Sunday, May 15, 2005

Bebeh

Lame dah tak mengupdate blog..byk tul keje...
Tak online pun..tuh la masalahnye...
Nywayz, ade kesempatan nieh aku online la sat...
Gune pc si Yatie nieh.
Skang aku berade di bilik Yatie yg kadang2 cejuk...n kadang2 paneh...
Aku dah menumpang kat sini dah 3 malam..
Kdg2 kesian kat Yatie sbb dok sepahkan bilik die jek nieh.
So, to Yatie...thanx..thanx..thanx...million thanx 2 u ma gal..
U are a magnificent host...


Ok, so what's happening lately in my life?
Jom check:


PART 1 :BACK IN BANGI





Nak kate aku dah back in Bangi for good pun tak jugak..I hope dis is the last time I will ever go back to UNITEN.Tak larat dah nak blaja2 nieh.
Nak abeh blajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....huhu...nak abeh...Aku dah apply for grad pade 3rd May 2005 jan 1.10 p.m...Keputusan terletak di tangan Tuhan laaa...
Ntah ape la nak jd ngan aku skang nieh...aku pun tak tau.Today is the last day for application to graduate..Seram tul aku mengenangkan mende nieh...Maknenye mulai sok dowang akan proses borang grad aku..huhu...mampooooss..Ntahlah...UNITEN nieh berjaye menggalakkan pelupusan semangat aku betulll...


But the truth is, my spirit lies here...Back to Bangi, bile aku wat 1st class kat UPTEN tuh aku rase alive sket compared than before...Walopon kat sini aku dpt byk dugaan, tp bak kate org laaa...tpt jatuh lagik dikenang...inikan pulak tpt jatuh tersungkur...ahaks..Nywayz, keidupan aku taklah everyday kat Bangi macam dulu.Aku berulang dr umah ke UNITEN nieh.Cume kali nieh spesel kes sket sbb aku ade kelas 2 kali seminggu.So, nak taknak kenalah aku dok sini.Aku smpai sini malam Khamis...dgn penuh penat dan jerihnye Maklumlaaaa..semenjak pindah umah nieh betape susahnye aku nak kuar umah.Betape susahnye aku nak online...ya rabbi...Aku rase cam tinggal dlm utan lak smenjak tinggal kat sini.Dahla aku dok kampus utan aritu...uhuuuuuuuuuuu...
Kenangan bertamu lagik....adedeh...lupekan la kenangan itu Cik Sha!


Kelecehan ke kelas camne pun tak mencacatkan attendance aku...still penuh agikk Ditambah pulak dgn lecturer aku Mr Sashi yang sporting dan rajin sms kitowang...Ade mase die sms for nothing..saje kaco kitowang...Dun get me wrong..aku rase die tuh sangap...ngan dak2 Muadzam tak dpt nak baik2 camtuh (kang perasan pulak).
Most of Bangi lecturers mmg camtuh kot...


Aku sronok la blaja internal audit nieh...dgn jayenye aku blaja..The prob is aku tak tau la camne aku nak wat ngan assignment aku...Kena interview internal auditor TNB pulak dah...aiseh men...leceh betul.Mr Sashi pesan kat kitowang jgn carik internal auditor company len kang leceh lak nak wat interbiew...policy macam2...Kalo TNB tak layan dak UNITEN, sah2 la dowang nieh bengap...Sape lagi nak tlg subsidiary kan?Tp prob tul...saham punyelah mahal..Tp website tak boleh pakai...huh!Ade ke aku nak letak application for appointment procedures pun tak lepas?Camne tuh?Nak contact dowang pun leceh...Zaman skang pun takde IT wise ke?Aisehmeeennnnn...poyo tul!


Apepun dah 3 kelas n 5 chapters nieh..aku cukup hepi laaa..Sbb aku rase taklah leceh sangat nak blaja..Cume aku kena strive harder la kot...Doakan aku berjaye konvo bulan 9 nieh ek kawan2?
AaaaAAAAAAAAAaaaaaaaAAAAAAAAaaaMMMMMMiiiiiiNNNNNNNnn...

No comments: