Sunday, May 29, 2005

Wayang Kite

MY MOVIES DIS MONTH


Bulan nieh aku tak byk menonton wayang sbnrnye. Walopon byk wayang aku nk tgk tp hajat tak kesampaian. Dua kali aku tgk wayang nieh pon, sbb ade org banje. Huhu. Maklumlah...Cik Sha tgh sengkek sangat nieh...adoiii...sodeh..sodeh...
Cite2 yg aku dh tgk ialah:


Starwars III: Revenge of The Sith


Date: 23th May 2005





Pade aku, cite nieh kontrooversi. Sbb...nak tgk cite nieh jek...plan jek...dh macam2 hal. Men majuk2 pun ade. Tak men punye merajuk pon ade. Tp org yg banje aku tuh sbnrnye aku rase die mmg nak sangat tgk cite nieh. Kalo tak, takkan la smpai Cik Sha kena marah aritu. Sodeh..sodeh.
Asal2 konon nak tgk kat Mines. Tp disebabkan ade hal, so..tak jd tgk kat Mines, tgk la kat Midvalley. Cik Sha nieh dh bertolak kire awal nieh. Tp still tak dpt nak wat pape. Smpai jek org dh penuh. N sume nak tgk starwars.
Aku leh sabo lagik. Tgk tiket mule selling fast...dah blip warne oren. Ade yg dh blip warne merah. Rmai tul amoi nak berende' ngan cite satrwars nieh. Cuak betul aku. Skali tibe2 die suh bratur sume kat kaunter 7. Aku pon g kaunter 7. Tgh bratur nk g kaunter 7, tgk2 tiket abis. And mase tu jugak ade sket misunderstanding...sbb aku sbnrnye dimintak nak beli dua jenis tiket...satu lg senario xx. Tp aku tak bli tiket starwars, bli senario xx jek. Bukan pe...bile dh pkai duit org tuh mulelah tak best kan, yelah...bukan duit sniri. Kang tersalah bli tak kena time kang membazir pulak.


So, dlm kemarahan dek misunderstanding tuh...last2 aku smpai ke Mines. Senang jek, bli trus masuk. Tp, yg tak bestnye...dok seats dpn sket...Bersabarlah wahai Cik Sha...yg paling tak best bile org marah kat kite kan...huuuuu...


Aku rase adelah almost an hour aku senyap jek...smpailah aku rase len macam jek...huuu..sian aku...tp takpelah....sebbaik marah2 tak lame...tp dlm pade tuh tanpe disedari sambal tumis ikan bilis yg aku bawak tuh tertumpah kuah. So, kering la sket. Hmmm...tuhla kan....lenkali jgn marah2....huuu...


Basically cite nieh okay. Just like any other starwars series. Tp aku rase kali nieh penekanan yg melampau kat Anakin Skywalker nak compare ngn cite dulu...cite nieh berjaye wat len sketla. Nywayz, cite sal Anakin Skywalker nieh best gak. Leh tahan gak seksinye...hehe..tp yg aku minat kat Yoda. Comey makhluk satu nieh...hihi..
Gud stories...and gud ending for me....huuuuuhhh...legaaaaaaaaaa..


Kingdom of Heaven


Date: 27th May 2005





Cite nieh pon not bad. Cume aku mmg tak suke Orlando Bloom kot....sbb die jambu n aku mmg sentiase tak suke die. Hehehe. Pape pun cite nieh bawak aku ke satu view bru sal Perang Salib. Sbrnye aku rase perang salib nieh bermula sbb sengaje nak carik gaduh...kire merepek punye sbb pun nk perang. Sedangkan keamanan dah ade waktu tuh. Hmmm...mende nieh wat aku berpikir...penah ke tpt tuh aman. Ntahlah...yahudi tetap yahudi dlm cite tuh...tetap tak betul.


Apepun aku suke cite nieh. Care die mengeksploitasikan perang...hmm...best. Cam aku puas tgk King Arthur, Troy, dan swaktu dengannye. Another collection to my historical movie. Thanx to Yatie cuz banje aku...thanx a lot!Thanx jugak sbb memahami sal aku tak tahan sejuk tuh ek:P

No comments: