Monday, April 11, 2005

Stories

BREAKAWAY -KELLY CLARKSON

Grew up in a small town
And when the rain would fall down
I'd just stare out my window
Dreaming of what could be
And if I'd end up happy
I would pray (I would pray)
Trying hard to reach out
But when I tried to speak out
Felt like no one could hear me
Wanted to belong here
But something felt so wrong here
So I pray (I would pray)
I could breakaway
[Chorus:]I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes til' I touch the sky
I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean
Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away (I will)
And breakaway
[Chorus]
Buildings with a hundred floors
Swinging around revolving doors
Maybe I don't know where they'll take me but
Gotta keep moving on, moving on
Fly away, breakaway
I'll spread my wings
And I'll learn how to fly
Though it's not easy to tell you goodbye
I gotta take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget the place I come from
I gotta take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway, breakaway, breakaway



VISITING SYAHMI AFHAM BIN SHAHRIZAN

Date: 27th March 2005

Image hosted by Photobucket.com

The handsome baby...ihik...


Disebabkan abe dah plan bile nak nak jupe bb...make kitowang telah berjupe bb pade 27th March bersamaan ari Sabtu arituh.So, perjlnan nak berjupe bb tuh taklah jauh sangat...Cume amik mase sbb ade sedikit salah paham...hehe..Yelah, macam2 hal jugak dah jd nieh..Tp Alhamdulillah...it went well..Walopon mule2 taklah best tp mase kitowang enter Anakku tuh things went back to normal la..Lepas tuh bile dah start pilih2 brg..dah mule ok..Bile dah kuar dr bilik and nak gi tgk bb dah okay...Lepas tuh bile dah nampak bb trus okay jek..Mase aku nak enter rumah my beloved teacher, sape lagik kalo bukan Puan Tiarom, Yati called.Haaaaaaiiii Yatiiiii...ngaco org nak bermengade2 jek...hehe..Aku br nak bermanje..cet...Yati nieh kaco daun betul..eheekkk...So, akhirnye dpt gak kitowang tgk bb yg ditunggu2 slame nieh...Ingat lagi zaman2 aku malu2 ngan abe dulu bb blm wujud lagik..Lepas tuh, things started to be different mase bb umo 2-3 bln dlm prut...Nieh bb dah kuar dah len pulak...hehehe...As usual, aku mmg tak brani sangat nak menguli budak2..lagik2 bb...Mmg ikut ati aku nak dukung jek bb nieh nak cium laaa..macam2 aku nak buat..Tp memandangkan bb sangat comey...kecik jek... (even bb dah nak 4 kg pun aku teragak2)..So, tggu la bb besar sket dr 2.45 kg nieh..

Org tuh takmo pulak tunjuk skill..Adik die ade yg kecik...bukan tak reti nak dukung tuh..tp saje jek takmo mendukung..Kate die takmo la tunjuk2 skill..nnt aku jeles pulak..cett...

Cume tak sangke die boleh borak ngan cikgu.Ait...biar betul abe nieh...tak malu dah ke...hihi...slalu tuh pemalu jek aku tgk..Takpe..aku suke gak die tak malu sgt..kalo tak nnt mulut Cik Sha jek riuh..hihi..

Bb..sangat comey...1st time nampak mmg muke Abg Ijan...Mase sampai tuh mak die tgh nenenkan die...hehe... (biaselah anak ibu die, nenen ibu die la)Lepas tuh ade makcik Abg Ijan dtg.To be honest, kalo makcik Abg Ijan takde, sure aku dah pi menjenguk nak tgk bb mandi..Aku nieh kan penyibuk...skali menyibuk kat cikgu aku rase aku boleh lagik kot..Tp disebabkan ade org len, make aku doklah dgn abe yg dlm diam2 menyakat aku..Maklumlah...slame nieh tak pernah nampak gaye aku ngn org tua2 macam mane...Nampak aku menating air ke...angkat kuih ke...borak ngan org tua ke...pelik sangat kat die kot.

Smpai the moment kitowang nak balik tuh...cikgu n Cik Ayub ajak dtg aqiqah bb...Waktu nieh...tak tau lagik name bb ape...masih lagik panggey die bb..hehe..

Dah balik..brlah abe dpt mengade2 n aku pun layan mengade die..Syiok jugak...bile awal2 tuh dah masam muke..lepas tuh menyesal pulak masam2..Dah last2 brulah dpt mengade2..hihi..W'slm...cite bb selesai...Yg best arinieh aku telah diinterview oleh cikgu aku!!Adehh..malunye nak introduce...cikgu pun gelak2 jek cakap ngan aku..malunyeee..Keesokan arinye ibu bb sms...name bb ialah SYAHMI AFHAM...Kehkeh...terkedu aku kejap sbb name Syahmi tuh adelah name adik aku...hikhik..(hopefully jgnla ikut pangai adik aku yeeee..hahaha)Nywayz...smoge bb dpt la ciri2 yg same dgn namenye eeekkk...Dah besar nnt boleh gi join aunty Sha tgk bola...Senyum aku ingat kat die....hehehe...kejap jek dpt jupe nnt (huuu)

MY 5TH MONTH'S ANNIVERSARY?

Date: 29th March 2005

Tak sangke kan..akhirnye dah genap 5 bulan aku ngan abe aku bercanda berdua..hakhak...Seriously, every month ade jek mende yg kite blajaa...Kalo nak cakap pasal 5th month nieh kadang2 aku berfikir jugak..Cammane la aku leh berubah sangat...Aku nieh bukanlah sowang yg penyabar ataupun jenis yg baik sangat when it comes to relationship..Slalunye aku nieh cepat jugak give up.Mase ngan ex aku, aku gave up too easily and never regret it.Mase kes aku kat Bangi dulu pun (which is..Alhamdulillah dah jd bf kwn aku pun)...aku dgn senang atinye let go jek bile dah tau cite sbnr.And now...if u ask me, truthfully I'll say...I'll never ever want to let dis one goes anywhere.5 months nieh mengajar aku how difficult to keep sumthing for real...Susah jugak...byk sgt dugaan...especially the last one month ni..So..bile difikir2 aku mmg bersyukur sangat dgn ape yg ade.Tak jupe pun mase ari anniversary nieh..just wish jek cam biase..Alaaaa..br 5 bln kan? Org kate cam poyo laaa..Tp utk aku every minutes of it is a change laaa...Fortunately...satu jek aku legaaa...There's commitment..tp tak mengubah aku jd 'pompuan sejati'lagi...!!!Yeayyyy...at least aku tetap aku laaa..Takdelah baring2 n berangan sal boipren jek...hehehe...And now I realize dat it's not dat easy to be sumone's 1st galpren..But I'll try..huuuu...lagilah bile jauh n ssh nak communicate..Bile byk sgt halangan...Aku cume leh cakap...mekacih sbb dpt org yg sgt penyabar...Huwaaaaaaaaaaaaaaaa.....cedihnyeee...isk..isk...

ARI MERAJUK SEDUNIA

Date:2nd AND 3RD April 2005

Mungkin aku yg salah paham ke apee...Tp kena marah jugaklah sbb salah paham...Dua ari nieh Cik Sha merajuk dgn jayanye...Ntahlaaa..maybe sbb sdar mase tak byk kot...Bile ade mase, nak gunekan sepenuhnye..Tp org ade hal, taknak bagitau...senyap jek..And dat silence really bothered me...Cik Sha nieh ade mase kuat jugak marah..Dahla tgh period...cpt betul trase...hukhuk...So, org diam...kite diam...Org dah ckp bru kite ckp...Sebbaik 2 ari jek mogok...Tp lepas tuh rase lega...Betul kate Atiq..things will get better lepas dah ade salah paham nieh...Mmg pun...sbb tuh masing jd mengade tak ingat dunia...Misunderstandings made things clearer...huh...jgn diamal sudahla ek..Tengkiu for everything bb...skang dah ok dah...hehe..

LIVERPOOL vs BOLTON

Date:2nd April 2005



El Hadji Diouf tak dpt men sbb men ngan parent club...huhu..so, tak dpt aku nak tgk die beraksi utk Bolton.Apepun Reds mng...yeaayyy....best...best...sronok gak Cik Sha...maknenye gap ngan Everton makin dekat...yeayy...

LIVERPOOL vs JUVENTUS

Date:6TH April 2005


Macam tak caye yg Reds mng 2-1...of course laaa...frust sbb ade goal Cannavaro tuh..tp Liverpool leading to Turin? Tak caye pun ade..hehe..20 years ago..mase stadium terbakar tuh aku kecik lagik...aku hanye dgr cite dr ibu sal tuh. Patutlah dulu aku slalu pelik ape itu UEFA Champions..rupenye English teams tak dpt masuk.Hebat gak penyokong Liverpool nieh..35 Italian terbakar...ahaks...(jahat aku). Seingat aku, aku minat sangat Italy dulu. Tp bile mase brubah aku mule tukar haluan kat France and England. Even Czech pun aku suke.Br aku paham kenape: diorg men laju and passing cantik. In contrast to Italian...lembab! Aku rase Juve nye player yg best aku minat pun ialah Pavel Nedved. Mmg die power. Tp Juve underestimated their opponent..And their fans? Tak ceria macam English fans. No wonder bile MU masuk UEFA Champions aku leh cheer for MU (back in reality aku tak suke MU). Italian teams are boring and not sporting. Sbb tgk diorg cheer tak best and diorg berlagak sangat. Who is Liverpool? Player pun murah2...reject2 dr team len. Tp yg paling kelakar kat aku...bile Luis Garcia yg masukkan goal...cantik pulak tuh...hahaha..pemain reject from Barcelona mengalahkan one of the top keepers, Gianluigi Bouffon..hehe..what a shame....Kalo kalah kat Turin pun tak heran...under-dog..so, ape nak dimalukan? Yg penting sporting spirit...

INTERNATIONAL FINANCE FINAL EXAM

Date:7TH April 2005

Exam start 2.30. Leganyeeeeee..sbb a day before dat aku dah tak larat dgn bas 70an. Lambat! Aku tunggu kul 11...die sampai kul 3 ptg! Drebar leh buat muke tak bersalah jek...grrrr...marahnye aku!Tp yg tak lega bile besok tuh aku g kat Wisma...cafe tutup..aku berlapar seharian. Dahla tuh...masuk exam perut nyanyi lagu Metalasia (bukan Metallica..atleast Metallica ade rythm lagik..ehehe).Aku masuk exam...nervous. Mase tgh tunggu tuh..nampak Dr Nasir..die sengih2 jek jage exam. Tgk jek kitowang. Sempat lagik tuh cakap kat kitowang, " Nieh 6 jahanam nieh" Hhhuuuukkk..jahanam ke aku?Paper as expected. Cume ntahlah...dah try, kalo tak berjaye tak taulaahh...aku pun dah penat sangat. Tp yg menarik perhatian ialah Mr Baha. Mase kitowang tgh exam die dtg jenguk (tp kejap jek sbb polisi takleh). Rupe2nye die tunggu kat luar. Dahla paper kitowang jek yg 3hrs..so kitowang jek yg the last ones kuar dr dewan. Mase die nampak kitowang, punye lebar die senyum. Die farewell sorang2 (insyaAllah sume dah takde kat Muadzam lepas nieh). Die kate gudbye...dpt keje cakap kat die. The other part of him yg baik laaa (slalu kan aku bengang ngan die). Siap tanye lak tuh..."Ape plan lepas nieh, Nurshahida?" Aku senyum jek...plan? Ntah...nak isik borang grad...hope lepas..itu jek..:( Lepas tuh aku pulang ke kampung halaman. Org sume salam nangeh2..Cik Sha yg kuat nangeh tak rase ape. Mungkin aku tak suke manusia hipokrit. The only person yg betul2 salam n peluk aku was my rumet. Mintak maaf n bla..bla..blaaa..No hard feelings. And yg len mase diowang tlg angkat brg aku. My countinous rival? Yg dok canang cite sal aku tuh?Die wat bodh...and as usual made me felt out of place. But I just dun bother anymore..lantak ko lah!

ABE MET IBU?

Date:9TH April 2005

Aku melawat Kak sya lagik...lawat Syahmi lagik. Kali nieh ngan Pn Zakiah. My mom...hahh...cam biaselah..cam Cik Sha gak. Sronokla tuh..jupe cikgu. Huhu..aritu cikgu telah mewarning aku...lepas nieh jgnla panggey cikgu lagik. Tuh kat sekolah. Lepas nieh panggey la makcik..mesra sket. Terharu pulak aku. Tp time balik tuh ibu aku cite, cikgu ade ckp sal abe kat ibu. Hahahaha...dah besar Cik Sha ek. Bawak partner dah..kehkeh...sebbaik la ibu jenis dah tau. Kalo tak sure terkejut beruk..ihikk..Pastu teman ibu gi pasar. Balik tuh...abe kate die dah nak sampai. Aku suh die brenti kat Nilai, tunggu aku kat sane. Then...ntah cammane...terjadi la pertemuan spontan ibu n abe. My comments? Ibu senyap, abe senyap. Ibu pun nak cepat..die terus balik jek. Abe..biaselah...malu2...nyampah aku...hahhaa..Tp overall....aku lega. Haaahh...dpt gak die tgk sape die yg anak die kuar. Tp nak jd cerite..aritu sbb kitowang missed train...make terlambat sampai. Kena marah ngan ayah pulak...huuu....sodeh....Maybe akan ade prubahan drastik lepas nieh. Ntahlaaaahh..aku pun tak tau aku brani ke tak nak buat. Masih berfikir ready ke tidak....hmm...ntahlaaa...aku still berfikir...Kali nieh meeting okaylah...best....tp takleh cite lebih2...our secret..ahak...hehe..

No comments: