Monday, June 13, 2005

boipren kompius -syukur!

SYUKUR!





AWAN YANG TERPILU-NING BAIZURA


Kerana cinta
Aku kembara
Bagai camar
Melintas laut
Mencari pohon
Untuk berteduh

Kerana cinta
Aku kembara
Ikut lagu
Bisikan hati
Mendamba kasih
Paling setia

Sepasang sayap tak terlihat
Umpama mimpi yang tersimpan
Jadi rintik-rintik hujan
Menciptakan
Awan yang terpilu

Puisi ini
Tercipta lantas
Tak kesampaian
Hajat meronakan
Gelora rindu
Ku kepadamu

Ingin sekali
Aku ungkapi
Isyarat jiwa
Dengan sempurna
Biarkan kau mengerti
Biarkan kau sedari
Keadaanku yang memujamu



Hari nieh aku takmo ckp byk sbb tak byk nak dicakapkn.
Mlm td aku tak dpt tido...memikirkan camne nak setelkan ape yg tak dpt aku setelkan sblm exam nieh. Payahnye nak berjaye nieh. I always pray it won't be too hard!


Kalo aku dpt grad...aku akan rase bersyukur sgt. Sbb aku nak sangat grad demi org2 yg aku sayang. Tak sanggup tgk diorg terseksa lagik. Tak sanggup seksa lagik macam nieh. I can't take it anymore...huuuu....


Maybe sebab terlampau byk berpikir kot, malam td terbawak sampai ke mimpi. I dreamed about people i luved...my grandparents. Slalu macam tuhla...everytime I feel down n sad, mesti aku akan teringat diorg. And mungkin ingatan tu yg bawak sampai ke tido kot. Ntahlaaa...Tp yg best tuh, there's sumone in dat dream with me...sronok sangat mimpi tuh...even though setakat mimpi jek...we were so happy together...


Bile pg td aku bangun tido....terdengar solat Subuh...back to reality. Terase balik yg keadaan takkan same macam dlm mimpi tuh...Atuk ngan nenek dah lame takde. Org tuh pulak...well...we're in a very vulnerable condition. If only things can get BETTER. Ape lagik yg aku boleh buat kan...bersyukur jelah ngan keadaan semasa. At least die ingat dah la...ape lagik aku nak mintak.


Pg td mase jumpe Cikgu Saodah n Cikgu Usop (my teachers and my former neighbours)...aku rase macam jupe arwah atuk ngan arwah nenek balik. Sayu rasenye bile diorg gelarkan diri nenek n atuk kat aku...Camne la aku nak balas jase dowang nieh agaknye...Meringankan separuh beban yg aku hampir tak dpt nak tanggung...lagik2 malam td...Tak dpt aku nak kawal air mate mase dowang bg duit tuh tadi...Bersyukurnye aku...


Belum setel sepenuhnye. Tp hampir setel. Aku harap jap lg bile aku gi Bangi, dpt aku lega belajar. Aku dah email project. Hope sumenye okay...Aku nak grad....!!!


Apepun aku bersyukur..arinieh masih ade yg ingatkan aku, menyokong aku...and most of all sayang aku...May happiness will be mine soon...


p/s: Take ur time, dear...it's up to you...

No comments: