paling penting skali...dat song is dedicated to u....frenz tyg tercayang...thanx sbb still menyokong blog nieh..and remember me dis way, walopon byk yg aku merepek dalam blog nieh...ehehe :


Nieh events yg berlaku dlm seminggu nieh:


LIVERPOOL (2) VS TOTTENHAM HOTSPUR(2)


Date:16th April 2005

Bosan gak bile ade game len and kite kena selang seli tgk game tuh sbb org len minat team len. Nywayz,game nieh biase jek pade aku. At 1st rase cuak gak sbb dowang men bagus..lagik2 si Robby Keane kot (maybe kalo name Keane nieh mmg bagus kot, tp pangai dowang yg baran tuh jek yg tak bagu..hehe).And then mase aku tgk goal Edman, macam ternganga jap..sebab aku rase dat is the best goal in dis season so far...lepas tuh Garcia masukkan goal pulak.Garcia...die mmg long shooter kot..sbb goal die sume camtuh laa...maybe tuh kelebihan Spaniard nieh kot (tp gua tetap menyampah ngan Raul Gonzales si perasan hensem tuh). Tapi what amazed me the most mase goal Hypia...he did it again..kaki kiri tuh beb... macam Harry Kewell di zaman kegemilangan (which is now in the verge og being sold by Liverpool)Hasil? Hmm....tak dapek la nak potong Everton ye dak? Tp takpe...bukan tak biase Liverpool tak masuk Champions League..ahaks...I'm not a Chelsea fan...(poyo siot dowang nieh)

PORTSMOUTH (1) VS LIVERPOOL (2)



Date:21st April 2005

Game yang menang...mestilah best kan, except bile Jerzy Dudek dah lepaskan goal tuh (Carson patut men game nieh). Wondering where the hell is Kirkland (tak baik2 from injury ke?), aku rase overall mmg best.Becuz...it's not every game Morientes score ape2...kesian gak die nieh lack of match practice... bile la die nak bagus macam die men utk Monaco dulu..Djibril Ciise is back...yeay...walopon dah agak lembab. Steven Gerard tak men full game, which is gud..sbb die takkan penat sangat and will be able to play against Chelsea, Sami Hypia denied his transfer to Roma (skang kan org sume nak beli defend...sebbaik die tak men cam Ashley Cole or Rio Ferdinand, kena approach sekt dah perasan abes)Xabi Alonso did a marvellous job...and paling1000x aku suke skali when former Liverpool hero now playing for Portsmouth went in, Liverpool players and supporters cheer kaw punye..cayak aaa....Before Pires, mamat tuh la aku punye hero (prasan tak taste aku same jek, Midfield muke tua..ahaha). Aku minat tul die nieh, men best...dulu mase rambut die pjg...pergghh..cair gua...punye nak susah tgk game dulu...kena make sure TV3 bagus punya..Suke tgk die sengih2 ngan Smicer (yelah, same nationality kan, then mase dowang dah abis game, dowang men tukar2 jersey...peluk2 sume...haiyaa..everytime former Liverpool players jupe sure aku suke nye (cam mase lwn Southampton, Gerard hugged Redknapp, pastu mase Man City vs Charlton, Fowler warmed up ngan Danny Murphy). Mende2 camnieh la yang aku suke...tak minat style2 macam Frank Lampard...penting diri betul (ek eleh..die tuh kalo Chelsea tak beli, terperuk la kat West Ham...podah). Dis game was a great success...despite everything yg org cakap kat Liverpool skang.Actually, mase nonton delayed game nieh...aku sangat ngantuk...tak dpt tolong punye...Aku bangun kejap nak tgk Chelsea vs Arsenal...tp bosan...nampak Pires kena yellow card jek aku trus mradang sampai tertido (bias tul ref tu, rase nak terajang je...ape Maurinho kasi die makan pe?). Then, bukak lak game Man U vs Everton, lebih kurang jek...tp teruk lagik kot...sbb penyokong Everton mmg beruk sket (aku dr dulu tak suke sbb dowang ejek2 Gerard sampai takleh perform). Skang ejek Rooney pulak...sian mamat babayo nieh...muke dahla merah...hehehe... Tp seriously, kesian laa...bodoh tul fans dowang.As usual, gua takkan kesian ngan Ferdinand la kan...podah la psyduck (muke cam psyduck Pokemon jek..ahaha)..huh.Dah bosan2 tuh aku tertido n mase tersedar tuh ibu kejut suh tgk delayed game Liverpool. Tp rugi tul aku tak jage tgk Scholes sepak punggung org n Neville campak bola...aiseh..:P

LIFE WITH WIFE SWAP



Ape yg tak kena ngan gambo nih? Sape yg nampak "tak masuk"? Lynn (pemotong kayu) ngan fam baru die.


Jodi ngan fam baru die (pompuan blond millionaire)

Date:22nd April 2005

Wife Swap nieh reality programme yang terbaru yg aku sangat2 minat. First time tau pasal Wife Swap from Oprah Winfrey (skang almost everyday tgk Oprah sbb takde mende nak wat sangat). Aku kire okay laaa ngan show nieh...overall menunjukkan and menyedarkan aku betape untungnye la husbands kat Mesia nieh.Bayangkan life dlm mase dua minggu. Bayangkan mak kite ditukarkan dengan mak org len selame dua minggu. Ataupun, bayangkan kite kena tukar tpt ngan org len....jd wife org len. Yg paling penting skali...bile dah tukar tuh...TAK KENAL FAMILY BARU. Family yang ditukarkan tuh opposite ngan family kite. Kalo makin best takpelah kan...nieh makin tak best.Macam today, aku tgk satu episod yang sowang yg terlebih bersih switch place ngan sowang yg sangat pengotor. Life dowang sangat berbeza. Even satu fam nieh nampak civilized sangat, satu lagik teruk tul. It's okay when u wanted to compare, tp aku tak paham betul fam yg tak suke makan semeja n suke makan takeovers besides masak sendiri...becuz aku rase org yg tak suke masak nieh too bad laaa..salah satu skill yg perlu utk idup...tak sedap perkare len..yg penting effort utk memasak.Both wives changed the lives of the opposite family, tp aku rase si pembersih tuh berjaye mengubah diri tak rigid sangat..which is good..cume yg si pengotor tuh ade masalah sket..aku pun tak paham ngan die, apasalla die mesti idup macam tuh..pelik aku...sampai berak bintang merate rumah pun tak geli2 (ade 25 ekor binatang termasuk sekor rackoon)...Aku rase die patut duduk sebilik dgn rumet aku dulu aaa..ahahaha...nywayz, nieh gambo from the 1st episode...puas aku carik gambo pompuan pengotor tuh...tp takde dlm gallery pulak..so, aku letak gambo Lynn, episode 1st. Lynn nieh pemotong kayu api...tinggal kat New Jersey..kena switch life ngan Jodi yang millionaire n kejenye melawa jek..

And today....uhuuuuuuuuuuuuu...tak dpt nak send any news kat org yg sms aku tuh...sian die...mesti boring. Kadang2 bile bace sms die nieh rase sedih pulak..ahaks..slalu okay je...but lately tah hapasal sensitif sangat pulak...to be honest, selen mase aku date ngan die n ckp aku kena transfer dulu (mase tuh lom jd bf aku lagik), other than dat adelah jugak time sedih2...biaselah tuh...but dunno why the last time it was hard to let dat sumone goes..maybe sebab nieh kot...sbb susah nak jupe, sbb the future lays uncertain...ntah bile dpt jupe...ntah macam mane life after dis cuz things can change abruptly....adehh...sodeh..sodehhh..Maybe gak sbb bile dah rase cam uncertain nieh...nak cakap ngan parents pon susah kot...ayah tak sihat, mak bz..adik2 takde kat umah...frenz sume jauh....and bf pun tak dpt contact sangat sbb takde cr...mmg la die ade contact, tp malas nak abiskan mase cakap mende yg boleh dihandle sendiri wat mase nieh...die pon bz kan...watpe la nak kaco2 die sangat. Aku pun maleh nak jd dependent. Bile tgk kawan2 mase kat UNITEN/ member2 len bercinta...mmmg gua fobia giler babeng beb...seriously! sbb takut tgk dowang..hoping too much...dreamy...berangan mende2 yg ngarut2...takde life len kecuali bf..adeh...bosan..bosan...Bile camnieh aku ngan Cik Su mulelah mengutuk... (speaking of Cik Sue..die skang tgh industrial training kat Pelabuhan Johor). Tah aaaa....aku akan ingat balik saat aku n Cik Sue tgk examples yg takmo kitowang buat tuh....n aku akan cube jgn jd cam dowang aaa...BERPIJAK PADA BUMI YANG NYATA laaa...asek berangan n pk bf nak lari ke mane...susahlah. Tahlaaa..maybe sbb aku taknak jd camtuh, kenalah cover2 sket...windu tuh ade gak...huu...I miss my fighting partner...kalo die ade leh gak lwn2 cakap die...hakhak..and most of all....lame dah aku tak kutuk team Man U die kat die...lame dah tak wat angau kat Pires depan die...I really miss our football conversation...time carik mende makan..teman makan eskrem....Cuz dats my relationship laa...bola..bola..bola...basically macam frenz sbb he was a fren...tp skang my besfren n my activity partner takde....and frenz so far away....betape bosannye...sebbaik ibu leh lagik converse bola ngan aku...but still...I need sumone to argue...huuu...Kan best kalo adik2 aku pun ade..huwaaaa...

(1) CRYSTAL PALACE VS LIVERPOOL (0)



Date:23rd April 2005

One of my bros is back...yeay...!!! At least ade kawan nak tgk bola even though die minat Man U. A big frustration though, becuz Chelsea won against Fulham. To be honest, as much as I hate Manchester United, I rather see them on the top of the league than Chelsea. Arsenal pulak inconsistent...Henry injured...so tak tau la dowang leh create challenge ke tidak against Chelsea.But Chelsea as league champion? Hell!!!Lepas tuh, tgk pulak Middlesbrough won against Birmingham...tak de effect sangat laa...apepun, gud for Hasslebaink...kesian tul mamat nieh..dah menabur bakti kat Chelsea...org buang suke ati jek...(pade aku die lagik best pe dr si Lampard tuh). And...saat yang dinanti telahpun tibe...Shahmi penah cakap aaa...sape lawan Crystal Palace kat homeground mmg kantoi punya.Tp aku tak puas ati tul strategi dowang...macam Blackburn Rovers lak dah....attack striker.Aku rase, kalo Baros men full time smalam kaki die dah patah dikerjekan dek si Popovic tuh.Liverpool pulak...takde challenge...Morientes...aku tgh consider die kat dalam Liverpool..He made no attempt at all...dah brape game dah.Luis Garcia, Antonio Nunez, n Xabi Alonso (my fav) was not around)Pellegrino was not dat effective (berdarah macam mane pun...marking skill tak power la die nieh)And Crystal Palace deserves to win tonite. No hard feelings.
Makes me wonder...Chelsea kan suke buat mende illegal....ade tak die bayar org nak ancurkan Liverpool.Kalo die ade buat camtuh, bodohlaaa...sbb on paper die dah menang pun against Liverpool (c'mon...I still can accept my team have certain weaknesses). Tp, yelah...Abromovic is not dat eager about football (looking at him is like looking at a boy who likes to play with his toys for a moment)Die macam nak rase what is it to own a glamorous sport...same intention macam American yg nak beli Man U...same macam Thaksin Sinawatra who intended to buy Liverpool (nasib baik tak jd)..And kurang sket macam Mohamed Al-Fayed owns Fulham... (they made a mistake, sold Saha to Man U)Abromovic is just an investor...tp Jose Maurinho is a complete tooooooooottt...Lepas game...mase Football Extra...die bising pasal jadual. Die kate teams tak ckup rehat.Mmg...kalo men champions League mmg macam tuh (in fact...Liverpool has the same prob)Tp...look at it dis way: Arsene Wenger and Alex Ferguson went to the routine and they did it...Jose Maurinho is just another coward!Cakap pandaila beb!!!A gud manager is a manager who's not emotional.Lately aku lebih respect Feguson sbb die blaja sket cool down (except die tak cool pade kebodohan Gary Neville against Everton fans, campak bola pulak kat fans pulak)

DATIN NORJUMA

Date: 23rd April 2005




Well...here comes my idol...aku cukup minat minah nieh dulu. Teringat aku pernah pergi Sure Heboh just selepas dipujuk oleh adik aku sbb maybe aku akan dpt tgk minah nieh. And it was true...dpt gak aku tgk die. Sbb aku rase die nieh cun laa...sbb tuh aku suke. Tp satu jek die nieh kurus sangat beb...salam pun rase tulang. Hehehe...(tp nak kate ape...aku minat tul si kurus nieh). Tak sangke aaa..at last kawen jugak ko yek Norjuma...dulu2 aku dok usha gambo kat magazine, tgk Nona..skang almost everyday masuk paper. Yg best tuh kan, mase sibuk2 nak kuar paper tuh...aku tak beli pulak paper...sbb Kedai Atuk dandah melariskan paper dowang. Apepun...comey tetap comey minah nieh...berseri betul!
Gua takmo komen la pasal wang hantaran gedebak-gedebuk tuh sume becuz aku rase tuh hak individu laaa...tp what I'm trying to say here...is CONGRATULATIONS NORJUMA N HUSBAND (walopon die tak bace blog aku nieh..ahaha), but then dielah celeb yg aku amat minati. Teringat kawan aku yg satu mase dulu pakai avatar Norjuma...hope die happy skali la ek!

By the way...sok...sek..sok sek...teringat member jauh di Jepung sane...yg org kate ade iras muke anak Najib Tun Razak...amboi..lame tak dengar brite. Hope ko pun dptlah calon isteri iras Norjuma ek! U really deserve it fren...sbb ko lg ensem dr Nazim nieh..hehee...

CREDIT RELOADED...SCHUMACHER'S BACK!!!


So near yet so far....


Date:24th April 2005

Thanx to org yg tolong mereload utk aku..thanx..thanx..thanx...tak kisah la byk ke sket...aku mmg tak plan nak reload credit dlm jangke mase terdekat nieh. Tp takpelah...ade org nak reload, thanx a lot...Budi anda akan dibalas yek! Nywayz...kebosanannye bile org tlg reload utk kite tp die tak reload utk diri sniri...hmm..nak marah...tak boleh..cume rase kesal sket laa..Supposedly, fikirkan pasal diri sniri dulu baru pikir sal org len kan? Sedih pun ade jugak...nak kate marah pun ade...tp taknak pjg cerite.What I know now,cpt2 ganti credit nieh balik sbb seeloknye jgnla buat org len susah sbb kite kan..?Mmg die tak kate ape...tp kite sniri rase guilty kan...?Find ur ways Cik Sha!!! Kesian org tuh..huhu..Arinieh demam...Tak sihat..Tulah...gatal...mende yg tak boleh dibuat jgn dibuat...Dah badan sniri yang tak sihat lepas tuh..Mate gua pun sakit....adehhh...agak2 bile aku leh replace my glasses...Makin tak nampak nieh..Dah macam skema...bace kena dekat2...huwaaaaaaaa...!!!Lepas tuh, buat lagik pangai..buat agik..kan dah sakit mate nieh...Excessive fluid went out (faham sniri la kalo dah suku-sakat geng lemak aku, Neng Yatimah..haha..boleh buat Teater Klasik)Kena ctrl la Cik Sha...jgn sedih2.....be cool....

GRID:
  1. Kimi Raikonen (mcLaren)
  2. Fernando Alonso (Renault)
  3. Jenson Button (BAR Honda)
  4. Mark Webber (BMW)
  5. Jarno Trulli (Toyota)
  6. Takuma Sato (BAR Honda)
  7. A. Wurz (McLaren)
  8. Nick Heidfeld (BMW)
  9. Rubens Barichello (Ferrari)
  10. Ralf Schumacher (Toyota)
  11. Jacques Villenueve (Sauber Petronas)
  12. Giancarlo Fisichella (Renault)
  13. Michael Schumacher (Ferrari)

18. Felipe Massa (Sauber Petronas)


PODIUM

  1. Fernando Alonso (renault)
  2. Michael Schumacher(Ferrari)
  3. Jenson Button (BAR Honda)



Best, and byk yg tak best lagi... (Renault is a cold team)Tp, yg best competitiveness from Schumi..Skang bru aku paham apasal aku suke si Schumi nieh..Die sememangnye sowang yg hebat...I mean...from 13th place, with strategy.dpt 2nd and almost got number 1..Poll position kantoi..tp podium position superb!Cayak...cayak...And of course..kehepian terserlah sbb Sauber dpt point....yeay...Senyumlah...senyumlah...ahaaaaiii Cik Sha molek...ehehehe..Gua senyum lebar tgk F1...!


And senyum tambah lebar sbb Kelly menang the Apprentice...yeay!Tak minat tul laaaa ngan si Jen tuh...hampeh...Cakap pandailahhhh..huh..Puas ati beb..puas ati..tak puas ati tgk Omarosa jek..hehe..

KELLY IS HIRED!!!


Kelly is hired!!!!


Jen is fired!!! Yeayyyyy...:P


At the end of the day, bile org tuh ingatkan sal Apprentice..(bole tak aku tak ingat...) things went back to where they are...Maybe ade bagusnye jugak bile misunderstanding nieh...Lps tuh lagik ok kot?Tidooo...zzz...zzz...zzz...jupe dlm mimpi jelah nampaknye...huhu...

No comments: