Monday, May 30, 2005

may

MAY


SENDIRI -MAY


Dinginnya di malam ini
Suasana pilu
Terkenang daku kembali
Sejarah silam

Setelah engkau pergi
Sepi hatiku
Terpadamalah api cinta
Musnah harapan

Mengapa engkau sanggup
Mengubah fikiran
Hanya kerana
Peristiwa itu

Kau hancurkan kota cinta
Yang kita bina bersama
Di masa Yang lalu

Kini aku terus tersiksa
Oleh kepalsuan cintamu
Tinggallah aku sendiri
Menanggung derita ini

Setelah engkau pergi
Tertutup hatiku
Tak mungkin bercinta lagi
Biarku sendiri



Bulan May nieh macam2 events ade kan kwn2...Kalo kite tgk calendar, bulan May antara bulan yg paling bermakne skali. Yelah...dr bulan May nieh dtgnye sumber2 motivasi kejayaan kite kan...So, walopon dh agak terlambat...kat sini Cik Sha nak wat dedication and story aaa sket2 ape yg aku buat spjg ari2 bermakne nieh..hehe...moh story...





Labour day nieh bukanla ari aku sbrnye.Aku harap satu ari nanti aku dptlah menyambut tarikh nieh nanti sbb aku tringin benar nak berbakti kat diri sniri..carik duit sniri...huhu..


Di kesempatan nieh aku nak mengucapkan Happy Belated Labour Day kat sape2 yg berkenaan. Kat ibu, ayah...yg dh keje kuat utk menyar anak2 die yg tembam2 nieh...Kat makcik pakcik yg sibuk nak carik rezeki yg halal...and most of all...kat kawan2 yg sangat dedicate dlm pekerjaan kowang...HAPPY LABOUR DAY.Swesungguhnye wat mase nieh Cik Sha sangat jeleskan kowang, kalo kowang nk tau. Huhu. Doa2la aku dpt jd cam korang ek. Arituh mase aku lepak kat McD ngn Mr Sashi n N...aku rase sedih...sayu giler bile tgk dak2 UNITEN yg seangkatan ngn aku...sume dh amik beg balik dr opis..sedangkan aku still nmpak cm budak form 5 lagik..huhuhu...sodeh..sodeh...Pastu bile tanye lak, keje mane..HSBC..RHB....tpt yg sipposedly aku gi interview..tp tak pergi sbb aku tak confirm status n bile nak grad! Terpakse mintak postpone kat jobstreet sbb tak confirm...adeh! Pedih!


Ari pekerja nieh buat aku tgk ramai org bekerja yg bercuti n buat aktiviti kegemaran dowang. Cth seperti di atas ek tuan2 dan puan2...hari cuti digunekan utk tido! Hehe. Tp aku...ari pekerja aku berdating. Hehehe..best tul..cume hari pekerja nieh aku rase mmg sesuai..sbb bile pekerja dpt cuti diorg mmg nak tido...Cthnye abe...hahaha...cian die penat ek!


Okaylah..ari pekerja thn nieh ditinggalkan dgn macam2 kenangan..harap2 nye siape yg ade impian..dpt jdkan sumenye kenyataan ek! Majulah career anda utk diri anda sniri dan keluarga...!





Hari Ibu....Hari Cik Kiah. Hehehe...itu maksud ari ibu utk aku. Ari Cik Kiah. Sbb Cik Kiah la ibu mithali aku. Bile puasing2 balik ikut kenangan dr kecik...aku mmg byk ikut muke Cik Kiah, n pangai Cik Kiah skali tanpa aku sedari. Hahaha. Kecik2 dulu aku slalu marah kalo org kate aku nye muke cam Cik Kiah. Ade org cakap...mulut aku pun mulut Cik Kiah...bising...Garang pun cm Cik Kiah jugak.


The fact is...mmg aku ikut die. Kecik2 mmg la aku marah. Aku mengaku ibu aku nieh antare ibu paling garang. Die nye cepat hangin...mak aiiihh...tak ingat! Aku ngat dulu kecik2...die slalu bagik aku ketam die tuh...huhu...kalo makan lauk ketam takpelah....tp kena ketam kat peha, sakit. Nieh sume sbb adik2...yelah..aku yg paling tua. N most of all... die sangat pentingkan pelajaran aku, dan care mendidik aku.


Skang bile aku dh besar...aku windu ketam tuh. Bile die takde, aku rase sunyi sangat dunia aku nieh. Cukuplah walau sejam aku rase ibu aku jauh..aku cepat windu kat die. Dulu aku slalu rase ibu tak sayang aku. Hahahaa..yelah, sbb ibu tuh garang. Tp garang die tuh la yg wat aku sayang kat die sbnrnye. Adenye ibu...make adelah aku yg skang. Bile aku tgk anak dare or len, kadang2 aku rase bangge ngan care ibu besarkan aku...


Ibu..my bespren. Skang aku bangge kalo org kate aku byk same ngan ibu. Sbb ibulah idola aku. Aku nk jd macam ibu. Sabar n tabah die...ketegasan die....n most of all care die didik anak dare die nieh....wat aku nk jd cam die. Walopon jahat camne, pahit camne pon aku akan sentiasa ingat ibu. Garang ibu yg wat aku nak wat buat baik....Tegasnye ibu yg wat aku tibe2 rase cayang kat abe...sbb ibu slalu pesan nak yg camne...and br aku prasan taste aku sbrnye...taste ibu..hehehe...


To ibu...u're the luv of my life...adehhh..mase aku menaip nieh ibu kat Langkawi. Sok die balik. Huwaaaaaaaaaaaaaa....nak ibu...windu aaaaa...huwaaaa...tolon...(mmg sah tak layak jd bini org lg...hahaha...). Dhla mlm td aku tgk ade satu cite Cerekarama sal ibu nieh. Huh...sebbaik kitowang tak dok sebelah2. Kalo tak mesti dua2 dah merebeh...huh...ibu borek anak rintik!:)


Aku tak bg ape pun kat ibu sempena ari ibu nieh...aku rase die pon paham...action speaks luder than words.
HAPPY MOTHER'S DAY, IBU....





Hari guru...ari paling best setiap thn kat sekolah. Aku rase mane2 sek aku masuk pon sepjg idup aku nieh, ari guru yg paling best.Aku ingt dulu mase aku sekolah rendah, cikgu darjah satu aku, Puan Zaleha. Garang betul orgnye. Tp aku rase aku nieh pandai tak pandai pun atas saham die yg kuat merotan tuh. Cume satu yg aku ingt sal cikgu aku nieh disebalik kegrangan die tuh. Die cukup pndai men bola jaring. Hebat! Marvellous! Dengar khabrnye die wakil Johor dulu. Waghhh...power deh! Nieh adelah salah sowang cikgu fav aku. Ingat lg ari guru aku mase darjah satu, ibu potong brape tangkai bunga orkid kat umah nak bg kat cikgu Zaleha. Hmm..mane agaknye cikgu aku nieh? Dgr citenye dh jadik guru penolong kanan....takpun dh jd guru besar....


Cikgu yg lagik satu lame n byk tul kenangan ngan aku ialah nenek kepade baby Syahmi. Siape lagik kalo bukan Cikgu Tiarom binti Rais. Cikgu BM aku nieh dh ajar aku slame 3 thn..dr aku darjah 4 smpailah darjah 6. Yg best tuh smpai anak die kawen, die dpt cucu pun aku dtg umah die nieh. Hakhak...smpailah nak bwk buah ati pun gi umah die..kehkeh..sebbaik cikgu sporting. Cayak aaa!!!


Sape lagik cikgu best aku? Mase aku sek rendah...leh kate sume cikgu best. Masuk sek menengah...ade gak aaa cikgu cikgi yg tak best. Hehe...lagik2 kalo dah dok ostel...adelah seteru2 tak rasmi kan?Tp kenangan bersame cikgu paling hebat sebenarnye mase aku kat STTJ. Best betul kenangan aku mase tuh. Cikgu2 aku sumenye best2....especially cikgu yg ajar subjek elektif. Komited! Walopon dowang tak sebangse ngan aku tp dwang lebih kmited dr cikgu bangse aku! Hmm....:(


Cikgu yg paling best....of course leeeerrr...Puan Zakiah binti Hj Yusof ngan Encik Zamrinor bin md Yassin. My parents. Dedicated and committed. Aku bertuah dilahirkan oleh 2 org cikgu nieh. Byk yg aku blajar. Apart from asek kena dengki ngn org...aku rs idup aku sangat bermakne sbb aku ade cikgu terbaik sepangjang hayat...


SELAMAT HARI GURU UTK SUME GURU DI SEKOLAH KEBANGSAAN RAHANG (1989-1994), SEKOLAH MENENGAH AGAMA PERSEKUTUAN KAJANG (1995-1997), SEKOLAH TEKNIK TUANKU JAAFAR (1998-1999), UNIVERSITI TENAGA NASIONAL (JUNE 2000-JUNE 2005). THANX FOR EVERYTHING.


p/s: saje letak lagumay sempena bulan may nieh...hehehe

No comments: