Sunday, June 19, 2005

kapel kimono




MIMPI SEDIH- EMILIA CONTESSA


Di malam sepi aku bermimpi
Mimpi yang sedih sekali
Kau akan pergi tinggal kan diri ku
Aku menangis tersedu

Diri ku tak pernah lepas dari penderitaan
Mimpi yang kini terjadi
Kau pergi setelah aku serah kan kasih suci
Itu lah nasib diri ku

Angin meniup membelai rambut mu
Yang terurai tak berseri lagi
Angin berhembus membisikan kata
Yang sangat menyusuk hati

Diri ku tak pernah lepas dari penderitaan
Mimpi yang kini terjadi
Kau pergi setelah aku serah kan kasih suci
Itu lah nasib diri ku


MIMPI SEDIH


Maybe number 7 tuh bukan number Cik Sha kot. Mr Sashi pernah men2 "tilik" aku dulu....die kate dlm idup aku nieh byk sangat number 7.
Maybe betul kot...


7 bulan...singkat betul. Kalo nak ckp mmg segan la sbb 7 bulan je. 7 months of experience, boleh kate 7 months of happiness la jugak.
Aku tak tau ape yg aku boleh katekan sepanjang 7 bulan....tinggal brape ari lagik nak lapan bulan...tp aku sepatutnye dah berenti mengira.
Ticker kat bawah nieh pon aku dah buang...ganti yang len..Bukan ape, taknak nanti ade yg salah paham.


I am now single, but absoulutely not available. For now. Forever kot? Ntahlah. Yg pasti wat mase skang ape yg perlu aku tumpukan ialah mase depan.
without anyone.


Aku takmo jd macam kawan2 len...bile dah regain dis title mule menguntuk macam2. Suke ati bile ex dikutuk. Aku tak tau...aku cukup pantang org kutuk die. He was nice. Kalo nak ckp pasal hepi...aku rase aku tak pernah hepi n energetic macam yg korang tgk aku 7 months ago kan?
Well, it takes commitment and ample of time to luv.


The day I got my single title back, aku teringat dulu at one time akulah Miss President of the Single Club. Lame wooo...gua pegang title nieh. Probably sbb mase tuh takde mase nak pk mende nieh sume.
Dok nyetel prob org sampai diri sniri single mingle...hekhek..
Aku demam. Teruk. Bukan sbb aku broke up sangat sbrnye kot...sbnrnye aku mmg dah demam lame. Demam datang dan pergi dalam idup aku macam angin jek. Balik2 tak sihat.
Cume mungkin die tak perasan....sibuk sangat. Aku pun taknak bgtau kat die, sbb aku tau die sibuk. N aku takleh blame die sibuk. In fact I was proud of him sbb die buat sumthing yg bergune dlm idup die. Tak melepak jek harap duit mak bapak.


Mase aku final arituh, demam paling teruk melande. I knew sumthing was wrong. I just couldn't figure it out.
Kenape tibe2 aku rase sunyi sangat idup..
Pujuk diri n pujuk diri...n akhirnye?


Bukan aku taknak tunggu aku sihat...tp biarlah...dr lame aku menunggu. And there it was...dat statement. Rase macam jatuh talak pulak bile pikir balik2...


The saddest part was probably I was not able to defend myself. Itu jek...terpakse trime kenyataan dan keputusan org tanpe sempat bgtau keadaan sbnr...
Mungkin sbb tuh, demam aku makin teruk...kali nieh, jage diri sendiri kay, Cik Sha?


Tp aku bersyukur sangat pade Tuhan. Aku tak hilang iman lagik, buat mende2 bodoh yg slalu pompuan buat tuh. Kelar diri ke, terjun bangunan...amik racun.


Biarlah sumenye jd cerite aku jek....tak payah aku kecoh2 kat sini...okeh frenz?


The 1st day lived without him...aku basuh dapur, bilik air...balik2 men air. Tak boleh kire brape kali aku mandi satu ari sedangkan skang tgh sesak takde air kat Seremban nieh.
Aku nak masak bekfes, dah ari sebelum tuh aku tak dpt makan. Ayah bawak balik bekfes utk aku. Ayah cakap..." Kakak...nasik lemak yang kakak suke tuh..."
Ayah...nasik lemak tuh bukan favourite kakak...tuh favourite die...die yg suke makan nasik lemak..
Tp aku telan jugak nasik lemak tuh sbb aku kesiankan ayah...Ape ayah cakap nanti...penat2 die jalan belikan utk aku. Org tua tuh mane nampak...die kuar rumah pun dah miracle sangat dah...


Aku kemas satu umah. Shahmi pun heran ngan prangai aku. Tp aku rase takde sape nak tanye ape2. Pade sume org, aku tetap macam aku...takde ape2 keganjilan pun. Aku mampu sorokkan dr sume...itu yg buat aku syukur sangat.
Satu part jek yg aku tak kemas dlm umah tuh: Bilik aku. Smpai ayah naik bising bilik aku dah mengalahkan sarang tikus, tpt kucing beranak pun lagik cantik, kate ayah.
Aku diam jek...
Sbnrnye mane lah org tau kan, nape aku taknak kemas. Dlm sebulan sebelum nieh aku sibuk menampal2...konon nak wat surprise. Then aku bawak tido hampir sume brg die bg kat aku dulu. Kalo aku kemas..agak2 aku nak buat ape ek?
Aku sendiri tak sanggup... sbb aku taknak nanti aku salah pegang n aku wat diri sniri sedih...


Tghari tuh, ibu balik. Die belikan aku laksa. Berkali2 die suh makan laksa tuh. Ibu sibuk ceritekan pasal iklan Hotlink yg baru...pasal laksa Sarawak. Laksa Sarawak yg ibu pernah makan, sedap kate ibu...
Ntah kenape ilang selera aku nak makan laksa tuh. Kali terakhir aku makan laksa mase kat Laksa Shack, Timesquare. Laksa Sarawak yg wat aku tak lalu makan...mase tuh aku makan ngan....


Dah jd prinsip aku, makan biarlah habis. Terpakse aku telan laksa tuh walopon akhirnye aku sniri yg loya....muntah2...mungkin perut aku sniri mereject sumenye...Ntahlah!


And petang tuh...aku pergi berjogging. Ntah dr mane dtg kudrat aku nak berlari dlm badan2 tak sihat nieh. Tp...tibe2 aku teringat tpt aku lari tuh dekat jek ngan landasan komuter. Waktu komuter pertame lalu aku masih tak perasan..
Tp kali kedua...komuter ke Seremban. Aku hanye dpt pandang komuter tuh. Tibe2 aku rase sunyi giler....


Malam...aku buat biase lagik...takde sorang pun yg tau aku dah tak wish2 macam selalu lagik...Dah takde org nak jupe aku dlm mimpi aku lagik..
Sbb mimpi aku hanye mimpi sedih...


Maybe title Miss President tuh mmg sesuai utk aku kot?

No comments: